Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To jun 09, 2009 12:35 pm

Kja pa Superb'? Leto star dizel?? lih ulavfan z garancijo''

P. octavia je na podvozju od Golfa, ne vidm lih smsila za klepat kilometre..

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jun 09, 2009 12:35 pm

kolesar.. kaj vozijo taksisti in kateri pridelajo največ kilometrov? vprašaj jih sem ter tja in negleda na versko/nacionalno pripadnost se mi zdi, da odgovor nebo tako kot si si ga zamislil.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jun 09, 2009 12:36 pm

res, da je na podvozju od golfa.. se boš pa vozil skoraj zastonj v octavii; http://www.youtube.com/watch?v=BYqU_zKvJp8

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jun 09, 2009 12:37 pm

off:
kot so že predhodniki napisali, kaj vse ne zveš na a.com-u predvsem pri svetovanju... :roll:

evo moj predlog:
ker boš imel plačane potne stroške in bo to na mesec kar naneslo lep kupček ( beri: kupček za plačilo obroka leasing-a-) ti jaz tega tudi priporočam.
vzami nekaj na leasing in menjaj na vsake 2 leti avto in boš potem ugotovil kaj je tebi ok ;)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To jun 09, 2009 12:41 pm

Veyron je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:glede 6 prestave se povsem strijam. Avtomatik itak nima smisla ker prestavim v najvišjo prestave in tako ne prestavim vsaj 100km, tako da nebi tvegal nakupa z avtomatikom, ker bo vzdrževanje vozila pri taki relaciji ključnega pomena.

Audi a6 in BMW 5, dober nakup, samo vozila do cene katero mislim dati imajo že preko 100.000km. Ali je nakup smiselen?

P.S. sem pozabil omeniti da mi renaultov in pugijev ne ponujajte (osebni razlogi)

100k km za avto (če ni ravno francoz) ni nič! Sploh za malce predstavnike malce višjih razredov.

Ma si pameten k hudič! Zdj boš pa še napisal da od prjatla stric njegova žena, njena sodelavka ima laguno 1.9dci in je turbina šla. In njenmu zetu tut. Renaulti dizli so za dolge relacije solidni avtomobili. Uničujejo jih pa kratke relacije (do 5km) k se motor še segreje ne in ga ugasneš. Če bi se res tako kvarli, potem nebi mela cela pošta slovenije in ups trafice, kanggoje, masterje...

Ne, sem imel renoja v lasti, pa sem se iz prve roke naučil, kako in kaj.

Sploh ko vidim, kako nekatera vozila, ki so bistveno več prevozila in so starejša, delajo mnogo bolje.

Torej če novega, vzemi vsaj sonato.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To jun 09, 2009 12:43 pm

Zdej sem še bolj zmeden kot prej. Morda pa octavia res ni slaba ideja. Tale se mi zelo dopade

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2847403&show=1

samo za porabo nimam pojma koliko bi nanesla če vozim recimo vedno okoli140km/h. Garancija na prevožene je zelo pomembna

vidkul
Nov uporabnik

Napisal/-a vidkul To jun 09, 2009 12:48 pm

kaj pa bencin+plin?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To jun 09, 2009 12:51 pm

mihaing je napisal/-a:Zdej sem še bolj zmeden kot prej. Morda pa octavia res ni slaba ideja. Tale se mi zelo dopade

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2847403&show=1

samo za porabo nimam pojma koliko bi nanesla če vozim recimo vedno okoli140km/h. Garancija na prevožene je zelo pomembna

Subjektivno gledano oblikovno najlepša in najbolj praktična Octavia. Realna poraba Scout-a cca 7 - 7,5 l. Je sicer potreba po 4x4 pogonu?
Na Škodini strani sem pravkar zasledil, da ponujajo novega (pred faceliftom) RS TDI (170KM Common Rail) za 21.888 €. Oprema je izjemno bogata, gre za športnejšo izvedbo Octavie z izjemno dobrimi voznimi lastnostmi.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jun 09, 2009 12:58 pm

Jerch_ je napisal/-a:kolesar.. kaj vozijo taksisti in kateri pridelajo največ kilometrov? vprašaj jih sem ter tja in negleda na versko/nacionalno pripadnost se mi zdi, da odgovor nebo tako kot si si ga zamislil.

včasih so vozl mercedese dans pa vse po vrsti..
kolk vidim majo zdej velik fordov pa oplov, zato ker jih dobijo pocen ne zarad kvalitete..
avtošole vozjo pa golfe ker so pocen neorginalni deli :lol:

ne mi pa s takimi da bo BMW pri 300.000 zgledu bolš ko ena kia pri 50.000...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jun 09, 2009 1:00 pm

jst bi pa to uzel
http://img.siol.net/09/156/633797998704890666_20143_hd__a6692259.jpg
al pa golfa ko ga lahk pol fajn prodaš ko se je baje glih ulaufu :twisted:

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash To jun 09, 2009 1:06 pm

Še en glas za Škodo Octavio. Tudi jaz ti svetujem nakup na leasing, avto pa zamenjaš po 2-3h letih, ko bo še nekaj vreden.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon To jun 09, 2009 1:14 pm

Jaz sicer ne vem kolk je tebi do udobja samo sem slišal že iz parih rok da si je folk kupoval lagune za po evropi furat ker so jim bili razni passati,... in podobni nemški ponosi pretrdi...

Sicer si rekel renaulta in peugeota ne samo mogoče bi se pa vseeno lahko odpeljal na testno vožnjo... trenutni lagunini motorji so pa tud že neki stari...

Octavio pa če že navadno... ne vem kaj ti bo 4X4 pogon razen ena več možnost da ti nekaj dragega crkne... moje stališče glede na to da ga sigurno ne rabiš...

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo To jun 09, 2009 1:37 pm

pomoje z Mazdo 6 al pa Oplel Insignio ne morš falit :P

primmy
Nov uporabnik

Napisal/-a primmy To jun 09, 2009 1:51 pm

novi passat ni čisto nič pretrd, je dovolj trd in zelo udoben avto ( povem iz lastnih izkušenj). Meni bi na tvojmu mestu bil bistven tempomat, udobni sedeži z dobrim bočnim oprijemom in oprijemom ob hrbtu, pa vrjetn dizel, ker ima manjšo porabo

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To jun 09, 2009 2:01 pm

Na koliko km pa ima servisni interval opel Insignia? Ko sem imel corso 1.7cdti je imela na 30k km.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To jun 09, 2009 2:03 pm

mihaing je napisal/-a:Na koliko km pa ima servisni interval opel Insignia? Ko sem imel corso 1.7cdti je imela na 30k km.

180.000 :evil:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To jun 09, 2009 2:05 pm

Imamo službene Octavije in niso nič posebnega. Zadaj smo se komaj peljali 3. Ko sem jo pa sam vozil mi je bil občutek na AC podoben kot v Polo Classic, ki ga imamo doma. Tako da...nič ni boljša od I30CW. Ali kakega Megana.
Če že hočeš kaj večjega, je Sonata še vedno dobra izbira. Edino prodal jo boš težko.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To jun 09, 2009 2:09 pm

Energetik81 je napisal/-a:Imamo službene Octavije in niso nič posebnega. Zadaj smo se komaj peljali 3. Ko sem jo pa sam vozil mi je bil občutek na AC podoben kot v Polo Classic, ki ga imamo doma. Tako da...nič ni boljša od I30CW. Ali kakega Megana.
Če že hočeš kaj večjega, je Sonata še vedno dobra izbira. Edino prodal jo boš težko.

Zdaj imam tucsona, fotr ravnokar kupil i30 in oba avta sta absolutno, vsaj meni še kako udobna. Kar mi je pri hyundaju všeč je to da ima garancijo na neomejene prevožene.

Bom šel v četrtek sprobat sonato. Upam da bo poraba okoli 6,5

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon To jun 09, 2009 2:12 pm

Energetik81 je napisal/-a:Imamo službene Octavije in niso nič posebnega. Zadaj smo se komaj peljali 3. Ko sem jo pa sam vozil mi je bil občutek na AC podoben kot v Polo Classic, ki ga imamo doma. Tako da...nič ni boljša od I30CW. Ali kakega Megana.

Jaz imam megana dizla in pri 170kmh komaj veš da se pelješ tako hitro... To mi je potrdil tudi sosed, ki ima doma Hondo Accord dizla...

Piši preverjene argumente... zgleda da se pa še z meganom nisi peljal...

Sicer pa megane za njega niti ne pride v poštev iz vsaj dveh razlogov... tako da... spet nastrojenost proti značkam...fuj

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To jun 09, 2009 2:17 pm

Prokarjon je napisal/-a:

Jaz imam megana dizla in pri 170kmh komaj veš da se pelješ tako hitro... To mi je potrdil tudi sosed, ki ima doma Hondo Accord dizla...

Piši preverjene argumente... zgleda da se pa še z meganom nisi peljal...

Sicer pa megane za njega niti ne pride v poštev iz vsaj dveh razlogov... tako da... spet nastrojenost proti značkam...fuj

Ni nastrojenost proti značkam. Imam kup sorodnikov in prijateljev, ki delajo v revozu. Vsi so zaradi popusta (dobim ga lahko tudi sam) navalili na renaulte. Kratko in jedernato povem, da je v povprečju kot jih poznam na 10k km bil avto vsaj 3 na servisu, zato povem da ga nimam j**c kupiti, čeravno dobim 19% popust za laguno.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov