Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

DJRawer
Nov uporabnik

Kraj: Cerklje na Gor.

Napisal/-a DJRawer Pe jun 19, 2009 7:02 pm

Če je kej name letel tole z prvim lastnikom je v mojem primeru to resnica, seveda ob potrebi tudi dokazana! Tko da mislm da bi bil to idealen avtoček za en avto za začetek..mal kilometrov, prvi lastnik in nč konkretnga narobe z njim! Lp

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jun 19, 2009 7:38 pm

@pikapoka18
Uporabnik DJRawer ti je podal dober predlog. Za začetek je čisto v redu avto (poceni vzrževanje in registracija, 1. lastnik, privat). Zdaj nevem koliko ti pomeni imet klimo ampak se da preživet tudi brez nje.
Tisti 206 ima masten motor, nima servisne, ne piše kateri lastnik je (verjetno uvožen avto?), manjka tudi čep ampak to ni tako drago za kupit.

pikapoka18
Nov uporabnik

Napisal/-a pikapoka18 Ne jun 21, 2009 9:48 am

No tist peugeot se ni izkazal kot vreden nkupa, sem pa zesledila tega na netu
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2926949&show=1

Kaj menite? Je vreden it pogledat?

pikapoka18
Nov uporabnik

Napisal/-a pikapoka18 Ne jun 21, 2009 9:51 am

Aja pa glede klime..No klime v osnovi bi bolš da bi se izogibala, ker imam probleme z vnetji ušes in sm zelo občutljiva...Tolk da klima zame nima pomena ali je, ali je ni..

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jun 21, 2009 10:11 am

pikapoka18 je napisal/-a:No tist peugeot se ni izkazal kot vreden nkupa, sem pa zesledila tega na netu
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2926949&show=1

Kaj menite? Je vreden it pogledat?

Ima narejen velik servis pa brez servisne knjige (ali pač)? Ker ima avto 115k se pravi da bi moral biti narejen servis tudi zdaj ker ga ima na vsake 15k km.
Spredaj na haubi se mi zdi da ima neko lukjo, za moje pojme pedrag.

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Ne jun 21, 2009 10:25 am

Avto na linku ima kar solidno XS opremo (2x airbag, el. oprema, meglenke,...),. Jaz imam raje 5-vratne modele, zaradi lažjega vstopanja na parkiriščih, ker so prednja vrata pri 5- vratnih modelih krajša. Škoda, da nima ABS-a. Kilometri se zdijo realni. Kot je videti imam avto zdaj gor zimske gume. Servisi so sicer na 30.000 km ali 2 leti, čeprav jih bolje delati na 20-15 kkm ali eno leto. Čudno, da ne piše, da ima servisno knjižico. Preveriti je potrebno, če je bil menjan zobati jermen, sicer bo to pri 120.000 km dodaten strošek ca 300 EUR. Naj ti pokaže račun ali potrdilo v servisni knjižici, morda je kartonček v motornem prostoru, čeprav to še ni zagotovilo, da je bilo res narejeno. Enako velja za zavore (diski spredaj). Problematične so lahko tudi sprednje roke. Vprašaj, če je bilo to že kaj menjano ali obnovljeno. Preveriti je potrebno tudi motor, da ni masten od puščanja olja, enako velja za menjalnik in polosi, tudi manšete, da se kasneje izogneš morebitnim dodatnim stroškom. Kot so ti že drugi napisali so lahko težave z zadnjo premo. Pri ogledu nujno rabiš nekoga, ki ve za omenjene stvari in jih bo preveril. Obvezno preveriti tudi delavanje vse el. opreme. (brisalci, črpalka za vodo za šipe, el. šipe, centr zaklepanje,...). To itak velja za vse rabljene avte, ne glede na znamko.
Dobiti moraš dva ključa, enega za daljinsko odklepanje, drugega brez tipke. Preveri oba v vratih in ključavnici. Oba imata vgrajen čip. Zraven ključev moraš dobiti tudi kartico s kodo za izdelavo ključa ob morebitni izgubi.

Pa na žalost se večini Peugeotom zatika menjalnik, enim bolj drugim manj. Ne sme pa to biti prehudo.

Tudi jaz sem zagovornik klime, čeprav moram tudi jaz paziti na ušesa. Nastaviš si na pihanje na prednjo šipo pa ne na najbolj hladno, pa kakšna kapca s šildom pa ne bo problemov.

Za avtomobile brez klime pa imaš idealno izhodišče še za dodatno zbijanje cene, sploh za te letnike.

Drugače pa je P206 čisto soliden avto z relativno poceni vzdrževanjem in solidno porabo 6-7 lit. Brez klime tudi manj. Tudi motor 1.4 75 KM je čisto OK, povsem dovolj zmoglijiv in prožen. Sem imel tak avto, zdaj ga vozi oče.

pikapoka18
Nov uporabnik

Napisal/-a pikapoka18 Ne jun 21, 2009 10:41 am

Hvala, problem je le da se je izkazala da je tale avto čist iz druzga konca Slovenije in da je ubistvu prodajalec prodaja taščin avto....
Ja pa problem mam tut, da nimam nobenega v družini, ki bi vedel vse to o avtomobilih, zato si pa nabiram znanje tukaj.. Toliko, da res hvala vsem za mnenja

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Ne jun 21, 2009 11:00 am

Saj lahko, da boš dobila čisto OK avto, ki ti bo dobro služil brez, da ti bo avto prej pogledal kakšen stručko. Vendar je to pri teh letnikih in za ta denar zelo mala verjetnost. Verjetno ti je jasno, da nekdo, ki prodaja avto za ca 2000-3000 eur ni pripravljen vložit nekaj 100 EUR za odpravo kakšnih pomanjkljivosti, ki niso nujne in se jih takoj ne opazi.

Pa ponavadi je dobro, oz. skoraj obvezno takoj po nakupu naredit osnovni servis z menjavo olja filtra in splošni pregled vseh vitalnih delov. In če se takrat ugotovi, da boš morala dat še kakšnih 500 EUR, te bo bolela glava. Probaj vseeno dobit nekoga, preko prijateljev znancev, da se izogneš temu. To velja prevsem za nakup od fizičnih oseb in preprodajalcev, čeprav je treba biti tudi pri kakšnih avtohišah problem.

LP

pikapoka18
Nov uporabnik

Napisal/-a pikapoka18 Ne jun 21, 2009 1:44 pm

No, kaj pa o tem?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2942772&show=1

Kaj mu manjka, ali je vreden it pogledat?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jun 21, 2009 1:48 pm

pikapoka18 je napisal/-a:No, kaj pa o tem?

Prodajalca se izogibaj. Avtomobili uvoženi iz italije, zbiti kilometri, vprašanje tehnične ustreznosti,....

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne jun 21, 2009 2:50 pm

pikapoka18 je napisal/-a:No, kaj pa o tem?

ta ima najmanj 250.000km

pikapoka18
Nov uporabnik

Napisal/-a pikapoka18 Ne jun 21, 2009 3:47 pm

uh hvala, se pa res vidi da nimam pojma o avtomobilih

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jun 21, 2009 4:51 pm

Sej po slikah se ne vid, da bi kej narobe blo. Sam ta prodajalc je nategator.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jun 21, 2009 5:16 pm

Kot so že pred mano rekl, prodajalc je nategator. Piše, da je letnik 1999, ampak zadnje luči so od novejšega letnika (zbit zadek?).
Slika

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Ne jun 21, 2009 7:20 pm

Iceman, ni nujno.. ;) Lahko je lastnik zamenjal zaradi izgleda :P Vendar bi se tudi jaz avtu izognil :)

Lp

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jun 21, 2009 10:45 pm

Recimo tale: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2942299&show=1

1. lastnik - privat, narejen velik servis, potrjena servisna, zimske gume... poceni registracija.

Za ''ta denar'' kot imaš na voljo se da dobit kakšen drug model/znamka.
Imaš še kakšne kandidate?

pikapoka18
Nov uporabnik

Napisal/-a pikapoka18 Po jun 22, 2009 11:52 am

hmmm ja sm klicala za tale avto. Samo se mi zdi rahlo sumljiv ker prepis od 1ga lastnika še ni narjen, in ga ubistvu kar takoj prodaja..namreč kupljen naj bi bil za ženo, ki pa ga sedaj ne potrebuje....ne wem no, samo čudno mi je vse skupaj..

Pa ubistvu niti ne..mogoče kšn polo al pa kej tko pač primernega za žensko, ki je poleg vsega še mlada voznica..... sicer pa, sprejemam tudi predloge =)

pikapoka18
Nov uporabnik

Napisal/-a pikapoka18 Po jun 22, 2009 10:39 pm

mm, kaj pa tale?
http://www.bolha.com/oglas383041632/peu ... nski-motor

Podatkov je res bolj malo, ampak najprej da vidim kaj vi menite?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jun 22, 2009 11:28 pm

Podatkov je malo ja. Praviš, da v družini se ne spoznajo kaj preveč. Glej, jaz ti lahko povem to, da si vzemi čas, izberi par najustreznejših kandidatov in tisti avto, za katerega boš bila najbolj odločena ga pelji na najbližji AMZS (se zmeniš s prodajalcem), tam ti ga temeljito pregledajo z merilcem laka, podvozje, stanje motorja, zavore, izpušne pline, itn... skratka vse pomembne sklope avta. Se mi zdi, da košta cirka 60€ - boljše to plačat, kot pa da kupiš mačka v žaklju in si nakopat draga popravila. Ker veliko avtov je danes uvoženih (Belgija, Italija,...), prodajalci oz. avtohiše zbijejo kilometre... vprašljiva je tudi tehnična izpravnost vozila.
Je bilo veliko napisanega na forumu, ko so priši jamrat, da kakšen avto so kupili. In v veliko primerov so kupci sami krivi!
S kje pa si? Mogoče pa bi ti kakšen forumaš rade volje pomagal (jaz bi ti tudi) pri pregledu kakšnega vozila...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jun 23, 2009 6:31 am

nevermind je napisal/-a:... pelji na najbližji AMZS (se zmeniš s prodajalcem), tam ti ga temeljito pregledajo z merilcem laka, podvozje, stanje motorja, zavore, izpušne pline, itn... skratka vse pomembne sklope avta. Se mi zdi, da košta cirka 60€ - boljše to plačat, kot pa da kupiš mačka v žaklju in si nakopat draga popravila...

Na AMZS takšen pregled stane 90€ .... sem ga plačal prejšnji teden ;) Se mi zdi pa to zdi res nuja pred nakupom avtomobila..
No escape from the mass mind rape...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov