Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

car100
Nov uporabnik

Napisal/-a car100 Če jul 02, 2009 12:38 pm

Avto bo nekako tak:
Cena je 21.880€ za 1.8 bencinski motor + sončna streha, sredinska oprema

Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jul 02, 2009 12:45 pm

Odličen izbor. Sončna streha pa je trenutno gratis pri Toyoti? Motor 1.8 se preizkusil?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jul 02, 2009 12:47 pm

benf1 je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:No kakorkoli je kvalitetna toyota in čeprav še za novega scenica ni statistik, bo moral reno krepko zavihat rokave, da dohiti toyoto, pa težave posameznikov gor ali dol!
Po testih se je verso malo boljše odtezala od scenica.
http://www.auto-motor-und-sport.de/verg ... 27609.html

nemški testi niso merodajni! poglej angleške:
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... ivals.html
tukaj je sicer Grand Scenic testiran...

Tudi na nemškem testu bogato zmaga Scenic (proti Toyoti) - če upoštevamo razliko v ceni. A pri nas so cene drugačne (?).

car100
Nov uporabnik

Napisal/-a car100 Če jul 02, 2009 12:57 pm

Cena je z malo manj opreme podobna 21.880€ samo vsi mehaniki priporočajo toyoto je bolj vzdržljiva sploh bencinar, in ta toyota ima čisto novo podvozje zado se vozi res odlično, če primerjam s scenic-om! (Če kdo misli nasprotno naj gre na testno vožnjo obeh in bo videl razliko, ki je očitna (avto je tudi pri malo višji hitrosti zelo stabilen!

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če jul 02, 2009 2:07 pm

sem vesel da si kupil toyoto, ne boš razočaran in tudi servisov se ne boj, ki jih nekateri, ki nimajo pojma o cenah, mečejo naprej...vsakakor je veliko boljši avto kot nek ubogi renault :lol: Itak je pa tako vsi tisti ki vozijo renoje so bili itak za renoje, mogoče se pa še niso peljali s toyoto...pač vsak hvali svoje, čeprav nekateri komentarji so brezvezni in so v vsaki temi isti, kako je crknila ena toyota 2.2 diesel, idiotizem...lahko pa pogledate koliko je odprtih tem za napake pri renojih na tem forumu, pa malo primerjajte s toyoto...še vedno je boljša kot reno :!:
veliko varnih kilometrov

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če jul 02, 2009 2:08 pm

car100 je napisal/-a:Odločil sem se za Toyoto verso 1.8 bencinski motor!

Odlična izbira, ta avto bo s tem motorjem delal in delal...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če jul 02, 2009 2:25 pm

TOYOTA je napisal/-a:sem vesel da si kupil toyoto, ne boš razočaran in tudi servisov se ne boj, ki jih nekateri, ki nimajo pojma o cenah, mečejo naprej...vsakakor je veliko boljši avto kot nek ubogi renault :lol: Itak je pa tako vsi tisti ki vozijo renoje so bili itak za renoje, mogoče se pa še niso peljali s toyoto...pač vsak hvali svoje, čeprav nekateri komentarji so brezvezni in so v vsaki temi isti, kako je crknila ena toyota 2.2 diesel, idiotizem...lahko pa pogledate koliko je odprtih tem za napake pri renojih na tem forumu, pa malo primerjajte s toyoto...še vedno je boljša kot reno :!:
veliko varnih kilometrov

Toyota tudi tvoje mnenje je tako kot mnenje marsikaterega lastnika Renaulta zelo pristransko. Res je da večina statistik (ADAC in podobno) govori v prid Toyoti. Vendar te razlike niso tako velike kot bi bilo pričakovati.

Pri hiši sta Clio (03) in Yariska (04). Oba s podobno opremo, oba sta v tem času prevozila krepko čez 100.000km. V stroških vzdrževanja je Toyota morda za spoznanje cenejša, vendar zahteva tudi več nege (servisni interval). Kakšnih posebnih okvar ni bilo na nobenem. Vsekakor pa je med znamkama zelo opazna razlika v filozofiji snovalcev. Temu primerno imata končna izdelka vsak svojega kupca, čeprav ciljata na isto skupino kupcev.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če jul 02, 2009 2:43 pm

tristan01 je napisal/-a:
Toyota tudi tvoje mnenje je tako kot mnenje marsikaterega lastnika Renaulta zelo pristransko. Res je da večina statistik (ADAC in podobno) govori v prid Toyoti. Vendar te razlike niso tako velike kot bi bilo pričakovati.

Pri hiši sta Clio (03) in Yariska (04). Oba s podobno opremo, oba sta v tem času prevozila krepko čez 100.000km. V stroških vzdrževanja je Toyota morda za spoznanje cenejša, vendar zahteva tudi več nege (servisni interval). Kakšnih posebnih okvar ni bilo na nobenem. Vsekakor pa je med znamkama zelo opazna razlika v filozofiji snovalcev. Temu primerno imata končna izdelka vsak svojega kupca, čeprav ciljata na isto skupino kupcev.

Lp Tristan01

se popolnoma strinjam, samo jaz nisem napisal da so renoji zanič, nekdo napiše da je crknil motor pri toyoti in potem je cel halo kako so vse toyote zanič itd., sploh od enih in istih osebkov , ki pa vozijo 1.5 dci motorje, ki so pa kot sam veš res imeli veliko problemov in jih je veliko več crknilo kot toyotinih dizlov...in potem napiše nekdo da bi kupil toyoto in nekdo ki avtov ne pozna, razen da je nekemu kolegu crknil motor, napiše da so avti zanič, da niso več kar so bili itd...a to je pa v redu?
vem da je veliko pogojeno z načinom vožnje in vzdrževanjem avta, ampak to je posploševanje.....zato pa sem napisal tak post....pa še vedno so bolj zaneslijivi kot renoji, pa lahko napišete kar hočete, lahko pa gremo res prešteti napake na renojih in na toyoti na forumu in bomo videli.Vse kar sem hotel ja da dajejo informacije ljudje , ki imajo izkušnje z avtih o katerih govorimo, na pa neki blablabla tipčki.
Pa še to vozim subaruja :!:

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Če jul 02, 2009 2:52 pm

Glih to nedeljo sm se pelu z toyoto verso 1.8 avtomatik avto izvrstn oprema pa je bla luna. Brez panoramske strehe tudi v prtlažniku se dost dobr sedi si se prov odloču za toyoto ker drži kvaliteto tudi ko je stara 10 let renult je pa samo nov kvalitetn ptem se pa začnejo razni črički ipd.

Lahko prašam kje si jo naročil??

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jul 02, 2009 5:24 pm

Tale Toyota Verso je res dober nakup. :) Mi je pa v tem razredu enoprostorcev še vedno všeč Mazda 5, čeprav ima na grbi že kar nekaj let.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jul 02, 2009 6:34 pm

north789 je napisal/-a:Glih to nedeljo sm se pelu z toyoto verso 1.8 avtomatik avto izvrstn oprema pa je bla luna. Brez panoramske strehe tudi v prtlažniku se dost dobr sedi si se prov odloču za toyoto ker drži kvaliteto tudi ko je stara 10 let renult je pa samo nov kvalitetn ptem se pa začnejo razni črički ipd.

kako pa deluje ta avtomatski menjalnik, vozu sm ga v aurisu 1.6 pa je bil obupn, grozno cukal..
kakšnemu mercedesevomu avtomatiku ne seže niti do kolen.. ;)

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Če jul 02, 2009 6:39 pm

Avtomatik v aurisu je v bistvu dobra stvar. Že res da ni audijev multitronic ali mercedesov nevemkaj tronic, naredi pa iz aurisa vsaj približno privlačen avto, če si po duši lenuh. Auris je sam po sebi in klump, niti približno na nivoju konkurentov. Vse kar sem vozil iz tega razreda se pelje bolje, pa sem vozil vse aurise.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če jul 02, 2009 6:41 pm

kolesar je napisal/-a:
north789 je napisal/-a:Glih to nedeljo sm se pelu z toyoto verso 1.8 avtomatik avto izvrstn oprema pa je bla luna. Brez panoramske strehe tudi v prtlažniku se dost dobr sedi si se prov odloču za toyoto ker drži kvaliteto tudi ko je stara 10 let renult je pa samo nov kvalitetn ptem se pa začnejo razni črički ipd.

kako pa deluje ta avtomatski menjalnik, vozu sm ga v aurisu 1.6 pa je bil obupn, grozno cukal..

menjalnik menja avtomatsko, razumeš :?:
mogoče ne znaš vozt :!: ker seveda renojev je pa odličen, a ga sploh imajo :?:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če jul 02, 2009 7:11 pm

TOYOTA je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

lol ti pa si i****
eni ste tako obsedeni z znamkami in ogroženi s strani drugih da je groza
jst vozim svoj avto katere koli znamke že je in me boli k kaj vozjo ostali
zakaj se obremenjujete z znamkami ki jih prezirate
p.s. ja ima in to odličnega ;)
toyotine avtomatike pa še nisem vozil

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jul 02, 2009 7:47 pm

TOYOTA je napisal/-a:sem vesel da si kupil toyoto, ne boš razočaran in tudi servisov se ne boj, ki jih nekateri, ki nimajo pojma o cenah, mečejo naprej...vsakakor je veliko boljši avto kot nek ubogi renault :lol: Itak je pa tako vsi tisti ki vozijo renoje so bili itak za renoje, mogoče se pa še niso peljali s toyoto...pač vsak hvali svoje, čeprav nekateri komentarji so brezvezni in so v vsaki temi isti, kako je crknila ena toyota 2.2 diesel, idiotizem...lahko pa pogledate koliko je odprtih tem za napake pri renojih na tem forumu, pa malo primerjajte s toyoto...še vedno je boljša kot reno :!:
veliko varnih kilometrov

vendar še zdaleč ne več tok, kot nekateri na tem forumu ubijajo v glavo drugim.
Skor v vsaki temi o nakupu, kjer sta/so bili toyota in katerakol druga znamka (po možnosti evropska), je bila toyota kovana v nebo, češ če jo boš kupu, se ti zih ne bo pokvarila, če boš pa kupu renoja, boš pa zih več na servisu itd.... Ko pa je nekdo mal več resnice povedal glede Toyote v eni temi, ste pa kuj v luft skočil... Pa nism lih proti Toyoti, da ne bo pomote.

Sem pa pred kratkim opazu, da so se Toyote kar precej pocenile (v primerjavi s tistim, kar je bilo 2 leti nazaj).

Sicer pa čestitke avtorju teme za nakup in upam, da mu bo dolgo služila tako, kot je treba. :)
Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če jul 02, 2009 7:52 pm

kljukec je napisal/-a:lol ti pa si i****
eni ste tako obsedeni z znamkami in ogroženi s strani drugih da je groza
jst vozim svoj avto katere koli znamke že je in me boli k kaj vozjo ostali
zakaj se obremenjujete z znamkami ki jih prezirate
p.s. ja ima in to odličnega ;)
toyotine avtomatike pa še nisem vozil

i****?ok...obseden z znamkami tudi nisem, ker vozim subaruja, lepo da je dober, saj nekej!, itak je pa to moje mnenje! in zakaj potem se ti spuščaš na kvazi moj idiotski nivo, ker jaz se samo pogovarjam in podajam moje mnenje, preziram pa nikogar....samo rajši imam toyote kot renaulte :lol:

ok, dost OT.

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Če jul 02, 2009 8:18 pm

po toyoti pluvajo tisti ki jo niso vozili še nikol tisti ki si jo nemorjo privoščt tisit ki iamjo samo vw vsak se nebi nobenga avta branu če mu bi ga ponujal zastonj. ok res da mam rajš japonce kot nemcce.najbolši avto je renult 4 pa nej govori kar hoče pele vse kar hočeš. mašina vžge ob vsakem vremenu klima je bosanska rezerni deli ne stanejo več kot 10 eur .

Sem pa že opazu da se na tem forumu skos kregajo vw proti drugim znamkam.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jul 02, 2009 8:32 pm

TOYOTA je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

ne znam vozt automatika?
to je pa res tolk težk...

lej renaultovega nism vozu niti ne vem kakega ma, če ma, sploh nima tu veze..

samo toyotin automatik ki sem ga vozu cuka!, ne sprestavlja lepo če pohodiš gas do konca.. (res je da sm ga vozu takoj ko je auris vn pršu..)
zgleda da še ti nisi vozu česa bolšga ;)

no hočem ti povedat da mi tist menjalnik ni bil všeč ker je cukal, nisem vajen avtomatikov ampak mercedesov v prejšnem in v novem niti malo ne cuka ;)

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Če jul 02, 2009 8:45 pm

Kolesar!

Če imate pri hiši toyoto, potem bi lahko vedel, da je servisni interval na 15.000 km, kjer ti zamenjajo samo olje in filter, na 30 000 km pa ostalo po planu. Cene servisov so določene do 100 000 po razpredelnici v naprej znane. Gibljejo se med 125 in 297 evrov.

Tako, da če ti voziš toyoto na servis na 10 000 km potem te verjetno nekdo grdo nateguje.

Ali pa mogoče nimaš toyote in govoriš na pamet v tri dni. :twisted: :twisted:

Prosil bi malo več objektivnosti.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jul 02, 2009 9:18 pm

a ma Auris avtomatika al polavtomatika (se prav "robotiziranga", kot ga ma/je mela tud Yariska)?
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov