Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če maj 21, 2009 12:39 pm

moj glas gre multivanu!
uspešen nakup želim.
lp

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če maj 21, 2009 1:06 pm

Malce bom provokativen, pa vendar upam, da bo moje razmišljanje vsaj malce v pomoč. Dokler človek nečesa ne kupi ima še vedno čas premišljevati ter slišati argumentirane izjave, drugače ne bi sodeloval z vprašanjem na forumu.

Kot zakleto se je družina odločila za nakup velikega kombija, kar bi pričakoval od družine, ki je pred leti poslušala Drobniča ter se danes "ponaša" z nadebudno sedmerico in jih pač drugače ne more okrog prevažati, kot z avtobusom ali vlakom. Prostor rabite, zakaj? Se selite vsak dan iz Maribora v Ljubljano s posteljami vred? Ste pomislili na vsakodnevno manevriranje v središču mesta?
Kljub vsemu ste pripravljeni "pljuniti" zajeten kupček evrov, da se prevažate kot električarji ali zidarji na teren? Mogoče sem čuden, vendar bi sam za takšen denar pričakoval vsaj malce luksuza. Že omenjeni Mercedes R ali pa mogoče celo kakšen Audi Q7 ponujata obilico prostora za podoben denar (osnovne verzije, seveda). V razredu kombijev pa iščite variante do največ 35.000 €, razen če nimate firme (povračilo DDV,...).
To so moja razmišljanja, kaj bi sam storil, če pa je vaša odločitev kljub vsemu med obema modeloma že zabetonirana, bi se vseeno odločil za Mercedesov model, ki je le novejši ter modernejši.[/i]

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad Če maj 21, 2009 1:12 pm

Q7 pa res nima kaj dost placa, še posebej na zadnji klopi se sedi manj udobno kot pa v a6! Pravzaprav se je pa že človek odločo, da hoče luksuzni kombi.

Uporabniški avatar
SpiderMan
Nov uporabnik

Napisal/-a SpiderMan Če maj 21, 2009 1:33 pm

Zgleda da je moje zanimanje res trn v peti marsikomu. Sicer res ne vem zakaj.
Da najprej komentiram tisto o vožnji po mestu....
Mi smo iz vasi in že imamo 1 avto, pravzaprav imamo 2, ampak kombi bo nadomestil enega. V mesto se skoraj ne vozimo. Ne vem zakaj bi se????
Če bi imeli samo 2 otroka bi prišel R v poštev, zdaj pa ne pride več. Mene zanima, kdo od vas ima pravzaprav 3 otroke od tega dva t.i. dvojčka, ki rabita vse po dvojno in se vozi brez problema v karavanu? In tisti ki je ta srečnež, ali se hranite tudi brez problema? Kam se usedete, ko žena hrani dojenčka in zunaj ni nikjer za sedet, otrok pa lačen, zato morate ustaviti na prvi bencinski ali parkirnem prostoru? Če se že nahranite, kje se potem previjete... 2x? V Alahambri? Kako, če je avto poln, prtljažnik poln? Po mojem da tega še nihče ni prakticiral.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če maj 21, 2009 1:43 pm

gledaš podalšanega?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2609016&show=1
ker krajši nimajo skoraj nič prtljažnika..
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2522960&show=1

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če maj 21, 2009 1:52 pm

SpiderMan je napisal/-a:Zgleda da je moje zanimanje res trn v peti marsikomu. Sicer res ne vem zakaj.
Mi smo iz vasi in že imamo 1 avto, pravzaprav imamo 2, ampak kombi bo nadomestil enega. V mesto se skoraj ne vozimo. Ne vem zakaj bi se????
Če bi imeli samo 2 otroka bi prišel R v poštev, zdaj pa ne pride več. Mene zanima, kdo od vas ima pravzaprav 3 otroke od tega dva t.i. dvojčka, ki rabita vse po dvojno in se vozi brez problema v karavanu? In tisti ki je ta srečnež, ali se hranite tudi brez problema? Kam se usedete, ko žena hrani dojenčka in zunaj ni nikjer za sedet, otrok pa lačen, zato morate ustaviti na prvi bencinski ali parkirnem prostoru? Če se že nahranite, kje se potem previjete... 2x? V Alahambri? Kako, če je avto poln, prtljažnik poln? Po mojem da tega še nihče ni prakticiral.

Brez skrbi, tvoje razmišljanje ni trn v peti in povsem razumem tegobe prevoza 3 majhnih otrok. Sodim pač v generacijo staršev, kjer je okrog mene ogromno sovrstnikov s kupom majhnih otrok (tudi s tremi, da ne bo pomote). Smo pač baby boom generacija, s kupom interesnih dejavnosti, hišnimi ljubljenci ter še kaj bi se našlo.
Vendar priznam, da do sedaj nihče izmed njih ni razmišljal o nakupu kombija, ravno zaradi zgoraj navedenih razlogov. Znanci s tremi majhnimi otroki se prevažajo v karavanu, drugi v Volvu XC90 (zato sem malce prej omenjal, kot opcijo Audija Q7, ki roko na srce ni ravno nek fičo po velikosti), sosed se prevaža v starem Sharanu s 6 (!!!) otroci - ok, na pot grejo bolj po obrokih, ker vsi pač ne gredo not! Malce me je sicer presenetilo razmišljanje o tako velikem prevoznem sredstvu za slovenske ceste (v Nemčiji so Multivani nekaj običajnega v voznem parku velikih družin), želel sem samo sprožiti razmišljanje o smotrnosti nakupa. In, prepričali ste me, mogoče bom še sam prepričal kakšnega znanca z več otroci!
Priznam pa, da je v takšnem velikem kombiju vzdušje bistveno bolj domače in prijazno, na dolgih poteh neutrujajoče. Otroški voziček pa lahko dobesedno vržeš vanj! Kakorkoli se boste odločili, želim veliko družinskih radosti!!

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Če maj 21, 2009 2:31 pm

Mi sicer nimamo dvojčkov, imamo pa tri otroke stare 7, 3 in eno leto. Ni enako, je pa treba vozit s sabo druge stvari (kolo,...). Imamo s-maxa s sedmimi sedeži in nam je to dovolj. Trije stolčki so v srednji vrsti brez problema in vsakodnevno zapenjanje otrok ni težavno. Prtljažnik dovolj velik, za smučanje pa kovček damo na streho. Za enoprostorca smo se odločili, ker nam je vožnja z njim udobnejša, tudi hitrejša, kot s kombijem. Lega na cesti predvsem v ovinkih ni primerljiva s kombiji - sem veliko prevozil ravno VW.

Sicer pa premislite o avtodomu - nič napačno ni, če greš z njim na malo daljšo pot in imaš tudi kuhinjo in posteljo pri roki, za krajše poti pa tako ali tako že imate dva avta. No ta varijanta je bolj za hec, vendar se dobro obnese.

Uporabniški avatar
SpiderMan
Nov uporabnik

Napisal/-a SpiderMan Če maj 21, 2009 2:41 pm

Sej ni panike. Mi imamo argumente zakaj rabimo takšen avto. Bolj kot ne pa se nagibamo za Multivana, če sem odkrit. MB smo tudi že imeli in smo bili zelo zadovoljni z njim, vendar se mi zdi Multivan nekoliko bolj uporaben in zanesljivejši. Morda se motim. Čakamo še na testno vožnjo Vianota, pa bo odločitev padla.

sa
Nov uporabnik

Napisal/-a sa Če maj 21, 2009 3:30 pm

[quote="SpiderMan"]Zgleda da je moje zanimanje res trn v peti marsikomu. Sicer res ne vem zakaj.
Če bi imeli samo 2 otroka bi prišel R v poštev, zdaj pa ne pride več. Mene zanima, kdo od vas ima pravzaprav 3 otroke od tega dva t.i. dvojčka, ki rabita vse po dvojno in se vozi brez problema v karavanu? In tisti ki je ta srečnež, ali se hranite tudi brez problema? Kam se usedete, ko žena hrani dojenčka in zunaj ni nikjer za sedet, otrok pa lačen, zato morate ustaviti na prvi bencinski ali parkirnem prostoru? Če se že nahranite, kje se potem previjete... 2x? V Alahambri? Kako, če je avto poln, prtljažnik poln? Po mojem da tega še nihče ni prakticiral.[/quote]

Imaš mojo polno podporo in razumevanje. Sam imam prav tako tri majhne otroke, glede s tem povezane količine krame nima smisla izgubljati besed. Tudi če te krame ne voziš vsak dan s seboj, jih pa vsaj dvakrat, če ne celo večkrat, pripenjaš in odpenjaš....... Če so poleg tega še v avtosedežih, rabiš tri samostojne sedeže, enako široke. Tu Turan, G Scenice ter zaradi velikosti odpadejo. Sam vozim s-maxa, za daljši dopust vzamemo še trugo, kljub temu, da ima prtljažnik 800 l +. Kot si sam omenil, rabiš prostor za prehranjevanje, previjanje, ipd..
Zakaj pa ne kombi, če si ga lahko privoščiš. DMV pri taki vsoti znaša že nekaj tisoč €....., popusti, itn. Argument, da s(m)o se včasih vozili s fičkoti na morje, je pač iz nekega drugega časa.... Argumenti, zakaj kombi, so na tvoji strani...... Glede primerjave Viano-VW pa nimam izkušenj.

lp

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če maj 21, 2009 3:42 pm

SpiderMan je napisal/-a:Zgleda da je moje zanimanje res trn v peti marsikomu. Sicer res ne vem zakaj.
Sicer imam enega otroka, ni mi pa jasno kam se vozite da morate previjat in hranit otroke med vožnjo, Mb-Portorož je vožnje 2 uri? Sam bi tudi imel željo po čem takem če bi imel tri, tako da se strinjam z željami, ampak me pa vseeno zanima.

Lp

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Če maj 21, 2009 3:51 pm

Jz lahk povem da je T5 2,5TDI (180KM) v primerjavi z Vitotom 120CDI (3,0 200KM) razočaeanje, sploh na avtocesti. Glede kvalitete pa je z VW blo dost več problemov, zato pa je tud šol po treh mescih proč od firme, saj je skor bil več na servisu kot na cesti, vendar pa zgleda, da bo zdaj po 60kkm Vitota čakala enaka usoda.
Če gledaš na zanesljivost bi jz vzel JTDja saj z Ducatoti ni skor nič problemov pa že majo tud krepko prek 200kkm vendar pa je to samo tovorno vozilo saj je notranjost totalka zanič.
TIGR

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če maj 21, 2009 4:48 pm

Takole me res zanima, kakšen način življenja imate ljudje, da potrebujete vse to, previjate otroka v avtu, očitno preživite ogromno časa na cesti in na poti, a vseeno pa nekako zaslužite 60.000 euro denarja, da si lahko privoščite tako drag avto, seveda ob vseh ostalih stroških?! Seveda ne mislim nič slabega, samo zavidam vam. :oops: :D

Drugače pa če bi sam izbiral bi izbral Multivana, je res bol trdo podvozje, ampak mi avto deluje zelo kvalitetno, vzdržljiv in oblika ter ergonomija so po mojem okusu.

Uspešen nakup vam želim.
LP

sa
Nov uporabnik

Napisal/-a sa Če maj 21, 2009 7:03 pm

Kar se mene tiče, sem do pred kratkim več let živel oziroma delal v zahodni Evropi. Tam so dimenzije, tako cestne, kot finančne, pa še marsikaj drugega, drugačne kot v Sloveniji. Za vikend prevoziti nekaj 100 km ni nič posebnega. Dve leti smo se vozili čez vikend vsaj enkrat na mesec v LJ in nazaj, 400 km v eno smer. Zato smo se v avtu tudi prehranjevali, previjali, ..... in potrebovali oziroma potrebujemo večji, potovalni avto...

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Če maj 21, 2009 8:26 pm

VW Multivan.... sem ga imel na testu pa dni in lahko samo pohvalim... poraba okoli 8,5l, tiptonic, veliko opreme. 6 ljudi se notri vozi kot gospodje, za voznika je poskrbljeno maksimalno. Vsak ki sanja da je prevlik nima pojma... če ga kdo želi naj ga ima, plus vrednost vozila ne pada naglo, kot pri ostalih vozilih...

Topic starteju predlagam da naj se odpelje do trgovca za VW in naj zahteva da si vzamejo čas za multivana.. ker kombinacij je noro veliko, tako kot veliko želja... sodelavec ga ima, ima enega otroka in ga ne zamenja za nič na svetu... čez komot ga ni..

lp

Uporabniški avatar
SpiderMan
Nov uporabnik

Napisal/-a SpiderMan Če maj 21, 2009 9:34 pm

Moje stališče je sledeče...če imaš otroke, male in vsa ta krama, ki spada zraven...te že glava boli ko pomisliš kako to spraviti v avto. In tisti, ki imamo 3 otroke in določene potrebe, nam nakup kombija ni luxus ampak potreba. Previjanje otrok med vožnjo...ja pri enem mogoče res ni potrebe pri kratki vožnji, pa še takrat je včasih nuja. Odvisno od situacije. Glede hranjenja pa... pri vas bi bil otrok lačen in bi se drl celo pot. Če raje poslušate neutolažljiv jok, namesto da imate sproščeno potovanje, potem res ne potrebujete kombija. Itak pa za 1 otroka res ne. Dva pa je že bolj težko hranit, ko sta v potrebi oba na enkrat. Za volanom hranjenje pač ne pride v poštev, ali pač? :o
Zdi pa se mi, da je moje povpraševanje po vaših mnenjih bolj ali manj vzbudilo vprašanja ZAKAJ mi potrebujemo kombi. Pa vas nisem spraševal ZAKAJ. Ampak me je zanimalo samo mnenje poznavalcev, kateri je boljši.
Hvala za vaša mnenja.

LP

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Pe maj 22, 2009 7:02 am

Saj pravim da razumem da si želiš velik avto, ampak še vedno ne razumem hranjenja med vožnjo in tudi previjanja, saj otrok ne je na 15 minut. Nahraniš previješ doma, veliko bolj udobno tudi za mamo ali fotra, kot na sedežih v kombiju, in potem je vsaj 3 ure mir, v treh urah pa prevozim Slovenijo po dolgem, počez in po nadmorski višini, pa poznam nekaj družin ki imajo tudi 2-3 otroke pa normalno funkcionirajo z normalnimi avtomobili kot kak Berlingo, karavan, ...
Če se pa sem ter tja zgodi da je treba jest ali se previt, pa tudi ni problem, v vsakem manjšem centru, malo večji črpalki imajo lepo poskrblejno za to.

Res me zanimajo vaše poti, razen če imate res poti Beograd-Berlin ali kaj podobnega.

Pa da ne bo pomote, ali da provociram, tudi sam bi si želel tak avto ampak zgolj zaradi kampiranja, ker tam pa res pride prav.

Lp

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po maj 25, 2009 11:41 am

Imam 2 otroka, mlajši je še v plenicah. Vedno smo prakticirali tako, da smo otroka previli čimprej, ko se je posral. Tudi jest jima damo, ko sta lačna in ne čez 2 uri. Kdor nima otoka pač ne ve, da kakšnega potrpljenja ni za pričakovat, nekateri so pa mogoče že pozabili. Če vam ustreza, da je vaše dete 2 uri v lastnem dreku namočeno, pa tudi prav. Moje ne bo. Pa dete avtorja tele teme tudi ne, izgleda.

Petkrat vam pove, da enoprostorci ne pridejo v poštev, pa si ne daste dopovedat. Čudno, da ni še noben Kie Ceed predlaga, tisto tudi v vsaki temi ponujajo. Človek ve, kaj hoče, a res ne more biti do dovolj???

Multivan, v vsakem primeru.

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Po maj 25, 2009 2:23 pm

M je napisal/-a: Petkrat vam pove, da enoprostorci ne pridejo v poštev, pa si ne daste dopovedat. Čudno, da ni še noben Kie Ceed predlaga, tisto tudi v vsaki temi ponujajo. Človek ve, kaj hoče, a res ne more biti do dovolj???

Multivan, v vsakem primeru.

Se strinjam z vsem napisanim, eni pač res nočete razumet da uporabnik ima že izbrane opcije, samo odločiti se ne še ne more.

Sam imam 20 mesecev staro hčerko in sem pred kratkim kupil Cross Tourana. Upal sem da bom dobil nekaj uporabnih informacij na tem forumu, dobil pa sem odgovore v stilu: Kaj pa rabiš tolk velik avto za enega otroka, ta in ta sta dost velika in cenejša,...

No pa da vam povem še primer kdaj pride možnost previjanja zelo prav. Letos maja smo se odpravili v poznem popoldnevu na Brač in kot ponavadi naleteli na kolono pred sv. Rokom (cca. 10 km res počasnega premikanja). In naša mala se odloči ravno takrat pokakati in postati lačna. Sva z mojo elegantno podrla sovoznikovo naslonjalo, previla in nahranila otroka. Ko smo se vseeno ustavila na prvem počivališču zaradi smeti, bi na previjalni prostor čakal sigurno 30 min.

Oprosti ker sem ti smetil temo, ampak me res razkuri "pametovanje" v stilu kupi tega in tega, ker ta je predrag. Sej je njegov denar in verjetno ve koliko si lahko privošči dati denarja za avto.

Aja, definitivno Multivan, smo prevozili z kolegi kar nekaj tujine z njim, pa je komfort in vse ostalo res na visokem nivoju. Kar se tiče okvar, je pa edino na 130.000 km menjal prednjo osovino, pa še to pod kulanco, ostalo samo servisi. Ima pa sedaj okoli 230.000 km.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po maj 25, 2009 2:37 pm

Sami "jaki" šoferji, pa noben se ne vozi toliko, da bi že doživel potrebo po previjanju ali hranjenju otroka v avtu. Jaz sem to že, pa tudi nimam nekih hudih relacij - ob vikendih 150 km v eno stran. 2 uri je čist dovolj, da 6 mesečni otrok potrebuje novo plenico in novo dozo mleka... Zelo fajn je sredi zime pri odprtih vratih previjat otroka, ja...
Popolnoma podpiram nakup kombija, svetoval sem že VW-ja v tej temi.
Sicer pa, vsi ki se bunite, kaj rabi za 3 otroke in opremo kombi - kaj pa rabi 95 % lastnikov SUV tak avto? Zato da gre v mesto z njim? In to sam? Mal se ohladite...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 02, 2009 12:37 pm

Definitvno VW po mojih izkušnjah...

Doma smo meli VW Transporterja(kupljen nov 1993) in je prevozil kakih 500.000km brez generalke,pač manjša popravila so bila ampak po 12ih letih je kombi še vedno bil zanesljiv in notranjost se je dobro držala.

Sem pa vozil službena 2003,2004(vendar oba vožena umirjeno s strani lastnikov) MB Sprinterja in so pri par letih in cca. 150k že pošteno rjavi in po občutku razjahani bolj od tistega Transporterja po 12ih letih. Tudi avtomatik ni ravno čudo tehnike in zna bit dost težav z njim. Vozil sem pa tudi starega Vitota s precej malo kilometri in me je enostvano razočaral.

Ne vem kako je sicer MB napredoval do zdaj ampak mene je do zdaj vsak njihov kombi več ali manj razočaral. Okvare se pa znajo pojavit pri obema, pri kombijih se nažalost to zelo rado dogaja,vendar mislim, da ob normalni vožnji posebnih težav nebi smelo bit. Tko da moje skromno mnenje je da si kr Multivana omislite. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov