Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

LaKet
Nov uporabnik

Napisal/-a LaKet Če jul 16, 2009 12:33 pm

Energetik81 je napisal/-a:
LaKet je napisal/-a:hvala za informacije.. karavana in enoprostorca sem nekako izkljucila, ker enoprostorca ze imamo (Scenica, ki ga za dnevne potrebe uporablja moz). Tole pa kupujem zase: za v sluzbo, v vrtec, trgovine, do babice... delam malo km 10.000-15.000 letno, tko da poraba ni glih ne vem kolk pomembna, bi si pa "privoscila" malo udobja (no vsaj klimo, ker mi trenutno dete zakuha se preden jo zapnem v avtosedez) in seveda bi dala poudarek na varnosti.

No, nočem se vmešavati ampak se ti ne zdi, da bi si lahko mož (ki se predpostavljam vozi sam) nabavil nekaj manjšega, ti pa bi se z otrokom vozila v Scenicu (dovolj prostora za voziček, verjetno klima, varnost)? Samo kot predlog...

Ja mogoče res. Ampak jaz imam do službe 6 km (10 min), on pa 70 km (1h). Načeloma tudi zamenjava avte, kadar imam kakšno daljšo pot. Drugace pa ga ima on ravno zaradi udobja (2 h na dan v avtu), sparavnosti (poraba 5-6 l) in varnosti.

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Če jul 16, 2009 12:35 pm

Po moje so vsi trije avtomobili dobra izbira tako da ne moreš zgrešit. Za 8.000 eur moraš dobit najmanj 2006 letnik naprej.

Sam si lastim Peigeota 307 1.6 in sem zadovoljen edino poraba bi lahko bila malo manjša (9l). Drugače pa motor zadovolji, edino ga je treba prignat v malo višje vrtljaje. Ni pa res, da se menjalnik trese, prav nasprotno, se pa včasih zatakne ampak se navadiš.

Lp!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če jul 16, 2009 12:45 pm

Drugace pa ga ima on ravno zaradi udobja (2 h na dan v avtu), sparavnosti (poraba 5-6 l) in varnosti.
Hmm, kaj pa tvoja in otrokova varnost?...

Na vajinem mestu bi jaz naredil tako: da ti prevzameš njegovega scenica, on pa bi si kupil kako limuzino/karavan (pravzaprav bi bil že kak golf V ipd dokaj v redu tudi za 70 km/ 2 uri dnevno)...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če jul 16, 2009 1:16 pm

ales3112 lepo si napisal objektivno..
LaKet potem definitivno vzemi bencinarja. in ker praviš, da si za daljše poti lahko sposodiš avto je tudi 1.6 in 110km dovolj. klimo, vsaj 4airbage in zadovoljivo varnost imajo vsi... verjetno bodo imeli avti okoli 100.000km ali malenkost več. malo ji napišite kdaj ima kateri od teh veliki servis, verejtno se tudi komplet zavore- diske+ploščice menja in še kakšne malenkosti. tam nekje 800eu z novimi gumami vse skupaj z velikim servisom in potem si mirna lep čas. če imaš možnosti pri kakšnih sorodnikih ali kolegih/cah probaj avte na neki znani relaciji. izberi favorita in za konec še kakšnega lokalnega majstra, da pregleda avto preden odpreš denarnico. izpolnjuje pa še kar nekaj avtov tvoje pogoje..
lp

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če jul 16, 2009 1:18 pm

sonic za 2x po 7km se mi ne zdi pametna ideja imeti dizla. dvomim, da je recimo v senicu toliko boljša varnost

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če jul 16, 2009 2:01 pm

Jerch_ je napisal/-a:sonic za 2x po 7km se mi ne zdi pametna ideja imeti dizla. dvomim, da je recimo v senicu toliko boljša varnost
Zakaj pa ne? Ne razumem.... No, ne rečem če bi kupovali drug avto za take potrebe - ampak če je že pri hiši, pa to nima veze, tudi če je slučajno pač dizel.

Ne bit tako vkalupljeni, no.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če jul 16, 2009 2:20 pm

sonic sej je blo že kar nekaj debat.. pa sam tudi voziš dizla. sposodi si golfa 1.6 in ga pelji 7km, poglej na klimatroniku koliko je segreto olje, ne samo hladilna tekočina. potem pa to še s svojim. če bo zima bo še večja razlika. po mojih ocenah se dizel (olje) segreje po 8-10km če je zunaj 10 stopinj, bencinar pa 5-7km. oboje sem spoznal z mirno nogo in primerljivim avtom in konji.

verjetno bi avto zmogel, pa se pojavi težava, ker mož za 8000eu sigurno ne dobi za sebe udobne limozine, ki bi povrhu še tako malo porabila in ne imela 2x prevrtenih kilometrov in razjahanga podvozja.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če jul 16, 2009 2:23 pm

Ena od možnosti je tudi tale. Zdej ne vem kako je z velikostjo vozička, ampak če bi ti ratalo spravit normalno v prtljažnik, bi dobila super ohranjen, praktično nov dizel.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če jul 16, 2009 3:21 pm

Jerch, avti so za uorabljat-vozit, ne pa da da gledamo skozi na temperaturo olja. Avto je vendar vsakdanji uporabni predmet, ne hebena jedrska elektrarna d bi jo moral prekomerno pazit, no.
Edino to dač prvih 10 km paziš na obrate da niso previsoki (pri dizlu za normalno premikanje itak ni treba gonit v visoke obrate).

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če jul 16, 2009 3:50 pm

Itak moraš tud pri bencinarju pazit, da ga ne teraš ko je mrzel. Oz. vsak stroj. Sicer pa je enkrat en že lepo ugotovil - če imaš 100 ali 10km do službe - prvih 5km bo itak mrzel, pa če potem nardiš še 95 al pa 5km. :idea:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jul 17, 2009 9:04 am

Energetik81 je napisal/-a:Itak moraš tud pri bencinarju pazit, da ga ne teraš ko je mrzel. Oz. vsak stroj. Sicer pa je enkrat en že lepo ugotovil - če imaš 100 ali 10km do službe - prvih 5km bo itak mrzel, pa če potem nardiš še 95 al pa 5km. :
Hehe, to sem ravno jaz enkrat razlagal...

Seveda je jasno, da je za motor boljša ena 100km vožnja v kosu kot deset voženj po 10km, ampak pri razumnem ravnanju z motorjem je razlika gotovo zanemarljiva...

LaKet
Nov uporabnik

Napisal/-a LaKet Pe jul 17, 2009 9:14 am

evo najnovejsi izsledki.. megane izpadel iz igre, ker gre vozicek v kufer pogojno in se to samo s posebno premisljeno manipulacijo...

Tku
Nov uporabnik

Napisal/-a Tku Pe jul 17, 2009 9:49 am

ales3112 je napisal/-a:Sam si lastim Peigeota 307 1.6 in sem zadovoljen edino poraba bi lahko bila malo manjša (9l). Drugače pa motor zadovolji, edino ga je treba prignat v malo višje vrtljaje. Ni pa res, da se menjalnik trese, prav nasprotno, se pa včasih zatakne ampak se navadiš.

Poraba je odvisna od načina vožnje. Meni nikoli ne preseže 8,3 , če pa pazim, jo spravim na 7,6. Identičen avto, da ne bo pomote, klima vedno vklopljena, z dosti mestne vožnje.
Lp, Tku

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe jul 17, 2009 10:06 am

LaKet je napisal/-a:evo najnovejsi izsledki.. megane izpadel iz igre, ker gre vozicek v kufer pogojno in se to samo s posebno premisljeno manipulacijo...

V ostale si tud že probala?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe jul 17, 2009 10:42 am

LaKet je napisal/-a:evo najnovejsi izsledki.. megane izpadel iz igre, ker gre vozicek v kufer pogojno in se to samo s posebno premisljeno manipulacijo...

Poglej še Ford Fusion. Če se ne motim ima prtljažnik brez roba in tudi dosti visok je zadaj. Hkrati pa ni glomazen avto. Zate in otroka z vozičkom je po mojm ena od boljših variant.
Sicer bi bila za tako ceno boljša I30 CW in Cee'd SW, ampak jih praktično ni takih rabljenih. Se bodo pa verjetno začeli pojavljati čez leto, dve...
Upam da si že zgubila predsodke glede karavana, saj vidiš kako se matraš z vozičkom pri kombilimuzinah. Pri karavanu pa samo zrolaš rolo in z lahkoto postaviš notr voziček...

Uporabniški avatar
more
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a more Pe jul 17, 2009 11:16 am

Laket imaš zasebno sporočilo ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov