Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar To maj 19, 2009 3:40 pm

King1 je napisal/-a:ja očitno smo spet pri fiat group!
človek res ne more iz svoje kože.
lp

u ševija se pa noben ne upikne k skos tiste korejce naprej tlač? :roll:
vsak po svoje...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To maj 19, 2009 3:48 pm

u ševija se pa noben ne upikne k skos tiste korejce naprej tlač?

sam ševi še kej drugega ponudi in ni tako samosvoj da hvali samo in izključno eno znamko. poda tudi kakšen nasvet in nepristransko pomaga če lahko kar pa za vsi vemo koga nebi mogu rečt! aja še to očitno enim ni treba sploh brat teme kar ustrelijo k....!

sicer pa imaš prav vsak po svoje.
lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To maj 19, 2009 3:53 pm

Če želiš res dober avto, vedi da ga boš iskal kar nekaj časa, in moraš redno spremljat oglase na internetu, v salomonovem oglasniku, in kdaj pa kdaj tudi obiskat kak avto sejem, ker tudi tam lahko najdeš odličen avto, samo iskat moraš znat.

No sem šel iz firbca pogledat mal po avto netu, ker praviš da so vsi iz uvoza in veliko km. In res sem našel samo 3 volve od prvega lastnika, s potrjeno servisno in kuplen v slo. :) Sem se pa spomnil, da sem videl pred dnevi odličnega Volva V50, z ceno okoli 11 euro (ne spomnem se sedaj več točnih podatkov) je bil pa že po slikah in opisu videt odličen in od prvega lastnika,servisna, slo. Seveda je že prodan :)

Nekaj predlogov:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2864929&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2836864&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2831777&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2833170&show=1

LP

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To maj 19, 2009 4:01 pm

King1 je napisal/-a:ja očitno smo spet pri fiat group!
človek res ne more iz svoje kože.
lp

kakšen odgovor na vprašanje avtorja, ful si mu pomagu s tem odgovoru, zdj bo zihr vedu kter avto bo kupu:D
ta forum je popolnoma brez kredilibnosti, saj je tle lahko včlanjen vsak, ki ima 5 razredov osnovne šole.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To maj 19, 2009 4:18 pm

ne zaleti se v nakup kot otroci po sladoled!
lepo počasi.. in sigurno boš s pomočjo kakšne majstra (vsaj ko boš imel ožji izbor) najdel pravi avto, ki bo ohranjen in realno vožen..

par zanimivih predlogov je bilo. recimo laguna po faceliftu, mazda 6 po faceliftu, octavia, volvo.

večkrat imam priložnost voziti octavio 1.9tdi 105 konjev. avto je biser kar se tiče porabe in prostornosti prtljažnika.. na žalost ima robat zvok, trde sedeže s precej bočnega oprijema (srednja oprema), ter trše vzmetenje, ki se čuti ob kratkih luknjah.

sem in tja, se peljem tudi s kolegovim s60 volvom D5. avto je sigurno top po udobju v razredu. fascinirala me je ergonomija, fotelji (usnje) in zelo prožen motor, ki pa pač popije 20% več v povprečju od škode.

s40/v50 kot si omenil.. se mi zdi, da spada v razred megana po velikosti.. sicer v redu, če te to ne moti.

mazdo 6 ima sosed.. razen ležaja je vse redno servisirana. motor je tišji kot VAG, toda malenkost bolj požrešen. uradni servisi so precej dragi (nič ne rečem da pri volvu in toyoti niso, ampak vsaj v LJ stanejo kot za bmw3)

omenil nisi recimo BMW 318d, ki ima izjemen motor..

nisem bral testov, omenjeni lastniki z avti načeloma niso imeli problemov..
v izbor bi prišla tudi kakšna AR 156, ker JTD so baje dobri strojčki..

kar sem do sedaj sam vozil bi glede na pogoje izbral octavio karavan s 105 konji, ker jih ni težko dobiti od prvega lastnika z servisno knjižico in računi.. poleg tega ima preizkušen motor in sklope. ker boš delal veliko km, naj dodam da kljub samo 5im prestavam na avtocesti ne ropota, ker so prestave dolge. kar pa glede na tvoje želje po konjenici samo pridoda k varčnosti. motijo pa pač stvari, ki sem jih zgoraj opisal.

ps: passata nisem predlagal, ker ga vozim sam.. da nebo kakšnih značkarskih vojn

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To maj 19, 2009 4:44 pm

@fiatfan
sem mu že na prejšni strani svetoval. se vidi da nisi bral teme od začetka in si kr ustrelu svoje.
forum je čist cool in nič ne izgublja. če pa malo pa sigurno zaradi takih kot si ti! :lol: :lol: :lol:
če pa ti kej ne paše pa ni treba sodelovat v debatah!!!!

vsem se opravičujem za tale OFF. upam, da me nekateri razumete.
avtorju pa želim uspešen nakup in čim manj problemov pri le tem!
lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To maj 19, 2009 6:17 pm

Za kok časa pa ti kupuješ avto? Če samo za leto ali dve potem te še razumem, če pa za dlje časa, pa razmisli da boš npr v 3h letih naredu ene 100000km na recimo 140kkm podlage in imaš avto z 240kkm, kjer tudi večji stroški niso izključeni.

Zato ti predlagam, da kupi čimmlajši avto s čimmanj prevoženimi, ne glede na znamko, seveda pa ga prej preizkusi, če sploh odgovarja tvojim potrebam ( udobje, ergonomija... ).

Še sam seb ne verjamem ampak ti vseeno priporočam peugeota 407 ali pa laguno po Fl, sta zelo udobna, pa baje ne več tako problematična. Če si nezahteven glede motorja poglej tudi za volvotom v50/s40 s 1.6 dizlom, ki zna zelo zelo malo pokurit, pa nekak se mi zdi, da boš prej našel kakega z malo prevoženimi, kot tiste z 2.0 dizli.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To maj 19, 2009 11:19 pm

Ta zgleda zanimiv:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2862407&show=1
Ignoriraj letnik, ker je avto od 1. lastnika in ima servisno. Če vse štima (preveriš, če je res 1. lastnik, če je servisna vredu itd.), je kilometrov še zmerom zelo malo, opreme ogromno, in 130-konjski dizel.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2845446&show=1
Manj opreme in šohnejši motor, ampak tudi manj prevoženih in mlajši. Isto 1. lastnik, servisna itd.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2804787&show=1
Pokliči kaka je situacija s servisi in če je bil karamboliran.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr maj 20, 2009 12:09 am

kul avto, l.2007 za dobrih 8500€
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2833250&show=1
Zadnjič spremenil kolesar, dne Sr maj 20, 2009 9:29 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr maj 20, 2009 8:53 am

Mislim da pri hondi acord nimas kaj zgresit !

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2019136&show=1
Lp by Mare

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr maj 20, 2009 9:14 am

kaj pa škoda octavija nova (stari model) 1.9tdi je že od dobrih 13.000. pomoje bestbuy.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr maj 20, 2009 10:30 am

King1 je napisal/-a:u ševija se pa noben ne upikne k skos tiste korejce naprej tlač?

sam ševi še kej drugega ponudi in ni tako samosvoj da hvali samo in izključno eno znamko. poda tudi kakšen nasvet in nepristransko pomaga če lahko kar pa za vsi vemo koga nebi mogu rečt! aja še to očitno enim ni treba sploh brat teme kar ustrelijo k....!

sicer pa imaš prav vsak po svoje.
lp

Chevy je napisal odgovore na to, kar je avtor spraševal. Če očitno ne more dobiti odlično ohranjenega avta z malo km iz uvoza, naj kupi novega za isti denar. Ker to lahko dobiš, ampak zgleda da je med Slovenci še vedno kup predsodkov.
Ker jaz niti v sanjah ne bi šel kupovat rabljene limuzine iz uvoza, s 150000km+, če lahko za isti denar dobim NOV avto, s 7 let garancije in vso opremo ki jo rabim + varnostjo. In ne mi rečt da se v Passatu ali Mazdi 6 pelješ tako BISTVENO bolje kot v Cee'du ali I30.
Človek bo delal 30kkm na leto - pri rabljenem bo mel kmalu čez 250kkm prevoženih in s tem velike servise. Medtem ko se bo z novim peljal vsaj 6 let brez večjih posegov (če odštejemo izredne dogodke).

Nekateri pa pač butnejo ven njihovo priljubljeno firmo, pa ni važno kako se ekonomsko splača. Sicer pa avtor teme ni povedal ali hoče čim boljši price/performace ali pa hoče znamko. Najprej bi se moral opredeliti glede tega.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov