Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Ne jun 07, 2009 5:31 pm

zlarre_ je napisal/-a:...
Jaz dam glas za Hondo. Večji avto, več prostora, novejši izgled, lepša notranjost....to so bistvene stvari ki me pritegnejo.....zdej se pa treba pozanimat kako je z motorji....

Tako je, je pa res da nosi svojo ceno +3keur. To je ogromna razlika. Bog ve kaj dobis za ta denar pri oplu. 1.9 dizla...

vsekakor je konkretno ta dva tezko primerjati.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jun 07, 2009 6:10 pm

Tale Civic je dobra izbira.

Še malček znižaš ceno pa si zmagal.

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Ne jun 07, 2009 6:12 pm

jaz bi se odloču za hondo !! to je samo moje mnenje 8)

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Ne jun 07, 2009 6:14 pm

Jaz bi Hondo,ker mi Honde že dosti let bolj ležijo,Opli pač ne.Odloči se sam pa pridno testiraj oba dva pa boš imel rezultat na dlani.
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne jun 07, 2009 6:21 pm

Tale astra je zelo ugodna, tud oprema je dobra. Verjetno bi jo še za kak € cenej dobil. Cosmo+ ma vse kar potrebuješ (razen zadnjih šip ki so "na roke"). Pri astri mi je edin hecen rokonaslon, men se ni zdel pretirano uporaben, ker je rahlo pekratek in ozek. Od kolega foter ma astro s takim motorjem, pa je reku, da ma porabo kar visoko, več kot 9 litrov. Je pa res da ne vem kako voz. Najbolš je it na testno vožnjo, pa da vidiš pri čem si. Glede hond pa nimam pojma.

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Ne jun 07, 2009 7:07 pm

No jaz ko sem vozil od tete Astro 1.7 82KM dizel.....Avto se kr lepo pelje.....za moje pojme je avto zelo uredu za naše ceste.
Tudi sam sem premišljal čez kako leto o nakupi takega avta do 7000€.
A kar me moti, so sedeži.
Trdi so in zelo me boli hrbet ko sedim na njih.
Koper- Trst, Trst-Koper...ko grem ven iz avta, komaj hodim še celi dan.
A so vse tako neudobne al?

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne jun 07, 2009 8:05 pm

Malo OFF topic:
Japonci vs. Angleži bi naj bili bolj pedantni, kaj pa kitajska izdelava? Konkretno honda.

Uporabniški avatar
3furious
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a 3furious Ne jun 07, 2009 8:37 pm

Če kupuješ za več let (5+) vsekakor Civic. Veliko manjša verjetnost izrednih servisev + veliko bolje drži ceno od Astre.
Mazda 3 G165

Uporabniški avatar
Ravo
Novinec

Kraj: Moravče-Kamnik

Napisal/-a Ravo Ne jun 07, 2009 9:52 pm

moj glas gre vsekakor Hondi.sam sem imel 3 honde pa ni blo nokol z nobeno problemov.poznam zelo veliko hondašev pa ni blo nikol nič resnega.sam trenutno vozim corso l.03 pa bom reku da je to drvarnica.

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Napisal/-a dskrab Po jun 08, 2009 8:28 am

Definitivno glas za HONDO.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po jun 08, 2009 8:37 am

Pri tej Astri se ne sekiraj glede kvalitete - je eden najboljših nemških izdelkov. Tudi po notranjosti je 2 klase kvalitetnejša od honde; samo poglej sredinsko konzolo; ko boš šel pa pogledat v živo pa si podrobneje poglej tisti zvočnik pri hondi v vratih - YUGOPLASITKA naredi vrednejšo robo - katastrofa; 100X raje kupim Astro v tem primeru.

Japonce j**e visok tečaj jena zato so cene tako nabite - kupi Astro ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 08, 2009 9:24 am

strpi se in počakaj novo astro (kot je nekdo že napisal) ....za par jurjev boš imel čisto novo "reč" z novimi motorji (direkten vbrizg) in "pet" let miru (nasluhnil sem, da bo toliko garancije)

P.S osebno meni najlepša noviteta v tem segmentu, komaj čakam da vidim v živo...

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Po jun 08, 2009 3:29 pm

jaz bi raje zbral hondo...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po jun 08, 2009 3:55 pm

seat je napisal/-a:
fiatpowered je napisal/-a:Ja seveda, bolje je za 16k€ kupit gofla z 1.6 bencincem srednjo opremo, kot kio z 140KM dizelskih pa sport opremo nabito do vrha, sam da je golf, pa ne nabijajte o tem kaj se kvari, maš 7 let garancije, majo da vse popravijo v teh 7 letih in pika. Že vedo kaj prodajajo da upajo dajat tako garancijo.

Lej še vedno ne dojameš kaj.Noben ni reku,da je Kia slaba ampak jst ti lahk skor iz lastnih izkušenj povem,da ni lih best buy.Sem se parkrat vozu z kolegom pa ti povem,da temu avtu sploh ni videt 140hp prej 100hp.Nevem turbo luknja je res prevelika in tudi živahen ni ta motor.Al pa jst in kolega ne znama vozit.Potem je tu notranjost..... vse škripa kot bi bil avto star 20 let ne pa par mesecev.Na servisu mu iščejo čričke pa ma kolega občutek,da je zmer slabše.
ok pa nebomo zaj o tem.
Golf bo mel tržno vrednost čez kako leto zanesljivo večjo kot Kia,ki žal preveč izgubi na ceni.
In,da ti povem,da ta zloglasna 7 letna garancija ni splošna ampak se kaj kmalu izkaže,da ne velja za vse sklope avtomobila.(potrošni material je tu izključlen seveda)
Kot je CupraR reku ti Civici so japonske izdelave in ne angleške kot je moj a sreči tut jst z mojim nimam problemov.Motorji so lahk rečem bolj zaneslivejši kot Opovi je pa seveda vse odvisno od vzdrževanja.
CupraR je napisal/-a:In osebno bi glede Opla res počakal na novi model. Ali da ga vzameš oz zdejšnega še cenej oz z več opreme dobiš..

Sam CupraR,če avtor teme kupi sedanjo Astro bo že v štartu imel "star" avto,ker pride nova oblika ven in ga lahka ta "napaka" ,če temu lahko tko rečemo pol kasneje ob prodaji precej stane,ker je pač star model in vrjamem,da so pri teh modelih že odpravili kako napako,ki se je pokazala pri prvih modelih
se pa strinjam,da se.da na tak način prenekateri evro prišparat kar je v zdejšnih časih tui neki vredno.

Kolega je mel hondo civic, 2008 letnik, sva se šla pelat je vse škripal, tko da mislim da ni lih best buy. Aja pa mel je 2.0 cdti al kaj so njihovi dizli in je skos nekej cukov pa turbo lukna prav tako. Da negovorim o čričkih, niti plastike, ki je okoli radija vsa škripala.

To je moje mnenje o tvojem blatenju : bla bla bla. 1000 tem je odprtih na kia forumu, ena napaka je bila, ko so menjal motor enemu. Prav vsak je zadovoljen. In nevem kaj ti še nucaš od 140hp motorja. Potem pa je odprta tema ja polcaji ustavl ja... Sam sem mnenja da zadošča 100kojnov, vse ostalo je preseravanje. In vaše mišlenje kdo je bolši kdo ni. ne rečem, tut moj motor je len do 1800 obratov, lih Ferrari ni ane. Ampak honda je pa vzdržliva veste fantje. Tudi ola vam ni treba menjat, če vam ga lih zmanka, kar od friteze. Sicer ni tema temu namenjena ampak lubček z nabijanjem in 'odstranjevanjem' ljudi od znamke Kia ti žal nebo šlo, sploh pa čez par let. In bohnedaj dragi, da boš pa še ti nekoč vozil to znamko, ampak težko verjamem, ker si ti privščiš znamko. Verjamem da bi bla 3/4 Slovencem ceed bolj ušeč, če bi bil na njej znak honda, ostalo pa bi bilo isto. :roll:

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Nova civic ali astra

Napisal/-a Doktor Po jun 08, 2009 4:20 pm

voznik5 je napisal/-a:Živjo!

Ker se še vedno odločam za nakup novega avtomobila me zanimajo prednosti in slabosti omenjenih avtomobilov. katerega bi izbrali vi?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2294753&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2864170&show=1

Hvala za pomoč in mnenja.
Lep pozdrav

HONDA med sebi enakimi sodi v višji, "premium" razred. Opreme je že pri "osnovnem" modelu čisto dovolj, celo več kot je konkurenca serijsko nudila v času lansiranja (npr. ESP). Cena je po mojem prepričanju upravičeno višja.

Osebno bi se odločil za HONDO - najraje 5 vratno + dizel agregat

LP

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Po jun 08, 2009 4:38 pm

Gosic je napisal/-a:
seat je napisal/-a:
fiatpowered je napisal/-a:Ja seveda, bolje je za 16k€ kupit gofla z 1.6 bencincem srednjo opremo, kot kio z 140KM dizelskih pa sport opremo nabito do vrha, sam da je golf, pa ne nabijajte o tem kaj se kvari, maš 7 let garancije, majo da vse popravijo v teh 7 letih in pika. Že vedo kaj prodajajo da upajo dajat tako garancijo.

Lej še vedno ne dojameš kaj.Noben ni reku,da je Kia slaba ampak jst ti lahk skor iz lastnih izkušenj povem,da ni lih best buy.Sem se parkrat vozu z kolegom pa ti povem,da temu avtu sploh ni videt 140hp prej 100hp.Nevem turbo luknja je res prevelika in tudi živahen ni ta motor.Al pa jst in kolega ne znama vozit.Potem je tu notranjost..... vse škripa kot bi bil avto star 20 let ne pa par mesecev.Na servisu mu iščejo čričke pa ma kolega občutek,da je zmer slabše.
ok pa nebomo zaj o tem.
Golf bo mel tržno vrednost čez kako leto zanesljivo večjo kot Kia,ki žal preveč izgubi na ceni.
In,da ti povem,da ta zloglasna 7 letna garancija ni splošna ampak se kaj kmalu izkaže,da ne velja za vse sklope avtomobila.(potrošni material je tu izključlen seveda)
Kot je CupraR reku ti Civici so japonske izdelave in ne angleške kot je moj a sreči tut jst z mojim nimam problemov.Motorji so lahk rečem bolj zaneslivejši kot Opovi je pa seveda vse odvisno od vzdrževanja.
CupraR je napisal/-a:In osebno bi glede Opla res počakal na novi model. Ali da ga vzameš oz zdejšnega še cenej oz z več opreme dobiš..

Sam CupraR,če avtor teme kupi sedanjo Astro bo že v štartu imel "star" avto,ker pride nova oblika ven in ga lahka ta "napaka" ,če temu lahko tko rečemo pol kasneje ob prodaji precej stane,ker je pač star model in vrjamem,da so pri teh modelih že odpravili kako napako,ki se je pokazala pri prvih modelih
se pa strinjam,da se.da na tak način prenekateri evro prišparat kar je v zdejšnih časih tui neki vredno.

Kolega je mel hondo civic, 2008 letnik, sva se šla pelat je vse škripal, tko da mislim da ni lih best buy. Aja pa mel je 2.0 cdti al kaj so njihovi dizli in je skos nekej cukov pa turbo lukna prav tako. Da negovorim o čričkih, niti plastike, ki je okoli radija vsa škripala.

Tvoj kolega je imel očitno kakšno razbitino, kar še zdaleč ne pomeni, da je to nek vzorec za vse HONDE.

Govorit o nekem cukanju, turbo luknji ... predvsem ne moreš mimo dejstva, da je bil agregat v času lansiranja razred zase, in tudi danes, po skoraj 6 letih veliko konkurentov ne dosega njegovih lastnosti.

Predvsem pa tvoje hecne primerjave KIA : HONDA obdrži zase, ker se z njimi samo/prevsem smešiš.

LP

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po jun 08, 2009 5:33 pm

Še enkrat eno je izdelava, drugo pa zanesljivost. Osebno me ne moti čriček oz dva (kar se da vedno bp poštimat) če zadeva lavfa tako kot treba..

BTW: pa ostanmo na temi, avtor še sedaj ni povedal kaj preferira (limuzina, 5 vratni)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po jun 08, 2009 5:59 pm

Doktor je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
seat je napisal/-a:

ok pa nebomo zaj o tem.

Tvoj kolega je imel očitno kakšno razbitino, kar še zdaleč ne pomeni, da je to nek vzorec za vse HONDE.

Govorit o nekem cukanju, turbo luknji ... predvsem ne moreš mimo dejstva, da je bil agregat v času lansiranja razred zase, in tudi danes, po skoraj 6 letih veliko konkurentov ne dosega njegovih lastnosti.

Predvsem pa tvoje hecne primerjave KIA : HONDA obdrži zase, ker se z njimi samo/prevsem smešiš.

LP

Najbol si se osmešil ti, ker sem povedal neko neresnično zgodbo. Tako kot jo marsikdo tukaj in temu verjame. Jaz neprimerjam, vendar mi gre na k**** ko se vedete ko otročiči, kdo je bolši kje je bolši. Bodi zadovoljen s svojim vozilom, zato si kupil, ne pa drugih blatit ker nekaj neveš. In če smo pa na mnenju o lepoti, pa tale civic ne skriva nikjer nobene prekleto lepe umetnine. Dejstvo pa je, da je bila hodna nekaj let nazaj na takem mnenju ljudstva, kot je danes Kia. Tako da se malo zamislite kaj ste nekaj let nazaj govorili in kaj danes. Obračanje po vetru :roll: Pa oprostite za blatenje teme. Osebno pa če bi res izbiral med tema dvema, bi vzel astro in to samo zaradi lepote. Ostalo pa nebi govoril, ker sem jo vozil, osebno sem vozil 1.7 cdti, vozil me je pa kolega z 1.6.

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 Po jun 08, 2009 6:03 pm

raje bi imel limuzino, vendar nekje do 16.000€ ni izbire, sploh če bi želel nemški ali japonski avto. bom počakal do nove astre in se potem odločil. rabljenega avtombila pa ne upam kupiti, saj nisem nek poznavalec. hvala vsem za komentarje. lahko končamo s temo :)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po jun 08, 2009 6:14 pm

Corolla limo?? Mazda 3 (sam k. je nov model že zunaj)

Rabljen ne vem zakaj bi bil problematičen,s ploh če bi gledal 1-2 leto stare z tm do 20.000km. Lih narejen prvi servis, ulavfane zadeve, še vedno v garanciji :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov