Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jun 01, 2009 9:15 am

Foter je imel pred 6 leti bravota 1.6 16v 00l, pa mu je začel pit, nikamor ni šel in so na fiatu rekli da je računalnik hin is so ga zamenjali, avto je imel iste simptome kot prej, potem je šel v italijo in so rekli da so na fiatu troti, računalnik je bilo potrebno ponovno nastavt in je šel kot urca, edina hiba so ble roke, vsaj pri njegovem, drugače je pa avto 150.000km v treh leti brez kakšnega večjega problema zdržal

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Po jun 01, 2009 4:05 pm

Za moje pojme je samo +, če je avto pripeljan iz Italije. Manj soli, lepše ceste...
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Po jun 01, 2009 4:12 pm

Eni si pač nemorjo pomagat pa serjejo po italjanih skoz na tem forumu, pol pa ga vprašaš zakaj pa reče da je mel slabo izkušnjo.

Jebeš, ka če te ena baba zajebe si neboš druge dobo?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jun 01, 2009 4:17 pm

Technologic je napisal/-a:Eni si pač nemorjo pomagat pa serjejo po italjanih skoz na tem forumu, pol pa ga vprašaš zakaj pa reče da je mel slabo izkušnjo.

j**eš, ka če te ena baba zajebe si neboš druge dobo?

Ja...drugo si že najdeš...ampak ne pa iz iste familije :D

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

ta_pravi
Novinec

Napisal/-a ta_pravi Po jun 01, 2009 10:20 pm

...mal sm gledu pa je kr en lep primerek dns pršu na net...a kdo morda pozna? oz. ma kdo izkušnje s tem trgovcem?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2896396&show=1

LP

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po jun 01, 2009 10:41 pm

Fiatfan je napisal/-a:
stench je napisal/-a:Na bravotu je problem to, da ti pušča pečka za gretje in voda kaplje direktno na računalnik za airbag in ta crkne. Po modelnem letu 99 so tudi kljuke na vratih načeloma plastične in ne več gumijaste in ne pokajo več. Na odbijačih posebej spredaj zelo rada odpada barva. Drugih stvari pa ni.
Obični servis (vsi filtri, oljete) na pooblašcencu pride 150€ (od tega je olja za 40€) Velikki serivs od 350€ dalje, odvisno kaj je za menjat. Pazit moraš da ima avto že ta nov zobnik za zobati jermen, ki ima ščitnik da jermena ne pobira (ker če nima boš mogel jermen predčasno menjat tako kot jaz). Vodna pumpa se pri bravotu 1.6 ne rabi menjat skupaj z zobatim jermenom.
Neoriginal izupušni sistem od katalizatorja dalje pride cca 150€ z delom na pooblaščencu, skolopka pride nekje 150€ plus olje v menjalniku. Vžigalni kabli so nekje 50€ z deiom,

tole me zanima, k si reku da mora avto že met nov zobnik za zobati jermen ker drugač ga pobira? kako to misliš ktir ta nov zobnik?
lahko malo več o tem?
hvala

Slika
Slika

Tole sem mislil, novi ima tisto zaščito na robu, da ne pobira jermena.
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po jun 01, 2009 10:47 pm

šinki je napisal/-a:Za moje pojme je samo +, če je avto pripeljan iz Italije. Manj soli, lepše ceste...

Vozijo ko bud***, parkirajo kot pride, večina avtov je obtolčenih, poribanih, v zelo slabem stanju, kdor pa kupi dizla pa dela po 50.000 km in več. Potem jih prekupčevalci prodajajo 10 let stare z čudežnimi 100.000 km in servisno, seveda oh in sploh ohranjene. Potem pa sledi jokanje po forumu in financiranje mehanikov....

miha7889
Nov uporabnik

Napisal/-a miha7889 To jun 02, 2009 11:48 am

Jaz tudi iščem bravota , ampak bencinarja....
Me zanima ker od teh ki so trenutno na avto.net se najbolj splača za nekje 1000-1500€, pa s klimo če je mogoče.

Že kar lep čas kopujem avto in počasi že obupujem...

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To jun 02, 2009 3:38 pm

miha7889 je napisal/-a:Jaz tudi iščem bravota , ampak bencinarja....
Me zanima ker od teh ki so trenutno na avto.net se najbolj splača za nekje 1000-1500€, pa s klimo če je mogoče.

Že kar lep čas kopujem avto in počasi že obupujem...

Verjamem da obupuješ, js sm hodu gledat ogromno avtov na koncu pa le dobil bravota od 1 lastnika, kar je zelo redko.
Malo jih poglej potem pa kupi, definitivno ne dobiš boljšega avta za ta denar, to je 100%.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To jun 02, 2009 4:35 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
šinki je napisal/-a:Za moje pojme je samo +, če je avto pripeljan iz Italije. Manj soli, lepše ceste...

Vozijo ko bud***, parkirajo kot pride, večina avtov je obtolčenih, poribanih, v zelo slabem stanju, kdor pa kupi dizla pa dela po 50.000 km in več. Potem jih prekupčevalci prodajajo 10 let stare z čudežnimi 100.000 km in servisno, seveda oh in sploh ohranjene. Potem pa sledi jokanje po forumu in financiranje mehanikov....

Enough said. To uvoženo je večinoma grandi šoldi, poka roba. :P

BTW, od kje pa ma Fiatfan 2 kartona? Al je že Božič?!

ta_pravi
Novinec

Napisal/-a ta_pravi To jun 02, 2009 5:55 pm

no odločitev je padla...bo JTD :) nism še plaču ma je skor 100%.
Kako je kej s turbinami pr teh motorjih?...je vzdržljiv motor?

LP

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To jun 02, 2009 6:07 pm

ta_pravi je napisal/-a:no odločitev je padla...bo JTD :) nism še plaču ma je skor 100%.
Kako je kej s turbinami pr teh motorjih?...je vzdržljiv motor?

LP

motorji JTD so eni najboljših na trgu. To povedo tudi konkurenti( napr. servis seat drev). Vgrajujejo jih v vrsto drugih znamk avtomobilov, tako da s temi motorji praktično ni težav. Seveda je pa lahko ravno tako v slabem stanju kot vsak, če pa je z njim vse ok, ne pričakuj težav.

C2 VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a C2 VTS To jun 02, 2009 6:19 pm

da še jaz malo pokomentiram zadevo. Imam sicer mareo, in ne bravota ampak vidim, da jeveliko govora o motorju... Stari 1.6 16v velja za najboljši BENCISKI izdelek fiata. Gre za odličen motor, potrjeno mnogokrat. Sam osebno lahko trdim naslednje:
letnik 97, prevoženih 217.000 km, mešana- dinamična vožnja do 8l, na 10.000 km ga spije cca. 1 liter olja. Brez vsakršne napake ali stroškov, servisi na 20.000 km ( so poceni). Glavnega servisa na 200.000 nism niti delal (jermeni za fiat so stestirani do 300.000 km brez problema), zato tudi nisem nameraval več vlagati v avto. Drugače pa gre ko šus in bo ostal pri hiši dokler bo delal ko šus oz. ne bo kakšne večje okvare. npr. da bo presegala vrednost samega avta.

Zdaj pa da ne boste rekli da hvalim fiat, lahko rečem da sem imel srečo z nakupom avta.
Vglavnem če dobiš bravota 1.6 z servisno knjižco in znano pretekljosto in da vidiš , da je vse vredu, nimaš kaj falit. To so moje izušnje.

LP

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To jun 02, 2009 6:19 pm

lenivec je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:Težava je tudi to, da so vsi iz Italije, kar ne pomeni nič dobrega (govorim o TD).

spet govorimo na pamet n? itak. TD so se prodajali v SLO, JTD so pa vsi uvoženi. in kaj je to slabega če je italije?

Mam soseda, ki vozi te avte iz italije, pa vem, kako zgledajo, preden jih malce "opere".
Tudi če se je kakšen prodal v slo.. večina jih je še vedno iz Italije. Načeloma nimam popolnoma nič proti italjanom, težava je v naših dilerčkih, ki kupijo zvožene avtomobile in jih prodajajo kot praktično nove.

JTD je dober motor.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To jun 02, 2009 6:41 pm

C2 VTS je napisal/-a:da še jaz malo pokomentiram zadevo. Imam sicer mareo, in ne bravota ampak vidim, da jeveliko govora o motorju... Stari 1.6 16v velja za najboljši BENCISKI izdelek fiata. Gre za odličen motor, potrjeno mnogokrat. Sam osebno lahko trdim naslednje:
letnik 97, prevoženih 217.000 km, mešana- dinamična vožnja do 8l, na 10.000 km ga spije cca. 1 liter olja. Brez vsakršne napake ali stroškov, servisi na 20.000 km ( so poceni). Glavnega servisa na 200.000 nism niti delal (jermeni za fiat so stestirani do 300.000 km brez problema), zato tudi nisem nameraval več vlagati v avto. Drugače pa gre ko šus in bo ostal pri hiši dokler bo delal ko šus oz. ne bo kakšne večje okvare. npr. da bo presegala vrednost samega avta.

Zdaj pa da ne boste rekli da hvalim fiat, lahko rečem da sem imel srečo z nakupom avta.
Vglavnem če dobiš bravota 1.6 z servisno knjižco in znano pretekljosto in da vidiš , da je vse vredu, nimaš kaj falit. To so moje izušnje.

js mam podobne izkušnje, vendar da ti spije liter olja mi je pa mal preveč. men ga dobesedno nič, verjetno pa zato kr ga ne vozim v visokih obratih.
lp

LP

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 To jun 02, 2009 7:07 pm

Glavnega servisa na 200.000 nism niti delal (jermeni za fiat so stestirani do 300.000 km brez problema), zato tudi nisem nameraval več vlagati v avto.

To je bol tko... jermeni po 200-300k km so bolj bogi .... Sej lahk da bojo zdržal, ampak teh 200€ na 5 let dat za jermene ne bi smel bit nek strošek.
Načeloma okol motorja nekih problemov z 1.6 mašino pa tut kakim jtd ni ... Pazit je treba na zrabljene kljuke, air bag lučka se rada pržge, bremze so za dirkanje bolj švoh, pa kako luščenje odbijačev,... to je nekak to.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To jun 02, 2009 7:26 pm

UDO1 je napisal/-a:
Glavnega servisa na 200.000 nism niti delal (jermeni za fiat so stestirani do 300.000 km brez problema), zato tudi nisem nameraval več vlagati v avto.

To je bol tko... jermeni po 200-300k km so bolj bogi .... Sej lahk da bojo zdržal, ampak teh 200€ na 5 let dat za jermene ne bi smel bit nek strošek.
Načeloma okol motorja nekih problemov z 1.6 mašino pa tut kakim jtd ni ... Pazit je treba na zrabljene kljuke, air bag lučka se rada pržge, bremze so za dirkanje bolj švoh, pa kako luščenje odbijačev,... to je nekak to.

zdj ste pa s temi kljukami že tečni no. zamenjaš jo, nova pride 25eur in ti drži nova dlje k avto. to nekateri tko poudarjajo k da je največji strošek pr avtu.
bremze jih večina nadomesti od maree k so dosti boljše in za brava dosti kul.
luščanje odbijačev je pa pri popolnoma vsakem avtu-naš ford je 05 letnik pa se je že začelo, laguna je bila stara 5 let pa je bla že tud kriza..tko da to je pr vsem.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 To jun 02, 2009 7:43 pm

JSt sm sam naštel glavne probleme ... in zakaj bi po nakupu mel še dodatne stroške z klukami pa bremzami, pa ne vem čem še... Dobr, da kritične zadeve veš in pregledaš pred nakupom...
Barva se pač ne lušči pri vseh avtih ... mislim halo... Kok morš bit tolk prisranski .. k*** luščijo se vsi avti...:roll: Če se vsi trije, ko ste jih mel pr hiši luščijo, pa vam predlagam, da si kdaj kak avto kupte :!: VW recimo... se vsaj ne lušči barva in majo orng kluke :P

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To jun 02, 2009 7:48 pm

UDO1 je napisal/-a:JSt sm sam naštel glavne probleme ... in zakaj bi po nakupu mel še dodatne stroške z klukami pa bremzami, pa ne vem čem še... Dobr, da kritične zadeve veš in pregledaš pred nakupom...
Barva se pač ne lušči pri vseh avtih ... mislim halo... Kok morš bit tolk prisranski .. k*** luščijo se vsi avti...:roll: Če se vsi trije, ko ste jih mel pr hiši luščijo, pa vam predlagam, da si kdaj kak avto kupte :!: VW recimo... se vsaj ne lušči barva in majo orng kluke :P

VW pa nikoli več v lajfu, o tem pr naši hiši ne smemo slišat. še učasih k so bli popularni golfi II, stari 3-4 lete, smo naletel sam na take k smo rabl sosede, da so jih vlekl z drugimi avti, tako da vw nikoli več! pa naj se barva lušči na fiatu,samo da je mašina superca, ne pa jih z avtu vlečt po celi vasi :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov