Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So avg 15, 2009 12:05 pm

Vi res niste normalni tle. Za 130 ne rabi več kot toliko konjev. Kaj mislite da manj kot 200 konjev avta sploh premakne ne? :roll:

Vajda, vzemi corso, enostavno je boljše kakovosti, motor nima jermena, kar prinese manjše stroške servisov, pa razlika v porabi ni tako velika, kot navajajo, sploh niti ne vem če je kaka bistvena razlika v porabi med tema dvema voziloma. Pa vzemi 5 vratno corso če se le da, pa magari cosmo opremo če najdeš kje kako malo rabljeno. Težav s tem motorjem pa ni nekih omembe vrednih.

lahko pa vzameš par let starega audija z 130kkm ( x 4 ) in maš pač audija...kr neki,

Corsa je to kar rabiš.

Tisti kasko pa je cisto normalen kasko, samo pač plačaš ga ne, za zdaj nisem imel težav s takim načinom, dobiš pa to pr sawalu a ne?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So avg 15, 2009 12:39 pm

speedfreak je napisal/-a:Tisti kasko pa je cisto normalen kasko, samo pač plačaš ga ne, za zdaj nisem imel težav s takim načinom, dobiš pa to pr sawalu a ne?

A ni to pogoj da vzemeš avto na lizing? Tukaj boš najbolj točno zvedla glede porabe http://www.poraba.com/

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So avg 15, 2009 12:56 pm

lenivec je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Vi res niste normalni tle. Za 130 ne rabi več kot toliko konjev. Kaj mislite da manj kot 200 konjev avta sploh premakne ne? :roll:
?

smo normalni samo eno smo že vse te jajce uporablali. pa smo končno k pameti prišli. clio je za po mestu in gotovo. saj se lahko tut po AC voziš ja pa lahko tut po 500km v ene smer. samo ko boš enkrat mel avto klaso eli dve višji boš sam videl razliko.
in jaz ni šanse da vržem 10 jurjev stran za cliota če pa lahko za tak keš recimo laguno vozim, če smo že pri renoju. in lepo pri 140 na AC v 6 prestavi pelješ na iti. obrati nizki, poraba nizka. sedeži udobni. v cliotu pa lepo v peti obrati nad 3500 vse galno veter šumi, sedeži in položaj za volanom je pa tudi gnil.

kaj komu paše pa se naj sam odloči. ampak človek ki reče da je clio čist ok za po AC al ni vozoavta višje klase al pa je gluh in brez občutka za vožnjo.

Točno to lenivec.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So avg 15, 2009 1:00 pm

To vse drži, da je višja klasa boljša, smo ustavi se pri ceni smega vzdrževanja plus da ima nov avto baje 8 let garancijo kar zelo veliko pomeni

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So avg 15, 2009 1:18 pm

se ne strinjam ravno, je res da je večji avto udobnejši ampak za po sloveniji je corsa naprimer in njenih 75 km več kot dovolj....maš pa vsaj nov avto, ne pa staro zgonjeno veliko kanto.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

ant
Novinec

Napisal/-a ant So avg 15, 2009 1:39 pm

Doma imamo clio 1,5 70km, točno takega kot ga nameravaš kupiti. Avto je sicer malo podhranjen ampak vseeno se lahko po magistralkah brez problema voziš od 90-110.

Poraba je okoli 4,5 l/100km. Po avtocesti bi bila poraba pri 130 verjetno okoli 5-5,5, pri corsi pa tudi nekaj takega. Glde na to, da se jaz vozim od grosupljega do LJ po avtocesti pa itak sploh ne moreš voziti več kot 110 ponavadi zaradi gužve.

Trenutno ima avto 60k km pa ni bilo do sedaj nobenih problemov. Pravkar menjamo tudi drugi avto(corso C) za clio grandtour 1,5 70 z expression opremo za katerega bomo dali 10.500€.

Kar se tiče udobnosti, se oba avta peljata zelo dobro, tako nova corsa kot clio, vendar je clio še vedno malo bolj udoben kot corsa (nova), saj sem jo tudi testiral.

Sicer bi ti jaz predlagal tudi i30, ki je zelo udoben avto, poleg tega pa ima največji plus v garanciji, ki je 5 letna brez omejitve km. Sicer je res, da pride okoli 14k €, vendar je tudi močnejša mašina.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So avg 15, 2009 1:55 pm

speedfreak je napisal/-a:se ne strinjam ravno, je res da je večji avto udobnejši ampak za po sloveniji je corsa naprimer in njenih 75 km več kot dovolj....maš pa vsaj nov avto, ne pa staro zgonjeno veliko kanto.

tukaj pa se tudi jaz strinjam. bi pa vzel cliota.

minusi velikega avta so tudi da je vzdrževanje dražje kakor tudi zavarovanje itd.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So avg 15, 2009 2:58 pm

Boga punca zdaj ji ziher žal da je sploh zašla na ta forum, :lol: .lp.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 So avg 15, 2009 8:50 pm

Hej!

Če ti lepota ni vse razmisli mogoče še o tem
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2593583&show=1

Če pa je možnost samo med omenjenima pa glas za corso.
Slika

Vajda
Nov uporabnik

Napisal/-a Vajda Po avg 17, 2009 7:45 pm

No no, vidim, da se mnenja krešejo, in sicer imate enake pomisleke kot moji znanci.
Upoštevala sem nasvet prvega komentatorja in avto izbrala sama, danes sem domov pripeljala corso. Avtko je lušten, lepo se vozi, nobene trdote, ful udoben položaj za volanom. Morda je v prvih sekundah pospešek mal slab (baje je to dizelska luknja :roll: ), teče tiho razen morda pri 130, ampak to itak ni vellik problem, ker vedno poslušam muziko precej naglas. Mogoče bi blo tud bolje, da bi bil avto mal večji, ker je precej poskočen in je to edino kar me skrbi.

Hvala za vaša mnenja, srečno ko boste izbirali svoj (rabljen) avto.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po avg 17, 2009 7:50 pm

Dobra izbira. Počasi prvih nekaj kilometrov pa veliko srečnih kilometrov z tvojo novo corsico.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po avg 17, 2009 7:59 pm

Vajda je napisal/-a:No no, vidim, da se mnenja krešejo, in sicer imate enake pomisleke kot moji znanci.
Upoštevala sem nasvet prvega komentatorja in avto izbrala sama, danes sem domov pripeljala corso. Avtko je lušten, lepo se vozi, nobene trdote, ful udoben položaj za volanom. Morda je v prvih sekundah pospešek mal slab (baje je to dizelska luknja :roll: ), teče tiho razen morda pri 130, ampak to itak ni vellik problem, ker vedno poslušam muziko precej naglas. Mogoče bi blo tud bolje, da bi bil avto mal večji, ker je precej poskočen in je to edino kar me skrbi.

Raje rabljen, večji, močnejši kot kredo na 7 let(ali pa ata-mama financ bank) pa občutek sedenja v kinder jajčki!
Vseeno pa srečno in varno.lp.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po avg 17, 2009 8:02 pm

fare je napisal/-a:
Vajda je napisal/-a:No no, vidim, da se mnenja krešejo, in sicer imate enake pomisleke kot moji znanci.

Raje rabljen, večji, močnejši kot kredo na 7 let(ali pa ata-mama financ bank) pa občutek sedenja v kinder jajčki!

Roomster je mal povišana fabia, ki je razred corse....toliko o kinder jajčkah ( ali kinder JOY v poletnem času :D )

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po avg 17, 2009 8:13 pm

Vajda je napisal/-a:Mogoče bi blo tud bolje, da bi bil avto mal večji, ker je precej poskočen in je to edino kar me skrbi.

Kdo bi si mislu, da bo 75 konjev več ko dovolj :)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po avg 17, 2009 8:19 pm

Blinder je napisal/-a:
Vajda je napisal/-a:Mogoče bi blo tud bolje, da bi bil avto mal večji, ker je precej poskočen in je to edino kar me skrbi.

Kdo bi si mislu, da bo 75 konjev več ko dovolj :)

Ja saj, če jo skrbi da je 75KM tako poskočen da ga kar težko obvlada, potem je bolje da ni kupila 100KM+ ker bi mislila da je kupila Falcona :rofl

Pač ženske, in veliko varne vožnje :D

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po avg 17, 2009 8:25 pm

speedfreak je napisal/-a:
fare je napisal/-a:

Roomster je mal povišana fabia, ki je razred corse....toliko o kinder jajčkah ( ali kinder JOY v poletnem času :D )
:roll: , http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprim ... 9+Enjoy+5v
pa moj "mali" Roomster tehta 1395kg!lp.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Po avg 17, 2009 8:36 pm

predstavi jo v galeriji ;)

kakšno opremo pa ima? barva? kolko vrat? ;) :!: ;) :!: ;) :!: ;) :!: ;) :!: ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov