Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če jun 04, 2009 1:57 pm

pskoda je napisal/-a:To je čisto ožemanje potrošnikov! Američani pa pali po materiali, boli jih k.... za CO2. Tiste njihove karete ima tolk ispusta, kot trije ali več evropskih avtomobilov

No ja. Na vse splošno pa tudi ni metati v en koš. Zvezdna država kalifornija ima strožje zakone o CO2 kot si lahko mislite. Marsikateri evropski avto ni primeren za vožnjo pri njih. Vem da je moral VW izdati posebno verzijo kalifornija da so lahko tam prodajali avte.

Tudi druge zvezdne države počasi uvajajo te zakone, problem pa je na kitajskem in ne ZDA.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jun 04, 2009 2:01 pm

mihaing je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:To je čisto ožemanje potrošnikov! Američani pa pali po materiali, boli jih k.... za CO2. Tiste njihove karete ima tolk ispusta, kot trije ali več evropskih avtomobilov

No ja. Na vse splošno pa tudi ni metati v en koš. Zvezdna država kalifornija ima strožje zakone o CO2 kot si lahko mislite. Marsikateri evropski avto ni primeren za vožnjo pri njih. Vem da je moral VW izdati posebno verzijo kalifornija da so lahko tam prodajali avte.

Tudi druge zvezdne države počasi uvajajo te zakone, problem pa je na kitajskem in ne ZDA.

off: zvezne države...ne zvezdne ;)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če jun 04, 2009 2:06 pm

gecco je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:

off: zvezne države...ne zvezdne ;)

Ja ma res sem zajebal. TNX

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Če jun 04, 2009 3:41 pm

Kdaj bi bilo pa to sprejeto?

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če jun 04, 2009 4:37 pm

Sprejeto bo ko bo sprejeto.
Sem pa že pred časom ko je bila debata na enem drugem forumu pred kakim mesecem šel računat in ugotovil da bodo praviloma(poudarjam PRAVILOMA!!!) v najbolj prodajanem razredu slabše(nekaj odstotkov) odnesli kupci dizelskih vozil do 16k€ in konji od nekje 70 dalje. Davek na ta vozila bo ostal enak ali se povečal za 100%(sedaj 3,5-7 bo po novem 7%)
Nekaj nimalnega bodo prihranili kupci bencinarjev v istem cenovnem razponu in do kakih max 100KW in nekje 1.6 motor, za njih bo nekje 16% davek nižji glede na prejšnjo stopnjo oz iz sedanjih 3,5 bo šel na 3%.

Dosti bodo prihranili kupci vozil sedaj višjega cenovnega razreda z šibkimi/vstopnimi motorji.
Največja absolutna razlika pa bo pri vozilih višjega cenovnega razreda z velikimi motorji, kjer bodo po pravilu šla vozila kot so VW Tuareg in podobni imeli skoraj 40% večji davek kot sedaj.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 Pe jun 26, 2009 9:04 am

S spremembo davka na motorna vozila lahko pričakujemo, da bodo majhni in ekološki avtomobili cenejši, veliki in potratni pa dražji. Davčna uprava bo dobila možnost, da preveri ceno vsakega vozila.

http://www.zurnal24.si/avtomobili-davek ... ija/117609

Slika

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe jun 26, 2009 10:31 am

Kaj naj bi to pomenilo, da se bodo nove stopnje davka uvajale postopoma, dokončno pa 2011 ?

Torej lahko nek prodajalec do 2011 uporablja še staro stopnjo davka, nekdo drug pa že novo, ali kako ?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jun 26, 2009 12:32 pm

Nekako gremo le v pravo smer - znižanje emisij. Čeprav pri X5 je številka kar :shock: .

Sicer pa bodo prodajalci šibkejše različice malček podražili - močnejše pa bodo ostale tam kjer so - na koncu jim bo ostalo isto.

Če bo pa prišlo do pocenitev - pozdravljam.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jun 26, 2009 1:33 pm

Če se bodo dejansko prodajalci držali svoje zdajšnje marže, bo to zelo vredu. X5 naj se zaradi mene kr podraža za 10k€. Manjši avti oz. cenejši z naprednimi motorji pa nej se mal pocenijo. Če bo to dejansko to tudi pri končnih cenah, super!

maremm
Nov uporabnik

Napisal/-a maremm Ne jun 28, 2009 8:01 am

To se je pa spet banda spomnila, da nam bo mal zajebala življenje. Jaz sem spomladi uvozil avto iz Italije za 5000 eur, pa sem plačal 90 eur davka, zdaj po novem pa bi ga moral 1100 eur. :shock: Banda smrdljiva samo normalne ljudi zajebavajo, kakšna ekologija neki, smeti pa lahko kurijo v cementarnah. Če ne bo ta država šla k vragu...

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne jun 28, 2009 10:49 am

Uvozi si nov avto ?

Ker nov dmv naj bi veljal za nove avte.

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Ne jun 28, 2009 11:06 am

spaceone je napisal/-a:Uvozi si nov avto ?

Ker nov dmv naj bi veljal za nove avte.

Mislim da velja za vsa vozila (nova in rabljena), ki bodo PRVIČ registrirana v SLO.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Ne jun 28, 2009 11:15 am

Tako je. Davek se plača za vsa vozila (nova in rabljena), ki so prvič dana v promet oz. prvič registrirana v Sloveniji.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

mali22
Nov uporabnik

Kraj: izola

Napisal/-a mali22 Ne jun 28, 2009 12:40 pm

Daedalus je napisal/-a:Če se bodo dejansko prodajalci držali svoje zdajšnje marže, bo to zelo vredu. X5 naj se zaradi mene kr podraža za 10k€. Manjši avti oz. cenejši z naprednimi motorji pa nej se mal pocenijo. Če bo to dejansko to tudi pri končnih cenah, super!

X2

če sem prav izračunal bi golf 1.4 tsi, ki je primeroma naveden v uvodnem postu, moral po novem stati 19.723 namesto 21.255, kar je kar 1532 eur manj.

bolfenk1
Nov uporabnik

Napisal/-a bolfenk1 Ne jun 28, 2009 6:37 pm

če sem prav izračunal bi golf 1.4 tsi, ki je primeroma naveden v uvodnem postu, moral po novem stati 19.723 namesto 21.255, kar je kar 1532 eur manj.

Ja ampak treba je upoštevati še tržne razmere - povpraševanje in ponudbo.
Nižja cena na ponudbeni strani pomeni višje povpraševanje, kar pomeni delno povišanje cene.
Preprosto povedano: nekaj razlike si bodo v žep vtaknili trgovci, nekaj pa bodo pridobili kupci.

Torej končna razlika (za kupca) gotovo ne bo tolikšna, kolikšna je razlika v davku.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po jun 29, 2009 6:24 pm

Daedalus je napisal/-a:Če se bodo dejansko prodajalci držali svoje zdajšnje marže, bo to zelo vredu. X5 naj se zaradi mene kr podraža za 10k€. Manjši avti oz. cenejši z naprednimi motorji pa nej se mal pocenijo. Če bo to dejansko to tudi pri končnih cenah, super!

Takšni ljudje kot si ti (zgleda bolj omejeni v razmišlanju, ki gledajo samo eno stran-tisto ki njim koristi), so verjetno v EU predlagali in spisali tak zakon.
Če se ti hočeš v kosilnici okoli prevažat potem tega ne vsiljuj tudi drugim.

Ena kosilnica od 1,4 motorja na 3 metrih pa ni bolj varna ne z lego na cesti ne v prometni nesreči kot pa en velik avto tipa serije 5 ali X5 ali še razred več. Torej po tej logiki bi potem mogli mlinčki bit dražji zaradi tega, ker so nevarnost na cesti.
To gre v obe smeri in ne samo v tisto, ki paše večini ljudi (trenutno manjše emisije).

Pa kak je to napreden motor, ki se nikamor ne premakne (važno da popije 1 l bencina in da gre voda iz auspuha.
Kaj mi pomaga 110konjski passat z skoraj 1600 kilami ki negre nikamor, za 2k€ ceneje.

Ekologijo naj gredo pa nižat tam kjer se to da in ne pri nas. USA sploh nočejo podpisat kjotskega sporazuma, glavni krivci za onesnaževanje so tak najbolje razvite države (USA, UK, DE, francija, rusija, tudi kitajska), njim naj nabijejo.
Če cela amerika prdna naenkrat več škode naredi ozračju kot cel vozni park v SLO 20 let.
Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jun 29, 2009 9:16 pm

Torej bi po tvoji logiki moralo bit na cestah več večjih in varnejših avtov, da bi se splošna varnost v prometu izboljšala? Yeah right. Če bi bla večina avtov na cestah DO velikosti Passata...kaj bi blo s tem narobe?

In razloži mi zakaj je razmišljanje, da večje ni mus boljše, oz. da so (predvsem SUVji) večji avti v veliko primerih oversizani zato, da pašejo raznim muham ljudi? Če baba ne zna vozit, in si kupi X5 da se počuti bolj varno, I feel sorry for her. Če bogataš kupi X5, da se pokaže sosedom in drugim, I feel sorry for him. Če si offroad fan kupi X5, bo najverjetneje opustil offroad. Takšni avti so 500kg težji za brez veze, in seveda morjo imet še "premium" motorje. To je metanje energije v nič.

In če smatraš svoje razmišljanje "Zakaj bi pa mi kej nardili glede okolja, naj rajši naredijo ZDA." kot smiselno, pol pa res nevem.

In ne, ne gledam sam na tisto, kar mi koristi.

Glede tistih tvojih "kosilnic od 1.4 motorja na 3 metrih" pa sam pokaže kako široko razmišljaš TI. Če serijski ESP na teh tvojih kosilnicah zate ni dovolj, da te obdrži na cesti, I feel sorry for you. Če ne kdo ne zna vozit, ni važno kak avto ima...če pa ima mlinčka, bo kvečjemu škodoval sebi. In tisti, ki grejo brezglavo divjat s kakršnimkoli avtom, nimajo kej delat na cesti.

In za konc...
Pa kak je to napreden motor, ki se nikamor ne premakne (važno da popije 1 l bencina in da gre voda iz auspuha.
Kaj mi pomaga 110konjski passat z skoraj 1600 kilami ki negre nikamor, za 2k€ ceneje.

Ja, sure. 1.4 TSI (in podobni mlinčki za kosilnice) z rangom moči od 110-170 konjev, in precejšnjim navorom, naredijo 1.5 tone težak avto nepremičnino.

V glavnem, če bi blo po tvoje, bi se vsi vozili v velikih avtih z vsaj 200 konji pod haubo...in kako, točno, bi blo to boljše?

(PS.: Zanimivo je to, da je ta zakon najverjetneje zrasel na zeljniku ljudi, ki vozijo večje in požrešnejše (in torej po novem dražje) avte...ma kake mone, si gredo kr tko podražat svoje avte...kako ozkogledni so šele oni, še na svoje dvorišče ne vidjo!)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po jun 29, 2009 11:27 pm

Če je na cesti več avtov z boljšo lego, se izboljša prometna varnost, tako kot se zmanjšajo emisije zaradi več avtomobilov z nizkimi emisijami (ki jih bo na cesti posledično već, ker bodo cenejši). Spet sestevaš koristi samo pri tistem kar misliš da je bolj prav.

Probaj vozit avto ranga A6 ali A8, že med njima so svetlobna leta razlike v udobju in vožnji, kamoli šele proti passatu. In ko si enkrat veliko na cesti še bolj ceniš to razliko. Svoje državi pa tako ali tako prispevaš z več plačanimi trošarinami, ker porabiš već goriva in z večjim zneskom davka ob nakupu avta. Ni potrebe še bolj udarit, če pa že, pa se mora upoštevat tudi večja varnost avtomobila kot odbitna postavka pri ceni.
In tu se negre za tiste osebke, ki kupijo avto, da se kažejo (to mene ne zanima, sam nisem tak).

O serijskem ESP na t.i. kosilnicah pa lahko še nekaj časa samo še sanjamo, pa tudi če je ESP, še vedno avto zaostaja v legi za večjimi.

Če je zrasel na zelnikih takšnih ljudi, je pa še toliko slabše.

Sicer pa ni važno, jaz sem povedal svoje mnenje, spremenil nebom nič, tako bo, ko bom kupoval rabljen avto iz tujine, me bo pa to še bolj udarilo po denarnici. In tako bodo avti iz tujine še bolj tržno nezanimivi in bodo domači švercarji, ki vrtijo kilometre profitirali. Ena banda pomaga drugi.
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jun 29, 2009 11:45 pm

Dedalus, res si omejen na svojo vaško perspektivo.
Če tebi odgovarja mlinček ga vozi, to ne pomeni da moraš bit pizdun pa privoščit več davka tistim, ki si lahko privoščijo boljši avto od tebe. Že tako plačajo več DDVja, trošarin, vzdrževanja, zavarovanja...
Tebi je avto sredstvo za A-B, nekaterim je pač več in si morda v življenju privoščijo manj stvari, zato da se lahko bolje peljejo.

Glede porabe in emisij: Žalostno je, da vam ni jasno, da ta zakon nima veze z ekologijo, ampak samo in izključno z denarjem v proračunu naše vedno bolj zafurane države...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jun 30, 2009 5:34 pm

Stench : zanimivo razmišljaš.

Tudi sam sem nekako tako mislil. Pa sem si privoščil močnejše avtomobile z okoli 250KM, pa opazil, da to ni to. :shock: 110 KM passat prav lepo pelje, pospešek ima dovolj visok...

Še par let, pa boš drugače mislil, do takrat pa uživaj. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov