goldi69 je napisal/-a:Lep pozdrav vsem skupaj.To je moj prvi primer na tem forumu.Zanima me za kaj bi se vi odločili pri nakupu novega avta.Odločam se med novim meganom in bravotom.Prosim za vaše mnenje in kako je potem s servisi ali so dragi.Če ima kdo izkušnje prosim če mi lahko svetuje za lažjoo odločitev.
Najprej se odloči kateri ti je bolj všeč, potem ju primerjaj po ceni, zmogljivostih in si izberi pri obeh model (motor, oprema), ki bi ga vzel. Kaj je boljše ali slabše je relativno; mnenja zagriženih "značkarjev" so meni nepomembna in kdor ne zna za vsak avto povedat kaj so slabosti in kaj prednosti, je njegov komentar popolnoma neuporaben. Meni sta oba avta nekako enakovredna in bi se znal odločiti šele po vsaj 1 urni testni vožnji, počutju za volanom, pregledu vozila in prebiranju forumov dotičnih znamk/modelov.
Glede servisa pri Renault- u lahko rečem, da ni pretirano drag; je pa res, da moraš pokazati vsaj malo interesa in poznavanja servisnih intervalov (kaj je približno potrebno zamenjati - knjižica). Jaz sem pri 20.000km plačal za delo 40€ + ves material, ki sem ga nabavil sam in me je prišel okoli 35% ceneje. Verjamem, da pri Fiat-u ni nič drugače (zakaj bi le bilo).
Za 5 let nazaj in več je zelo težko ocenjevati kvaliteto znamke, saj se v tem obdobju lahko zelo spremeni odnos do izdelave (razvoj,postopki, kvaliteta, testiranja,...).
Pa nekdo je omenil, da ima Fiat preveč "navit" motor. Zame so to se ena navadna nabijanja brez argumentov.