Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl So jun 06, 2009 11:19 pm

abcabc je napisal/-a:
Kegl je napisal/-a:pr mojmu accentu delam servis na 15.000km in u tem cajtu porabm 5l kantico pa občasno kupm še kšn litr olja dodatno in dolijem (se prav 6l/15.000km)...to je pa to! je mogoče mal več sam neke blazne krize pa tut ni no...

drgač smo mel pa tako lantro leta 98 (takrat nov avto) 1.8 GLS top-k oprema pa 130KM...in lah sam rečm zakon avtoček! spomenm se da nam je enkrat šla sklopka po gobe drgač pa ni blo nč posebnga, pa porabo ma mal večjo...kilometrov se pa ne spomnem kok jih je mela ko smo jo prodal!

mi je žal da si nism kupu z prvi avto tako lantro, k ma res velik opreme za tak letnik ampak jebat ga...sej sm tut s tem accentom zadovoljen...nima opreme se pa vsaj ne kvari pa še mjhni stroški so z njim....

če ti je avto všeč pol ga kr kupi...sam probi dobit čim lepše ohranjeno...k za tak dnar je to dobr nakup...

pa velik sreče :D

A teb tud pije olje

sej sm napisu...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jun 08, 2009 7:28 am

off: Oba akterja sta bila tu nesramna...

Soncek, lepo prosim ampak zadnjic, da tudi ti malo popazis na besede izrecene
moderatorjem, ker kaj hitro se lahko zgodi, da ti serviram vse tvoje lazi in nesmisle
v postih (ne hodi po robu).

abbe: Tebi pa tudi nekaj povem... v eni sapi kreiras temo "kaj se dogaja s forumom"
par mesecev kasneje pa ze pozabis in sam ne spostujes pravilnika... tokrat javno
opozorilo naslednjic bo ta toleranca nizja.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po jun 08, 2009 8:01 am

Lej, jest ti bom pa tako rekel: če poznaš lastnika in je lepo delal z avtom (beri ni treal mrzlega) potem kar kupi, nimaš kej falit.

Malo me moti tole nabijanje, da Hyundai-ci žrejo olje. Spoštovana gospoda, mojemu fotru je Astra, letnik 99 pri malo manj kot 50k km pričela piti olje, pa je umirjeni voznik, ne tera mrzlega avta in tudi ne vozi pri 60 km/h v četrti prestavi. Moj Hyundai pri 40k + km ne pije olja (nekaj olja vsaka mašina porabi, ker je to normalno), nivo olja je skoraj vedno enak, malenkost pod MAX oznako. Bi prosil da se otresete stereotipa da so korejci požrešni na olje.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Nakup hyundai lantra da ali ne?

Napisal/-a Doktor Po jun 08, 2009 4:15 pm

dpgangsta je napisal/-a:prosim ce mi svetujete karkoli glede avtomobila hyundai lantra letnik 95-96

Pri takem vozilu je nasvet odvisen od ponudbe same/točno določenega vozila -njegove "zgodovine" (vzdrževanje, ohranjenost, .... ).

Napake o katerih je že bilo govora so lahko bolj ali manj izrazite, kar posledično pomeni večje ali manjše stroške v prihodnosti.

Dobro preveri stanje vozila, dober primerek načeloma za odštet denar ponuja veliko.

Osebno bi se raje odločil za kakšen bolj množičen model, predvsem nižjega ranga - CLIO, FIESTA ..

LP

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jun 08, 2009 4:53 pm

Za ta denar super nakup, samo je težko dobiti kako ohranjeno. Vsekakor najdi kako s klimo pa s servisno knjigo. Vlika verjetnost je, da ti bo pila olje, ampak to je tud edina težava, ki jo boš mel z motorjem.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

altf4s6
Novinec

Napisal/-a altf4s6 Po jun 08, 2009 10:17 pm

Moja punca ima lantro 1.8 98, prej je to bil moj avto. Trenutno ima 200.000km, nisem imel nobenih večjih izrednih servisov (največji izredni servis je bil menjava kablov za svečke), samo redne in enega velikega na 120.000km. Poraba olja je malenkostna, pač tu pa tam doliješ. Motor je močan in zelo rad potegne. V glavnem, na avtu vse dela.

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Kraj: Šentjur pri Celju

Napisal/-a Tomi000 Po jun 08, 2009 11:18 pm

Moj drugi avto je bil Lantra 1.6 l.96, po malo manj kot 2 letu sem ga prodal in kupil Lantro 1. 8 top-k, l.00, nekateri so me vprašali, pa kako si kupil spet "istega", pa sem rekel, zato ker sem bil zadovoljen z avtom in ker nisem imel večjih problemov z njim. Pleh, amortizerji in izpušni kolektorji...to je treba najbolj pazit pri nakupu, pri mojem je bil počen izpušni kolektor...sem ga dal zašvasat in zdaj še drži od marca, ter v tem času sem naredil kar 5000km, ter dolil 2x po 0.5l olja, še včeraj sem šel gledat in je pol šibke olja, ..morem potrkat, da avto za ta denar je res vredu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Majestic-12 [Bot] in 8 gostov