Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Čakalna doba za vozila VW

Napisal/-a sonic Sr jul 22, 2009 8:40 pm

Fiat007 je napisal/-a: Zavedajte se, da so popusti močno oskubili maržo vseh prodajalcev.
Lp
Ja in kaj potem?
Zakah bi morala kupca zanimati marža prodajalca? Saj kot kupec tudi ne zahtevam od prodajalca, da se sekira, od kod bom jaz dobil denar za robo, ki jo prodaja, in kaj bo to pomenilo za moj družinski proračun.

In naj bodo prodajalci kar lepo tiho - vsi si lahko na internetu pogledamo cene evropskih avtov v ZDA, ki so tam občutno nižje kot v Evropi, in to kljub carinam.
Mogoče so imeli pa trgovci dosedaj prevelike marže? Hja, jih bo treba v prihodnje pač malo znižat, a ne?

Fiat007 je napisal/-a:Bom dal en primer - položiš aro 500€, prodajelc ima dovolj tvojega teženja in ti brez besed vrne nazaj dvojno aro. Res po suhem dobil 500€ več vendar se zavedaj, da avta še vedno ne boš imel.
Lp
Haha, če bi se to res zgodilo, bi se lahko samo lepo nasmejal in dal 500 EUR v žep.
'Avta ne boš imel' - lepo te prosim, no. Pleha je povsod obilo in se ga znebiti ne morejo...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Sr jul 22, 2009 9:41 pm

sonic je napisal/-a:
Fiat007 je napisal/-a: Zavedajte se, da so popusti močno oskubili maržo vseh prodajalcev.
Lp
Ja in kaj potem?
Zakah bi morala kupca zanimati marža prodajalca? Saj kot kupec tudi ne zahtevam od prodajalca, da se sekira, od kod bom jaz dobil denar za robo, ki jo prodaja, in kaj bo to pomenilo za moj družinski proračun.

In naj bodo prodajalci kar lepo tiho - vsi si lahko na internetu pogledamo cene evropskih avtov v ZDA, ki so tam občutno nižje kot v Evropi, in to kljub carinam.
Mogoče so imeli pa trgovci dosedaj prevelike marže? Hja, jih bo treba v prihodnje pač malo znižat, a ne?

1. Ker trgovina živi od zaslužka. Če si tako pameten in vsemogoč si skonstuiraj sam svoj avto in ga naredi brez stroškov. Posledično tvoj družinski proračun seveda ne bo trpel.
2. Prevelike marže? Si mogoče že kdaj v življenju videl koliko marže ostane na vozilih? Pa pustimo tiste gostilniške pogovore?

Lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr jul 22, 2009 10:18 pm

Fiat007 je napisal/-a:2. Prevelike marže? Si mogoče že kdaj v življenju videl koliko marže ostane na vozilih?
Lp
Ne, nisem. Če si ti, nam pa postrezi z (resničnimi) podatki.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo Sr jul 22, 2009 11:36 pm

Fiat007 je napisal/-a:2. Prevelike marže? Si mogoče že kdaj v življenju videl koliko marže ostane na vozilih? Pa pustimo tiste gostilniške pogovore?
Lp

No, če boš že odgovarjal na tole, povej koliko marže ma uvoznik koliko pa prodajalci? Verjetno ni naključje, da zaposleni na Porsche Slovenija menjajo službene avtomobile na 2 meseca, sosed, ki ima VW salon, pa privat vozi enega osnovnega golfa V.

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Če jul 23, 2009 9:04 am

sonic je napisal/-a:
Fiat007 je napisal/-a:2. Prevelike marže? Si mogoče že kdaj v življenju videl koliko marže ostane na vozilih?
Lp

Ja sem, ampak verjetno se zavedaš, da ti podatki ne morejo biti javni.

lp

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Če jul 23, 2009 9:06 am

geronimo je napisal/-a:
Fiat007 je napisal/-a:2. Prevelike marže? Si mogoče že kdaj v življenju videl koliko marže ostane na vozilih? Pa pustimo tiste gostilniške pogovore?
Lp

No, če boš že odgovarjal na tole, povej koliko marže ma uvoznik koliko pa prodajalci? Verjetno ni naključje, da zaposleni na Porsche Slovenija menjajo službene avtomobile na 2 meseca, sosed, ki ima VW salon, pa privat vozi enega osnovnega golfa V.

Se strinjam. Marža uvoznikov je seveda višja od marže prodajalca. Logično, sa potem uvoznik z dodatnimi bonusi kreira popuste in razne akcije.

Lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jul 23, 2009 9:17 am

fiatfan: če imaš podatke jih povej ni nujno, da poveš v % natančno ampak približno...

in res ne potrebujemo gostilniških debat okrog marž raznih prodajalcev

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Če jul 23, 2009 9:20 am

adis je napisal/-a:fiatfan: če imaš podatke jih povej ni nujno, da poveš v % natančno ampak približno...

Lestvice popustov ni. Pri velikih znamkah se dogaja, da se vozilo proda v fakturni minus in se potem razlika krije s pomočjo raznih bonusov, ki ti jih da uvoznik.
O konkretnih številkah pa ne morem govoriti.
Absolutno pa je velika razlika od znamke do znamke.

lp

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Če jul 23, 2009 10:09 am

Mi lahko nekdo pove, kaj ima zadnjih nekaj postov z naslovom teme? Iz čakalnih dob ste prišli na marže ...

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo Pe jul 24, 2009 12:56 pm

baucek je napisal/-a:Mi lahko nekdo pove, kaj ima zadnjih nekaj postov z naslovom teme? Iz čakalnih dob ste prišli na marže ...

Gre se za to, da mu prodajalec res ne more dati 1k € popusta, ker avto zamuja, če sam na avtu zasluži recimo 500€. Bi pa to lahko storil s pomočjo uvoznika, ki ima pri avtu večji zaslužek in je tudi bolj pravi naslov za zamudo, kot prodajalec.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jul 24, 2009 2:19 pm

Fiat007 je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
Lp

lp
Hja, potem pač ne moreš stokati, da so marže majhne.
Namreč takole gre debatiranje:
Jaz postavim tezo, da so marže (pre)velike.
Ti bi rad povedal, da po tvoje niso - ampak moraš dati primer oz. podatke. Dokler konkretnih dokazov ne moreš/ne želiš podati, pač ostane pri moji trditvi...

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Pe jul 24, 2009 2:21 pm

sonic je napisal/-a:
Fiat007 je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
Lp

lp
Hja, potem pač ne moreš stokati, da so marže majhne.
Namreč takole gre debatiranje:
Jaz postavim tezo, da so marže (pre)velike.
Ti bi rad povedal, da po tvoje niso - ampak moraš dati primer oz. podatke. Dokler konkretnih dokazov ne moreš/ne želiš podati, pač ostane pri moji trditvi...

Res?
Potem ti dam prednost, ker si prvi začel pametovatih o visokih maržah, da podpreš svoje teorije z dokazi!
Pa da vidmo!

Lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jul 24, 2009 6:48 pm

Torej ti trdiš da ima prodajalec pri prodaji cca. 500 EUR marže na vozilo? Uvoznik pa okoli 1500EUR?

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Pe jul 24, 2009 6:53 pm

adis je napisal/-a:fiatfan: če imaš podatke jih povej ni nujno, da poveš v % natančno ampak približno...

kje pa sm js komentiru kej?? moderatorji da nebom js dobu kartona zarad drugih uporabnikov. :lol: :lol: :lol: :lol:

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Pe jul 24, 2009 7:27 pm

simply je napisal/-a:Torej ti trdiš da ima prodajalec pri prodaji cca. 500 EUR marže na vozilo? Uvoznik pa okoli 1500EUR?

To bi se kvečjemu izšlo za kako 6k eur vredno Dacio :lol:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jul 25, 2009 5:50 am

Saj zato čakam odgovor. :D

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 So jul 25, 2009 8:11 am

simply je napisal/-a:Saj zato čakam odgovor. :D

Če čakaš odgovor od mene, potem ga ne bo.

Lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So jul 25, 2009 9:20 am

Fiatfan je napisal/-a:

kje pa sm js komentiru kej?? moderatorji da nebom js dobu kartona zarad drugih uporabnikov. :lol: :lol: :lol: :lol:

jbg* moja napaka. pardon

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo Ne jul 26, 2009 10:23 pm

Gatsu je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Torej ti trdiš da ima prodajalec pri prodaji cca. 500 EUR marže na vozilo? Uvoznik pa okoli 1500EUR?

To bi se kvečjemu izšlo za kako 6k eur vredno Dacio :lol:

Bo prej kar za razne Cliote, Moduse, itd tudi prejšni Megani na izhodu niso imeli kaj več, za nove modele je mogoče kaj več. Prav tako na enem A4 sigurno prodajlec več zasluži kot na recimo Polotu, samo še vedno niso to take številke, kot si očitno to nekateri tukaj predstavljate.

Kot je bilo že napisano, karsikdaj je avto prodan brez zaslužka za trgovca, samo zato da gre iz salona in da se pridobi stranko.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne jul 26, 2009 11:34 pm

Kaj ti bo denar, če imaš pa stranko.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google Adsense [Bot] in 3 gostov