Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Po feb 01, 2010 8:57 pm

pskoda je napisal/-a:Ste eni hecni, pravite da imate avto eno ali dve leti pa ni nobene okvare?! Počakajte, da bo avto star +5 let in nad 100kkm pa bomo potem vidli kako se bo odrezala mašina. Kolikor se jaz spomnim ima en formaš twingota z 1.2TCE mašino in ima kar naprej ene probleme

Model, ti si bolan v glavi, res. Spremljam velko tem tukaj gor, in kadar je tema o renaultu(clio rs, megane rs, ta tema,...) vselej blatis, kot da si pojedel celo pamet tega sveta. Tvoj avto je boljsi od cliota, megane rs je grd, ti motorji so nocna mora renaulta....res svasta.
ne zagovarjam ne nemca, ne francoza ampak tole je pa res kriticna meja.

Btw, ko so starsi kupovali sedaj novega scenika, so izbirali med 1.6 in 1.4 ! Vsi so svetovali tce, saj naj bi se b twingotu in cliotu odlicno odrezali. Je preverjena masina.

Lp
:)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po feb 01, 2010 9:08 pm

FLINK je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Ste eni hecni, pravite da imate avto eno ali dve leti pa ni nobene okvare?! Počakajte, da bo avto star +5 let in nad 100kkm pa bomo potem vidli kako se bo odrezala mašina. Kolikor se jaz spomnim ima en formaš twingota z 1.2TCE mašino in ima kar naprej ene probleme

Model, ti si bolan v glavi, res. Spremljam velko tem tukaj gor, in kadar je tema o renaultu(clio rs, megane rs, ta tema,...) vselej blatis, kot da si pojedel celo pamet tega sveta. Tvoj avto je boljsi od cliota, megane rs je grd, ti motorji so nocna mora renaulta....res svasta.

Btw, ko so starsi kupovali sedaj novega scenika, so izbirali med 1.6 in 1.4 ! Vsi so svetovali tce, saj naj bi se b twingotu in cliotu odlicno odrezali. Je preverjena masina.

Lp

Zgleda, da slabo bereš, jaz sem pisal da meni ni všeč megan v določenih pogledih ne pa vsem, nikjer nisem napisal da je moj avto poplen ampak je bila debata o porabi, ker so eni pisal o nekih 8l porabe in 200konjev, ki pa ne gre skupaj in nikol nisem rekel da so renojevi motorji nočna mora in kar nekaj bluziš v tri krasne.
Če ne veš zakaj sem zgornji post tako napisal malo preber nazaj in boš videl, da pišejo taki ki imajo tak avto z 1.2TCE mašino kakšno leto ali dve. Napisal sem pa tudi da imajo probleme z 1.2TCE in se je celo eden oglasil ki jih ima, vem pa tudi da je en z twingom ki jih ima tudi in je prav tako prijavljen na a.com.

Ne vem pa kaj si hotel povedat z zadnjim odstavkom, tukaj je debata o 1.2 in 1.4TCE ne pa o nekih 1.6, 1.4, pa vsi na pooblaščencu govorijo da so mašine 1a kar pa ni nujno kot si opazil v postih da ljudje imajo probleme, kar pa ni nič takega, ker so pri vseh znamkah raznovrstni problemi
Zadnjič spremenil pskoda, dne Po feb 01, 2010 9:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Po feb 01, 2010 9:20 pm

pskoda je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:

Lp

Preberi si teme, v katerih sodelujes in razmisli.
Ti povem, da so tce motorji po zanesljivosti najboljsi motorji renaulta do sedaj-poleg preverjenih 1.4 in 1.6 starejsih. Povprasaj na servisu, pa bos videl.
Sploh vec ne bom o tem, ker je tema seveda o renaultu in ne bova nkamor prsla.

Lp

Zgleda, da slabo bereš, jaz sem pisal da meni ni všeč megan v določenih pogledih ne pa vsem, nikjer nisem napisal da je moj avto poplen ampak je bila debata o porabi, ker so eni pisal o nekih 8l porabe in 200konjev, ki pa ne gre skupaj in nikol nisem rekel da so renojevi motorji nočna mora in kar nekaj bluziš v tri krasne.
Če ne veš zakaj sem zgornji post tako napisal malo preber nazaj in boš videl, da pišejo taki ki imajo tak avto z 1.2TCE mašino kakšno leto ali dve. Napisal sem pa tudi da imajo probleme z 1.2TCE in se je celo eden oglasil ki jih ima, vem pa tudi da je en z twingom ki jih ima tudi in je prav tako prijavljen na a.com.

Ne vem pa kaj si hotel povedat z zadnjim odstavkom, tukaj je debata o 1.2 in 1.4TCE ne pa o nekih 1.6, 1.4, pa vsi na pooblaščencu govorijo da so mašine 1a kar pa ni nujno kot si opaziv v postih da ljudje imajo probleme, kar pa ni nič takega, ker so pri vseh znamkah

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po feb 01, 2010 9:25 pm

FLINK je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:

Lp

Preberi si teme, v katerih sodelujes in razmisli.
Ti povem, da so tce motorji po zanesljivosti najboljsi motorji renaulta do sedaj-poleg preverjenih 1.4 in 1.6 starejsih. Povprasaj na servisu, pa bos videl.
Sploh vec ne bom o tem, ker je tema seveda o renaultu in ne bova nkamor prsla.

Lp

Ne vem pa kaj si hotel povedat z zadnjim odstavkom, tukaj je debata o 1.2 in 1.4TCE ne pa o nekih 1.6, 1.4, pa vsi na pooblaščencu govorijo da so mašine 1a kar pa ni nujno kot si opaziv v postih da ljudje imajo probleme, kar pa ni nič takega, ker so pri vseh znamkah

Nikol nisem rekel, da so TCE motorji slabi, ampak so lahko glih tako problemi kot z ostalimi, pa ne mislim z "ostalimi" samo pri renoju

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Po feb 01, 2010 10:07 pm

Jaz imam Twingsa 1,2TCE... 2007, 33k km prevoženih pa nobenih problemov. Pač z avtom se lepo dela. Za 1,4TCE tudi samo pozitivne izkušnje. Še več pa 2.0 atmo, pa 2.0T, ki so biseri od motorjev.

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Po feb 01, 2010 10:14 pm

Fotr dela na servisu, pa prav da s temi motorji ni problemov. Pa k mate eni neke pripombne cez Renojeve servise. Poznam enga k se je odloču za novga Renoja samo zato, ker je zadovoljen z minutko.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po feb 01, 2010 11:51 pm

berlonso je napisal/-a:torej bolj kot z motorjem problemi z servisi... :? zaenkrat doma nismo imeli takih problemou, edino ko smo morali kljub garanciji nekaj doplačati (so pa avto peljali u Revoz in menjali električno napeljavo in računalnik). točno zakaj se je šlo in zakaj smo morali doplačati (kar zame pri garanciji ni dopustno) ne vem ker mi je blo takrat 14 let in me ni zanimalo več kot toliko. a nimajo vsi Clioti armaturke iz trde plastike? vozil sem Exceptiona, ki je max oprema in ima prav tako trdo plastiko razen dela kjer je klima, kjer je "visoki sijaj".

Najvišji paket je sicer initiale; pri nas pa je najvišji exception; zgornji del armature je gumijast (mehak na otip) osrednja konzola z letvicama je plastična in lakirana (grafitno siva), okoli volana sicer plastika, volan v (zame) kvalitetnem usnju (moj je še vedno kot nov pri 45kkm), sedeži v delnem usnju... Sicer pa ja - ni trda plastika; se vidi na spodnji sliki, kjer sovoznikov airbag ni viden, kot je pri trdi plastiki:

Slika

PS: tak je doma
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To feb 02, 2010 1:43 pm

hvala za podatke... torej če prav razumem ima samo initiale zgornji del armaturke mehak na otip?

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 To feb 02, 2010 2:31 pm

berlonso je napisal/-a:hvala za podatke... torej če prav razumem ima samo initiale zgornji del armaturke mehak na otip?

Ce se ne motim imajo mehak zg. del od dinamique opreme naprej, vsaj moj dinamique confort jo ima, pa je letnik 06 ;)

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To feb 02, 2010 3:08 pm

jst sm šou na testno z opremo exception, in je plastična... dvomim da bi zgrešil ker mi je to kar pomemben faktor če je sama plastika v notranjosti. čudno se mi je zdelo ker immo doma Clia letnik 2001 in opremo Dynamique in je že premogel zgornji del ki ni bil iz trde plastike. če se motim naj me kdo popravi o opremi exception.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved To feb 02, 2010 3:26 pm

pskoda - vedno bluziš (ja, bluziš) eno in isto sranje. Sorry, ampak res se na daleč vidi, da nimaš razčiščenih določenih pojmov itd. itd.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To feb 02, 2010 3:35 pm

Vseved je napisal/-a:pskoda - vedno bluziš (ja, bluziš) eno in isto sranje. Sorry, ampak res se na daleč vidi, da nimaš razčiščenih določenih pojmov itd. itd.

No gospod "vseved" pa mi razloži tale stvoj sprisrčen stavek

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To feb 02, 2010 5:21 pm

berlonso je napisal/-a:jst sm šou na testno z opremo exception, in je plastična... dvomim da bi zgrešil ker mi je to kar pomemben faktor če je sama plastika v notranjosti. čudno se mi je zdelo ker immo doma Clia letnik 2001 in opremo Dynamique in je že premogel zgornji del ki ni bil iz trde plastike. če se motim naj me kdo popravi o opremi exception.

Expression ima plastično armaturo; dynamique ne več, exception ima ša usnje na sedežih. Osebno sem bil presenečen, da ni usnjena armatura kot pri clio II z extreme paketom opreme. Kar se pa tiče exceptiona se lahko zmenva in pogledaš mojga :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To feb 02, 2010 9:19 pm

hvala za ponudbo :) .
bom še malo pogledau ma stvari so se nekako obrnile in zgleda da nebom jst dobu novga avta :cry: .

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Re: RENAULT MOTORJI 1.2 - 1.4 TCE

Napisal/-a RaVeN Če dec 09, 2010 9:55 am

Dejte vi stručkoti meni povedat, za 1.4 TCE v meganu grandtour kako se le ta obnese v primerjavi z 1.6 16v in kakšna je približna poraba, ker na netu se najdejo vsakršni podatki in zdej več resnično nevem kaj bi naj bilo res in kaj ne?

Predvidevam, da je 1.4TCE boljši, zanesljivost ne vem kakšna je, zato pa vas vprašam kateri ste že imeli oziroma imate izkušnje s temi motorji kako se kaj obnesejo.

Hvala, LP

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če dec 09, 2010 12:14 pm

Glede na razne avtomobilske teste ter opažanja znancev, ki so s tem motorjem prevozili že kar nekaj km bi rekel, da so tile TCE motorji nasplošno kar precej žejni. Pod 8 litrov je baje že v Cliu težko spravit. :?
Antiznačkar po prepričanju

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Če dec 09, 2010 1:27 pm

RaVeN je napisal/-a:Dejte vi stručkoti meni povedat, za 1.4 TCE v meganu grandtour kako se le ta obnese v primerjavi z 1.6 16v in kakšna je približna poraba, ker na netu se najdejo vsakršni podatki in zdej več resnično nevem kaj bi naj bilo res in kaj ne?

Predvidevam, da je 1.4TCE boljši, zanesljivost ne vem kakšna je, zato pa vas vprašam kateri ste že imeli oziroma imate izkušnje s temi motorji kako se kaj obnesejo.

Hvala, LP

Nasa mat ga ima v scenicu. Sedaj ima avto dobro leto. Ko smo kupovali avto, smo testirali oba-ker sta starsa prej imela tudi scenika 1.6 16V. Ce se dogovoris za testno voznjo, se bos tudi ti lazje odlocil. Ti pa iz prve roke povem, da je Tce raketa proti 1.6. Res pa je, da ima scenics Tce nekje pol litra vecjo porabo-ceprou tovarniski podatki ne kazejo temu. Verjetno bi pa bilo enako, ce bi ga vozil relacijsko in menjal, kadar ti racunalnik prikaze. Pri nas dela avto 90% mestne voznje in vsak dan v sluzbo in nazaj 1,5km :) ima poraba cca.9L. Po avtocesti in relacijski ga okomot spravis na 8 in manj, ce ga pa pritiskas, da turbina dela, gres pa lahko krepko cez 10 :) pac to je car turbo bencinarjev.

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Če dec 09, 2010 2:09 pm

Polo78 je napisal/-a:Glede na razne avtomobilske teste ter opažanja znancev, ki so s tem motorjem prevozili že kar nekaj km bi rekel, da so tile TCE motorji nasplošno kar precej žejni. Pod 8 litrov je baje že v Cliu težko spravit. :?

Jaz imam Cliota z 1.2 TCE motorjem, pa ti lahko povem, da poraba je daleč pod 8l. Pri meni je poraba dobrih 6l, trenutno po 2500km od zadnjega resetiranja potovalnega računalnika je 6,3l/100km. Tako da ta motor so odlično pogruntali pa še vleče lepo, tako da to isto predvidevam za 1.4.

@FLINK:

Se pravi po mestu okrog 9, izven pa je v meganu še malo manjša poraba kot v scenicu ker ima manjši zračni upor. Se pravi ob normalni vožnji avtomobil ni preveč požrešen tako kot jih veliko govori? Vse bolj me vleče k 1.4 Tce motorju. :D

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če dec 09, 2010 3:11 pm

Ko sem spraševal za novega senica za 1.4 tce motor, mi ga je prodajalec zaradi porabe odsvetoval- zato ga niti nimajo več v prodaji- baje pride nazaj če že ni - prodajalec je govoril o porabi 10+
je pa tko, da je espaca 2.0 175 km kar težko voziti pod 10l
lp

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Če dec 09, 2010 4:02 pm

RaVeN je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Glede na razne avtomobilske teste ter opažanja znancev, ki so s tem motorjem prevozili že kar nekaj km bi rekel, da so tile TCE motorji nasplošno kar precej žejni. Pod 8 litrov je baje že v Cliu težko spravit. :?

Jaz imam Cliota z 1.2 TCE motorjem, pa ti lahko povem, da poraba je daleč pod 8l. Pri meni je poraba dobrih 6l, trenutno po 2500km od zadnjega resetiranja potovalnega računalnika je 6,3l/100km. Tako da ta motor so odlično pogruntali pa še vleče lepo, tako da to isto predvidevam za 1.4.

@FLINK:

Se pravi po mestu okrog 9, izven pa je v meganu še malo manjša poraba kot v scenicu ker ima manjši zračni upor. Se pravi ob normalni vožnji avtomobil ni preveč požrešen tako kot jih veliko govori? Vse bolj me vleče k 1.4 Tce motorju. :D

Koliko bo imel grandtour porabe ne vem. Lahko ti pac povem iz prve roke za scenica. Je pa res, da je 90% mestne vozunje, ce ne vec. In je sigurno scenic tezji in ima vecji zracni upor.
Probat pejt pa bos videl, kateri ti bolj ustreza.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 7 gostov