Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Če avg 06, 2009 11:43 am

Ja res hvala na pomoci ki ste mi jo ponudili, ampak treba resit takoj par stvari. Alfa 166 mi je res lep avto vendar v samem principu odpade ker v ulici kjer zivim jo imata dva soseda in se zelo grdo gledata ker imata isti avto, zamislitwe da se jaz vletim z alfo 166 in pol bo kar Hirosima v ulici....
Tudi Citroena c6 nebi mel, predvsem zaradi enormno dragega vzdrzevanja kaj sem malo prebiral po netu se cene vrtijo izredno visoko in osebno mi tudi zunanjost ni kaj prevec lepa, notranjost je razred zase!
Ze v naprej pa bi rad povedal da sem omejen z tem da nocem imet avta nad 170km in preko 2.5 kubikov, nekje idealno bi bilo 150km z 2.2 motorjem! ampak odstopanja so lahko nisem cist zacementiran v eno moznost! Kot druga stvar najvaznejsa pa je da je avto dizel ker spet nimam da placujem samo benz!
Zdaj vse bolj se nagibam res da bi vzel thesisa in imam eno izredno lepo ponudbo letnika 05, dizela emblemo z 80.000 prevozenih potrjeno servisno knjizico, za 13.850€! In to skupaj z uvozom v slovenijo! Enostavno mi ta avto sede in je res nekaj posebnega nevem pa in povprasujem kak je z servisiranjem cenami kolika je potrosnja .....
Spet pa mi se je odprla danes se ena moznost da vzamem Lexsus Is 220, 06 letnik z veliko dodatne opreme vendar brez navigacijskega monitorja in brez usnja, dobim ga za 17.800€....
Spet pa mi brat nudi audi a4 letnik 05 dizel, 140km, 2.0 za telo ugodno ceno ampak veste nocem nemca in.

Se enkrat hvala za nasvete in odgovorje!
Lep pozdrav,
Gilgames
bolje ispasti glup, nega sa avijona

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če avg 06, 2009 11:56 am

emblema je eden najboljših paketov pri thesisu tako da res best buy. drugače pa res nevem če je 0.005 % takih študentov, ko si lahko to privoščijo. Vendar zakaj pa ne, če si lahko! Želim ti veliko sreče pri nakupu avta in pri študiju :)
lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če avg 06, 2009 12:20 pm

gilgames kot sem ti napisal, cene rednih servisov niso drage, in so za 2.4 dizel več ali manj enake ostalim avtom iz Fiat grupe. Potrošnja tega dizla mislim, da se na relacijah giblje okrog 7 litrov. Vse ostale stvari pa so drage iz razloga, ker je avto drag kot nov in ker je v višjem razredu. Saj si prebral moj dolg post o Thesisu a ne? :P Ker upam, da ga nisem pisal zaman.

Točnih cen ti ne znam povedat, lahko pa dam en primer enega uporabnika Lancia foruma, ki je Thesisa kupil v Sloveniji od ene avtohiše, in je, na srečo pod garancijo, zaradi teh in drugih okvar oz. skritih napak, za servisiranje hitro dal 10.000 € (menjalnik, polosi, turbina,...). je pač naletel na tak primer, recimo jaz imam čisto drugačen primer, kjer ni bilo potrebno zaenkrat nič dodatnega vlaganja, razen nekaj manjših popravil in rednih servisov.

V glavnem, problem takih avtov je to, da jih precej poceni dobiš, ko pa je treba globje seči v žep pri vzdrževanju pa kaj hitro ugotoviš, da ne bo šlo. Če kupiš avto tega razreda imej nujno še par tisoč € v rezervi.

Kar se pa tiče Audija A4, lahko spet iz prve roke rečem (letnik 05, 1.8T), da proti Thesisu ne more niti "prdnit", poplnoma neprimerljivo, ko je govora o udobju, matrerialih, prestižu, opremi, sploh pa prostoru, itd..., je pa Audi bolj športen, kar je normalno.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če avg 06, 2009 12:45 pm

gilgames05 je napisal/-a:Zdaj vse bolj se nagibam res da bi vzel thesisa in imam eno izredno lepo ponudbo letnika 05, dizela emblemo z 80.000 prevozenih potrjeno servisno knjizico, za 13.850€! In to skupaj z uvozom v slovenijo! Enostavno mi ta avto sede in je res nekaj posebnega nevem pa in povprasujem kak je z servisiranjem cenami kolika je potrosnja .....
Spet pa mi se je odprla danes se ena moznost da vzamem Lexsus Is 220, 06 letnik z veliko dodatne opreme vendar brez navigacijskega monitorja in brez usnja, dobim ga za 17.800€....
Spet pa mi brat nudi audi a4 letnik 05 dizel, 140km, 2.0 za telo ugodno ceno ampak veste nocem nemca in.

Na tvojem mestu bi jemal Lexusa, 2006 letnik je že nov model, motor je dovolj močan. Ker ima 3 letno garancijo (oziroma 100.000km), je še v garanciji? Navigacije ne rabiš, ker je vsak novejši Garmin bistveno natančnejši od par let stare serijske navigacije (če so sploh pokrivale Slovenijo in JV Evropo), usnje je praktično, ni pa nujen element. Predvidevam, da bodo servisne in ostale storitve na bistveno višjem nivoju, kot pri Fiatu oziroma Lanciji.

Kljub negativnim emocijam napram nemcem, pa bi bili dokaj ugodni glede vzdrževanja, 2.0 TDI v Audiju zna biti pravi "šparavček" na dolgih poteh. Je pa res, da jih videvaš na vsakem vogalu...

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Če avg 06, 2009 2:55 pm

med temi tremi vsekakor Thesis (čeprav je meni osebno vizuelna totalna katastrofa), edino že zaradi zgoraj navedenga razloga ti priporočam servisiranje (vse kar je več od menjave olja) v tujini.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če avg 06, 2009 6:14 pm

Nekateri imate malce smešne izjave, drugi pristranske :
thesisa se je izredno bal mercedes, saj je dejansko boljši na vseh področjih.

če boš kupil ta avto boš res luksuzen študent

Če bi sam izbiral bi vsekakor najprej pogledal za Volvom S80 in hkrati še za kakšno Alfo 166.

Verjamem da ima en uporabnik tu na a.com dobre izkušnje z avtomobilom, ampak jaz poznam dva lastnika, ki sta se z njim opekla. Predvsem se pazi avt. menjalnikov.
Tudi samo 80k km z JTD motorjem je malček sumljivo.

Vso srečo.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če avg 06, 2009 6:36 pm

simply je napisal/-a:Nekateri imate malce smešne izjave, drugi pristranske :

Če bi sam izbiral bi vsekakor najprej pogledal za Volvom S80 in hkrati še za kakšno Alfo 166.

Verjamem da ima en uporabnik tu na a.com dobre izkušnje z avtomobilom, ampak jaz poznam dva lastnika, ki sta se z njim opekla. Predvsem se pazi avt. menjalnikov.
Tudi samo 80k km z JTD motorjem je malček sumljivo.

Vso srečo.

Že sam lahko primerjat takratni MB razreda E in tole lancio. Primerjaj materiale, kvaliteto use. osebno sem slišal mehanika na mb v okolici celja ki je to rekel. tako da mi ne solit pameti pa govort kaj sem dobesedno slišal in kaj ne.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če avg 06, 2009 6:43 pm

Fiatfan ima vedno smešne izjave. :D jaz se mu vedno samo še smejim :EE

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če avg 06, 2009 7:05 pm

Fiatfan resno rad naklada. Je pa na tem kar zdaj govori tudi nekaj malega resnice. Sicer v njegovih zgodbicah vedno! beremo kako je slišal to na servisu.

A v resnici je bilo tako, da ko je Thesis prišel na trg, je bil to tudi čas ko je ven prihajala nova E-klasa. A italjani so s Thesisom ciljali nekoliko više od tega razreda, temu primerni so bili tudi materiali, opremljenost, dizajn,... Cena pa je bila približno enaka E-klasi, oz. ob enaki ceni boljša opremljenost.

Nemci so se seveda bali, da jim bo Thesis ukradel zajeten delež kupcev, a temu ni bilo tako. Kasneje je eden od vodilnih mož pri MB-ju priznal, da so se bali, a ko so ugotvili kako slab in zgrešen marketing imajo italjani so se samo še smejali. Slabi prodaji je ob tem botrovala predvsem neprepoznavnost, pomanjkanje imidza in bolje motoriziranih oz. močnejših verzij.

A o Thesisu dosti pove to, da ko se recimo lastnik E-klase vsede v Thesisa ga začna primerjat z S-klaso. Takšna je tudo zunanjost, ki daje vtis, da je predstavnik najvišjega razreda, vizualno pa deluje dolg minimalno 5 metrov, opaznost oz. vpadljivost na cesti pa je ogromna.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če avg 06, 2009 7:35 pm

cruiser1 je napisal/-a:

Fiatfan ima vedno smešne izjave. :D jaz se mu vedno samo še smejim :EE

js se smejim tebi in tvojemu neznanju o avtih..

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če avg 06, 2009 8:00 pm

V zadnjih treh letih je bila še nekoliko dražja oprema Sportiva, ki je imela mislim, da še nekakšen dražji oz. enega najbolj finih lesov na svetu namesto mahagonija, 18 colska platišča, rdeče usnje, pa verjetno še kaj stvari.

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT Če avg 06, 2009 8:08 pm

Najprej je Fiatfan od BMW-jevga prodajalca slisal da so BMW-ji zanic, potem od Mercedesovega prodajalca da so Mercedesi zanic, kmalu bo to se slisal od Audijevega prodajalca. Pa smesno je, kako stalno nekaj kvazis z izobrazbo, vozis pa 1000eur vredenga Bravota in hodis po servisih nemske premium trojice. Kdo tebi sploh tu kaj verjame? Namesto da ostale ljudi posiljas v solo, se probaj najprej sam upisati. Theises boljsi od Mercedesa na vseh podrocjih :lol: . Res pa da Theisis ni tako slaba, kot kazejo prodajni rezultati. Vendar so delno za to "krivi" sami, ker so naredili tako drzno obliko pa tudi politika Lancie je totalno nedefinirana. Lancia za moje pojme nima neke svetle prihodnosti.

Sicer pa je meni osebna skoda ker je tako neposrecena spredaj. Zadaj in sploh notraj z dobro opremo je za polizat dobra. Tudi motorji so zelo dobri.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Če avg 06, 2009 8:38 pm

Avto je odličen, letniki so dobri, cena nizka. Ne bom pa nikdar razumel, da tisti ki veste kak dober avto je to, da ga nimate. Edino Lizard ga ima. Njega razumem da ga hvali.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če avg 06, 2009 9:16 pm

@Lenivec: V bistvu ne. Tista ob 100 obletnici je bila Centenario. No saj teh verzij je bilo na koncu precej, težko je vsem sledit. Vem pa, da sta zadnjem letu bili na voljo samo še Emblema in Sportiva, Sportiva je stala malo več. Težko jo je pa dobit, ker jih je bilo tako malo prodanih :).

Tu je reklama, nemška, za Sportivo:

Slika

@AudiFreak: Probam ne hvalit, samo dejstva pisat ;).

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Če avg 06, 2009 10:00 pm

Se strinjam da so motorji malo švoh. Vsekakor vzemi najmočnejšo varijanto. Pri 1500Kg mi je 150HP rahlo premalo (navor JTDm je super, samo moči malo manjka), tako da naslednjič gremo na 200HP ali več če bo šansa.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Če avg 06, 2009 10:21 pm

Res vam hvala za iscrpne podatke.. mislim da se zdaj se bolj nagibam k temu da je thesis prava izbira in da mi bo dolga potovanja spremenil v cim krajsa in cim manj utrujajoca! Vendar me bega par stvari in mi niso jasne!! Vsaka cast lizard nad tvojimi odgovori so iscrpni in precej slikovito prikazejo realno stanje, ampak teorija o delih mi je malo cudna iz preprostega razloga, ker je avto ze 7 let na trziscu in da motorji 2.4 JTD so v veliko alfah torej sama tezava z motorjem nemore bit niti priblizno draga kot je pri bmwju, mb in lexsusu npr. ! prav tako sem klical na lancia servis avto commerc in so mi rekli da z masino 2.4 150 km nebi smel bit neki obupni servis kaj se tice cen! Nevem verjamem kaj si rekel vendar to hocem se preverit na nekaj mestih ker pol mislim da se nebi odlocil za ta avto. Naprimer zanima me kaksna je cena vzdrzevanja v primerjavi z Audijem a4 (model 05-07) 2.0 z 140km dizel. Ta avto mi konkretno vozi brat in nima sploh veliko stroskov z vzdrzevanjem, oce ima bmw 2.0 04 letnik z 115km in je vzdrzevanje bistvewno drazje...
Ce bi mi lancia bla vsaj v razredu audija po stroskih mislim da nem vec nic razmislal in da bom cez 15 dni opravil posel za thesisa...

In se ena stvar, kje je najbolj thesisa vzet, a mislite da se splaca it v italijo po njega ali se da najt v sloveniji tudi kaj ugodno! na avto.net sem gledal izredno ugodno l.05 z 150.000 km za 8.900E vendar nima potrjene servisne knjizice in nevem kolko je to zanesljivo.

Lizard zarad tvojih sporocil pa ti povem da sem si danes narocil obesek za lancio in ce si premislim ti ga podarim :D :D :D :D !

Pa fantje ne se kregat res hvala da mi pomagate sem dolzen gajbo ce se iskaze da ste imeli prav!

lp,
gilgames

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če avg 06, 2009 10:26 pm

gilgames05 je napisal/-a:Ze v naprej pa bi rad povedal da sem omejen z tem da nocem imet avta nad 170km in preko 2.5 kubikov, nekje idealno bi bilo 150km z 2.2 motorjem! ampak odstopanja so lahko nisem cist zacementiran v eno moznost! Kot druga stvar najvaznejsa pa je da je avto dizel ker spet nimam da placujem samo benz!

tak avto mora imeti vsaj 6 cilindrov, bencinar in avtomatiko! Drgač je brez veze. Ne razumem te logike nekaterih, radi bi imeli hud drag avto pol bi pa na bencinu šparali! Če si ga ne moreš privoščit, pozabi. Tak avto pa pa kakšen 2.0l dizel je brez veze. Ne boš prav nič ekskluziven s traktorskim zvokom.(to si sam rekel, da ti je pomembno!!)

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Če avg 06, 2009 10:32 pm

Glej problem je v tem da sem z tem omejen glede registracije in glede tega da me doma omejujejo z konjazo zaradi bratove izbire za prvi avto in nesrecnega konca (za avto hvala bogu ne brata)!! Druga stvar je da mi je 2.4 150km zame cist dovolj meni ne nuca zivahtna mestna voznja ampak zgolj 800km avtoceste.. Kupijem pa prijatu avto zase da je meni lep ne zato da bi privlacil koga ali da bi se ven metal. Hocem enostavno zase avto ki je malo drgacen od ostalih in ni vsakdanji!!!

to je to!
hvala
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov