Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne avg 02, 2009 9:20 am

cruiser1 je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:Ti stati Chevy rabijo po 40 litrov na 100 km.

:roll: govoriš seveda iz lastnih izkušenj. Ker ste imeli takega cheviya 20 let pri hiši.

Se ti javno opravičujem, ker sem klevetal tvojo najljubšo znamko. Samo neboš pa mi rekel, da 40 let stari ameriški avti porabijo 20 litrov. In ta stavek "po 40 litrov" je bil mišljen do 40 litrov.

Sicer pa boli me...

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Ne avg 02, 2009 9:39 am

Pa konec koncev nek 15 let star Mercedes nima ravno višje porabe od novega SUV (hibridni gor ali dol, tista AA baterija v prtljažniku se ne pozna ravno veliko).

15 let star MB ima krepko vecjo porabo, kot pa novi hibridi, ki se trenutno najbolj kupujejo iz programa CFC:

2010 FORD ESCAPE HYBRID
mesto 34MPG = 6.92 l/100km
avtocesta 31MPG = 7.59 l/100km

2010 FORD FUSION HYBRID
povprecno 41MPG = 5.74 l/100km

Sam sem imel par let nazaj 2002 Mercedes M500, mi je pil takole preracunano 15-17 litrov, ob vleki prikolice (zaprta, noter le motor GL-1800) pa tudi 20! Pa ni bil nek clunker...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne avg 02, 2009 9:42 am

nebivedu je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:To je pa že konkretno znižanje CO2.
Milijarda : 20.000$ = 50.000 avtov
Ti stati Chevy rabijo po 40 litrov na 100 km. Recimo, da en avto pokuri samo 100 g manj od CLUNCERja je to 50 ton na km manj kot prej.

opozorilo: izračuni so od oke, da si nebo keri umetnega dihanja daval, ko bo to bral.

Dejmo še mal posploševat
Golf tdi porabi od 9 do 11 litrov.

ja seveda.

Ja seveda, posplošujem tako kot nekateri in ravno tako ima golf dizel 11 litrov porabe kot kot stari chevy-ji žrejo 40 litrov.

se opravičujem, narobe sem razumel.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne avg 02, 2009 9:44 am

Ko ste lih pr porabi.

Vozil sem audi a6 2006 letnik 3.0 pa je imel ob normalni dinamični vožnji porabo preko 10, golf 4 1.9 TDI 2002 je imel 9-10. Naš bmw 310 ima 8-10l, opel astra 1996 1.6 10, Ford mondeo 1994 9-12, mondeo mk2 1998 1.8 ma 8-10, corsa 2000 8 pa je čebelica.

In niti malo ne vrjamem bučam da avto ob normalni vožnji pije pod 7 litrov (normalen avto ne neka čebelica). Pod normalno vožnjo pa jaz štejem dinamično vožnjo in ne tako kot nekateri opisujete da prestavljate že pri 2000 obratih in se komaj premikate po cesti. Izjava od nebivedu pa se mi zdi čisto realna poraba, kljub temu da je pretiraval.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne avg 02, 2009 9:50 am

ah pa sej to ni nobena novost to so v nemčiji začel že zdavni .
samo kaj ko v US&A ni noben zadovoljen s 65 konji .. mora bit 23456789+ :)

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne avg 02, 2009 9:52 am

Technologic je napisal/-a:Ko ste lih pr porabi.

Vozil sem audi a6 2006 letnik 3.0 pa je imel ob normalni dinamični vožnji porabo preko 10, golf 4 1.9 TDI 2002 je imel 9-10. Naš bmw 310 ima 8-10l, opel astra 1996 1.6 10, Ford mondeo 1994 9-12, mondeo mk2 1998 1.8 ma 8-10, corsa 2000 8 pa je čebelica.

In niti malo ne vrjamem bučam da avto ob normalni vožnji pije pod 7 litrov (normalen avto ne neka čebelica). Pod normalno vožnjo pa jaz štejem dinamično vožnjo in ne tako kot nekateri opisujete da prestavljate že pri 2000 obratih in se komaj premikate po cesti. Izjava od nebivedu pa se mi zdi čisto realna poraba, kljub temu da je pretiraval.

2010 Ford Fusion Hybrid ni neka cebelica ampak kar velik avto s porabo izpod 6 litrov ob normalni voznji z avtomatskim menjalnikom. Motor je 2.5L Atkinson-Cycle I4.

Poglej na:

http://www.fordvehicles.com/cars/fusion ... rim=hybrid

Fusion Hybrid propulsion is supplied by a combination of two sources: an electric motor powered by an innovative nickel-metal hydride (NiMH) battery, and the next generation of the 2.5L Atkinson-Cycle I-4 Hybrid engine. The electric motor can propel Fusion Hybrid up to 47 miles per hour on its own power, and combines with the hybrid engine when extra power is needed. Combined power rating is 191 net horsepower. The 2.5L Atkinson-cycle I-4 Hybrid engine features late intake valve closing (iCVT) and advancements in processor technology for seamless transitions from gas to electric mode. Best of all, it's the most fuel-efficient hybrid sedan in America.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne avg 02, 2009 10:10 am

Ne govorim o hibridih in kombiniranih motorjih bencin oz. nafta/elektrika.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Ne avg 02, 2009 10:48 am

Ma ni tako hudo s porabo ameriških ladij.

Sem rental letos tam chevroleta impalo 3.5 V6 motor. Poraba se je gibala nekje okoli 8l/100km, dnevno pa tudi nekaj čez 7l/100km. Sem bil presenečen, kako lahko malo pije precej velika in močna ladja. So pa res bile to bolj ali manj relacije s tempomatom.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne avg 02, 2009 4:51 pm

Matjazy je napisal/-a:Ma ni tako hudo s porabo ameriških ladij.

Sem rental letos tam chevroleta impalo 3.5 V6 motor. Poraba se je gibala nekje okoli 8l/100km, dnevno pa tudi nekaj čez 7l/100km. Sem bil presenečen, kako lahko malo pije precej velika in močna ladja. So pa res bile to bolj ali manj relacije s tempomatom.

Chevy Impala ni neka "ladja" ampak soliden avto srednjega razreda z V6 motorjem (imas tudi V8 izvedbo).

Ce bi ze bilo govora o kaksni "ladji", bi bila to Ford Crown Victoria, Mercury Grand Marquis, Cadillac DTS ali pa kaksen Lincoln Town Car - vsi V8 in iznad 4.6L.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne avg 02, 2009 5:04 pm

chgotom veš mogoče kak primer kolk taki avti pijejo, za lažjo predstavo?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne avg 02, 2009 5:19 pm

AudiFreak je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:Ti stati Chevy rabijo po 40 litrov na 100 km.

:roll: govoriš seveda iz lastnih izkušenj. Ker ste imeli takega cheviya 20 let pri hiši.

Se ti javno opravičujem, ker sem klevetal tvojo najljubšo znamko. Samo neboš pa mi rekel, da 40 let stari ameriški avti porabijo 20 litrov. In ta stavek "po 40 litrov" je bil mišljen do 40 litrov.

Sicer pa boli me...

Chevi ni ravno moja najljubša znamka! Kar pa itak nima veze.

Zdaj kar naenkrat govoriš o 40let starih chevyijih govora je pa o do 25 let starih avtomobilih!! Pa še "boli te".
Bravo! Lepo si dokazal, da nimaš pojma in ti je važno samo neko brezvezno nabijanje in blatenje neke znamke brez prave osnove in dokazov! :roll: Saj razni bumbarji, ki so na tvojem nivoju inteligence ti še verjamejo.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne avg 02, 2009 6:28 pm

Technologic je napisal/-a:chgotom veš mogoče kak primer kolk taki avti pijejo, za lažjo predstavo?

Kateri? Clunkerji, novi hibridi... kaj imas v mislih?

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne avg 02, 2009 6:48 pm

Clunkerji o teh ki jih odkupujejo.

Pa ti razni ameriški avti, ko gledaš po tv da američanom ni dovolj 2.5 motor, če ni 4.6 ni avto. Kaj ni zavarovalnih razredov ali zakaj pride do tega da so tolk in "velike" mašine?

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po avg 03, 2009 3:17 am

Technologic je napisal/-a:Clunkerji o teh ki jih odkupujejo.

Pa ti razni ameriški avti, ko gledaš po tv da američanom ni dovolj 2.5 motor, če ni 4.6 ni avto. Kaj ni zavarovalnih razredov ali zakaj pride do tega da so tolk in "velike" mašine?

Koliko pokurijo vsi ti avti ti bom bolj tezko napisal za vsakega posebej - generalno poglej na

http://edmunds.com

Tam so tako novi, kot modeli za zadnjih 20 let mislim tocno po porabi. Poraba je vedno izrazena v MPG (Miles Per Gallon), preracunavanje je tukaj:

http://home.comcast.net/~plutarch/mpg.html

V zadnja koloni na desni imas potem "mpg to l/100km".

Zavarovanje: o tem je ze bila debata v drugi temi pa vseeno. Americani prvenstveno ocenjujejo visino zavarovanja oz. rizicnosti po vozniku in sele potem po avtu. Kdo je bolj rizicen: 17-letnik v natunani Hondi Civic z okoli 1800ccm, ki je pred letom dni naredil izpit ali pa resen 55-letni gospod v Lincoln Town Car-u 4600ccm V8 s 30 letnim vozniskim stazem brez nesrece...? Za prvega bo visoko zavarovanje za drugega simbolicno, pri prvem bosta verjetno se ati in mami moral kaj so-podpisat in so-garantirat...

Tukaj avtov izpod 2000ccm tako rekoc ni, mislim da je Aveo eden takih pa se kak pa konec. Se Golf se zacne z 2.0l.

Zavarovanje je poceni, letna registracija tam $100 ali se manj ne glede na avto, tehnicnih pregledov in drugih iz Slovenije poznanih financnih strahot, ki vsako leto doletijo voznike, tukaj ni. Nesrec je pa sorazmerno malo glede na vse te miljone avtov po cestah, vozniska kultura je neprimerno visja kot v Sloveniji, to opazis takoj, ko prides sem in gres ven na cesto.

Kaj pa je slabse: pri alkoholu oz. nesreci, ce jo povzrocis pijan pa znorijo! Tu imajo pravo paranojo. Ze ce si TREZEN in imas v avtu pol steklenice pira (naceto) si avtomatsko DUI (Driving Under Influence), gre izpit in zavarovanje astronomsko poskoci ter vse ostalo zadaj. Pa nic poloznic in ostale miline: ven iz avta, na kolena, serif ti moli Magnum 44 na vrat ko ti daje lisice gor, pa v keho cez noc drug dan pa pred sodnika. V Texasu moras baje celo ribat celico, ni sale, res ne. Tu nema veze ce si American ali tujec ces Slovenci "pa ja nismo vedeli...". Nic, za vse enako!

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Po avg 03, 2009 4:25 am

Avtov pod 2000ccm skor ni? No tko hudo spet ni. Civic in Corolla, dva skor najbol prodajana avta v zda (za pickupoma F in Silveradom seveda) mata oba masino 1.8.

lp

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po avg 03, 2009 6:53 am

Majand je napisal/-a:Avtov pod 2000ccm skor ni? No tko hudo spet ni. Civic in Corolla, dva skor najbol prodajana avta v zda (za pickupoma F in Silveradom seveda) mata oba masino 1.8.

lp

Imata ja, osnovna verzija... Takole je s tem:

Civic Sedan / Coupe
140-hp, 1.8

Civic Si Sedan / Si Coupe - teh je najvec po cestah!
197-hp, 2.0

Imas se pa se Civic Hybrid in Civic NGV (Natural Gas Vehicle).

Corolla pa je zopet 1.8 osnovna verzija, potem pa se 2.4.

The Top 10 Best-Selling Cars of 2008 in USA
* Ford F-Series: 515,513
* Chevy Silverado: 465,065
* Toyota Camry: 436,617
* Honda Accord: 372,789
* Toyota Corolla: 351,007
* Honda Civic: 339,289
* Nissan Altima: 269,668
* Chevy Impala: 265,840
* Dodge Ram: 245,840
* Honda CR-V: 197,279

LP iz Chicaga!

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu Po avg 03, 2009 7:39 am

Technologic je napisal/-a:Ko ste lih pr porabi.

Prej bi rekel da ti ne znaš dizla vozit. Sam sem imel chipano A4 1.9 tdi letnik 2000 in nisem prišel s porabo enega tanka nikoli preko 7.7 litrov s tem da po avtocesti vozim nad 150km/h po regionalkah pa tut velikokrat preko omejitev. In ja pri normalni dinamični vožnji mi je pil povprečno 6.5 odkar nisem več doma v "rovtah"

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po avg 03, 2009 7:53 am

izpust co2 pri izdelavi novega avtomobila pa vsi pozabljajo... in te kolicine noben nov avto ne prinese noter v svoji zivljenjski dobi. tako da se vedno velja da star vzdrzevan avto voziti cim dlje in s tem naredis najvec za okolje.
vse drugo je scanje v veter...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po avg 03, 2009 9:13 am

chgotom je napisal/-a:
Tukaj avtov izpod 2000ccm tako rekoc ni, mislim da je Aveo eden takih pa se kak pa konec. Se Golf se zacne z 2.0l.

Zavarovanje je poceni, letna registracija tam $100 ali se manj ne glede na avto, tehnicnih pregledov in drugih iz Slovenije poznanih financnih strahot, ki vsako leto doletijo voznike, tukaj ni. Nesrec je pa sorazmerno malo glede na vse te miljone avtov po cestah, vozniska kultura je neprimerno visja kot v Sloveniji, to opazis takoj, ko prides sem in gres ven na cesto.

Kaj pa je slabse: pri alkoholu oz. nesreci, ce jo povzrocis pijan pa znorijo! Tu imajo pravo paranojo. Ze ce si TREZEN in imas v avtu pol steklenice pira (naceto) si avtomatsko DUI (Driving Under Influence), gre izpit in zavarovanje astronomsko poskoci ter vse ostalo zadaj. Pa nic poloznic in ostale miline: ven iz avta, na kolena, serif ti moli Magnum 44 na vrat ko ti daje lisice gor, pa v keho cez noc drug dan pa pred sodnika. V Texasu moras baje celo ribat celico, ni sale, res ne. Tu nema veze ce si American ali tujec ces Slovenci "pa ja nismo vedeli...". Nic, za vse enako!

LP iz Chicaga!

Kar bi se moralo preslikati že davno tudi v našo malo podalpsko deželico. Nikdar nisem doživel kakršnekoli živčnosti na ameriških cestah, tako značilne na naših cesticah.
Kako pa se kaže "finančna pomoč" pri prodaji novih vozil v ZDA? Je porast prodaje ameriških modelov ali je pomoč dvorezna z večjim efektom prodaje neameriških vozil? Predvideval bi, da se bo Bela hiša vedla protekcionistično ter varovala svojo domačo proizvodnjo.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po avg 03, 2009 10:02 am

CHAN je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

Kar bi se moralo preslikati že davno tudi v našo malo podalpsko deželico. Nikdar nisem doživel kakršnekoli živčnosti na ameriških cestah, tako značilne na naših cesticah.
Kako pa se kaže "finančna pomoč" pri prodaji novih vozil v ZDA? Je porast prodaje ameriških modelov ali je pomoč dvorezna z večjim efektom prodaje neameriških vozil? Predvideval bi, da se bo Bela hiša vedla protekcionistično ter varovala svojo domačo proizvodnjo.

Da je ta CFC program protekcionisticen ne bi rekel, saj velja za vse enako: lahko kupis tako avte domacih zgubasev GM/Ford/Chrysler kot vse ostale znamke, da, tudi Toyota, Nissan, Mitsubishi, VW, Audi, Mercedes... Seveda, ce so cenejsi od $45K.

Lp iz Chicaga!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov