Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Pe jun 19, 2009 4:30 pm

Živjo Bananchy :P,
dejsto je, da imaš za 5000 dosti boljšega fiat stilota z neprimerljivo boljšo opremo( 8x airbag, dvo conska klima itd) ter odlične jtd motorje, o katerih je lahko golf takrat le sanjal, .... (cenzura). malo poglej v to smer, naredi primerjavo pa boš videla.
lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jun 19, 2009 4:43 pm

_BaNaNa_ je napisal/-a:no avto ima 101KM..tak vsaj v prometni piše :D ..gre se zato,da bom avto imela vsaj 5 verjetno tudi več let(zdaj se mi je ponudla priložnost+denar) pa glede na vse okoliščine sem pač prišla do sklepa da tisti 2 leti v starosti avtomobila nista tako odločilni pri kvaliteti.. no zgodovino avta dobro poznam,saj ga je imela mamina sestrična in sem ziher da je z njim vse vredu(pred kratkim zamenjan tudi akumulator) glede servisov pa male mam doma mojstre in vse potrebno,tak da me več k pa 100E ne bo prišo za vlke pa tut mamo poznanega mehanika ki je dokaj ugodn (400-500E).
vedno rada slišim še več mnenj, zato so vsa dobrodošla :D :D

ja ka še pol razmišljaš če veš da je z avtom vse vredu pa pozaš zgodovino... (dobri avti so hitr prodani)

to je dans velik vredno da poznaš zgodovino in veš d aje z avtom vse ok

verjetno bi blo res možn dobit kaj bolšega za ta denar samo tam nisi ziher da ne kupuješ mačka v žaklu.. (tako manj tvegaš)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jun 19, 2009 5:52 pm

_BaNaNa_ je napisal/-a:no avto ima 101KM..tak vsaj v prometni piše :D ..gre se zato,da bom avto imela vsaj 5 verjetno tudi več let(zdaj se mi je ponudla priložnost+denar) pa glede na vse okoliščine sem pač prišla do sklepa da tisti 2 leti v starosti avtomobila nista tako odločilni pri kvaliteti.. no zgodovino avta dobro poznam,saj ga je imela mamina sestrična in sem ziher da je z njim vse vredu(pred kratkim zamenjan tudi akumulator) glede servisov pa male mam doma mojstre in vse potrebno,tak da me več k pa 100E ne bo prišo za vlke pa tut mamo poznanega mehanika ki je dokaj ugodn (400-500E).
vedno rada slišim še več mnenj, zato so vsa dobrodošla :D :D

No, če ga je imela mamina sestrična, potem vsaj veš da ti ne laže. Še vedno pa ne vš, kako je vozila, ga je večinoma po mestu, ga je mrzlega terala?
Če ti ga da za 4000€, in ker je od sorodnice, ok. Ampak če ga misliš imet 5 let, bo star kmalu čez 13 let, imel bo že blizu 300.000km... to malo premisli. Tudi Golf ni neuničljiv in boš zihr morala opraviti kar nekaj posegov.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Pe jun 19, 2009 8:13 pm

Tu se moram strinjati z fiatfanom, sam mislim da pri stilotu dobiš res veliko več avta za ta denar.
Se pravi dobiš novejši avto, z manj kilometri in več opreme. Kvaliteta pa tudi ni tako slaba kot nekateri praviti, motorji so pa JTD itak boljši od TDIjev.
;)

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Pe jun 19, 2009 8:38 pm

....

kakorkoli že, osebno so mi všeč VW, samo če ga misliš imet 5let, pa če že ima 200k km bo to nahitro 300000km, kar bo problem prodat, pa tut kšn izredni servis bo padu.
raj bi pogledu za kkšnem cenej autam, glede na to da poznaš serviserje itd verjetno ne bo problem narest servisa pri 120k km pri recimo kakšnemu pežoju, oplu, fiatu...
golfi so pač precej precenjeni jbg

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Pe jun 19, 2009 8:59 pm

Dejstvo je, da si se že odločila za nakup, iščeš še samo potrditev. Na žalost pa se je tema zopet sprevrgla v boj med znamkami.
Sama veš kakšen je avto, ampak moraš vedeti, da boš poleg velikega servisa na njega mogla vložit v petih letih kar nekaj denarja.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jun 19, 2009 9:31 pm

_BaNaNa_ je napisal/-a::D sem pozabla dodat: v avtohiši so ga ocenli 4500E, jaz bom pa itak dobla še kak ojro popusta ;) :D :D
No, to je že manj kot 5000 EUR, pa če boš malo pojokcala da si na tesno z denarjem, ti bodo najbrž spustili na 4000 EUR.
In če ti je sicer avto všeč in poznaš lastnika, kar brez skrbi.
P 206 sicer ni slab avto, a se niti v sanjah ne more primerjati z golfom IV. Sem vozil oba.

Medtem so pa eni čisto spregledali tvoj post in se še vedno razburjajo nad 5 jurji... :roll:
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
_HellMan_
Novinec

Napisal/-a _HellMan_ Pe jun 19, 2009 10:26 pm

Ce je avto res taksen kot ti pravis in za takšno ceno (4500-4000!!!)

bi takoj kupil. Pol pa sam redni servisi pa ti bo avto delal kot švicarska urca.

...
Bolj Star Bolj Nor!!!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jun 19, 2009 11:43 pm

Blink-182- je napisal/-a:Tu se moram strinjati z fiatfanom, sam mislim da pri stilotu dobiš res veliko več avta za ta denar.
Se pravi dobiš novejši avto, z manj kilometri in več opreme. Kvaliteta pa tudi ni tako slaba kot nekateri praviti, motorji so pa JTD itak boljši od TDIjev.
;)

Tako je!
Tudi Fiatfan-ov post ima kdaj lahko nekaj smisla. Zato se nehajte obešat na vsako izjavo Fiatfan-a. Res ni Stilo edina opcija, a je dejansko ena od možnih opcij. In kaj potem, če je to FIAT in če je to rekel Fiatfan? Če bi bil Ford, Audi, Alfa ali Opel in avtor kdo drug, bi bilo pa vse OK?
Ne bit tako ozki in se obešat tudi na OK poste, samo zato, ker jih je izrekel "tapata" (dober nick? :lol: ) ter s tem takoj sprožat brezvezno kregarijo in OFF-e!

Temo sem spucal.
Pričakujem, da ne bo več tako abotnih replik in OFF-ov.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika So jun 20, 2009 10:56 am

Če ti kaj pomaga žensko mnenje - zelo veliko odtehta, da poznaš lastnika avta. To pomeni, da se lahko zaneseš na podatke o avtu, ne moreš se pa seveda kljub temu zanest na avto. Verjetno te bo čakal kak servis več, kot misliš, ampak 200 jurjev km za vzdrževan avto ne bi smelo biti problem.
Kupovanje rabljenega avta je kar loterija.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jun 20, 2009 12:01 pm

Stilo JTD bi bila dobra opcija - če dobiš "dobrega". Ampak ne išči takšnega z 8x airbagi, ker jih boš iskala. ;)

Če si se odločila za Golfa ga vzami, če te ne motijo takšni kilometri. Mene osebno bi!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So jun 20, 2009 1:15 pm

da ne bodo nekateri spet imeli veliko za povedat naj ti samo zaželim vso srečo pri nakupu kakršnega koli avta.

lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So jun 20, 2009 5:46 pm

_BaNaNa_ je napisal/-a:bi prosla za mnenje..odločla sem se za golfa IV 1.9 TDI,letnik 2001, 100KM, 1 lastnik, servisna knjiga, 200000km, avtomatska klima, nikoli karamboliran ali sploh "rukjen",ima kakšem ris, to je za pričakovat,saj je avto le star 8 let..no in cena je 5000E...torej dobra kupčija ali ne?

mnenje? odločen NE!

tu imaš razloge zakaj ne:

prvič: cena
drugič: stanje kilometrov ( to je že klic po drugem velikem servisu)
tretje: starost avtomobila

tisti, ki bo to prodal za tak denar svaka mu čast!

če že mora biti VW potem raje vzame kakega spodobnega polo-ta SDI verjamem, da bo z njim manj problemov kot pa z nadležno turbino in 1001 senzorjem.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jun 20, 2009 10:02 pm

Če še kdo nadaljuje kregarijo med Fiatfanom in ostalimi, bodo sankcije.

Fiatfanu smo že dovoljkrat razložili, kje in kako ga "serje", pa se ga očitno ne prime - zato ga ignorirajte!

Tudi v tej temi Ff kaže nepoznavanje nekaterih Fiatovih dosežkov (vsaj mešanje direktnega vbrizga in cammonrail tehnologije (iz zbrisanega posta Ff) kaže na to. Je res tako težko bit pri tem bolj natančen? Tudi zato sem post zbrisal.) ali - kot sem v zvezi z njim že povedal (približno): "Uboga je firma, ki ima take fane, ki ji bolj škodijo".

Vendar ima tu v tej temi Ff vsaj delno prav - zato ne replicirajte in ga ne napadajte (in to kar počez) več! Ne ozirajte se na tisti moteč del njegovega posta, predvsem zato ne, ker ni produktivno in ker je vse en velik OFF.

Kršitelji bodo sankcionirani!
:!:

Vrnite se k bistvu teme! Pomagajte avtorici!

PS
@ roomeo
Nisem edini, ki priznava vrednost delu posta Fiatfana. Naj ga po tvoje zaradi manjšega dela, s katerim se ne strinjam, kaznujem ? Naj torej kaznujem tudi tiste, ki so takoj planili po njem in ustvarjali kregarijo in OFF-e? Ali naj preprosto zbrišem moteč del? Morda kar pri vseh? Se ti to zdi OK - da se kaznuje ali cenzurira vse, s čemer se ne strinjamo?

Dovolj je debate o tem! Hočeš še en karton (zadnji)?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov