Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

drot1625
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a drot1625 To sep 15, 2009 8:33 pm

Odličen avto, če vzameš bencinca

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To sep 15, 2009 8:34 pm

Sicer tako poceni kot je Clio ne boš dobila kaj drugega, takih karakteristik, ampak niso zastonj tako slabo cenjeni!
Poglej si kako Fiesto ali Corso staro!
Ali kakega Punta, kot je ta
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3126014&show=1

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To sep 15, 2009 8:42 pm

Meni je pa bolj zanimivo, da je Clio že nekaj let najbolj prodajan avtomobil v Sloveniji. In še vedno je. Mislim, da je bilo januarja letos prodanih okoli 400 Cliov, na drugem mestu mu je sledil novi Megane cca 250 in potem dalje v veliko manjših razmerjih ostali avtomobili. Aja pa ne me držat za besedo.

Nekaj je na tem. Malo denarja za malo muzike, kot kaže.

No nevem, jaz mislim, da se Cliota splača kupiti.

LP, Rok.

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS To sep 15, 2009 8:46 pm

Ceed je napisal/-a:Po vseh teh letih še vedno ne vem, zakaj ljudje kupujejo nove Cliote, prej bi se odpravil v Rusijo po Lado Kalino kot...
Iz srca ti odsvetujem bilo katerga renoja!

x2
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To sep 15, 2009 8:56 pm

Vzemi cliota bencinarja.
Mi mamo doma 1.4 '98 letnik in glede nato da sem svojo težko nogo na njemu sprostil (pred mano ga je imel starejši brat ki tut ni imel lahke noge, sedaj ga pa vozi mlajši brat..), avto še vedno dela in gre k urca. S prve roke ti povem, da je zelo trpežn avto nimaš kaj zgrešit, če vzameš kakega dobr ohranjenga.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To sep 15, 2009 9:04 pm

Od prijatelja mama ima Cliota, letnik 2003.
Prijatelj avto vzame in gre vozit rally po makedamu. Je že letel ven, nič resnega.
Ko se je blatik ali odbijač zvil ali upognil, ga je samo z roko pritisnil ali povlekel in je bilo spet ravno. To tudi nekaj pove o sestavi avtomobila in varnosti. ;)

Avto se pelje ''mehko'', ker je pač francoz. Zadnji konec z lahkoto odnese, celo preveč z lahkoto.
To je mestni avto, ki ga ni škoda, če se ga opraska. Ravno za Ljubljano ;)

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris To sep 15, 2009 9:16 pm

Ceed je napisal/-a:Po vseh teh letih še vedno ne vem, zakaj ljudje kupujejo nove Cliote, prej bi se odpravil v Rusijo po Lado Kalino kot...
Iz srca ti odsvetujem bilo katerga renoja!

prosim da se takšnih debilnih komentarjev zadržiš, če ne že za voljo svoje nevednosti pa že zarad tega da nebo prepira.

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash To sep 15, 2009 9:16 pm

joj kaksne eni kvasite...mam sam cliota, sicer novejsi model kot je naveden tukaj, imam 1.2 masino, kolega ima istega 1.6 masino, tretji kolega pa istega 1.2 16v masino in glej ga zlomka, vsi se se zdj normalno furamo! potrosni material je itak obveza pri vsakem avtu..seveda kdaj pa kdaj kaj crkne, kaksna malenkost, se kaksn kabl zamenja, se priklopi na tester in zbrise napako, to je pa vse kar me je clio "jebal"...tk da ne vem od kod finta "stran od renoja"? to je poceni avto, za vsakdanje drkanje, tut na morje (400km) ni se nobenemu kaj crknalo...je pa res da odvisno na kaj naletis...tk da za tako relacijo 50km dnevno, je clio kamot avtocek! sem dnevno pri kolegu, ki ima Euroservis in je zdalec od tega da bi bli tam parkirani sami renoji! je pa res da kaksne lancie se nism vidu popravlat, to pa vrjetno zto ker to pac ni avto in folk tega ne kupuje..:)

tudi kak punto tega letnika nebi bila slaba izbira...to je pac budget studentov in si pac ne mormo privosit mercedesov :)

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx To sep 15, 2009 9:28 pm

Jaz si mislim svoje in pika pa mi naj kdo reče kaj hoče.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To sep 15, 2009 9:51 pm

Sendx je napisal/-a:Jaz si mislim svoje in pika pa mi naj kdo reče kaj hoče.

vsak si ma pravico...

kateri ima najbol prav je pa spet odvisno...

tako da je brezveze tako posploševat..

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To sep 15, 2009 10:16 pm

Jao pa za ene je res škoda besed. Prav očitno sovraštvo do nekega avta, pa vse to zgolj na račun udobja pa neke slabe opreme?! Ja pa res ne razumem kaj pričakujete od avta z ceno dobrih 10.000 euro, leta 00 pa z ceno nekje 1,7 mio?! :roll:
Pa če delate primerjavo jo delajte med vsemi isto, ne pa primerjat NOVEGA clia za 10.000 euro pa 2 leti stare Lagune z vso opremo, ki ima sedaj cene 10k euro a nova je bila pa 25k + euro ! :!:

na kratko povedano; če želiš Clia ga kupi. Avto ni nič slabši od konkurence, varčen, poceni za vzdrževanje, prodajan, oblika je še vedno aktualna.... je pa res, da pogosteje crkne kakšna malenkost, tuljave, šipe, ležaji, in drobnarije. Je pa velik plus, da je veliko rabljenih delov in vsak mehanik ga zna zrihtat. Ti pa priporočam bencinarja, dizla se ti ne splača, 1.2 oz. 1.4 motorji pijejo nekje 5-7 litrov, odvisno od vožnje, ob priganjanju pa tudi do 8, ampak dvomim. Dizel ti bo pil nekje 6 litrov, kar je čist isto, nekaj dcl gor ali dol. Znajo pa biti okvare dražje, pa tudi rabljenih delov skoraj, ker jih je zelo malo prodanih. Pa večina teh avtov ima ogromno kilometrov, ker ga nihče ni kupil za v trgovino in nazaj, so bili predvsem službeni avti, takrat še ni bilo v "modi" kupovati majhnih avtov z dizl motorjem. Pa tudi za ta denar ne moreš dobit dobro ohranjenega dizla.
Drugače pa zna biti zanimiv tudi Punto, Twingo, peugeot 307, Fiesta ali Corsa, Polo,...predvsem glej, da bo avto odlično ohranjen, po možnosti servisna knjiga, pa kakšnega mojstra vzemi s seboj na ogled, če se ne spoznaš na avte.

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Napisal/-a gregga To sep 15, 2009 10:25 pm

renaultovi avtomobili predstavlajo 25% vseh avtov v SLOVENIJI.........med njimi najbol vozniku prijazen Clio.....od starih pa novih.....kot je reko uporabnik slash, je potrosni material strosek vsakega avta.....za Renault nasploh se dobi dost delov (kopij)....tk da cenovno ni draga zadeva

kar se motorjev tice..(bencinar)...so od 1.2, 1.4, pa tut do 1.6........so vsi motorji super....poraba dobra, vzdrzevanje minimalno.....laufa brez problemov

kar se pa dizlov tice....pa povem iz izkusenj, da 1.5dci....sicer z bogimi 68konji pije na relacijo 4.2 l/100km, ob zelo, povdarjam zelo dinamicni voznji....res da avto ne leti, ampak ga je pa treba mal tisat....ampak ne popije velik........mestna pa do max 6 l/100km

pa tudi mocnejsa verzija Clia....s 85 konji nima bistveno visje porabe.....relacija kamot okrog 5 l/100km, ce se manj ne....mestna pa skoraj nikol visja kot 6 l/100km

govorim iz izkusenj, ker delam s takimi avti....in jih majo prijatelji

moje mnenje o tej zadevi

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To sep 15, 2009 11:09 pm

MI lahko eden pove, če je dobr clio z 1.5 motorjem (dizl).
l.01-02 tam nekje.
Zanima me motor, če je ok

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To sep 15, 2009 11:20 pm

lenivec je napisal/-a:
gregga je napisal/-a:pa povem iz izkusenj, da 1.5dci....sicer z bogimi 68konji pije na relacijo 4.2 l/100km, ob zelo, povdarjam zelo dinamicni voznji....

lepo te prosim 4.2 pri dinamični vožnji. daj ne zavajaj folka no. 4.2 je normalna dinamična je takoj 5.5 ali več.

tudi ti ne zavajaj pa se prepričaj kaj govoriš
men pije megane pri dinamični vožnji 5.5 clio pa pije 5....

megane 5,5
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/41-Renault/372-Megane.html?fueltype=1&constyear_s=2004&power_s=70&power_e=80
clio 5,0
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/41-Renault/368-Clio.html?fueltype=1&power_s=60&power_e=70

še lancia lybra - 6,6
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/24-Lancia/225-Lybra.html?fueltype=1&power_s=70

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To sep 15, 2009 11:32 pm

lenivec je napisal/-a:oba sta 10 jurjev. in zakaj bi se mogo za isti dnar vozit v slabšem avtu če se lahko v bolšem... to da je en nov en pa malce rablen mi ne pomeni prav nič, glede na to kaj ta malce rablen več ponuja

Če delaš primerjavo jo delaj, da bo enaka, ne pa da primerjaš rabljeno vs. novo. To preprosto ne gre, 2 leti star avto že ima 50.000 km in je izgubil 40% cene, seveda se je znašel v rangu novega Clia, ki ima 0 km in je vse novo. Če bi vsi razmišljali kot ti, tudi ne bi bilo rabljenih avto. Drugače je moje mnenje podobno kot tvoje, tudi sam imam višji rang avta z vso opremo, ki pa je tudi precej star, draga registracija, stroški,vzdrževanje....česar pa pri Cliotu ni, pravtako je clio krajši , kar je dobro pri parkiranju, okretnejši, za punce pa sploh pomembno, da je bolj "fleten" pa......tako da ne gre vsega metat v isti koš.

Drugače pa moje mnenje je, da neke bistvene razlike med vsemi temi malimi "kinderjajčki" ni, vsak ima nekaj boljše, nekaj slabše, je pa res da so sedeži kot sami, najbolj obupni v Cliu. So v Cliu 1 dost bolj udobni. Je pa itak avto za nezahtevne, sam direktor uspešne firme si seveda ne bo kupil Cliota. :lol:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Napisal/-a gregga Sr sep 16, 2009 5:37 am

@lenivec.....nic ne zavajam.....

prjatl ma takega Cliota....in se vozi usak dan v sluzbo.....relacija SG-Mozirje.....neki cez 40 kilometrov, za kar porabi dobre pol ure casa, pa verjemi da se hitr pelje, cene nebi priso v takem casu.......
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov