Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So jul 18, 2009 5:02 pm

Nihče ne oporeka kvaliteti 1.9 TDI motorja. Je eden najbolj zanesljivih motorjev sploh.

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr So jul 18, 2009 7:11 pm

nocem nobenega strasit, ampak passat je lahko tudi to: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... c&start=60 (@brrr)

se enkrat povem, da je passat odlicen avto. imajo pa vse vecje tezave s kvaliteto. glede na to, koliko so padle cene in ce vzames potencialne tezave v zakup, je to lahko tudi ugoden nakup.

karmen2301
Nov uporabnik

Napisal/-a karmen2301 Če jul 23, 2009 9:33 pm

Dve stvari:
Kaj pomeni za avto (passat 1.9 tdi) če ni imel opravljenega predvidenega velikega srevisa na 125000, pa je bilo nato z njim prevoženo vsaj še 30000 km (danes nekje 155000 km)?
Je dejstvo, da avto takoj ni vžgal ampak šele po tretjem poskusu lahko znak za kakšno okvaro (potrebno popravilo v kratkem) ali zgolj to da je nekaj časa stal?

Lep dan

mace
Nov uporabnik

Napisal/-a mace Če jul 23, 2009 10:28 pm

M je napisal/-a:Nihče ne oporeka kvaliteti 1.9 TDI motorja. Je eden najbolj zanesljivih motorjev sploh.

ker se tega tiče je res.
veLik jih govori da so to nmajboLš motorji.

torcida1989
Novinec

Napisal/-a torcida1989 Pe jul 24, 2009 7:50 am

karmen2301 je napisal/-a:Dve stvari:
Kaj pomeni za avto (passat 1.9 tdi) če ni imel opravljenega predvidenega velikega srevisa na 125000, pa je bilo nato z njim prevoženo vsaj še 30000 km (danes nekje 155000 km)?
Je dejstvo, da avto takoj ni vžgal ampak šele po tretjem poskusu lahko znak za kakšno okvaro (potrebno popravilo v kratkem) ali zgolj to da je nekaj časa stal?

Lep dan

vsak rabljen avto ki smo ga pri nas kupili smo najprej dali narediti veliki servis(ali jih je imel 94000 tako kot moj od fotra pa 109000 oba sta sla na servis)

kar se pa vziganja tice je pa po moje akumulator(odvisno koliko casa je avto stal)------naj ti ga zamenjajo

lp
Forza Fiat!!

Uporabniški avatar
ophidian
Nov uporabnik

Napisal/-a ophidian Pe jul 24, 2009 8:13 am

mam pol leta starega passata 2.0tdi, pa glede na to, da sem picajzelj....nisem še nič našel za grajat....vse mi je kul.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Pe jul 24, 2009 8:26 am

ophidian je napisal/-a:mam pol leta starega passata 2.0tdi, pa glede na to, da sem picajzelj....nisem še nič našel za grajat....vse mi je kul.

Mi smo pa ravno včeraj prvo svečko upihnili na 3Cju 1,9TDI, pri 43000km ni pripomb, razen mogoče dolžine krave, ker ga je malce težje parkirat kot kakega jugota. :)

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe jul 24, 2009 12:41 pm

cordo je napisal/-a:
ophidian je napisal/-a:mam pol leta starega passata 2.0tdi, pa glede na to, da sem picajzelj....nisem še nič našel za grajat....vse mi je kul.

Mi smo pa ravno včeraj prvo svečko upihnili na 3Cju 1,9TDI, pri 43000km ni pripomb, razen mogoče dolžine krave, ker ga je malce težje parkirat kot kakega jugota. :)

čaki mal, no! ne morš dolžine krave niti pogojno dat med opombe, sej si točno vedu kolk je dolga, preden si jo kupu....

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Pe jul 24, 2009 3:51 pm

Joke ?

Da še čisto konkretno napišem: Nimam pripomb na kvaliteto, udobnost, zanesljivost, občutek.....voza.

leon1309
Nov uporabnik

Napisal/-a leon1309 Po jul 27, 2009 2:11 pm

Kaj pa menite o tejle Zafiri (v primerjavi z zgoraj navedenim passatom)? Imajo tudi tile Opli kakšne znane probleme?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3022839&show=1

Seveda so mi na prvem mestu zanesljivost (brez slovesa izrednih servisov) in varnost avtomobila (tu sta oba nekje v istem rangu: 5,3,4)

Glede passata mogoče še tole:
Kam jih je pametno peljati na veliki servis (se pri avtu s toliko km splača narediti veliki servis na uradnem servisu?)? Poznate kakšnega pametnega serviserja v Celjski kotlini? Nisem želel kakšne reklame delati za servise (v kolikor je forumsko nezaželena). Smo pred nakupom passata 1.9 tdi (v roku par dni naj bi se odločil), nov model (150 000 km) - kot je razvidno iz zgoraj že navedenih podatkov - in pač želim preveriti stroške z servisi in potencialne potrebne menjave pri takšnih kilometrih. Še posebej me skrbi sloves pokvarljive elektronike pri teh avtomobilih. Sem preveril zgodovino relevantnega avtomobila, pa je bilo veliko delano na elektroniki (software updatei ipd., avto je bil v času garancije vsaj 4 ali 5 krat pripeljan zaradi problemov z elektroniko). Naj sklepam, da so na servisu probleme odpravili ali naj pričakujem podobno nagajanje avtomobila v prihodnje (po eni logiki so s popravilom odpravili težave ali pač?)?

Bil bi zelo hvaležen če bi mi kdo lahko napisal stroške ki jih je imel s passatom variant 1.9 tdi (pa je prevozil že okrog 100 000 - 150 000km) na servisu.

Želel sem narediti veliki servis takoj po nakupu, pa sem dobil predračun (okvirni znesek brez kakšnih izrednih popravil) za cca 800 eur (torej bi bil najverjetneje nekje okrog 1000 eur), kar je najverjetneje preveč za moj žep. So stroški za servis pri passatu vedno tako visoki - torej pričakovani? Kakšno bi bilo odstopanje če grem k popoldanskemu mehaniku (ker želim preveriti stroške tudi iščem dobrega mehanika v naši okolici)? Ker je priporočljivo poznati vsaj okvirne stroške avtomobila na leto, bi bil zelo hvaležen za vsakršen relevanten podatek (predvsem glede na dejstvo, da bomo za avto dali skoraj ves družinski proračun :) ).

Avto je sicer obema z ženo (karmen2301 :D ) zelo všeč, ampak razmišljam o tem če ne bi bil racionalnejši nakup cenejšega avtomobila oziroma kakšnega drugega modela (npr. kakšne opel zafire, kot je zgornja ali kakšne slovenske vectre 1.9 elegance z manj kilometri), če so stroški servisev pri passatu res tako visoki (podatkov o velikem servisu pri popoldanskem mehaniku zaenkrat še žal nimam, pravijo pa da pri passatih ni problemov z z nabavo nadomestnih neoriginalnihi delov).

Torej pod črto je nakup rabljenega passata smiseln oz. racionalen družinski (kmalu 4 članska družina) nakup? Imate kak boljši predlog (zgornja Zafira?, kaj drugega?)?

Lep pozdrav

p.s.
O Zafiri se prebral kar nekaj postov pa je seveda kot ponavadi (vsak rad pohvali svojega konja :D ), je pa res da glede na dekrin test rabljenih avtomobilov(sem si celo revijo nabavil) :) novejši modeli Zafire oz. ta model nasploh naj sploh ne bi bili problematični glede na število napak ugotovljenih na 1000 avtomobilov, pri vseh razredih kilometrov (do50k.do100k, do150k). Torej...Kaj menite?

Aja pa mogoče še tole: pri Zafiri naj bi bilo za višje problematično sedenje spredaj (sem sprobal sedenje pri letniku 2005 in menim da navedbe kar držijo). A imajo novi modeli kaj bolj prialgodljive sedeže oz. kako naj se 193cm velik ded sploh namesti v takšnole Zafiro in se npr. 3 ali 4 ure udobno vozi? Sem sprobal tudi na novem modelu (2009) pa se mi zdi da dokaj neudobno sedim. Sem kaj spregledal pri nastavitvah? Glede sedenja je passat v bistveni prednosti (vsaj glede na preizkušeno). Je pa res da se v Oplovem salonu v Celju niso ravno potrudili glede prodaje avtomobila (če bi prišel v službeni "garnituri" bi bilo verjetno drugače :roll: ) in nisem imel priložnosti vprašati kakšnega prodajalca kako je z nastavitvami. Vaše izkušnje?

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po jul 27, 2009 3:01 pm

brrr je napisal/-a:nocem nobenega strasit, ampak passat je lahko tudi to: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... c&start=60 (@brrr)

se enkrat povem, da je passat odlicen avto. imajo pa vse vecje tezave s kvaliteto. glede na to, koliko so padle cene in ce vzames potencialne tezave v zakup, je to lahko tudi ugoden nakup.

Ali ni bil to "edini" primer v SLO?

Priporocam servisiranje pri kakem specializiranem popoldancu za VW, v okolici Gorice je en, s katerim sem super zadovoljen.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jul 27, 2009 3:11 pm

Kar se opla tiče, si zbral ravno najlabši salon po mojem mnenju. Osebno bi se raje odločil za mlajši avto z manj prevoženemi, ker več kot je kilometrov večji stroški se znajo narediti.

Kar se pa tiče servisa, je pa eden boljših za vw v Laškem, pošlji privatno sporočilo uporabniku Kael, ki ti bo dal kontakt od tega servisa.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Po jul 27, 2009 3:27 pm

Glede nakupa: Kupi tisto. kar si želiš, ker čez pol leta se boš vozil s cenejšo alternativo, še vedno pa boš želel imeti prvo izbiro in ti bo žal, da se nisi iztegnil še za tistega jurja ali dva.
Uspešen nakup želim.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jul 27, 2009 3:48 pm

tut ta servis v laškem ni neki hudo zanesljiv, glede na to, da je sorodniku odletela jermenica manj kot teden po tem, ko so delali velik servis na 5 cilinderskem audiju a6 tdi. Je pa res, da je to edina slaba izkušnja(je pa konkretna), avto pa se tam servisira že kr lep čas.

Drugače pa ima zafira za noge bolj malo prostora iamm pa z 10cm manj vseeno dost prostora spredaj in zadaj. Je pa proti pasatu vseeno dosti zadaj glede udobja. Edina prednost je to, da se ni treba vsedit dol(če maš težave s križem ipd.) in pa da sta zasilna sedeža uporabna tudi za nekega povprečnega odraslega na krajši relaciji. Sem bil test dummy in se sploh ne sedi tak slabo kot pričakuješ ob pogledu na tista, iz podna potegnjena, sedeža.
LP Rok

leon1309
Nov uporabnik

Napisal/-a leon1309 Sr jul 29, 2009 12:44 pm

Žal se z prodajalcem passatov kljub začetnemu entuzijazmu na obeh straneh v končni fazi nismo mogli dogovoriti glede cene, ker je prodajalec določene obljube ob predstavitvi avtomobila preklical, brez tehnične izpravnosti (z določenimi neodpravljenimi napakami), pa je avto za naju žal predrag.

Tako, da je trenutno v igri zgolj že zgoraj navedena Zafira. Zafiro smo si včeraj tudi ogledali (kratka testna vožnja po parkirišču) in sem ugotovil, da v avtu sicer lahko sedim ne da bi pri tem pretirano trpel, da pa se vožnja zame seveda ne more primerjati tisti v pasatu (tako po prostornosti kot po udobju). Avto je bil spredaj malo poškodovan in je bil po odbijaču barvan in tisti mali nosilec nad tik nad sprednjo desno lučjo je bil "švasan" oz. varjen. Aja pa še to letne gume so originalne, ki so prišle z avtomobilom (priloži pa še ene 2 leti stare zimske gume). Avto bo sicer pred nakupom natančneje pregledal še Oplov mehanik.

Če ne ugotovim kakšnih bistvenih odstopanj več od v oglasu navedenih podatkov (več poškodb,...), kakšna bi bila realna tržna vrednost za tak avto (seveda ga kot vsak normalen človek ne želim preplačati)? Nekje sem bral (mislim da na avtobild.de), da Zafire v prvih 3 letih izgubijo 32% nakupne vrednosti (nov bencinar sicer močnejši 1.8 16V enyoj se dobi že za 16000E, z malo boljšo - sodobnejšo opremo). Torej bi bila realna vrednost nekje 11200 EUR (upoštevaje gume, nekaj prask na laku in poškodbo, ki je sicer sanirana sicer mogoče še malo manj, ampak že to je kar lepa razlika v ceni - že tu dvomim da bo prodajalec spustil ceno tako nizko)?

Kaj menite vi, kakšne je realna cena glede na dane podatke?

še ponoven link do avta:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3022839&show=1

Lep dan
Leon

p.s.
Če kdo pozna koga ki prodaja dobro ohranjen "družinski" avto z normalnim številom prevoženih kilometrov in seveda za normalno ceno (čustvene navezanosti ravno ne bi plačeval :roll: ) se seveda priporočam za kakšno pametno informacijo.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jul 29, 2009 2:11 pm

Kr ponudi mu 11000 potem pa bos videl kje se srecata, upam, da se zavedas, da je ta motor absolutno podhranjen za ta avto...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

leon1309
Nov uporabnik

Napisal/-a leon1309 Sr jul 29, 2009 4:21 pm

Podhranjen? Tudi za čisto navadno družinsko vožnjo (z prehitevanjem zgolj po potrebi ali občasnih prebliskih ... večinoma torej 50/90/140-150)?

Kakšno je pa vaše mnenje o Opel Signumu? Po pravici povedano jih nisem kaj dosti opazil na cesti. Glede na Dekro naj bi bil kar soliden avto za soliden denar.

Ga ima kdo doma? Kako se obnese? Kaj pomeni da ima notri verigo in ne zobati jermen?

LP
Zadnjič spremenil leon1309, dne Sr jul 29, 2009 8:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jul 29, 2009 4:39 pm

Sam sem imel corso z 90 konji, pa je corsa vsaj 300 kg lažja od Zafire pa se je že vključena klima poznala, pa da da kaj ode sebe rabi vsaj 4000 obratov, pa sem se večinoma sam vozil, zato menim da je podhranjen, predvsem zaradi pomanjkanja navora.

Signum je nekako podaljšana vectra, nekih slabosti ne poznam, je pa izredno prostoren. To da ima verigo pomeni, da ne rabiš delati velikega servisa ( menjava jermenov odpade, ker jih nima ). Več o signumu in teh motorjih boš zvedel na opelforumu, zato še tam malo pobrskaj.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr jul 29, 2009 5:37 pm

Signum je definitivno najbolj udoben izmet tvojih treh kandidatov, po mojem mnenju odličen avto, ga boš pa po mojem težje prodal naprej kot pa ostala dva.

Upoštevaj, da ima zadaj samo dva sedeža. Tista pručka na sredini niti za otroke ni primerna...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr jul 29, 2009 6:03 pm

M je napisal/-a:Novi Passat ne slovi po zanesljivosti. Podobne stvar lahko pričakuješ tudi naprej.

Res me zanima, kateri avti podobnega cenovnega ranga dandanes slovijo po zanesljivosti?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov