Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mib
Nov uporabnik

Napisal/-a mib Sr avg 26, 2009 12:27 pm

No več pripomb je blo nad Fordom, vsekakor pa po vaših mnenjih sta oba avta vredna nakupa saj kakih nasvetov, da ta dva avta nikakor nista v redu ni bilo, pa tudi nobene alternative ni nobeden ponudil.

Hvala za vse nasvete, bom videl kaj bom dobil na okoli potem pa hitro zgrabil kako dobro priložnost za enega ali drugega.

LP

forumito
Nov uporabnik

Nadaljevanje (podobne) teme

Napisal/-a forumito So okt 03, 2009 1:59 pm

Kaj pa Ford Mondeo Mk3 2.0 TDCI (130KM) vs. VW Golf 5 1.9TDI (~100KM)?

Oba letnik 2005-2006, dizel, do 10.000€, do 75.000 km.

Lastne "ugotovitve":
  • VW ima zaradi bližine Nemčije in "tradicije" večjo nakupno ceno
  • Ford zaradi oddaljenosti dražje dele in servise
  • kvarljiva sta oba približno enako (kakor imaš srečo)
  • Mondeo je masivnejši in prostornejši
  • zdi se, da ima Golf malce manjšo porabo kot težji Mondeo

Gledal sem še: Kia Ceed (nova), Ford Focus, VW Passat (dražje), VW Polo, Volvo ?, Saab ( :) ), ...

POMOČ!

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ So okt 03, 2009 3:19 pm

mi oz. moja mama je kupla novega fokusa karavana 2 leti nazaj..pa je skos nekaj blo narobe,uglavnem malenkosti,ampak vseeno te razkuri da kupiš nov avto pa tak hitro začne nekaj štekat ali zajebavat,pa tut rja ga je že napadla sicer je vglavnem površinska,katere se lažje znebiš kot taprave rje..samo splošno nad avtom je mama zadovoljna,z voznimi lastnostmi in to, čeprav ko ga jaz vozim se mi zdi nekam defektn za speljevat,ker je dizel bi mogla bit to zame mala malca,saj sama skos vozim dizla,samo nevem pač malo čudno je :D

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Re: Nadaljevanje (podobne) teme

Napisal/-a adamovc So okt 03, 2009 5:40 pm

forumito je napisal/-a:Kaj pa Ford Mondeo Mk3 2.0 TDCI (130KM) vs. VW Golf 5 1.9TDI (~100KM)?

Lastne "ugotovitve":[list][*]VW ima zaradi bližine Nemčije in "tradicije" večjo nakupno ceno
[*]Ford zaradi oddaljenosti dražje dele in servise

:?: :?: tako zanimivih (in napačnih seveda) argumentov za nakup VW pa že dolgo nisem slišal... Drugače je namreč sedež (evropskega) Forda celo nekaj bližje kot sedež VW.

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 So okt 03, 2009 11:12 pm

Js sm pa bl za pasata, sem bolj nemški privrženec avtov :) bolj zaupam nemškim avtom, kot katerim koli drugim :) navsezadnje se pa odloči sam ;) veliko sreče pri izberi :)

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne okt 04, 2009 12:18 am

Ford ni VW.

Zdaj pa to zgoraj preberi in tisti, za katerega misliš, da sem ga favoriziral, je tvoj favorit.

.

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Nadaljevanje (podobne) teme

Napisal/-a domsas Ne okt 04, 2009 6:06 am

adamovc je napisal/-a:
forumito je napisal/-a:Kaj pa Ford Mondeo Mk3 2.0 TDCI (130KM) vs. VW Golf 5 1.9TDI (~100KM)?

Lastne "ugotovitve":[list][*]VW ima zaradi bližine Nemčije in "tradicije" večjo nakupno ceno
[*]Ford zaradi oddaljenosti dražje dele in servise

:?: :?: tako zanimivih (in napačnih seveda) argumentov za nakup VW pa že dolgo nisem slišal... Drugače je namreč sedež (evropskega) Forda celo nekaj bližje kot sedež VW.

sorry za off

furimoto, mi res ni jasno kaj si hotel povedat:
pa saj delajo forde tudi v nemčiji, ali kaj? ok, lastniki forda so pač američani, samo to mi dol visi, če je tovarna v evropi
in če oba delajo v nemčiji pol pa mi res dol visi kak je razdalja za rezervne dele, saj hitra pošta itak vse pripelje, še bolj pa mi je vseeno za servis, ker ga itak ne bom vozil direkt v tovarno na servis

tak kot je rekel adamovc
Slika
You have to learn to follow before you can lead

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Ne okt 04, 2009 8:19 am

RENO911 je napisal/-a:Ford ni VW.

Zdaj pa to zgoraj preberi in tisti, za katerega misliš, da sem ga favoriziral, je tvoj favorit.

.

:tomidelej:

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne okt 04, 2009 10:34 am

Passata ima že vsak... Kupi Forda... Teh pasatov je po cesti, da ti je slabo pa postane čisto nezanimiv in dolgočasen avto... Ford!

forumito
Nov uporabnik

Napisal/-a forumito Ne okt 04, 2009 12:34 pm

Hvala za mnenja. Sicer sem pa mislil, da enkratni narekovaji zadoščajo. Drugič bom napisal ""ugotovitve"". ;)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne okt 04, 2009 1:31 pm

najprej se odloči v katerem razredu boš kupoval in potem primerjaj med sabo..
če je denar prvi in edini faktor nakupa še ne moremo vedeti ali ti več pomeni večji avto, ali bolj trd ali z manj kilometri itd..
mislim, da so za passata in mondeota zgoraj lepo opisani problemi in če prišteješ še vozne lastnosti ter ceno verjetno imaš sliko.. poraba je pa po neki nemški študiji pri dizlih vsakih 100kg 0,3-0,4litra/100kmh višja. prišej še večji upor pa ti bo jasno koliko in zakaj manjši/večji avti več kurijo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov