Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To sep 08, 2009 12:09 am

Avto nikoli ne pije 6-7 litrov, daj nena mi nekih linkov tu lepi pa mi pametuj ker sem ga VOZO pol leta me razumes ?

Avto je stal nov okoli 30k €, zdaj se pa prodajajo po smesnih cenah.

Josip Broz
Nov uporabnik

Napisal/-a Josip Broz Ne maj 09, 2010 3:57 pm

Courage™ je napisal/-a:Avto nikoli ne pije 6-7 litrov, daj nena mi nekih linkov tu lepi pa mi pametuj ker sem ga VOZO pol leta me razumes ?

Avto je stal nov okoli 30k €, zdaj se pa prodajajo po smesnih cenah.

Ne vem kako si ga ti vozil, oz. kaj je bilo narobe s tvojim avtom. Poraba na nemškem testu (pa veš, da ge ne šparajo) je bila 6,9 litra. Na avtocesti do 7,5 litra. Je pa res, da je bil motor 2.2.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Ne maj 09, 2010 10:50 pm

Tudi moj je bil 2.2D, pa se enkrat, poraba nikoli in nikdar 6-7 litrov.

Pa se enkrat - ne zanimajo me kaj pisejo, jaz sem avto vozil in govorim iz lastnih izkusenj. NOV avto, nic zjeban.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne maj 09, 2010 11:20 pm

Če bi mel Jaga bi to bil XJ.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr Po maj 10, 2010 1:12 am

@Courage: A na testu ga pa niso vozili? :)
Pa ni treba posebej sprasevat ce te razumemo, ker te vsi razumemo.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po maj 10, 2010 8:40 am

Eni delujejo rahlo mutavo, glede na to, da jim človek 3x ponovi pa še vedno brez efekta, ker je imel od strica kolega za en popoldan jaguarja pa on že bolj ve...pol leta vožnje pa en kratek test je razlika, se vam ne zdi?
Kot pa je bilo že rečeno: Xtype ni in nikoli ne bo dostojen mačke na nosu.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Po maj 10, 2010 11:24 am

Vcasih se res vprasam al smo slovenci bebci al se samo delamo neumne :roll:

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Po maj 10, 2010 11:31 am

Courage™ je napisal/-a:Vcasih se res vprasam al smo slovenci bebci al se samo delamo neumne :roll:

eno je delati se neumnega drugo pa je biti neumen hahah :lol:
Ferrari is scaled down version of God

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po maj 10, 2010 12:45 pm

Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po maj 10, 2010 3:13 pm

Courage™ je napisal/-a:Vcasih se res vprasam al smo slovenci bebci al se samo delamo neumne :roll:

Oboje. :lol:

Mick77
Nov uporabnik

Napisal/-a Mick77 Ne maj 30, 2010 8:37 am

mam X-a 2.2 ze 4 leta, kupil novega, nic mu ne manjka....vozi se prav lepo, ima popolnoma vso opremo, ki jo je bilo takrat mozno dobiti in pocutje je tudi temu primerno v njemu.

Je pa res, da to ni avto za "škrtuhe"...mene osebno niti ne zanima liter gor ali dol, stotaka več ali manj pri servisu, in tudi ne koliko bom dobil zanj, ko mi ne bo več uporaben. Mislim, da ni narejen za kupce, ki se s tem obremenjujejo; jaz sem sedaj prevozil 150k in mačka prede kot prvi dan, je zelo prožna in neprimerljiva s kakršnokoli nemško "konkurenco"

Nemci so za moje pojme dobri avti, vendar pac "sparprogram", jaguar je pa bolj v stilu "blow the money, who gives a f***"

Lahko ga priporočam komurkoli, ki se hoče peljati prav lepo, v stilu in ni obremenjen z malenkostmi.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Ne maj 30, 2010 10:14 am

X-type je narejen na Mondeovi osnovi in sparjen z Fordovimi TDCi motorji. Ce lahko ta kombinacija samo zaradi znacke na nosu in lastnega prepricanja, da si kupil nekaj "vec" pricara popolnoma drugacne obcutke kot njegov izvirnik, potem lahko recem samo - ala vera...verjel pa tega nikdar ne bom.

Motor neprimerljiv z nemsko konkurenco? Pa kaj mislis, da so ga delali Afganistanci? Se enkrat, taisti motor je na voljo tudi v Mondeu, ki je...oh glej...nemski? Pa ce si drznem malo provocirat je imel kar nekaj minusov...

Da ne bo tole samo pljuvanje - z obzirom na to, da je poceni in glede na to, da odpiratelj ocitno isce "nekaj, kar bo izgledalo drugace" se mi ne zdi napacna izbira. Ce ne drugega, lahko s ponosom vrzes kljuce ne mizo, ko se v lokalu usedes na pir...

LpF

Mick77
Nov uporabnik

Napisal/-a Mick77 Ne maj 30, 2010 1:35 pm

pac, vsak naj kupi kar mu je vsec, zame je jag pac jag, tudi X-type...drugace ne bi zanj dal malo preko 50k evrov.....ford je pa pac ford.... meni osebni je sicer recimo A8 pac predimezioniran golf, prav nic prestizen...ampak komu drugemu pa verjetno je, drugac jih folk ne bi kupoval, je tko?

pa lep preostanek dezevnega vikenda!

p.s Ford je pa nekako glih ene tolk nemški kot je reanult slovenski, ane?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne maj 30, 2010 6:17 pm

Ja, pa A-klasa je tudi čistokrvni Mercedes. :lol:
Značka še ne naredi avtomobila. Če to vedel, bi si verjetno omislil kaj drugega. Po mojem mnenju se je doba pravih jaguarjev končala s prejšnjim XJ-jem. Te novitete me ne ganejo, saj je znamka izgubila vso karizmo.
Važno, da si ti zadovoljen. ;)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne maj 30, 2010 6:36 pm

Res da je Jaguar ubral novo dizajnersko pot, ki sicer kot pravi bass ni tako karizmatična kot prejšnja, ampak XF in XJ me še vedno bolj pritegneta in prevzameta kot nemška konkurenca. X-type pa tudi zame ni pravi Jag.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne maj 30, 2010 6:47 pm

Kar sem želel povedati je, da je včasih Jag produciral klasike. Zdaj pa delajo konfekcijo.

Poglejmo recimo starega XK-ja, koliko let je bil naprodaj praktično nespremenjen? S tem, da je oblika le rahlo nadgrajena...osnova sega v osemdeseta.
Kvaliteten dizajn je večen. In XJ je bil šolski primer tega, še bolj kot recimo 156ka ali 166ka.

XK, ki je na zunaj sicer prepričljiv, ima armaturko oblikovano malo lepše kot ford fokus (za ta denar, halo!?), XJ je zelo bleda in zvodenela senca izredno impozantnega ter aristokratskega predhodnika, zadek deluje nedokončan, kot da je s kie ali daiwooja, pogojno skladen v vseh aspektih je XF. X type pa je daleč od tega kar bi premium proizvod moral predstavljati. Overpriced mondeo. My 2c.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne maj 30, 2010 6:58 pm

Hja to je res, ampak zdaj vsaj prodajo kaj več avtov :). Zadek XJ-ja pa ima velik potencial, ampak so ga čisto zajebali. Podobna ideja je pri Thesisu speljana neprimerno boljše. A verjemi, da nov XJ v živo deluje precej impozantno, sigurno bolj kot na slikah, je pa daleč od večne klasike dosedanjih XJ-jev.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne maj 30, 2010 7:14 pm

XFa vidim mogoče dva na mesec. Koliko pa vidim bavarskih petic in audijevih šestic? ;) Če je to dobra prodaja...potem pa res ne vem kaj je slaba. :D

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne maj 30, 2010 7:31 pm

bass je napisal/-a:XFa vidim mogoče dva na mesec. Koliko pa vidim bavarskih petic in audijevih šestic? ;) Če je to dobra prodaja...potem pa res ne vem kaj je slaba. :D

Eh bass ne s*** ga :). Dobro veš kaj sem mislil.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne maj 30, 2010 7:52 pm

;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost