Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To avg 11, 2009 9:42 am

sicer ne zgleda pretirano udarjen, je pa vprašanje kaj je z podvozjem, motorjem menjalnikom. sem že manj vdarjene avte videl, pa bi samo materjal za popravilo močno presegel dejansko vrednost avta
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To avg 11, 2009 10:04 am

folcer je napisal/-a:mal bolj verjetno gre kot pa II golf :lol: ...

Vpašanje če ker golf 2 vaga malo manj kot tono, tale pa bistveno več kot tono.

Glede popravila pa tole ni računice tudi če bi lahko vse sam naredil. Tudi če je motor na mestu pa vprašanje če je(če avta nisi videl ne moreš rečt da je, ker so deli med hladilnikom in motorjem skoraj gotovo pritisnjeni ob motor) , je treba še vedno menjat 2 hladilniaka, tlačne vode klime, ter cel kup plastičnih drobnarij, če so cele luči niso nujno celi nosilci žarometa... v glavnem tale avto je več vreden po delih kot če se ga porihta in vozi.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To avg 11, 2009 10:47 am

pa kaj si ti ja nor kaka cena za to podrtijo :jao:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a folcer To avg 11, 2009 1:45 pm

Templar je napisal/-a:
folcer je napisal/-a:mal bolj verjetno gre kot pa II golf :lol: ...

Vpašanje če ker golf 2 vaga malo manj kot tono, tale pa bistveno več kot tono.

golf II ma manj kot tono, če se ne motim, samo ima le 40 kW (54 konjev)

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer To avg 11, 2009 9:02 pm

ha na veliko presenečenje in ob enem začudenje sem zagledal[url]tegale na avto.net.... tale se mi zdi, da bi bil od vseh še najbolj primeren z nakup in popravilo, pa še TDI je pa mislim, da ne bi blo tko težko popravilo, obenem je pa še 06 letnik, 5000 €??? Me kar mika, kaj pa vi pravte??

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To avg 11, 2009 9:05 pm

Kak lahko oceniš popravilo po eni sliki?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To avg 11, 2009 9:07 pm

Technologic je napisal/-a:Kak lahko oceniš popravilo po eni sliki?

tudi sam se to sprašujem.
pa še z druge strani je slikan.

lp

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To avg 11, 2009 9:10 pm

SDI je veliko manj razbit ;)

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer To avg 11, 2009 9:12 pm

Technologic je napisal/-a:Kak lahko oceniš popravilo po eni sliki?

Res, da se leva stran ne vidi, ampak mal lahko predvidiš, ane?? Najboljš bi ga blo it pogledat, tako najbolj veš kaj je z njim narobe, namreč zdi se mi, da bi bil kar primeren.... Nekaj bi verjetno še spustil, pa če bi ga doma zrihtali....

Drugač pa tak avto bi bil lahko dolgo pri hiši, ker pri nas ne mejujemo pogosto, tako da bi si lahko vzel čas za popravilo in ga počasi klepal, ker trenutno sta dva avta pr hiš tako da ni nobene potrebe po tretjem, vendar če bi se našel kje kakšen podoben kot je ta bi se ga pa lotili popravljat :lol:

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To avg 11, 2009 9:20 pm

Kaj imaš ti fetiš na razbite avtomobile? :lol: Ne sej ne. Lej tako iz ene, dveh slik ti ne boš nič ugotovil kaj se splača. Še posebej iz tega drugega oglasa ne moreš vedet koliko je škode. Tudi približno ne. Če te pa tako strašno zanima potem se pa zapelji in poglej a ne? Tako boš najbolje vedel.

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer To avg 11, 2009 9:26 pm

tomzzi je napisal/-a:Kaj imaš ti fetiš na razbite avtomobile? :lol: Ne sej ne. Lej tako iz ene, dveh slik ti ne boš nič ugotovil kaj se splača. Še posebej iz tega drugega oglasa ne moreš vedet koliko je škode. Tudi približno ne. Če te pa tako strašno zanima potem se pa zapelji in poglej a ne? Tako boš najbolje vedel.

Ne fetiš na razbite pa res ne :lol: Pač vemo, da ga lahko popravimo ceneje kot pa nekateri drugi...prvič oče je majstr v tem, za dele bi se dalo kaj dogovorit, da bi bili novi, a nekoliko cenejši ;), malo pa tut za dvig samozavesti, da še vidmo, če še gre tako kot včasih ;) :lol:

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To avg 11, 2009 9:45 pm

raje kupi nerazbitega, boš na koncu z denarjem na istem ;) ;) ;)

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer To avg 11, 2009 9:48 pm

roomeo je napisal/-a:raje kupi nerazbitega, boš na koncu z denarjem na istem ;) ;) ;)

tak nerazbit je pa 9000-10000 €, pa ni šans, da si na istem

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To avg 11, 2009 10:34 pm

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Sr avg 12, 2009 6:47 am

če bo nerazbit bo verjetno IV, oz. prednost imajo razbiti, ampak ne tisti, od katerih vse stran visi.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr avg 12, 2009 9:40 pm

Cena je pa :roll:
Tole po mojem mnenju ni vredno več kot 2k EUR.

Čudi pa me, da kakšen dealer to ne kupi, potem na hitro popravi ter potem proda avto v stilu "kot nov". Še za dealerje ni več zanimiv :con

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Sr avg 12, 2009 10:08 pm

sej jst prodajalca čist zastopm, da ga ne more dat za 3 jurje, ker zanj je moral dat velik in avto je star 3 leta, tako da to je povsem logično, če bi se men zgodil kaj takega s takim avtom, bi ga popravil, ne pa prodal, ampak tko pač je...

Ja, če že samo gledamo koliko pridejo sprednje luči (pa ne nove, da ne bo pomote) 100 do 150 € ena in pa še vse ostale pi.zdarije in drobnarije, pa povrh vsega še to ni tko, da bo vse kar gor pasal, ampak je potrebno še kej poravnat, pa tiste plastike odspredaj....prideš na kar lep znesek za popravilo, potem je tu še barva, odbijač, vezna stena, hladilnki, pokrov motorja itd. :roll:

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Če avg 13, 2009 7:35 pm

TDI je že prodan :cry: ;)

sej, če je pa kej dobrga, pa tko gre v roku 2-3 dneh...in ta je že mogu bit (46000 km prevoženih, 06 letnik....

zdej vsaj vidim kakšen, pa za kolk denarja približno, da je še za vzet.... :idea:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če avg 13, 2009 8:08 pm

folcer je napisal/-a:TDI je že prodan :cry: ;)

sej, če je pa kej dobrga, pa tko gre v roku 2-3 dneh...in ta je že mogu bit (46000 km prevoženih, 06 letnik....

zdej vsaj vidim kakšen, pa za kolk denarja približno, da je še za vzet.... :idea:

Ga je ze kaki preprodajalec kupil :D
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če avg 13, 2009 10:01 pm

Če bi ta golf na prvem linku uspel dobiti po precej nižji ceni, bi bil odličen nakup. Očitno pa lastnik noče spustit cene. Računa tolk kolikor mu je zavarovalnica zračunala plus da je on nekaj dodal. Sem že bil sam v podobnem položaju. Avto zgleda že zgleda pošteno udarjen, sam sprednji del je itak večina plastike in se vse da zamenjat z rezervni deli. Nosilci motorja so ita za zamenjat ampak to ni nek strošek. Prej je treba pogledati ali je šla sam sprednja vezna stena da ni ukrivilo še kako steno. Drugače če ni nič kot ta vezna stena, se da hitro popravit in to lahko vsak doma stori. Kar se tiče barvanja pa se najdejo popoldanci, grem dostikrat sosedu kaj pomagat, pa sem že videl podobno udarjene avte. Nekdo je omenil da bi lahko bil menjalnik, ampak ta je bolj težka ker menjalnik je ob boku motorja in ne za njim. Pa tudi airbag ni videt da bi se sprožili, mogoče je treba sam pas/ova menjat in računalnik popravit, kar znese spet okol 200-250 evrov. Mislim da tudi sam lastnik to ve in noče spustit cene, ne da se mu pa popravljat. Za moj avto so tudi takoj ponujali 2-3 tisoč evrov razbitega, ocenjen pa je bil skoraj 9 tisoč, pol seveda da sem ga raj popravil.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov