Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

branko1
Nov uporabnik

Napisal/-a branko1 Sr jul 01, 2009 6:31 am

Dečki, moj moto je: življenje je prekratko da bi se naokoli vozil z "neudobnimi in majhnimi" avteki.
Sem namreč velik pristaš amijev in si lastim Chrysler Stratusa (V6 full oprema) in pa Voyagerja. Ti avtomobili so trpežni , vzdržljivi in zelo poceni glede na udobje ki ga nudijo.
In zdaj še en absurd. Stratus letnik 2000, z 133000 km in polno max opremo je manj vreden kot en usran clio 1,2 isti letnik in brez vsake opreme.
Samo, pri nas je dosti norcev ki kupujejo taka mala j***a. In se hvalijo da jim pokuri 5,443 l in to v najidealnejših vremenskih razmerah in s pnevmatikami napumpanimi na 5 barov.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Sr jul 01, 2009 6:40 am

twinog je res odličen, ampak le za sex.Na AC se ne upam mimo šleperja peljat :)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr jul 01, 2009 9:18 am

tak mimogrede, volvo s40 je normalen avto in ne višji rang. In tist ki pravi da je tak avto z nekim povprečnim motorjem drag za vzdrževanje, pa da so gume nevem kolk dražje je vozil avto na pooblaščen servis al si ga ni lastil al pa je mel podrtijo.
Js sem zadovoljen z avtom te velikosti, pa povrhu vsega je še made in italija. Že neki časa razmišljam o menjavi, ampak sem ugotovil da kljub recesiji in ostalem kar niža cene avtom po letu in pol še ni dizla s približno tako opremo in vsaj takim letnikom kot je zdejšnji avto za okoli 2k€, da bi se mi splačalo menjat. pa še za informacijo, denar za vzdrževanje, vključno z dvemi zavarovanji, še ni presegel nabavne cene avta,1500€.
LP Rok

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Sr jul 01, 2009 10:59 am

fantje vem da ne boste nikol razumel ampak nekaterim že dosti pomen vonj po novem ki ga pol lep cajt vohaš v avtu,ter filing ko te usi gledajo ko na cesti vidjo nek nov model.Sicer pa nakup novega avta je srečolov nakup rabljenega po loterija :P

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Sr jul 01, 2009 11:21 am

Bodite veseli, da si nekdo želi nov avto, saj ne vem kako bi v nasprotnem primeru lahko kupili rabljenega. Tudi vaš rabljen je bil enkrat nov in nekdo ga je moral kupiti. Tako da, kakor ima kdo raje - če ti je drugo pomembneje kot avto si kupi rabljenega, če je pa nov avto tvoja želja pa tudi ne vem, zakaj bi bilo to slabo (se pa sveda močno strinjam, da je nakup z ekonomskega vidika nesmotern in ne razumem ljudi, ki se za take nakupe močno zadolžujejo).

Lepo se imejte še naprej,
Simimedi

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Sr jul 01, 2009 11:47 am

Ne razumem, zakaj je nakup novega avtomobila nesmotern. Če kupiš velikega in dragega in ga potem kmalu prodaš, potem že, ker bolno izgubi ceno. Ampak, če si ga lahko kupiš, te denar niti ne boli. Majhen avto pa ne zgublja cene tako hudo. In glede na moje izkušnje, ko sem za servisiranje starih j**c plačeval mesečno več kot kredit... ne hvala. Kje je potem še izguba časa zaradi nenehnega servisiranja, večje udobje in varnost pri novem itd.

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Sr jul 01, 2009 12:21 pm

@Rossoner z novim avtom si ne pridobivam samozavesti pa tut na kredit ga nimam ;)drgač ap nevem kuk te u starem avtu gledajo edin če si u ibr lepotec :P

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr jul 01, 2009 4:54 pm

DeNalDo je napisal/-a:fantje vem da ne boste nikol razumel ampak nekaterim že dosti pomen vonj po novem ki ga pol lep cajt vohaš v avtu,ter filing ko te usi gledajo ko na cesti vidjo nek nov model.Sicer pa nakup novega avta je srečolov nakup rabljenega po loterija :P

Saj vsak ima svoje razloge zakaj kupi nov ali pa rabljen avto. O tem je brez veze razpravljati. Rad bi dodal še nekaj, nekateri si pod rabljene avtomobile predstavljate zmahane, rjavičaste, obutane stare kante. Pa ni čisto tako! Rabljeni avtomobili, ki so malo višjega razreda so večinoma zelo lepo hranjeni od zunaj in znotraj in takega se kupi!
Če je nekomu pomebno, da ga gledajo na cesti naj povem, da te tudi s tarim avtom lahko vsi gledajo! Seveda ne če imaš starega cliota ali pa unota
;)
Pa mislim, da na začetku ni bilo vprašanje ali novi ali rabljen avto, ampak zakaj je volvo tako poceni v primerjavi s kakšnimi manjšimi in slabšimi avtomobili približno istih letnikov. In nekateri smo odgovorili zakaj. Kaj se pa komu zdi bolj pameten nakup naj pa sam pri sebi presodi jaz nočem nobenega prepričevati kaj mora kupit.

Uporabniški avatar
m[A]tt
Nov uporabnik

Napisal/-a m[A]tt Sr jul 01, 2009 6:10 pm

cruiser1 je napisal/-a:
DeNalDo je napisal/-a:fantje vem da ne boste nikol razumel ampak nekaterim že dosti pomen vonj po novem ki ga pol lep cajt vohaš v avtu,ter filing ko te usi gledajo ko na cesti vidjo nek nov model.Sicer pa nakup novega avta je srečolov nakup rabljenega po loterija :P

Saj vsak ima svoje razloge zakaj kupi nov ali pa rabljen avto. O tem je brez veze razpravljati. Rad bi dodal še nekaj, nekateri si pod rabljene avtomobile predstavljate zmahane, rjavičaste, obutane stare kante. Pa ni čisto tako! Rabljeni avtomobili, ki so malo višjega razreda so večinoma zelo lepo hranjeni od zunaj in znotraj in takega se kupi!
Če je nekomu pomebno, da ga gledajo na cesti naj povem, da te tudi s tarim avtom lahko vsi gledajo! Seveda ne če imaš starega cliota ali pa unota
;)

Se strinjam!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če jul 02, 2009 12:15 am

branko1 je napisal/-a:Dečki, moj moto je: življenje je prekratko da bi se naokoli vozil z "neudobnimi in majhnimi" avteki.
Sem namreč velik pristaš amijev in si lastim Chrysler Stratusa (V6 full oprema) in pa Voyagerja. Ti avtomobili so trpežni , vzdržljivi in zelo poceni glede na udobje ki ga nudijo.
In zdaj še en absurd. Stratus letnik 2000, z 133000 km in polno max opremo je manj vreden kot en usran clio 1,2 isti letnik in brez vsake opreme.
Samo, pri nas je dosti norcev ki kupujejo taka mala j***a. In se hvalijo da jim pokuri 5,443 l in to v najidealnejših vremenskih razmerah in s pnevmatikami napumpanimi na 5 barov.

In kaj je zdaj narobe, če pije 5,443 litra? Hvala bogu ne, da so ti "norci" tako pametni pa vozijo take avte. Norci bi bili, če bi se vozili v nekih Ameriških ladjah, ki porabi na 100 km toliko kot ta Clio v 300 km. Plus tega bi vsako leto dajali več za zavarovanje, gume, servisi. To je za tebe pametno?
Za mene je največja bedarija ravno to, da se en samcati človk vozi v takem avtu na šiht s porabo nad 10 litrov.
Sigurno, da ljudje raje kupijo za isti denar eno tako malo stvarco, jih pride sigurno ceneje kot pa neka ladja. Sploh pa ne pozabi kakšni časi so zdaj. Če misliš, da si bo en, ki se komaj preživlja (takih je veliko) kupil V6 ladjo se zbudi iz sanj!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če jul 02, 2009 1:44 am

mišek je napisal/-a:In kaj je zdaj narobe, če pije 5,443 litra? Hvala bogu ne, da so ti "norci" tako pametni pa vozijo take avte. Norci bi bili, če bi se vozili v nekih Ameriških ladjah, ki porabi na 100 km toliko kot ta Clio v 300 km. Plus tega bi vsako leto dajali več za zavarovanje, gume, servisi. To je za tebe pametno?
Za mene je največja bedarija ravno to, da se en samcati človk vozi v takem avtu na šiht s porabo nad 10 litrov.
Sigurno, da ljudje raje kupijo za isti denar eno tako malo stvarco, jih pride sigurno ceneje kot pa neka ladja. Sploh pa ne pozabi kakšni časi so zdaj. Če misliš, da si bo en, ki se komaj preživlja (takih je veliko) kupil V6 ladjo se zbudi iz sanj!

Hvala, Mišek!!! Le tako naprej! Še več takih potrebujem!! :D Pa bo kmalu spet kaj novega :vrum

branko1
Nov uporabnik

Napisal/-a branko1 Če jul 02, 2009 6:05 am

ej mišek, mišek, ti si mi faca.
ZA službo uporabljam pecikel, ali nogostop.
In če gremo na daljšo pot - pa kaj - naj se vozim v malih jajcih ala clio, polo..........
Pa mi pukne nekdo v avto, jaz pa v malem avtiu. A, malce razmisli.
Pa ta mala j***a, polna poceni elektronike, polne mehke in tanke plastike.
No ja, mene v majnhih avtom. že ne bo spravil.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jul 02, 2009 6:22 am

simimedi je napisal/-a:Bodite veseli, da si nekdo želi nov avto, saj ne vem kako bi v nasprotnem primeru lahko kupili rabljenega. Tudi vaš rabljen je bil enkrat nov in nekdo ga je moral kupiti. Tako da, kakor ima kdo raje - če ti je drugo pomembneje kot avto si kupi rabljenega, če je pa nov avto tvoja želja pa tudi ne vem, zakaj bi bilo to slabo (se pa sveda močno strinjam, da je nakup z ekonomskega vidika nesmotern in ne razumem ljudi, ki se za take nakupe močno zadolžujejo).

Lepo se imejte še naprej,
Simimedi

Točno tako. Si predstavljate kaj bi blo, če bi res vsi samo rabljene avte kupoval? 1x bi jih enostavno zmanjkalo. Tako da se men ne zdi nič narobe če nekdo kupi nov avto, starega pa proda.

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Če jul 02, 2009 9:32 am

Sam sem Volvofan in posledično precej spremljam ponubo, cene, ki so na netu so več ali manj postavljene nizko zato, ker pač ljudje hočejo hitro prodati avto, ki je v resnici vreden več... NI ravno logično vendar dam primer, 460ko lahko nabaviš za 200evrov ali pa za 1200 od nekoga ki se mu ne mudi prodat in ve kaj prodaja (s tem da stanje avta ni tako različno)...

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Če jul 02, 2009 9:53 am

no, moj ati ma volvota V40 pa je prav mega...star je ene 10 let (natančnih podatkov nimam o ničemer :D )..vem pa da ma 500000 kilometrov prevoženih,ker se res vozi ful,ful vlko pa teče še zdaj ko urica..avta ne pazi,ker ga pač ma da se vozi pa ker ma res ooogggrrrooommnnoooo placa,vseposot,spredi zadi,prtlažnik vseposod :D ..pač jaz bi mela volvota malo novejšega,ker so mi starejši preveč šktlasti :D sploh zato,ker je,reče kdo kar hoče, kvaliteta, pa rjavet ti sam od sebe ne bo začel kr tak....pa notranjost+oprema je ful bogata, pa lepa :D :D tak da če se odločaš za volva..kr dej se :) :-P

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Če jul 02, 2009 10:47 am

mišek je napisal/-a:In kaj je zdaj narobe, če pije 5,443 litra? Hvala bogu ne, da so ti "norci" tako pametni pa vozijo take avte. Norci bi bili, če bi se vozili v nekih Ameriških ladjah, ki porabi na 100 km toliko kot ta Clio v 300 km. Plus tega bi vsako leto dajali več za zavarovanje, gume, servisi. To je za tebe pametno?

X2

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Če jul 02, 2009 10:49 am

branko1 je napisal/-a:ej mišek, mišek, ti si mi faca.
ZA službo uporabljam pecikel, ali nogostop.
In če gremo na daljšo pot - pa kaj - naj se vozim v malih jajcih ala clio, polo..........
Pa mi pukne nekdo v avto, jaz pa v malem avtiu. A, malce razmisli.
Pa ta mala j***a, polna poceni elektronike, polne mehke in tanke plastike.
No ja, mene v majnhih avtom. že ne bo spravil.

mah sej obstajajo tut grande j***a ala Golf,I30,Bravo,308,C4...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jul 02, 2009 1:02 pm

OFF
Vsak naj si kupi kar mu paše in najbolj odgovarja! Pa naj bo to 1.2 mlinček ali V6 mašina.
Meni so dizli navadna traktorska svinjarija (sori če sem užalil voznike dizlov) in sem bolj za bencince. Imam tudi sam dizla, ampak zaradi visoke kilometrine, ki se jih naredi z avtom se mi enostavno ne splača imet bencinca. Če preračunam tista npr. 2 -3 litra manjšo porabo potem na koncu leta prišparam (napram bencincu) in recimo na 100000 kilometrov se veliko pozna, ta ''prišparan'' denar pa porabim za kaj drugega. Seveda sem to jaz in to je moj princip. Nekateri pa naredijo veliko kilometrov z V6 mašino in 10 litrov povprečne porabe - ampak so tudi taki in če jim tako ''kruzanje'' odgovarja... pač smo si različni.
In zmeraj se jih najde ene par pacientov na tem forumu z debato o porabi.
Se spomnim teme o Chryslerju pred nekaj časa. Preberite si nekatere poste:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 65#1096465
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 07#1096507

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Če jul 02, 2009 6:59 pm

Rossoner je napisal/-a:o pozdravljena Banana.
To da ima veliko prostoraaa odzadaajj pa odspredajjjj se pa strinjam :twisted:

če je pa res :D :-P ...ja to je zlo pomembno pri nakupu avtomobila :) ..no vsaj jaz malo že gledam na to...sicer pa prostora ni nikoli preveč,sploh v avtu :P ;)

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Če jul 02, 2009 7:05 pm

za tričetrt ljudi obstajajo sam passat, golf, pa A4. Zato majo tako nizke cene.
GQ
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov