Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Re: Novi Renault Megan ali novi Fiat Bravo

Napisal/-a _Pancho_ Sr jul 29, 2009 10:50 am

goldi69 je napisal/-a:Lep pozdrav vsem skupaj.To je moj prvi primer na tem forumu.Zanima me za kaj bi se vi odločili pri nakupu novega avta.Odločam se med novim meganom in bravotom.Prosim za vaše mnenje in kako je potem s servisi ali so dragi.Če ima kdo izkušnje prosim če mi lahko svetuje za lažjoo odločitev.

Najprej se odloči kateri ti je bolj všeč, potem ju primerjaj po ceni, zmogljivostih in si izberi pri obeh model (motor, oprema), ki bi ga vzel. Kaj je boljše ali slabše je relativno; mnenja zagriženih "značkarjev" so meni nepomembna in kdor ne zna za vsak avto povedat kaj so slabosti in kaj prednosti, je njegov komentar popolnoma neuporaben. Meni sta oba avta nekako enakovredna in bi se znal odločiti šele po vsaj 1 urni testni vožnji, počutju za volanom, pregledu vozila in prebiranju forumov dotičnih znamk/modelov.
Glede servisa pri Renault- u lahko rečem, da ni pretirano drag; je pa res, da moraš pokazati vsaj malo interesa in poznavanja servisnih intervalov (kaj je približno potrebno zamenjati - knjižica). Jaz sem pri 20.000km plačal za delo 40€ + ves material, ki sem ga nabavil sam in me je prišel okoli 35% ceneje. Verjamem, da pri Fiat-u ni nič drugače (zakaj bi le bilo).
Za 5 let nazaj in več je zelo težko ocenjevati kvaliteto znamke, saj se v tem obdobju lahko zelo spremeni odnos do izdelave (razvoj,postopki, kvaliteta, testiranja,...).
Pa nekdo je omenil, da ima Fiat preveč "navit" motor. Zame so to se ena navadna nabijanja brez argumentov.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jul 29, 2009 10:55 am

lenivec je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:1.5dci servis je občutno dražji kot 1.9 jtd servis recimo.

drugač epa če bi čist tak mogoče iz dobre volje omeno kaka mašina in to te zanima nebi blo čist nič odveč

od kje ti pa to? :roll:

izkušnje ;) že samo nabava materjala nahbau (isti proizvajalci in kvaliteta, ne najbol čip za jtd in najdrzaje za dci) ti bo to potrdila. če grema na original material pa se razlika še poveča.

tule ti svetujem da se ne spustiš v kreg, ker je to preprosto dejstvo. FLAR deli so med najcenejšimi če ne najcenejši. se dostikrat zna zgodit da je original celo cenejši kot nahbau. kar pa za renault nemoreš trdit

no mislim da vseeno ni neke silne razlike ;)

itak se mi pa ne da kregat ;)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jul 29, 2009 11:06 am

uros11 je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Jaz bi kupil kio CEED :lol:

Drugače pa fiata.
Če misliš kupiti 3 vratno različico bi pa kupil megana, ker mi je 5vratni pregrd.

Vsak, ki ima pet minut časa, poriva KIO naprej. krš.

Kupi Bravota. Mega je tudi v redu. Oba sta dobra avta.

Sicer pa, ker nekdo poriva kio naprej, kupi raje golfa! Da bo uravnoteženo!

OFF: Ti pa sarkazma ne razumeš ravno dobro, kaj? :roll: :roll:

ON: Vsekakor se je treba pred nakupom odpravit na testno vožnjo. Tako po občutku v notranjosti in položaju za volanom sta meni osebno oba nekje tu tu, testna vožnja bi kot rečeno pokazala še veliko več. Meni je bolj všeč Bravo predvsem zaradi odličnih dizel motorjev, relativno poceni servisov pa tudi oblika (to je sicer subjektivna stvar) mi je lepša. Moj izbor bi bil torej Bravo. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jul 29, 2009 11:39 am

Kako lahko človek napiše "megan" in ne pravilno "megane"?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Sr jul 29, 2009 12:49 pm

Servisi in rezervni deli so pri vseh znamkah dragi, cene rezervnih delov se sicer razlikujejo samo kaj ti pomaga če pride pri Renaultu en del 500 € pri Fiatu pa 300 € če ga pri Renaultu nikoli ne menjaš pri Fiatu pa 3x (ali pa obratno, da nebo kregarije).

Sicer pa sta oba avta dobra izbira in imaš težko odločitev. Pri testni vožnji boš pa težko videl neke razlike ker bi avto moral imeti nekaj časa.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr jul 29, 2009 1:44 pm

Gatsu je napisal/-a:Sam sem imel Megana break 1.9 dci letnik 2003 - prva generacija in nisem bil niti slučajno zadovoljen z servisi, ne samo da so bili redni servisi dragi, ampak tudi napake niso znal diagnosticirat, če je računalnik ni izpisal - večkrat mi je ob prehitevanju avto dobesedno počepnil, ker je prekinilo vžig in sem se enkrat med prehitevanjem traktorja komaj rešil pred čelnim trčenjem... Ravno tako je imel avto turbo luknjo do 2500 obratov skoraj - na vrhniškem realu mi je vodja servisa rekel da je to itak normalno... No na koncu na Jesenicah, kjer sem ga tudi kupil končno ugotovili da je nekaj narobe s kabli, jih pobrali dol prešpricali kontakte z nekim sprejem in je avto po enem letu težav spet deloval normalno... da ne omenjam da so imeli ti megani neke katastrofalne zavorne obloge ki so šle na 20.000 km in bile drage ko p*****a, diske so mi pa menjali že na 60.000 km... Skratka jst Renaulta zih ne bom več imel.

Hahaaha... take bedarije napisane da vsak k ma 5 min izobraževanja iz mehanike ve za kaj se gre... obloge drage in menjane na 20.000km, diski na 60.000... hehehe...

Ne moreš verjet.... in potem je to argument.

goldi69
Nov uporabnik

Napisal/-a goldi69 Sr jul 29, 2009 2:09 pm

Se opravičujem za slovnične napake.V bistvu se ve zakaj se gre.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr jul 29, 2009 2:42 pm

Zgolj vizualno megana ne bi vzel, ker me renault osnovna linija odbija.
Pri bravotu pa se mi zdi, da zadnja klop ni kaj prostorna za noge ali pa se motim, sploh če sedeža čisto nazaj?

Čeprav je avto mišljen za dva, se občasno fura tudi še koga, tako da za moje pojme pač mora biti solidna tudi zadnja klop.

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Sr jul 29, 2009 8:12 pm

Prokarjon je napisal/-a:Hahaaha... take bedarije napisane da vsak k ma 5 min izobraževanja iz mehanike ve za kaj se gre... obloge drage in menjane na 20.000km, diski na 60.000... hehehe...
Ne moreš verjet.... in potem je to argument.

Ja jebat ga avto je bil v garanciji 2 leti in zato sem ga moral pač redno servisirat pri njih in neoriginalni deli niso prišli v poštev, če sem hotel obdržat garancijo. Itak sem ga prodal pri 3 letih starosti in kupil raje 3 leta starejšega A4 za dobljeni denar in vsaj vozil avto. In ne za zavorne obloge nisem bil kriv jaz - nisem žgal zavor ali kaj podobnega (prejšnji accent je imel zavorne obloge menjane na 60k km), ker sem po izteku garancijskega roka dal gor Textar in so bile po 40k km komaj na polovici...

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr jul 29, 2009 8:32 pm

Serviser te je nategoval. Ti jaz povem.

Tako da te po eni strani čisto razumem.
Tudi jaz bi raje rabljenega A4 kot novega megana.
Razen novega RS-a :twisted:

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Sr jul 29, 2009 8:47 pm

Sej vem da so me nategovali, sem menjal servise po tekočem traku... No upam da bodo RSko bolj fer servisirali ;)

Meni je Bravo všečnejši, sploh notranjost, žal pa nisem nobenega od njiju peljal na testno - za moje potrebe premali prtljažniki.

goldi69
Nov uporabnik

Napisal/-a goldi69 Če jul 30, 2009 1:25 pm

Moram povedat,da sem se odločil za Fiat Bravo.Jutri imam prevzem vozila.Sem bil na testni vožnji in me je popolnoma prepričal.Hvala za vaš trud pri svetovanju.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če jul 30, 2009 1:37 pm

goldi69 je napisal/-a:Moram povedat,da sem se odločil za Fiat Bravo.Jutri imam prevzem vozila.Sem bil na testni vožnji in me je popolnoma prepričal.Hvala za vaš trud pri svetovanju.

samo, da si zadovoljen, ker na koncu je le tvoj denar in ti se boš vozil z njim.
varno vožnjo ti želim in veliko lepih kilometrov.
lp

javornic
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a javornic Če jul 30, 2009 2:12 pm

Lp. Moje mnenje je Fiat Bravo. Mi je bolj vsec, vendar ti ne znam povedat zakaj. :P

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Če jul 30, 2009 7:01 pm

Kateri motor in opremo si pa vzel?

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Če jul 30, 2009 9:46 pm

Srečno vožnjo pa pamet v glavo ;)

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

goldi69
Nov uporabnik

Napisal/-a goldi69 Če jul 30, 2009 9:54 pm

Vzel sem Fiat Bravo 1.4 Starjet 16V Dynammic 66KW (90KM).Za mene čisto dovolj in ne potrebujem močnejše mašine.Večinoma se bom tako vozil sam.Na testni vožnji sem pa vozil 120KM,ki je imel turbino.Res je močna mašina in do sto kilometrov ne potrebuje veliko.Toda če računaš naše prometne predpise in zakone vidiš ,da v bistvu za tako močan avto plačuješ zavarovanje in pa cestnino.Ko ga bom imel kakšen mesec ali dva pa vam še javim kako se obnese avto za ta čas in kako je z porabo.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe jul 31, 2009 7:15 am

Veliko užitkov. Škoda edino, da nisi imel možnosti stestirati te mašine, ki si jo naročil.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Pe jul 31, 2009 8:24 am

goldi69 je napisal/-a:Vzel sem Fiat Bravo 1.4 Starjet 16V Dynammic 66KW (90KM).Za mene čisto dovolj in ne potrebujem močnejše mašine.Večinoma se bom tako vozil sam.Na testni vožnji sem pa vozil 120KM,ki je imel turbino.Res je močna mašina in do sto kilometrov ne potrebuje veliko.Toda če računaš naše prometne predpise in zakone vidiš ,da v bistvu za tako močan avto plačuješ zavarovanje in pa cestnino.Ko ga bom imel kakšen mesec ali dva pa vam še javim kako se obnese avto za ta čas in kako je z porabo.

Tudi jaz imam novega bravota z tem motorjem in sem izredno zadovoljen. Niti ni tako počasen kakor ga označujejo, res pa je da treba dat v kak klanec brzino nižje. Pelje se pa fenomenalno in zelo udobno, zato jaz mojega nebom nič spuščal in sam dal gor samo 16 col alu. ;)
Predstavi ga v galeriji ko prispe na tvoje dvorišče.
L.P.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov