Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Ne jun 28, 2009 8:44 am

Fiatfan, s faceliftom si verjetno mislil Xsaro. ?

Skoraj sem se že odločil, da bom kupil Xsaro, ker sem šel pogledat eno k znancu in sem jo malo zapeljal. Zelo mi je všeč lega in udobje na cesti.
Pri Focusih me je pa zmotila rja in ostale stvari, ki ste jih napisali.
Me je kar presenetilo.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Ne jun 28, 2009 8:56 am

Me zanima pa še nekaj.

Kaj menite, ali bi bil 1.4 motor dovolj pri Xsari?
Ker so še cenejši in nimam ravno namena zapraviti bogastva za tale avto.

1.4 in 1.6 imata razlike približno 20 konjev. Me zanima, če je dovolj 1.4 motor za po mestu in mogoče 3 na mesec za v Ljubljano ( Iz Kočevja - 60 km)

Hvala za odgovore

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne jun 28, 2009 9:04 am

DragonForce je napisal/-a:Me zanima pa še nekaj.

1.4 in 1.6 imata razlike približno 20 konjev. Me zanima, če je dovolj 1.4 motor za po mestu in mogoče 3 na mesec za v Ljubljano ( Iz Kočevja - 60 km)

Hvala za odgovore

Tako je za xsaro sem mislil na facelift. Če praviš da samo za 3x na mesec je dovolj 1.4, vendar v porabi ni neke razlike, tako da bi se osebno vseeno odločil za 1.6, je pa spet razlika; če je 1.4 dobro vzdrževan, 1.6 pa slabo potem 1.4..torej odvisno od primera.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Ne jun 28, 2009 9:10 am

3x mesečno sem mislil s tem, da gre žena na seminar in verjetno bi šli otroci v kino z avtomobilom.

Ampak a se splača plačevati zavarovanje 1 razred višje za tistih 20 konjev, ki jih ima 1.6?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jun 28, 2009 9:13 am

Fiatfan je napisal/-a:
DragonForce je napisal/-a:Me zanima pa še nekaj.

Hvala za odgovore

Tako je za xsaro sem mislil na facelift. Če praviš da samo za 3x na mesec je dovolj 1.4, vendar v porabi ni neke razlike, tako da bi se osebno vseeno odločil za 1.6, je pa spet razlika; če je 1.4 dobro vzdrževan, 1.6 pa slabo potem 1.4..torej odvisno od primera.

x2!

bi ti pa še napisal, da bo vredu ohranjena 1.4 tudi čisto dovolj za normalno vožnjo posebej pa za cesto kočevje- ljubljana, ki jo večinoma vsi poznamo. še to razlika med 1.4 in 1.6 je točno 15 konjev.pa še v nižji razred registracije padeš z 1.4 motorjem.
uspešno pri nakupu.
lp

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Ne jun 28, 2009 9:45 am

Torej smo se odločili za 1.4 :D

Na mojem volvu S 40 imam 1.8 bencinca z 120 konji in nikoli prej nisem imel 1.4, samo 1.8.

Ali mi lahko kdo, ki ima v svojem avtomobilu 1.4 motor, opiše ali pa če kdo pozna, kako se tak motor obnese, če je treba štartati v hrib ali pa kako je z menjavanjem?
Se da prevoziti večji ovinek v 3. prestavi?

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jun 28, 2009 9:57 am

DragonForce je napisal/-a:Torej smo se odločili za 1.4 :D

Na mojem volvu S 40 imam 1.8 bencinca z 120 konji in nikoli prej nisem imel 1.4, samo 1.8.

Ali mi lahko kdo, ki ima v svojem avtomobilu 1.4 motor, opiše ali pa če kdo pozna, kako se tak motor obnese, če je treba štartati v hrib ali pa kako je z menjavanjem?
Se da prevoziti večji ovinek v 3. prestavi?

Hvala za odgovore

glede motorja je odvisno kakšen hrib misliš? ne razumem tega glede menjavanja kaj si mislil ;) ;) .kar pa se tiče ovikov je pa spet odvisno kakšen (klanec gor, dol, mokro, suho vstopna hitrost itd...) če sem te prav razumel. moraš pa vedeti, da je le 1.4 in z njim ne boš postavljal cestnih rekordov a vendarle za normalno vožnjo in prometne predpise ki veljajo danes čisto dovolj. jest imam isto 75 konjev sicer diesel in sem čist zadovoljen, ker pač vozim normalno in ne pretiravam.
srečno pri nakupu.
lp

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Ne jun 28, 2009 10:21 am

Glede speljavanja v hrib sem misli, če težko potegne takšen motor pa še bencinar, ki ima manj navora. Verjetno gre bolj težko ;)

Hvala vsem, posebej tebi, King1, zelo ste mi pomagali. Odločili se bomo verjetno kar za Xsaro, kajti Focus me je razočaral.

Lp

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Ne jun 28, 2009 10:39 am

Jaz bi vzel xsaro 1.6i,ker 1.4 je bila,vsaj zame prešvoh :?

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne jun 28, 2009 11:11 am

Pitu je napisal/-a:Jaz bi vzel xsaro 1.6i,ker 1.4 je bila,vsaj zame prešvoh :?
,

Se strinjam, plus tega nebo poraba nič kaj višja, 1.6 se boljše obnese.
na 1.4 rada puščajo tesnila glave.

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Ne jun 28, 2009 11:45 am

Ta 1.6 motor v xsari da za svojih 90 km kar dost od sebe. Razlike v porabi v primerjavi z 1.4 motorjem bo pa 1l al pa še to ne, razlika v moči pa je kr očitna.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Ne jun 28, 2009 11:54 am

Osebno bi izbral tisto, ki je bolje ohranjena. Če pa sta voljo dve enako ohranjeni, potem osebno preferiram 1.6, višjemu zavarovanju navkljub...

Mogoče ti pride prav še tole: KLIK

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Ne jun 28, 2009 12:42 pm

Hvala lepa, M, za tale link. Je bil zelo dobrodošel. ;)

Veliko vas meni, da je motor 1.4 dober, oziroma dovolj dober. Verjetno se bomo odločili za tega.

Me pa še nekaj zanima.

Npr. VW Golf 4 ima tudi 1.4 motor z 75 konji. Za ta motor sem pa bral, da je zelo podhranjen in neuporaben, za Xsaro 1.4 motor je pa dober.

Ali so to samo ''anti-golfisti'' ali to drži?

Uporabniški avatar
slku8a
Nov uporabnik

Napisal/-a slku8a Ne jun 28, 2009 8:38 pm

Imel sem xsaro 1.4 letnik 2001 in edina pripomba na motor je, da se precej pozna ko klima dela na polno. Drugače sem bil z avtom zadovoljen, edina večja stvar, ki je v osmih letih odpovedala, je bila vodna črpalka.

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX Ne jun 28, 2009 8:46 pm

Moraš računat da je golf 4 dosti težji od xsare.
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To jun 30, 2009 9:15 am

DragonForce je napisal/-a:Torej me zanima še glede varnosti. Varnost mi je kar pomembna.
Če poznate koga, ki je imel Xsaro in je imel nesrečo z njo, kako se je avto obnesel, ali je to varen avto.
Sem malo skeptičen do Citroenov, čeprav kar naprej berem na forumih, da imajo francozi varne avtomobile.

Varnost je zelo relativen pojem - vsak ga po lastnih izkušnjah oz pričakovanjih ocenjuje.

Mene osebno bolj prepriča aktivna kot pasivna varnost.

S tega vidika imaš v tem razredu/letnik med najboljšimi GOLF ali MEGANE - oba sta imela poleg dobrih ocen pri trku, tudi ABS serijsko ... kar pa je bilo za konkurenco tega letnika 98' redkost. GOLF je imel poleg tega po višini in globini nastavljiv volan, po višini nastavljiv sedež, 4x disk zavore ipd. ...

Boljši od GOLF-a oz MEGAN-a, v tem pogledu, je za ta denar na voljo MERCEDES RAZRED A, ki ima dodatno še - ESP, ASR ... serijsko.

Skratka : pri XSARI bi se ne oziral na dejstvo, da ima slabo oceno varnosti, ampak poiskal primerek, ki ima ABS, 2x air bag .. enako velja za FOCUS-a oz karkoli drugega izbiraš.

Glede ostalega - avtomobila sta (bistveno, dovolj ) različna (oblika, "karakter" motorja, vozne lastnosti ... ), da boš po ogledu in preizkusu brez težav našel "svoj" avto.

LP

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce To jun 30, 2009 9:29 am

G. Doktor, hvala za nasvete:) Smo šli že pogledati eno Xsaro in se mi je zelo dopadla. Jutri imam zmenjeno še z enim Focusom in bom videl, na čem sem. Ampak verjetno bo padla kar Xsara ;)

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj To jun 30, 2009 9:51 am

Z obema avtomobiloma boš zadovoljen. Kar se tiče 1.6 mašin (obe sem imel), je fordova boljša kar se tiče porabe za dober liter. Pospeški so praktično identični, oba motorja sta zelo vzdržljiva. S citroenom naredil cca 250kkm, ko se je avto prodal in je takrat delal povsem vredu, brez kakršnihkoli posegov razen rednih servisov. Focus jih je obrnil ta teden 211kkm, poleg rednih servisov je bila menjana lambda sonda, drugače vse bp! Focus ima boljšo lego na cesti, xsara je mehkejša in ima tišje podvozje. Menjalinik pri focusu je trši in bolj natančen. Servisi so cenovno enaki.To so moje izkušnje, sam pa se odloči po testnih vožnjah, ko boš videl kateri ti bolje leži. Pa veliko sreče pri nakupu!

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce To jun 30, 2009 12:32 pm

Noj, hvala za opis, blagor tebi, si imel kar oba avtomobila.

Z Xsaro sem že naredil testno vožnjo in mi je bila kar všeč, jutri imam pa še z enim Focusom zmenjeno, pa bomo videli kaj bo.

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov