Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jun 18, 2009 5:58 pm

stjurc je napisal/-a:@esem: glede Xsare - ne, ne mešam ju :) . Tole je cenik ....

Potem se opravičujem. Res sem misli, da imajo tudi "osnovno" ceno nižjo, cenika pa že nekaj časa nisem gledal.

Vedno bolj me jezi Citroenova prodajna politika s (pre)visokimi "osnovnimi" cenami in ogromnimi popusti. Če bi imeli normalne cenike, kjer bi bilo takoj razvidno, koliko je avto cenejši od konkurenta, bi jih gotovo prodali več.
(sori za mali OFF)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jun 18, 2009 6:50 pm

glede na to da pride nova astra tud verjetn zafira pride nova počasi..

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Če jun 18, 2009 8:57 pm

Tudi sam sem se vrgel v nakupovalno mrzlico za novejšim avtomobilom - začetek leta prihaja tretji član družine, vendar pa avto kupujem zase, ker ima boljše polovica službenega. Zaenkrat je sicer moj adut Octavia RS karavan dizl varjanta, vendar se mi zdi 23k malce preveč za od oktobra stoječ avto, sploh ker je bil facelift letos...

No danes sem šel na testno vožnjo z Golf plus 2.0 TDI 81kw, in moram rečt da se avto super pelje - celo krepko bolje kot moj trenutni A4 1.9 tdi 81kw/110km avant, letnik 2000 z športnim podvozjem celo, le moči ma malo manj, ker je audi pač skoraj 200 kg lažji. Lega na cesti, udobje, zvočni sistem, udobje vožnje vse to je bila čista petka. Edinole zmogljivost zame ni bila ravno na nivoju, vendar bi bila za tvojo ženo povsem dovolj. Povprečna poraba je znašala 5.5 - ne vem kdaj jo je sicer kdo resetiral ampak to se mi zdi pa res ful ugodno za testni avto, sploh ker ga večinoma drugje kot po mestu v tiste pol urce ne moreš peljat. Ta testni avto je sedaj tudi v prodaji :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2827691&show=1

Najbolj sem bil pa razočaran nad dokaj majhnim prtljažnikom, ki kjub vsemu meri 400 litrov - vizuelno precej manj, a je največji krivec za to najbrž dvojno dno. Če se zadaj vozi otrok v sedežu ali pa celo spredaj - airbag se da izklopit, enostavno zadnjo klop pomakneš naprej in imaš dovolj placa.

Skratka če potegnem črto čez tale test, sem bil nad avtom zelo navdušen, nad cenami in nepopusti - max 3-5 pa niti ne. Prodajalec je bil prav tako zelo pasiven - krepko bolj od kolega pri Fordu, kjer bom imel testno vožnjo C-maxa drugi teden 2.0 TDCI 100kw motor.

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Če jun 18, 2009 9:06 pm

Vsekako je vredno razmisliti o nakupu turbo bencinarja, tsi iz koncerna vw ali pa tce pri renaultu, sploh za letno kilometražo okrog 20000km

drugače pa ste razmišljali o kii carens?...solidna oprema, varnost in 5 let garancije :)
[povezava odstranjena]

stjurc
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a stjurc Pe jun 19, 2009 6:04 am

@e=mc^2: motor v bistvu nisva še izbrala ravno zato, ker delava 20k km na leto, je pa res, da je manjša poraba prednost.

Motor 1.4 TSI ima oče v superbu in je z njim zadovoljen, poraba je dokaj ugodna, pa tudi dosti hrupa ne povzroča. Renaultov TCE je nov motor (čeprav so mi v avtohiši dejali, da je to v bistvu že star, preizkušen motor, ki so mu sedaj dodali turbino), je pa zanimivo, da sta z 1.5 DCI 110 cenovno zelo blizu. Zato mi je dizel varianta (zaradi porabe) pri Renaultu bližje.

Kar se tiče Kie Carens: sva bila v LJ v salonu, kjer je na ogled nimajo, prodajalec pa nama je rekel, da "bi lahko dobavil edino bencinarja, ker je dizel za naš trg enostavno predrag" :shock: . Zaenkrat je ta avto na stranskem tiru, čeprav je tudi mene zamikala 5-letna garancija. Bencinar (2.0 z 106 kW - druge izbire itak sploh ni) naj bi bil precej požrešen, poleg tega pa je registracija tega avtomobila dražja.

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Pe jun 19, 2009 6:22 am

stjurc je napisal/-a:@e=mc^2: motor v bistvu nisva še izbrala ravno zato, ker delava 20k km na leto, je pa res, da je manjša poraba prednost.

Motor 1.4 TSI ima oče v superbu in je z njim zadovoljen, poraba je dokaj ugodna, pa tudi dosti hrupa ne povzroča. Renaultov TCE je nov motor (čeprav so mi v avtohiši dejali, da je to v bistvu že star, preizkušen motor, ki so mu sedaj dodali turbino), je pa zanimivo, da sta z 1.5 DCI 110 cenovno zelo blizu. Zato mi je dizel varianta (zaradi porabe) pri Renaultu bližje.

Kar se tiče Kie Carens: sva bila v LJ v salonu, kjer je na ogled nimajo, prodajalec pa nama je rekel, da "bi lahko dobavil edino bencinarja, ker je dizel za naš trg enostavno predrag" :shock: . Zaenkrat je ta avto na stranskem tiru, čeprav je tudi mene zamikala 5-letna garancija. Bencinar (2.0 z 106 kW - druge izbire itak sploh ni) naj bi bil precej požrešen, poleg tega pa je registracija tega avtomobila dražja.

pa ravno zadnjič sem nekaj brskal po kiinih straneh in sem opazil tudi jaz, da je samo 2.0dohc bencinar v ponudbi z neugodnimi zavarovalnimi 106kw in neugodno porabo. To, da je dizel predrag je mlatenje prazne slame, ravno zato je tega solidnega avtomobila tako malo videti na cesti...nenazadnje imajo sedaj 1.6 in 2.0 dizla...kekci
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jun 19, 2009 7:34 am

stjurc je napisal/-a:@e=mc^2: motor v bistvu nisva še izbrala ravno zato, ker delava 20k km na leto, je pa res, da je manjša poraba prednost.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2710512&show=1
V Celju naj bi še obstajal na prodaj en diesel, čeprav je postavljena cena na avto.netu pretirana. Čeravno sem ob ogledu Carensa dobil občutek, da le malce caplja za konkurenco in ni ravno enakovreden tekmec ostalim.
Obstaja še opcija Mazda 5: npr bencinar http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2070365&show=1
Velik plus je sorazmerna velikost vozila ter drsna vrata. Na 100.000km testu pa se je izkazal za enega najbolj zanesljivih avtomobilov.

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Pe jun 19, 2009 8:14 am

stjurc je napisal/-a:Glede Altea-e: nanjo nisem pomislil, jo bova pa šla pogledat.

Načeloma zelo redko kritiziram znamke, ampak Altee se pa prosim izogibaj. Sam sem jo imel 3 leta nazaj, sicer res FR oprema in 125kw diesel, ampak večjega šrota od avta pa še nisem imel. Obstaja nekje tema kaj vse se je pokvarilo, avto je bil več časa na servisu kot v moji uporabi. Čričkov v avtu je bilo toliko kot na ogromnem travniku, napak materiala pa tudi tam nekje. Avto se je na koncu sicer porihtal, ampak mojih živcev je zmanjkalo. S punco sva nato kupila Cross Tourana in vse kar lahko rečem je ENKRATEN. Res da sva vzela polno opremo (usnje, DSG, parkirna asistenca,...) , avto se pelje odlično, poraba pri normalni vožnji je med 7 in 8 litrov, je pa 2.0 TDI 125KW. Prostora je res veliko, res pa da sama oblika ni ne vem kako atraktivna, čeprav oprema CROSS avto malo poživi. Mislim da imajo sedaj neke akcije Tourana!!

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Pe jun 19, 2009 8:40 am

hladni je napisal/-a:Ne zavajaj prosim. Mojemu sosedu je nova ty verso skup zružla pa jaz ne gnjavim po forumu. Poglej si raje kolk je touranov v delavnicah... Poleg tega je zdaj zunaj facelift alteje, brez zamere....ampak vse bi vzel prej kot tourana. Poleg tega je z vso našteto opremo zelo drag, niti slučajno pa ni prva liga med enoprostorci, prava šajterga.(pa to ni zraslo na mojem zelniku)

Niti slučajno ne zavajam tako da prosim ne obtožuj na pamet. Za vse svoje besede glede Altee imam dokaze, ki jih kadarkoli lahko predložim komurkoli osebno. Touran z mojo opremo je res precej drag, ampak nikjer nisem napisal da mora vzeti tako opremo, pa tudi 2.0 TDI 125 kw mu ni treba vzeti. Mislim da se da z njegovo opremo in z malo pogajanja dobiti pametno ceno.

Da pa je Touran "šajtrga" pa raje ne bom komentiral, ker sem sam preizkusil skoraj vse enoprostorce pa je Touran v TOP 3. Pa nisem pristaš ne znamke in ne poveličujem Tourana.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jun 19, 2009 11:58 am

Mogoče sem premalo pritiskal prodajalce v salonih za cene ("obiskala" sva vse potencialne avtomobile in se vedno obnašala kot resna kupca - kar tudi sva, vendar "težila" zaradi cene (še) nisva)?
Mogoče je to zelo dobro, da (še) nista 'težila' glede cene. Najprej je treba malo hodit okoli, spraševat, vzeti kako testno vožnjo itd. - da prodajalcu vzbudiš upanje na morebitno prodajo. Potem pa začneš pogajanja za ceno/ugodnosti/dodatno opremo...

Glede izbora konkretnega avta je bilo že marsikaj na forumu povedano, najboljši je verjetno VW touran, čeprav je tudi drag. Dodaten plus pri VW je opcija DSG menjalnika, kar utegne biti skladno z zahtevo po čim lažjem upravljanju (praviš da ga bo veliko vozila žena). Jaz in moja sva ravno zaradi tega gledala po touranu z DSG.
Mazda 5 mi tudi deluje zelo zanimivo, pa drsna vrata znajo biti uporabna.
Sam bi se težko odločil med Mazdo in VW, bi bilo treba oba testirat.

C-max se mi pa ne zdi enakovreden v tej ligi, mislim da je malenkost premajhen, nekako se mi zdi bolj v velikostnem rangu golfa plus. Naslednja stopnja pri Fordu je S-max, ki pa mislim da je spet nekoliko večji od touranov, scenicov ipd. S-max bi bil sicer pomojem tudi zelo dobra izbira, vendar najbrž cenovno precej nad proračunom, kot si ga zastavil.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Pe jun 19, 2009 1:18 pm

Tale zafira je vsekakor vredna razmisleka. Mislim da ima vse kar si zahteval

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2411498&show=1
Slika

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Nakup enoprostorca - kako si povečati izbiro?

Napisal/-a Doktor Pe jun 19, 2009 1:44 pm

stjurc je napisal/-a:.

Z ženo menjava avto (predvidoma jeseni, zagotovo letos). Razlog je med drugim tudi naraščaj v družini. Zato sem že kar precej vnaprej začel zbirati ponudbe oziroma potencialne kandidate. Avto bo večinoma vozila ona, zato so prevladali enoprostorci, ki so malenkost krajši, pa po najinem mnenju kar se prtljažnega prostora tiče, bolj uporabni.

Mogoče napačen začetek izbiranja avtomobila, pa vendar: največ kolikor sva pripravljena dati za avto, je 18.000 evrov, če bi bila ponudba (oziroma prilika) res izjemna, tudi do 20.000 (več pa zagotovo ne).

Gre pa za najin prvi novi avto, zato izkušenj iz salonov in pogajanj za ceno novega avtomobila še nimava :) .

Hvala za mnenja.

Na žalost velja : malo denarja - malo muzike.

Ni pa panike - naraščaj lahko brez težav še nekaj let prevažata v LANTRI - če je avto splošno OK, bi počkal, povečal proračun, predvsem pa čakal ugodno ponudbo.

Žlahta trenutno naraščaj, voziček in vso potrebno "opremo" prevažata v "limo" različici akutalne BMW "trojke" - pa sploh ni težav.

Osebno bi izbriral med SCENIC-om in TOURAN-om. Zanimivi se mi zdijo turbo-bencinarji.

Glede nastopa pred prodajalci - splača se oblečt v stilu "za k maši" - kravata in ostalo, pa resen nastop - boš znal povedat kako se spremeni odnos prodajalcev.

LP

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe jun 19, 2009 2:13 pm

hladni je napisal/-a:Strokovnjaki pa so rekli, da je najboljši touran med alteo,zafiro,picasotom. Najboljši in najdražji. http://www.autobild.de/artikel/vergleic ... 58501.html

zanimivo, ker ta isti časopis je Tourana na supertestu razglasil za daleč najslabši avto, ki so ga kadar koli imeli na testu:

http://www.autobild.de/artikel/dauertest-vw-touran-2.0-tdi_58765.html

Verjetno pa so avto malce popravili v zadnjem času, ker toliko serijskih napak, kot jih je imel v prvih letih Touran, pa verjetno niso imele niti zloglasne Lagune 2002/2003.

Vseeno - jaz po desetih letih (pre)pogostega obiskovanja VW servisov (kaj se mi je vse pokvarilo na Polotu in Golfu :cry: - pa sami novo kupljeni in redno vzdrževani avti) pomladi, ko sem kupoval podoben avto (enako mlada družina) o Touranu nisem niti resno razmišljal, ampak sem se po testiranju veliko enoprostorcev odločil za novega Berlingota - z dobro opremo in 110KM dizlom me je prišel pod 15.000€ (nov), po prvih 5000 km pa sem zelo zadovoljen. Ima tudi največ prostora v kabini, kar mi veliko pomeni, saj lahko hčerko tudi v pri 3-eh letih normalno poležem v stolčku, kar v drugih avtih ne gre, ob tem da mala zelo uživa, ko se lahko v (stoječem) avtu prosto sprehaja med prvimi in zadnjimi sedeži in zleze za volan...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Pe jun 19, 2009 2:19 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2915628&show=1
men je najhujši za ta denar..
(verjetno se da kje na dolenjskem iztržit še boljši ceno - vzameš avto na zaposlenega v revozu..)

čeprav jst bi se odloču za agregat 1.5 dci..

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Pe jun 19, 2009 2:28 pm

Čeprav je testni (ima samo 1000 kilometrov):

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2838062&show=1

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron Pe jun 19, 2009 4:14 pm

baucek je napisal/-a:Čeprav je testni (ima samo 1000 kilometrov):

Ma k si ti nor? 20k€ za golfa 110km 5pr.? Ne rečem če bi mel DSG in da bi bil NOV, ampk za tak dnar... adijo pamet!

Bolš da daš kakega čuka al pa dva več, in maš vsaj avto kot tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2638256&show=1

(tako bi jaz izbral, ampk če mora bit vw je drugače :lol: )
Zadnjič spremenil Veyron, dne Pe jun 19, 2009 4:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Pe jun 19, 2009 4:21 pm

Veyron je napisal/-a:
baucek je napisal/-a:Čeprav je testni (ima samo 1000 kilometrov):

Ma k si ti nor? 20k€ za golfa 110km 5pr.? Ne rečem če bi mel DSG in da bi bil NOV, ampk za tak dnar... adijo!

Bolš da daš kakega čuka al pa dva več, in maš vsaj avto kot tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2638256&show=1

(tako bi jaz izbral, ampk če mora bit vw je drugače :lol: )

eni vidijo sam golfa..

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jun 19, 2009 10:06 pm

Sicer sem (kao) VW fan, ampak golfa plus bi odsvetoval. Ne vidim poante v tem avtu, res ne. Če rabiš klasični hatchback, kupi golfa, če enoprostorca pa tourana. Golf plus ni pa ne tič ne miš. Se mi zdi še bolj zgrešen koncept kot Renault modus.

Posebej če je treba kupiti družinski avto, bi bil definitivno boljši touran (če ostanemo pri VW), ker ima veliko več prostora, verjetno pa ni toliko dražji.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

stjurc
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a stjurc So jun 20, 2009 3:48 pm

@sonic: se strinjam s tabo glede Golfa Plus. Mislim, da je zanimiv za starejše voznike, ki bi radi sorazmerno kvaliteten avto, ki ni prevelik, se pa v njem sedi bolj visoko (oziroma lažje spleza noter in ven ;)).

@Doctor: Lantra je pri hiši že 11. leto (prej jo je vozil oče). Kupljena je bila nova, sedaj pa nas na žalost počasi "zapušča". Do pred enim letom ni bilo nobene težave z njo (moram reči svaka čast Hyundai-u), sedaj pa se je začelo (leta pač naredijo svoje). Z njo grem težko na malo daljšo turo, da se ne bi upravičeno bal, ali bom prišel tja in nazaj. Za olje bi bilo pa najbolje, da ji kar infuzijo iz kantice iz pritljažnika napravim :D.

Vidim, da nekateri predlagate Golfa. Golf je čisto v redu avto, vendar pa si želiva enoprostorca. V kolikor bi naju zanimal Golfov razred bi potem v ozir vzela vsaj še novega Meganea, Astro in Ceed-a (če naštejem le Golfove najzanimivejše konkurente). To pa je v bistvu že druga debata :).

Danes sva si ogledala Alteo in Alteo XL. Je bilo v enem izmed prejšnjih postov kar prav povedano, da pride v bistvu v poštev le Altea XL (prtljažnik pri Altei je namreč dokaj skromen). Gre v bistvu za zanimiv avto, vendar predvsem žene nekako ni prepričal (tudi cena ne), zakaj bi bil boljši kot drugi (mogoče bolj uveljavljeni) enoprostorci.

Sva pa že nekoliko omejila najin izbor. V ožji izbor sta že prišla novi Scenic in Zafira, katero se da očitno (v nasprotju z uradnimi ceniki) dobiti vendarle tudi precej ceneje kot za 20k. Odpadel pa je C-MAX (manjši kot ostali konkurenti, varnost).

Sedaj bova skušala iz ostalih izluščiti še 2 finalista (med 3-5 je ravno 4:)). Se torej premika :D .

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So jun 20, 2009 4:54 pm

mislim, da je v tem trenutku res dober nakup le senic ali pa C4 Piccaso
vse ostalo je ali predrago ali pa predolgo na trgu
sam bi vzel renoja
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov