Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

BOKI81
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BOKI81 To maj 19, 2009 6:16 am

HaMzO je napisal/-a:alo fant, jaz ti prodam mojega golfa :)

letnik 2005, prevoženih realnih 20.000km, DSG, čipan na 247hp + abt lonec, mam doma še abt podalške in pragove, imam amortizerje KW variante 2, feltne so mal oprasnake vendar jih bom dal tut popravit da bojo ko nove, v kratkem gre na servis 20.000km pri AH vrtač,
mislim da takega gtija kot mam jaz ful oprema, max kar je možna razn webasta :D nima noben, seprav na hitr: xenon, pranje žarometov,usnje z GTI napisom, vw navigacija z 6 cd izmenjevalcem + usb,šibedah,temnenje ogledal, nevem kok airbagov men se zdi 12 al 10, eno posebno ozvočeje, komplet eletro paket, sedež električno pomičen, multifunkcijski volan, predali pod sedežom, r32 pepelnik ( stane 380$ sam nevem zakaj :D)....še in še....

vedno je bil pran ročno, z kvalitetnimi avtokozmetičnimi izdeltki :)

za dsg ti bom pa tko reku:

jz nism vozu bolšega avtomatika kot je tale dsg, vozu sm od cls amg, do audija,...usi nekak zamujajo okol 1 sekunde pri gtiju je pa 0.2 sekunde če dam tko mali primer :)
ti povem iz lastnih izkušenj ker mamo doma use avtomatike :)
drugače DSG je zelo natančen, hiter, manjša poraba je tut okol 1L, če ti je za dušo, maš pa tut za šaltant na menjalniku, če hočš bit like a MASA, ŠUMI, maš tut F1 prestave na volanu.

kaj je najbolj bitno - CENA!
glih za 15.000 nerazmišljam niti podrazno, če pa že vzameš pod leazing pol usaj vzami en gti da maš usaj kako opremo, ne da vzameš čisto osnovnega...
p.s. lahko ti jaz zrihtam leazing preko avtohiše če mojega vzameš.
sem iz Ljubljane tako da lahko se kdaj oglasiš.
za kontakt na PM.

z avtom je use uredu, prodajam ga zato ker bi šel na 4x4, in mam clo že rezervirano eno žverco

8)

Al si se razpisu :mrgreen: :mrgreen: ....he he joke
lp

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To maj 19, 2009 7:16 am

ja samo za tist dnar ko ga ti sanjaš za tvojga, dobi že novo šestko če že bo ostal samo na teh konjih. oprema gor ali dol, gti itak ne sme imet usnja, ampak karo vzorec.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 To maj 19, 2009 8:31 am

letnik 2005, prevoženih realnih 20.000km, DSG, čipan na 247hp + abt lonec, mam doma še abt podalške in pragove, imam amortizerje KW variante 2, feltne so mal oprasnake vendar jih bom dal tut popravit da bojo ko nove, v kratkem gre na servis 20.000km pri AH vrtač,
mislim da takega gtija kot mam jaz ful oprema, max kar je možna razn webasta :D nima noben, seprav na hitr: xenon, pranje žarometov,usnje z GTI napisom, vw navigacija z 6 cd izmenjevalcem + usb,šibedah,temnenje ogledal, nevem kok airbagov men se zdi 12 al 10, eno posebno ozvočeje, komplet eletro paket, sedež električno pomičen, multifunkcijski volan, predali pod sedežom, r32 pepelnik ( stane 380$ sam nevem zakaj :D)....še in še....

jz nism vozu bolšega avtomatika kot je tale dsg, vozu sm od cls amg, do audija,...usi nekak zamujajo okol 1 sekunde pri gtiju je pa 0.2 sekunde če dam tko mali primer :)
drugače DSG je zelo natančen, hiter, manjša poraba je tut okol 1L, če ti je za dušo, maš pa tut za šaltant na menjalniku, če hočš bit like a MASA, ŠUMI, maš tut F1 prestave na volanu.

glih za 15.000 nerazmišljam niti podrazno, če pa že vzameš pod leazing pol usaj vzami en gti da maš usaj kako opremo, ne da vzameš čisto osnovnega...
za kontakt na PM.

z avtom je use uredu, prodajam ga zato ker bi šel na 4x4, in mam clo že rezervirano eno žverco

8)

menjam za mojo golf VI... je pa 4 mesece stara.. pa turbo benciin... :)

lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To maj 19, 2009 9:20 am

Slika
Slika

zdej; al je v digitalcu stvar ali pa v svetlobi, samo men se zdi(samo moje mnenje) da prvi še po barvi smrdi......nekak mi ni "prava" rdeča barva....

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight To maj 19, 2009 10:21 am

za kontakt na PM.

8)

1l manj porabe zard DSG-ja? Daj utemelji ;)

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To maj 19, 2009 10:42 am

S|icKeR je napisal/-a:ja samo za tist dnar ko ga ti sanjaš za tvojga, dobi že novo šestko če že bo ostal samo na teh konjih. oprema gor ali dol, gti itak ne sme imet usnja, ampak karo vzorec.

glede usnja al pa karo to nima tok veze ker mulci k smo mi negledamo na neko tradicijo old school, če ti je do tega pol kupš avtomatsko golf 1. tko da se nestrinjam da MORA bit karo vzorec, ampak kokr kol že usak ma svoj okus in usaka stvar ma prednost.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To maj 19, 2009 10:51 am

speedfight je napisal/-a:

dobr ni čist točno 1L ampak na testih useh in na forumih sm bral usi pravjo da je manjša poraba, pa tut sm sam prepričan da je to 100% ker če si res uzamem čas in lepo vozm ko penzionist, DSG menjalnik šalta takole: 1prestava 10km/h, 2 pres. 20 km/h, 3 prest. 30km/h, 4 prest. 40 km/h, 5 prest. 50km/h, 6 prest. 60km/h šalta pa okoli 1.400 -1.500 obratih in poraba z tako vožnjo sm mel okol 7 litrov.

evo prjatu da vidš kaka je razlika med dsg in 6manual speed vw golf 5 gti
http://www.youtube.com/watch?v=2ScBruTdjaI

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To maj 19, 2009 11:27 am

HaMzO je napisal/-a:

dobr ni čist točno 1L ampak na testih useh in na forumih sm bral usi pravjo da je manjša poraba, pa tut sm sam prepričan da je to 100% ker če si res uzamem čas in lepo vozm ko penzionist, DSG menjalnik šalta takole: 1prestava 10km/h, 2 pres. 20 km/h, 3 prest. 30km/h, 4 prest. 40 km/h, 5 prest. 50km/h, 6 prest. 60km/h šalta pa okoli 1.400 -1.500 obratih in poraba z tako vožnjo sm mel okol 7 litrov.

Tako saltanje pri gti-ju? sori sam to ni normalno niti poraba pri takem saltanju ni najmanjsa.
:)

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To maj 19, 2009 11:35 am

FLINK je napisal/-a:
HaMzO je napisal/-a:

Tako saltanje pri gti-ju? sori sam to ni normalno niti poraba pri takem saltanju ni najmanjsa.

najmanjša je če se voziš v službo v center Ljubljane ob 7. uri zjutraj pa pol ob 15 uri nazaj. je to super.
drugače moj je pa rekord relacijske vozžnje cca 80,100hm/h proti v italijo z enim tankom 730km do rezerve, je bla poraba 6.9, mam clo slike o tem.
gti ni glih za šparanje ampak je tudi lahko, kar sm se sam prepričal.

to nima zdj veze sploh.
jz sm sam fantu dal ponudbo, če bo želel, naj se oglasi v ljubljani, nebo ga nič koštalo če pride avto pogledat ;)

lp

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight To maj 19, 2009 11:38 am

HaMzO je napisal/-a:

Seveda, za po mestu je supr zadeva! Po AC pa ni razlike niti za promil, edino užitek in relax ;) Mogoče še malo več pije, saj mora gnat še dodatno gred v menjalniku in napajt računalnik....

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz To maj 19, 2009 11:53 am

Ah, poglejte raje v volkswagnove tehnične podatke, da se ne boste kregal :)

(razlike je 0.1 litra / 100km, res pa da je v realnosti mogoče mal več, v prid dsgja seveda, ker šalta recimo pri 55-60kmh v šesto prestavo, kar pri ročnem nikol nebi, zato je tudi razlika...)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To maj 19, 2009 3:29 pm

Pač ob umirjeni vožnji bo DSG bolj prijazen do porabe, psloh če še tempomat kresnš 8) Včasih treba tut kkšno umirjeno relacijo narest oz ti dnevni promet v službo ne omogoča da izkoristiš konje.

BTW: že če samo tempomat gledaš, boa vto manj pil kot da z nogo držiš brzino. Nikakor ne bo ratalo tako dozirat plin, kot dela elektronka.

Sej mislm da je Hamzo prov mislu, čepravs e mi zdi da je pisal +0,2s pr spospešku. DSG je itak med bolj redkimi avtomatiki, ki dejansko celo omogočajo boljši pospešek kot ročni.

Aja: si že sprobal launch kontrol :lol: :lol: je kej od tega 8)

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To maj 19, 2009 3:55 pm

Debata o 200+ konjih, vi pa boste doktorirali na 1 litru bencina v prid ali škodo DSG :noro

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To maj 19, 2009 4:08 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Debata o 200+ konjih, vi pa boste doktorirali na 1 litru bencina v prid ali škodo DSG :noro

Seveda točno to se nam gre da se prtužujemo da preveč žre :roll: :roll: pacjent.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To maj 19, 2009 4:30 pm

sašo5
pa pranja žarometov zgornji tut nima.. tko da, zgleda da ni bil le rahlo zaleten. ampak malenkost bolj in se mu ni dajalo dajat: 2x22eu za pokrovčke, 2x15 eu za šobe in še napeljavo če je bila potrgana..

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To maj 19, 2009 5:06 pm

Jerch_ je napisal/-a:sašo5
pa pranja žarometov zgornji tut nima.. tko da, zgleda da ni bil le rahlo zaleten. ampak malenkost bolj in se mu ni dajalo dajat: 2x22eu za pokrovčke, 2x15 eu za šobe in še napeljavo če je bila potrgana..

če bi ti bral celo temo bi opazil, da so monitrane angel eyes ker je bila ena (non xenon) počena in je dal gor neorginalne luči angel eyes.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To maj 19, 2009 5:23 pm

dadek sem prebral to.
ampak v oglasu zavaja s pranjem žarometov in lahko da jih je imel..

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To maj 19, 2009 5:41 pm

Kaki ima lag tale dsg? Ker jaz tiste, ki sem vozil, so imeli prav motečo zakasnitev od takrat, ko si ukazal, da menja prestavo do takrat, ko je dejansko menjal. Razen če nima veze kaj neogret motor pa to..

Tisti tovarniški podatki o nizji porabi dsg-ja pa so zato, da ljudje potem imajo še boljše mnenje o dsg-ju. V smislu "menja hitro, pa še manj porabi kot manual, perfekten je, samo nemci znajo to naredit :) ).

Manjso porabo bi res lahko imel, če bi imel daljšo zadnjo prestavo, ali če bi hmm menjaval bolj varčno... avtomatiki ponavadi ne izkoristijo vsega navora motorja, razen če ne pritisneš gas do konca.

Sam ročni menjalnik od Golfa je zelo dober, in z ročnim lahko tudi delaš prsti-peta za večji užitek.. Odvisno od človeka, meni je bolj všeč ročni.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To maj 19, 2009 5:55 pm

Blinder je napisal/-a:Kaki ima lag tale dsg? Ker jaz tiste, ki sem vozil, so imeli prav motečo zakasnitev od takrat, ko si ukazal, da menja prestavo do takrat, ko je dejansko menjal. Razen če nima veze kaj neogret motor pa to..

Tisti tovarniški podatki o nizji porabi dsg-ja pa so zato, da ljudje potem imajo še boljše mnenje o dsg-ju. V smislu "menja hitro, pa še manj porabi kot manual, perfekten je, samo nemci znajo to naredit :) ).

Manjso porabo bi res lahko imel, če bi imel daljšo zadnjo prestavo, ali če bi hmm menjaval bolj varčno... avtomatiki ponavadi ne izkoristijo vsega navora motorja, razen če ne pritisneš gas do konca.

Sam ročni menjalnik od Golfa je zelo dober, in z ročnim lahko tudi delaš prsti-peta za večji užitek.. Odvisno od človeka, meni je bolj všeč ročni.

vidš, use kar si reku maš prou, probaj dsg recimo od gtija pa boš drugačnega mnenja
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov