Torej bi po tvoji logiki moralo bit na cestah več večjih in varnejših avtov, da bi se splošna varnost v prometu izboljšala? Yeah right. Če bi bla večina avtov na cestah DO velikosti Passata...kaj bi blo s tem narobe?
In razloži mi zakaj je razmišljanje, da večje ni mus boljše, oz. da so (predvsem SUVji) večji avti v veliko primerih oversizani zato, da pašejo raznim muham ljudi? Če baba ne zna vozit, in si kupi X5 da se počuti bolj varno, I feel sorry for her. Če bogataš kupi X5, da se pokaže sosedom in drugim, I feel sorry for him. Če si offroad fan kupi X5, bo najverjetneje opustil offroad. Takšni avti so 500kg težji za brez veze, in seveda morjo imet še "premium" motorje. To je metanje energije v nič.
In če smatraš svoje razmišljanje "Zakaj bi pa mi kej nardili glede okolja, naj rajši naredijo ZDA." kot smiselno, pol pa res nevem.
In ne, ne gledam sam na tisto, kar mi koristi.
Glede tistih tvojih "kosilnic od 1.4 motorja na 3 metrih" pa sam pokaže kako široko razmišljaš TI. Če serijski ESP na teh tvojih kosilnicah zate ni dovolj, da te obdrži na cesti, I feel sorry for you. Če ne kdo ne zna vozit, ni važno kak avto ima...če pa ima mlinčka, bo kvečjemu škodoval sebi. In tisti, ki grejo brezglavo divjat s kakršnimkoli avtom, nimajo kej delat na cesti.
In za konc...
Pa kak je to napreden motor, ki se nikamor ne premakne (važno da popije 1 l bencina in da gre voda iz auspuha.
Kaj mi pomaga 110konjski passat z skoraj 1600 kilami ki negre nikamor, za 2k€ ceneje.
Ja, sure. 1.4 TSI (in podobni mlinčki za kosilnice) z rangom moči od 110-170 konjev, in precejšnjim navorom, naredijo 1.5 tone težak avto nepremičnino.
V glavnem, če bi blo po tvoje, bi se vsi vozili v velikih avtih z vsaj 200 konji pod haubo...in kako, točno, bi blo to boljše?
(PS.: Zanimivo je to, da je ta zakon najverjetneje zrasel na zeljniku ljudi, ki vozijo večje in požrešnejše (in torej po novem dražje) avte...ma kake mone, si gredo kr tko podražat svoje avte...kako ozkogledni so šele oni, še na svoje dvorišče ne vidjo!)