Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če sep 17, 2009 5:00 pm

:lol: :lol: :lol: ta drugi je pa od največjih nategunov :roll: :lol: :lol:[/quote]

in zakaj bi bli nateguni?
glede na to kolk avtov prodajo logično da najdeš bolše/slabše..

torcida1989
Novinec

Napisal/-a torcida1989 Če sep 17, 2009 5:04 pm

kolesar je napisal/-a:
:lol: :lol: :lol: ta drugi je pa od največjih nategunov :roll: :lol: :lol:

glede na to kolk avtov prodajo logično da najdeš bolše/slabše..[/quote]

sorry sam tele konkretno je zlo cuden

poglej leva dva servisna listka

razlika v km je 3k
razlika v datumu pa skor ni
Forza Fiat!!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Če sep 17, 2009 6:31 pm

torcida1989 je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
:lol: :lol: :lol: ta drugi je pa od največjih nategunov :roll: :lol: :lol:

glede na to kolk avtov prodajo logično da najdeš bolše/slabše..

sorry sam tele konkretno je zlo cuden

poglej leva dva servisna listka

razlika v km je 3k
razlika v datumu pa skor ni[/quote]
ti mojster kr po slikah avto oceniš?
tisti listki niso vredni nič... jih v 2 minutah napišeš..

torcida1989
Novinec

Napisal/-a torcida1989 Če sep 17, 2009 6:48 pm

in kaj ti to pomen ce ima listke v 2 minutah napisane?
na nima servisne knjige in je bil servisiran kadar se je kdo spomnil
ali
da nima servisne,ki je bila sicer potrjena, ampak ima "prevec" kilometrov,tako da so kilometri deljeni z 2 oz 3
Forza Fiat!!

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Pe sep 18, 2009 1:51 pm

KOLESAR, TPV pa res slovijo kot največji nateguni, če tega ne veš, moje sožalje. beri temo nategatorji in ostalo :roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So sep 19, 2009 12:01 am

hejho je napisal/-a:KOLESAR, TPV pa res slovijo kot največji nateguni, če tega ne veš, moje sožalje. beri temo nategatorji in ostalo :roll:

a res, čudn da moj avto čist normaln dela
pa še enim 10x iz megane foruma..

vsaj veš da ni ukraden ko pri kakšnem majhnem...

drgač pa itak majo dobre in slabe kot vsi..
se mi pa zdi da vse povrst pod nategune mečete, pol se sploh ne ve več kdo je ok in kdo res slab...

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho So sep 19, 2009 8:53 am

kolesar je napisal/-a:
hejho je napisal/-a:KOLESAR, TPV pa res slovijo kot največji nateguni, če tega ne veš, moje sožalje. beri temo nategatorji in ostalo :roll:

se mi pa zdi da vse povrst pod nategune mečete, pol se sploh ne ve več kdo je ok in kdo res slab...

jao jao, tpv piše na čelu smo nateguni prevrtujemo kilometre

povej mi koliko je imel tvoj megane prevoženih ob nakupu. če jih je imel med 100.000 in 120.000 ima 90% prevrtene km ;)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So sep 19, 2009 10:45 am

hejho je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

jao jao, tpv piše na čelu smo nateguni prevrtujemo kilometre

povej mi koliko je imel tvoj megane prevoženih ob nakupu. če jih je imel med 100.000 in 120.000 ima 90% prevrtene km ;)

moj megane ma ziher točne kilometre, ker popravilo v garancijskem času ob tistih km to potrjuje...
se vidi na servisu, ko vpišejo številko šasije..

tak da nehi bluzit krneki :!:

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho So sep 19, 2009 12:07 pm

mogoče je tvoj bolj ali manj izjema, tam ima pa 90% avtov prevrtene km, kar lahko vidiš po tem da imajo vsi približno enake km ;)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So sep 19, 2009 12:37 pm

hejho je napisal/-a:mogoče je tvoj bolj ali manj izjema, tam ima pa 90% avtov prevrtene km, kar lahko vidiš po tem da imajo vsi približno enake km ;)

mislim da kar nimaš prav...

večina uvoženih avtov v slo je od raznih lizing hiš, ki dobijo avte po 3-4 letih nazaj pred opravljenim velikim servisom... (v tujini ima več folka avto na lizing, pa ga po 3-4 letih menja..)
zato imajo vsi avti med 109 in 120.000 km..

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho So sep 19, 2009 1:22 pm

kolesar je napisal/-a:
hejho je napisal/-a:mogoče je tvoj bolj ali manj izjema, tam ima pa 90% avtov prevrtene km, kar lahko vidiš po tem da imajo vsi približno enake km ;)

večina uvoženih avtov v slo je od raznih lizing hiš, ki dobijo avte po 3-4 letih nazaj pred opravljenim velikim servisom... (v tujini ima več folka avto na lizing, pa ga po 3-4 letih menja..)

hehe, imajo kar precej več... samo na merilniku piše, da imajo toliko...
malo jih pogooglaj pa boš vido da so veliki nateguni ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So sep 19, 2009 2:18 pm

V glavnem je tipo zabluzil ker kupuje Forda in Kio za 17.000€ :P moral bi garat po Audiju in BMW ter ...... šopek odličnajkov pol bi bilo pa kar nekam malo teh €€€ :roll:
MOgoče pa Lacetti 2.0 cdti je glih v akciji za 9999€ 2009 model ? :idea: manj daš manj izgubiš ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So sep 19, 2009 2:31 pm

hejho je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

ma "hejho" v 95%-tih prav....................avto, ki normalno dela 25000 na leto se v slo ne uvaža, oz. tako bom rekel: je absolutno predrag, 150-180 tisoč v enem letu ni problem (rec. zopet v Nemčiji, lahko pa rečem tudi za Italijo) naredit in tudi pri 400.000km je avto u piko...in potem nastopijo razni "v temi nategatorji opisani "osebki".....naprej vse jasno, komu ni, si je sam kriv...... :P

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So sep 19, 2009 3:50 pm

off:
za vse tiste, ki mislite, da je leasing bedarija naj vam povem, da po eni strani ni, zakaj?
zakonsko ti mora od neto plače ostati 458 eur, vse ostalo je lahko kredit/hipoteka itd...
mislim, da ima avtor že tako ali tako dovolj velike izdatke glede hipoteke ( obroki) kaj šele, da bi si vzel dodaten kredit, kar mislim, da bi bilo nemogoče ga dobiti oz. je nesmiselen že samo zaradi tega ker bi bil odobreni kredit zelo nizek, zato tudi avtor razmišlja o leasing-u

@Tomsonman:
tale avto katerega imaš sedaj naj ti služi še naprej je čist ok, vmes si pa našparaj nekaj gotovine

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So sep 19, 2009 5:38 pm

sašo5 je napisal/-a:
hejho je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

ma "hejho" v 95%-tih prav....................avto, ki normalno dela 25000 na leto se v slo ne uvaža, oz. tako bom rekel: je absolutno predrag, 150-180 tisoč v enem letu ni problem (rec. zopet v Nemčiji, lahko pa rečem tudi za Italijo) naredit in tudi pri 400.000km je avto u piko...in potem nastopijo razni "v temi nategatorji opisani "osebki".....naprej vse jasno, komu ni, si je sam kriv...... :P

mi je čist jasno da ma avto (3leta star) ki se k nam uvozi najmanj 120.000km ( 40.000 na let...)
itak da majo pa tud eni po 180.000..

sam je pa dejstvo da če je avto star npr. 3 leta in ima na števu nekje 120.000km, je manjša verjetnost da so prevrteni pri tem ko pa pri enem 6 et starem z 100.000km ;)

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Ne sep 20, 2009 10:31 am

adis:

Tako kot si predvideval. Leasing je zaradi velikega stanovanjskega kredita edina opcija.

Lanos sicer trenutno lepo dela, ima pa svojih 200.000km in zaradi naraščaja nekak postaja vse manjši in manjši. Pravzaprav imamo vedno premalo prostora za vse kar potrebujemo. Po drugi strani pa tudi iz strani varnosti, so novejši avtomobili bistveno bolj varni. Lanos nima niti airbagov, niti absa ... Po drugi strani sem v zadnjem letu vanj vložil cca. 1000€ za razna popravila ki so se vrstila na vsake 3mesece, sedaj pa bo treba še zamenjat glavni jermen, avto pa je trunotno vreden 400€ in mi je škoda vsakega naslednjega vloženega €, itd. Zato razmišljam o nakupu novega.

Kupit star avto sicer reši zagato s prostorom, me pa skrbi če naletim na avto ki se bo kvaril, ker po kreditu za rabljen avto ali leasingu za novi, ne bom imel rezerve za popravila. Tako pri novi Kiji razen servisov ne rabim nekaj let skrbet o dodatnih stroških, medtem ko z nakupom predlaganega Megana, lahko kaj hitro pridejo spet novi stroški, čemur bi se rad izognil. In kolikor vem, imajo Renaulti kar zasoljene cene rezervnih delov ...

Skratka, dilema ostaja, a malo spremenjena, S-Max je sigurno out, razmišljam le o izbiri med novim Ceedom ali res kakšnim rabljenim za 7.000€, kjer pa me skrbi zgoraj opisano ...

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne sep 20, 2009 11:09 am

jaz ti priporočam nakup novega avta, saj v rabljenega boš spet moral slej ko prej neki vlagat, tako da boš pol že blizu cene nove kie..

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Ne sep 20, 2009 11:51 am

Ma da bi bil prav blizu cene nove Kie verjetno ne, a problem bi bil, da bi moral keširat recimo 500€ ali več za kakšno stvar ki bi na starem recimo crknila ...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne sep 20, 2009 3:54 pm

Tomsonman je napisal/-a:Ma da bi bil prav blizu cene nove Kie verjetno ne, a problem bi bil, da bi moral keširat recimo 500€ ali več za kakšno stvar ki bi na starem recimo crknila ...

na novem pa zgubiš 6x tolk na vrednosti v 1. letu ;)

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Ne sep 20, 2009 4:24 pm

To je res, a če imaš avto za npr. 8-10 let, se s tem ne obremenjuješ toliko, kot če avte menjuješ na 2-3 leta.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov