Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne maj 17, 2009 8:29 pm

Ma saj ni panike.

Sem namreč ugotovil da je na tem forumu (ali celo nasploh) že kar tradicija, da v kakršnikoli debati, povezani z VW, mora obvezno uletet od nekje nekdo, ki malo sk*rca Volkswagne in leti naprej.

V bistvu bi bilo že čudno, če tega ne bi bilo. Tako kot v Monty Pythonu, ko vsake toliko pride mimo model v viteškem oklepu in nekoga mahne s crknjeno kuro, ali pa ko rečejo "And Now for Something Completely Different". Nima smisla, ampak očitno mora bit, del showa...

Sedaj ko smo torej prejeli svojo standardno dozo anti-VW šimfanja, pa se lahko vrnemo na temo.

Predvsem me zanimajo, če ima kdo kakšne izkušnje/zanimivo zgodbo s prehodom z golfa na passata. Tako za začetek.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne maj 17, 2009 8:32 pm

lancia hf je napisal/-a:Se ponovno opravičujem, če sem slučajno pozabil odebeliti oklepaj, (da bi nekateri malo bolje prebrali, kar je: (v njem pše vse)) Tudi če vozi 20 let starega italiana :P

Sedaj mi pa ti raje povej, koliko je teh "izjem" :) ... ki so tako zadovoljni z VW-jem, da ga ne dajo od bajte in so se tako zelo zadovoljni, da bi po potrebi kupili seenega?
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne maj 17, 2009 9:10 pm

AudiBoy je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Se ponovno opravičujem, če sem slučajno pozabil odebeliti oklepaj, (da bi nekateri malo bolje prebrali, kar je: (v njem pše vse)) Tudi če vozi 20 let starega italiana :P

Sedaj mi pa ti raje povej, koliko je teh "izjem" :) ... ki so tako zadovoljni z VW-jem, da ga ne dajo od bajte in so se tako zelo zadovoljni, da bi po potrebi kupili seenega?

Popravici povedano, nisem ne star in ne mlad. Samo med kolegi, in sodelovci (verjami da jih je ogromno) ki kupujejo avtomobil, (in ne nemca kot so pred15 leti, kertakrat bi ga tudi jaz takrat kupil), ki bo avto služil njemu, ne pa oni avtu, počasi tudi izumirajo na naši firmi, in med mojimi kolegi
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne maj 17, 2009 9:24 pm

sonic je napisal/-a:Ma saj ni panike.

Sem namreč ugotovil da je na tem forumu (ali celo nasploh) že kar tradicija, da v kakršnikoli debati, povezani z VW, mora obvezno uletet od nekje nekdo, ki malo sk*rca Volkswagne in leti naprej.

V bistvu bi bilo že čudno, če tega ne bi bilo. Tako kot v Monty Pythonu, ko vsake toliko pride mimo model v viteškem oklepu in nekoga mahne s crknjeno kuro, ali pa ko rečejo "And Now for Something Completely Different". Nima smisla, ampak očitno mora bit, del showa...

Sedaj ko smo torej prejeli svojo standardno dozo anti-VW šimfanja, pa se lahko vrnemo na temo.

Predvsem me zanimajo, če ima kdo kakšne izkušnje/zanimivo zgodbo s prehodom z golfa na passata. Tako za začetek.

:lol: :rofl :bow :tomidelej: :pivo

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Ne maj 17, 2009 9:25 pm

prehod iz golfa na passata je kot noč in dan. Udobnejši, večji, več opreme, več prostora, skratka ne vidim ene slabosti, če primerjamo passata. Poraba je malo višja kot pri golfu samo golf je proti passatu pecikl.

Imaš pa ljudi ko jim je passat prevelik in bo dal isto ceno za golfa kot bi lahko kupil passata.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne maj 17, 2009 9:27 pm

lancia hf je napisal/-a:Samo med kolegi, in sodelovci ki kupujejo avtomobil, ki bo avto služil njemu, ne pa oni avtu, počasi tudi izumirajo na naši firmi, in med mojimi kolegi

Sory, sam dvomim, da je kdo razumel bistvo tvojega posta. Če pa odstraniš "med", da stavek dobi slovnični smisel, dobiš pa verjetno ravno obratno sporočilo, kot si ga verjetno hotel dat. Tud ne vem kaj ma to sploh veze. Kot je rekel sonic.. zakaj nekateri sodelujete v temah, kjer že zaradi svojih načel in principa ne morete nič koristnega napisat. Brez zamere, ne mislim točno določeno tebe, isto bi veljalo tudi za zapriseženega vwjaša v fiat/renault temi.

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron Ne maj 17, 2009 9:59 pm

Hehe itak, cene padajo tut precenjenim nemcem :lol:
13-15k€ za 07 letnik in 1,9tdi??? NE ME JEBAT!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne maj 17, 2009 10:03 pm

Veyron je napisal/-a:Hehe itak, cene padajo tut precenjenim nemcem :lol:

Jap za ta denar dobiš nov avtomobil, ki ima celo lučko v pritljažnem prostoru, in predalu v armaturi ....... :D
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron Ne maj 17, 2009 10:14 pm

lancia hf je napisal/-a:
Veyron je napisal/-a:Hehe itak, cene padajo tut precenjenim nemcem :lol:

Jap za ta denar dobiš nov avtomobil, ki ima celo lučko v pritljažnem prostoru, in predalu v armaturi ....... :D

hahaha :lol: :D

Drgač sm zasledil da cene padajo tut nepremičninam zaradi recesije. Se pravi, tut golf zgublja ceno ;)

Uporabniški avatar
gepard
Novinec

Kraj: celje

Kupujem passata

Napisal/-a gepard Po maj 18, 2009 11:57 am

Se odločam za nakup pasata. V oči mi je padel tale http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2780567&show=1
Ve morda kdo kaj več o avtomobilu?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po maj 18, 2009 8:42 pm

Gepard, ne morem kaj dosti pomagati sicer, le to bi rekel: za dokaj podobno ceno se oglašujejo že passati novejše oblike (2005-), tako da je za premislit. In tale 'tvoj' niti ni kaj nadpovprečno opremljen.

Sicer pa mene zanima predvsem ta trenutna oblika passata (torej 2005-).

Ima mše eno vprašanje glede servisiranja: kolikšna je razlika v ceni rednih servisov pri passatu glede na golfa V?

S tem povezano pa še vprašanje: katerega serviserja bi priporočili (LJ in okoli)?
Recimo ko sem imel Opla, sem ga vozil na servis Sever v Podsvetiji (blizu Brezovice), ki je sicer tudi pooblaščen s strani Opla in je vedno korektno naredil, hkrati pa so bile cene presenetljivo razumne (povsem neprimerljive z odiranjem nekaterih 'velikih uglednih' Opel servisov).
No, nekaj takega bi rad našel za VW (tudi za primer če obdržim golfa, ker bo kmalu ven iz garancije)...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To maj 19, 2009 1:03 pm

Všeč sta mi recimo tale dva:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2859559&show=1
Barva je lepa, čeprav bi še raje imel shadow blue metalic (podobna kot ta, le da še temnejša). Poleg (kolikor toliko) ugodne cene so plusi še naslednji:
+ xenon
+ oprema od multifunkcijskega volana do parktronica
+novejši original radio z barvnim touchscreenom (posebej fajn bi bilo če bi bil RNS 510-z navigacijo, a ne piše kateri je, morda je RCD 510)
+gretje sedežev
+ usnje, toda.. (glej pod minusi)
Poleg tega fotke dajo slutiti, da ima še šibedah - v podatkih sicer ni navedeno
Minusi:
- imitacija lesa
- usnje na (zlasti prednjih) sedežih že na fotografiji izgleda zmahano

Nekako bi bil še spodnji:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2417165&show=1
Načeloma spodobnimi plusi kot zgornji, vendar z naslednjimi minusi:
- odločno previsoka cena
- barva ni tako lepa kot temnomodra metalik (no ja, vsaj ni črna)
- navaden radio (RCD 300 verjetno nima niti podpore za mp3?)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To maj 19, 2009 1:43 pm

shaggx je napisal/-a:boli tudi to da se pri vsaki znamki najde kakšen avtomobil z serijsko napako. in v našem, naselju imamo primer ko smo mi kupili passata uvoženega, po usej verjetnosti zbiti km pa nam je 6 let BP, od sošolca fotr kupu enakega pasata z enako mašino, opremo pa use pa je nonstop nekaj crkovalo
aja ta pasat je bil kupljen nov

Balkan sindrom. Avti narejeni za zahodno Evropo so kvalitetnejši od tistih narejenih za vzhod in jug Evrope. Stara a še vedno zelo aktualna zgodba. Žal še vedno spadamo sem tudi mi oz. nas imajo še vedno za del Balkana.

Sem namreč slišal za podoben primer novega Passata, ki je nonstop crkoval in zgodba serviserja je bila točno taka, potem ko je lastnik do konca po**zdil. Pa da se ne bom omejil samo na VW, žal je tako pri veliko EU znamk. Je pa podoben "hec" tudi z nekaterimi japonci, ki so delani v EU (Toyote iz Francije, Honde iz Anglije,...). :roll:

Podobne zgodbe pa se dogajajo tudi drugod, ne samo v avt. industriji. Vsi smo že verjetno slišali za kvalitetnejše pralne praške iz Avstrije ali pa boljše Nuttele iz Italije?! :P
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To maj 19, 2009 7:10 pm

Polo78 je napisal/-a:
shaggx je napisal/-a:boli tudi to da se pri vsaki znamki najde kakšen avtomobil z serijsko napako. in v našem, naselju imamo primer ko smo mi kupili passata uvoženega, po usej verjetnosti zbiti km pa nam je 6 let BP, od sošolca fotr kupu enakega pasata z enako mašino, opremo pa use pa je nonstop nekaj crkovalo
aja ta pasat je bil kupljen nov

Balkan sindrom. Avti narejeni za zahodno Evropo so kvalitetnejši od tistih narejenih za vzhod in jug Evrope. Stara a še vedno zelo aktualna zgodba. Žal še vedno spadamo sem tudi mi oz. nas imajo še vedno za del Balkana.

Sem namreč slišal za podoben primer novega Passata, ki je nonstop crkoval in zgodba serviserja je bila točno taka, potem ko je lastnik do konca po**zdil. Pa da se ne bom omejil samo na VW, žal je tako pri veliko EU znamk. Je pa podoben "hec" tudi z nekaterimi japonci, ki so delani v EU (Toyote iz Francije, Honde iz Anglije,...). :roll:

Podobne zgodbe pa se dogajajo tudi drugod, ne samo v avt. industriji. Vsi smo že verjetno slišali za kvalitetnejše pralne praške iz Avstrije ali pa boljše Nuttele iz Italije?! :P

Pa ti resno verjameš v take neumnosti, kot si jih napisal?! :lol:

Osebno sem bil v treh različnih tovarnah (BMW, VW in Audi) in v vseh treh tovarnah so iz enega in istega traku naključno prihajali avtomobili, ki so šli praktično na vse konce sveta - na specifikaciji je bilo možno videti vse od Japonske in Indonezije, pa do Amerike in Kanade! ;) Konkretno v BMW-jevi tovarni v Dingolfingu sem na traku med serijo 3 namenjeno v Kanado ter M6 namenjenega na Japonsko videl tudi serijo 5, ki je šla na Hrvaško...toliko o realnosti, ki pa je precej drugačna od gostilniških pravlic in balkanskega sindroma! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To maj 19, 2009 7:12 pm

Se strinjam s predhodnikom.

Res pa je da se to dogaja z pralnimi stroji.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 To maj 19, 2009 9:28 pm

Polo78 je napisal/-a:

Na Nutelli v Mercatorju piše jasno made in Poland, na Nutelli v Mullerju pa made in italy... in slednja je "prava"... so pa večinom made in italy Nutelle v Mercatorju, ki so narejene za posebne dogodke (recimo fuzbal prvenstvo)... pač uvoznik Nutelle za SLo uvaža iz Poljske... in še vedno je boljša "neoriginal" nutella kot pa polizdelki tipa viki krema, čokotela in spar/mercator/tuš "buđet" izdelki...

"balkanski" volkswagni kot jim praviš pa imajo iste začetnice v VIN kodi kot nemški volkswagni... predlagam da začneš malce manj z rosfrej prijatlji pljuvati po vsem kar ima značko... antiznačkar... :lol:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr maj 20, 2009 9:59 am

Kakšni komentarji na avtomobila, ki sem ju linkal zgoraj?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr maj 20, 2009 10:04 am

@sonic: zelo dober neuradni servis za celoten Škoda-Audi-Seat-Volkswagen imaš v Laškem, Avto-Motor Brance, v kolikor ti ni predaleč. Podrobnosti lahko izveš tudi na P.M. Lahko prideš na tem servisu zelo poceni skozi ;)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr maj 20, 2009 11:17 am

sonic je napisal/-a:Kakšni komentarji na avtomobila, ki sem ju linkal zgoraj?

Prvi avto je letnik 2006 kar pomeni, da ima še staro (sicer barvno) navigacijo RNS MFD, ki pa ni touch-screen, kot ti napačno domnevaš oziroma jo zamenjuješ za novo navigacijo RNS 510! ;) Navigacija RNS MFD ni imela pokrite Slovenije, tako da lahko kupce, ki so v Sloveniji naročili avto s to navigacijo prešteješ na prste obeh rok...kar pa posledično pomeni, da je avto uvožen (kar pa je sicer razvidno tudi iz oglasa).

Naslednji moj pomislek pa je povezan z voznikovim sedežem / usnjem, ki je (kot si že tudi sam napisal) videti precej zdelan...usnje pri VW-ju je drugače zelo kvalitetno in pri napisanih kilometrih sedež nikakor nebi smel biti tako zdelan! :roll: Posledično to pomeni, da ima avto po mojem mnenju ali prevrtene kilometre ali pa je bil prejšnji lastnik konkreten prašič...

Drugi avto (če odštejemo popolnoma nerealno ceno :roll: ) izgleda napisanim kilometrom primerno in veliko boljši nakup...avto ima tudi kar konkretno opremo, poleg tega pa ima še močnejši 2.0 TDI motor s 170 KM! 8)

Osebno bi se izognil modremu in bi poizkusil konkretno zbiti ceno temu zlatemu...če pa ti ne uspe oziroma ne rabiš tako močnega motorja bi pa probal poiskati kakšnega drugega Passata (obvezno pa bi iskal slovenski avto in od prvega lastnika)! Toliko od mene...

P.S.: Za uraden servis v okolici LJ bi ti pa priporočil Avtoservis Paulus v Škofji Loki...so manjši servis in se lahko bolj posvetijo posamezni stranki, hkrati pa veljajo za enega boljših serviserjev v skupini VW!
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr maj 20, 2009 11:44 am

mito155 je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:

"balkanski" volkswagni kot jim praviš pa imajo iste začetnice v VIN kodi kot nemški volkswagni... predlagam da začneš malce manj z rosfrej prijatlji pljuvati po vsem kar ima značko... antiznačkar... :lol:

LOL, kaj ima pa VIN koda veze?! :lol: Dejstvo je, da je veliko izdelkov prilagojenih določenemu tržišču in tako je v marsikaterem primeru tudi pri avtomobilih. Pa se tu sploh ne gre samo za kvaliteto uporabljenih delov, ampak tudi za druge prilagoditve kot npr. stopnje opremljenosti, prilagoditve podnebju itd. itd.

Jasno, težko bom tu zdaj dokazal, da imam prav ampak po drugi strani boste tudi ostali težko dokazali, da pa nimam prav oz. da se to ne dogaja! To so stvari, ki jih tovarne ali pa če hočete velike korporacije prikrivajo in čim manj ko raja ve o teh stvareh, bolje je. Zato je brezveze, da se zdaj tu o tem prepucavamo, ker ne bomo našli nekega skupnega stališča.

In ne, teh zgodb nisem pobral pri raznih gostilniških debatah ampak od ljudi, ki se na zadeve malo bolje spoznajo. Nevem, jaz sem si pač tu ustvaril svoje mnenje, drugi imate pa lahko drugačnega... Ni pa to gonja proti VW-ju, kot ste nekateri spet napačno razumeli. Nevem zakaj ste eni tako občutljivi in celo užaljeni, čim se samo omeni to znamko pa čeprav sem še posebej poudaril, da je tako praktično povsod. :roll:
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov