Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne sep 20, 2009 1:22 pm

207sport je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:
207sport je napisal/-a:7 let garancije je samo na določene dele motorja! itd.
bos vidu/la k bo kej crklno al pa kr koli, k je treba kej reklamerat pa se bodo na vse mozne načine zgovarjal! en izmed takih odgovorov je tudi, da velja garancija pri določenih deli na določeno število prevoženih km, neglede na 7 let garancije!

Mislim da 150k km...

to glih ne vem kok! pa si 100% da na vse dele? sklopka itd...

Splosna garancija na celotno vozilo velja 5let oz. do 150k prevozenih km (brez omejitve kilometrov prva 3 leta) ter dodatni 2 leti oz. 150k km na pogonske sklope in menjalnik.*

** Podaljšana garancija 7 let / 150.000 km velja za motor in menjalnik, 5 let / 150.000 km pa za celo vozilo. Garancija velja za Kia cee’d in Sportage v vseh državah EU (+ Norveška, Švica, Islandija in Gibraltar), razen v Bolgariji in Romuniji. Natančni pogoji garancije vozila so na voljo v garancijski knjižici vozila, oziroma pri pooblaščenem zastopniku vozil Kia. Garancija velja pod pogojem, da je vozilo redno vzdrževano pri pooblaščenih serviserjih Kia. Če tega ni, potem garancija ne velja oz. se da redna kot je predvidena po EU zakonodaji = 2 leti.

Torej 2 leti neglede na to al servisirate na pooblascenem ali ne...

10 let pa je garancije na prerjavenje...
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne sep 20, 2009 1:23 pm

odprti clio je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:Pa pravijo nije težko kad se mora ;) Ali pa Megane na vsake 3000km na izredna popravila po potečeni garanciji :idea: :?: :!: Ni mišljeno od firme pač na rabo vozila .

Torej si lastiš megana 3. generacije in veš kako in kaj? Mimogrede, punca sprašuje o cee'd-u. Bolj kot ne me zanima ta 7-letna garancija. 7 let jamstva ponujajo na motor in menjalnik? Ker to meni osebno nima nekega pomena; šteje mi le splošna garancija...

@Ceed Zanimivo, dva tedna nazaj je bila garancija za doplačilo 100€; leto in pol nazaj pa so jo podarili. Res pa je, da gre v obeh primerih za renault financiranje.

Ne in ga tudi ne bom imel mogoče rabljenega čež kake 3 leta sem pa delal v revozu tako, da komponente so iste v malih ali velikih avtih v skupini :idea: Torej če crkuje v Twingu lahko tudi v Meganu :roll:
Po 5 letih je vsak današnji voz za prodat naprej niso glih neki biseri kvalitete :D
Te KIE je nabolje po 3 letih prodat, da ima še 2 in 3 lastnik kaj od tega sicer bo spet pisanje ,da so j***a :P
Zadnjič spremenil Ivan36, dne Ne sep 20, 2009 1:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne sep 20, 2009 1:23 pm

207sport je napisal/-a:to glih ne vem kok! pa si 100% da na vse dele? sklopka itd...

KIA je napisal/-a:GARANCIJA PROIZVAJALCA: 7 LET ali 150.000 KM / 10 LET NA PRERJAVENJE
Podaljšana garancija 7 let / 150.000 km velja za motor in menjalnik, 5 let / 150.000 km pa za celo vozilo. Garancija velja za Kia cee’d v vseh državah EU (+ Norveška,
Švica, Islandija in Gibraltar) razen za Bolgarijo in Romunijo. Natančnejši pogoji garancije vozila so na voljo v garancijski knjižici vozila, oziroma pri pooblaščenem zastopniku vozil Kia.

Tko majo napisan.

@Ivan36 Drzna izjava. To, da so tipke pri twingu II in meganu II za klimo ipd. ist me ne moti. Sklopi podvozja, motorja in mnejalnika pa ne vrjamem da so isti. Res je, da ima clio III večino notranjusti iz megana II, vendar je to meni prej plus kot minus. Js sm pa delu u helli; po taki logiki ne bi nikol kupu VW, k vem kako se delajo njihove luči (za rrazliko od drugih).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne sep 20, 2009 1:35 pm

207sport je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:
bos vidu/la k bo kej crklno al pa kr koli, k je treba kej reklamerat pa se bodo na vse mozne načine zgovarjal! en izmed takih odgovorov je tudi, da velja garancija pri določenih deli na določeno število prevoženih km, neglede na 7 let garancije!

Mislim da 150k km...

Ja kaj še, pnevmatike, zavorne plščice, diske, da ti zamenjajo pod garancijo?

Glej, ceed ima 7let ali 150kkm garancije na pogonski sklop(motor, menjalnik in polosovini), 5let na komplet vse! in 10na rjo.

Okvaro sklopke ti krijejo edino v primeru, če gre za njihovo napako. Če se sklopka obrabi ti jo ne bodo krili v garanciji niti na RRju. Sklopka je potrošni materijal, kot so ploščice, pnevmatike...
Na tvojem pugiju, po dveh letih kar ti gre v k. moraš na svoje stroške popravljati, meni, če bi šel radijo, motor brisalcev, mortizer, menjalnik, ventilator, stikalo, ležaj.... do 5let nimam skrbi, neglede na to ali mi bodo sklopko upoštevali ali ne.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne sep 20, 2009 1:39 pm

@Ivan
Če Renoja ne kupiš na Lesing moraš doplačati 400€(vsaj takrat je bilo tako), bom poiskal račun, če si res želiš dokaz!
Če kupiš na Leasing je to darilo avtohiše.

Pugija pa sem gledal z mamo pred par dnevi pa mislim, da je tudi taka vsota bila(ni me ravno zanimalo).

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne sep 20, 2009 1:57 pm

Ceed je napisal/-a:@Ivan
Če Renoja ne kupiš na Lesing moraš doplačati 400€(vsaj takrat je bilo tako), bom poiskal račun, če si res želiš dokaz!
Če kupiš na Leasing je to darilo avtohiše.

Pugija pa sem gledal z mamo pred par dnevi pa mislim, da je tudi taka vsota bila(ni me ravno zanimalo).

Jaz sem pisal; nisem hotel reči, da lažeš, ampak da zadeva variira. Trenutno je doplačilo 100€ (kradit ali leasing), 2 leti nazaj je bila podaljšana garancija brezplačna (kredit ali leasing). Po mojih izkušnjah ti podaljšano garancijo raje šenkajo kot popust na avtu samem.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne sep 20, 2009 5:54 pm

Če se sklopka obrabi ti jo ne bodo krili v garanciji niti na RRju.

Odvisno kako se dogovoriš pri nakupu - namreč trenutno se v UK ponuja "ugoden" paket brezplačnega servisiranja in garancije ter zavarovanja za 10 letno obdobje.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne sep 20, 2009 6:53 pm

No no, to je pa spet drugo, saj ima to tudi pri nas BMW sam te stane pak tisočakov, če se ne motim za 4leta, gre dejansko za brezpogojno popravljanje servisiranje in popravljanje avta, zaren posledic poškodb, nesreč.
V splošnem pa tega ni pri nas.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne sep 20, 2009 8:24 pm

Ceed je napisal/-a:
207sport je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:

Mislim da 150k km...

Ja kaj še, pnevmatike, zavorne plščice, diske, da ti zamenjajo pod garancijo?

Glej, ceed ima 7let ali 150kkm garancije na pogonski sklop(motor, menjalnik in polosovini), 5let na komplet vse! in 10na rjo.

Okvaro sklopke ti krijejo edino v primeru, če gre za njihovo napako. Če se sklopka obrabi ti jo ne bodo krili v garanciji niti na RRju. Sklopka je potrošni materijal, kot so ploščice, pnevmatike...
Na tvojem pugiju, po dveh letih kar ti gre v k. moraš na svoje stroške popravljati, meni, če bi šel radijo, motor brisalcev, mortizer, menjalnik, ventilator, stikalo, ležaj.... do 5let nimam skrbi, neglede na to ali mi bodo sklopko upoštevali ali ne.

pri renoju so na leto in pol staremu avtu menjali sklopko brez pregovarjanj
MB pa je imel prvi sibio, kjer so ti menjavali od ploščic, do metlic brisalcev
sedaj pa ploščic in podobnega ne, metlice recimo pa še vedno ;)
smo pa zabluzili, pa nehte ga že srati s to garancijo- pač ma kia nizke stroške izdelave in si tako lahko špoga boljše garancijske pogoje, ki so odlična marketinška poteza, poleg tega pa so kupce kie navadili popravljati pri pooblaščencih
lp

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Re: Novi kia cee'd

Napisal/-a Veronika.borghesi Po jan 09, 2012 1:15 pm

Mislim, da je 7-letna garancija posledica kakovostne izdelave, robotiziranih proizvodnih procesov in dobrih tehničnih rešitev, ne pa zgolj nizkih proizvodnih stroškov. Daljša garancija je vsekakor boljša od krajše.
p.s. Garancijo Simbio je bilo treba pri MB, če se ne motim doplačati. Jo je imel moj stric na E 270 cdi, pa je imel samo sranje z avtom. In to že od novega!! :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 09, 2012 4:35 pm

Kia je itak boljša od mercedesa :mrgreen: .

Drugače pa ne vem zakaj tako usajanje glede garancije? Pač ne servisiraš pri kii in nimaš garancije. Game over.

Je pa en drug problem tukaj, 150kkm naredim js v slabih 4 letih, plus da so kia servisi v večini podn od podna, zato KIE ne gledam, čeprav so mi določeni modeli prav fajni.

Najslabše je, da ti nočejo servisirat kie v garanciji ( pravzaprav stare en teden ) in nuditi nadomestnega vozila, čeprav je zlomilo ventil, zato, ker ni bila kupljena pri njih...to je absurd. Potem pri drugemu serviserju čakaš 2 meseca na menjavo motorja, vmes še ostaneš izven avta, ker defektni avtoradio sprazni akumulator, barva se lušči, plastika kr sama od sebe odpada...skratka..kia je zakon :D :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po jan 09, 2012 5:29 pm

Nevem, kje vi servisirate svoje Kije, ampak moja zgodba je več kot odlična, kar se tiče servisa. Prvo pa bom začel kar s servisom Črešnik iz Medvod, ko ga vsi tako hvalijo. Bom kar kopiral s Kia foruma:

Avto sem vedno do sedaj ( torej dve leti in pol) servisiral pri Črešniku. Vsi so ga hvalili, zato sem se kar tja tudi zapelal.
Zameril se mi je zaradi:
-zmenjeni smo bili za servis ob 10.00, pridem tja.. jah vi ste zmenjeni ob 11.00. In me hoteli kar prepričati. In ni bilo to samo enkrat.
-imam vgrajeni tempomat, original, vgradil mi ga je Črešnik. Zadeva ni vpisana v servisno knjižico, posledični nimam garancije!
-niso mi opravili reprogrameranja računalnika, katerega bi morali že v začetku leta 2010
- na servisih ti vedno vlivajo tisti vitreks, da vlečejo €
-notranji špegu mi je povzročal glasne čričke. Sam sem ga odstranil, in je še vedno povzročalo čričke. Krivec je bil nosilec ogledala. Ko sem jim hotel povedati odkod izvira zvok, me je prekinil in rekel ' to bodo mojstri uštimali' in se zasmejal. 'Uredili' so v 5ih minutah. 4krat ista zgodba, vedno isto. Zvok je ostajal isti.
-redna stranka, nadomestno vozilo pa mi je vedno dal kia picanto, bil že razbit, gorela lučka abs. V dveh letih in pol, vedno isto. Ko pa je bila pred mano nova stranka, pa ji je dal čisto glanc novega pro cee'da za nadomestnega, full oprema(navigacija). Meni tega ni 'zaupal'. Aja pa nadomestno vozilo za plačat seveda.

Pa še kaj mi našel... Sumim da so za odpoved turbine krivi tudi oni sami! Če mi niso naredili reprogramiranja, ali so mi zamenjali olje?!

Sedaj vozim vozilo k Potočniku v Mariboru. Do mene so bili vedno korektni. Šefica v pisarni za žensko ve o avtomobilih iskreno povedano dosti. Zate poskrbi vse, te pokliče, pove kje je težava... Ko sem se drugič tja pripeljal, me je mehanik povabil v delavnico, mi ponudil kofe... rekel je da lahko tudi zdraven čepim in gledam. Tega sicer ne počnem, ker že sam ko kaj delam, nerad vidim da me kdo nonstop gleda, zato tudi sam tega ne počnem. Skratka, vozilo ko sem imel na servisu za menjavo turbine in izpušnega kolektorja, sem dobil BREZPLAČEN nadomestni avto in to za 19 dni. Za novo leto sem dobil še koledar in svinčnik. Pri Črešniku v dveh letih in pol.... 0. Cena servisa je v enakem rangu kot pri Črešniku. Imajo pa samo mislim da dva mehanika, servis je zelo mali. Že ko se z avtom pripelješ tja, vsi vedo zakaj se gre. So zelo nekako teamski. Ves urnik imajo nekako urejen. Pri Črešniku si uletu najavljen, da ti pogleda nekaj, pa ni vedu ali ti naj zrihtajo danes, nakoncu pa je rekel mah veš kaj kr drug tedn pripelji... In sem se mogel vozit sem pa tja. Skratka Kia servis Potočnik - 1A.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po jan 09, 2012 5:57 pm

Gosic je napisal/-a:Nevem, kje vi servisirate svoje Kije, ampak moja zgodba je več kot odlična, kar se tiče servisa. Prvo pa bom začel kar s servisom Črešnik iz Medvod, ko ga vsi tako hvalijo. Bom kar kopiral s Kia foruma:

Avto sem vedno do sedaj ( torej dve leti in pol) servisiral pri Črešniku. Vsi so ga hvalili, zato sem se kar tja tudi zapelal.
Zameril se mi je zaradi:
-zmenjeni smo bili za servis ob 10.00, pridem tja.. jah vi ste zmenjeni ob 11.00. In me hoteli kar prepričati. In ni bilo to samo enkrat.
-imam vgrajeni tempomat, original, vgradil mi ga je Črešnik. Zadeva ni vpisana v servisno knjižico, posledični nimam garancije!
-niso mi opravili reprogrameranja računalnika, katerega bi morali že v začetku leta 2010
- na servisih ti vedno vlivajo tisti vitreks, da vlečejo €
-notranji špegu mi je povzročal glasne čričke. Sam sem ga odstranil, in je še vedno povzročalo čričke. Krivec je bil nosilec ogledala. Ko sem jim hotel povedati odkod izvira zvok, me je prekinil in rekel ' to bodo mojstri uštimali' in se zasmejal. 'Uredili' so v 5ih minutah. 4krat ista zgodba, vedno isto. Zvok je ostajal isti.
-redna stranka, nadomestno vozilo pa mi je vedno dal kia picanto, bil že razbit, gorela lučka abs. V dveh letih in pol, vedno isto. Ko pa je bila pred mano nova stranka, pa ji je dal čisto glanc novega pro cee'da za nadomestnega, full oprema(navigacija). Meni tega ni 'zaupal'. Aja pa nadomestno vozilo za plačat seveda.

Pa še kaj mi našel... Sumim da so za odpoved turbine krivi tudi oni sami! Če mi niso naredili reprogramiranja, ali so mi zamenjali olje?!

Sedaj vozim vozilo k Potočniku v Mariboru. Do mene so bili vedno korektni. Šefica v pisarni za žensko ve o avtomobilih iskreno povedano dosti. Zate poskrbi vse, te pokliče, pove kje je težava... Ko sem se drugič tja pripeljal, me je mehanik povabil v delavnico, mi ponudil kofe... rekel je da lahko tudi zdraven čepim in gledam. Tega sicer ne počnem, ker že sam ko kaj delam, nerad vidim da me kdo nonstop gleda, zato tudi sam tega ne počnem. Skratka, vozilo ko sem imel na servisu za menjavo turbine in izpušnega kolektorja, sem dobil BREZPLAČEN nadomestni avto in to za 19 dni. Za novo leto sem dobil še koledar in svinčnik. Pri Črešniku v dveh letih in pol.... 0. Cena servisa je v enakem rangu kot pri Črešniku. Imajo pa samo mislim da dva mehanika, servis je zelo mali. Že ko se z avtom pripelješ tja, vsi vedo zakaj se gre. So zelo nekako teamski. Ves urnik imajo nekako urejen. Pri Črešniku si uletu najavljen, da ti pogleda nekaj, pa ni vedu ali ti naj zrihtajo danes, nakoncu pa je rekel mah veš kaj kr drug tedn pripelji... In sem se mogel vozit sem pa tja. Skratka Kia servis Potočnik - 1A.

Oh, kje so tisti časi malih firm, kjer so zaposleni stranke poznali, se jim bolj posvečali, jim je bilo pomembno kako se o njih govori in ali se bodo ponovno vrnili... Ehhh :|

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Če jan 12, 2012 8:54 pm

Chevrolet cruze ma 10 let garancije :) Pa še lepši je :) (moje mnenje :) )

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5244085&show=1
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Pe jan 13, 2012 10:01 am

Zanimivo. Obe Kii vozim k Črešniku in nevem, če obstaja boljši servis Kie v Slo.. Uveljavljal kasko, drugje komplicirali za nadomestnega "ja, dodatni dan bo pa za doplačilo itd." Pri Črešniku pa "eh, to se bomo že zmenil, dokler ne bo popravljen in ko boste utegnili pa pridite", seveda brezplačen za vse dni, čeprav mi je za kasko pripadalo manj dni. Vitrex so mi samo prvič dali, zdaj pa jim vedno rečem brez Vitrexa in stvar je uštimana. Poznaš slo. pregovor "kdor jezika špara, fuka strada"? :) Olje in dele lahko prineseš svoje, cena servis pa skoraj pol cenejša kot v Lj. Zgleda se ti samo ne znaš ment, pa brez zamere.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe jan 13, 2012 1:51 pm

DIZL_ je napisal/-a:Chevrolet cruze ma 10 let garancije :) Pa še lepši je :) (moje mnenje :) )

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5244085&show=1

Na tale pripis si pa pozabil: AKCIJA 10 LET GARANCIJE SAMO V MESECU JANUARJU 2012, VELJA DO RAZPRODAJE ZALOGE
Prav tako si pozabil dodati, da ne gre v celotni dobi za tovarniško garancijo, ampak garancijo, ki jo ponujajo različna podjetja iz "kamp" prikolic, ne pa uveljavljenih slovenskih ali tujih zavarovanih hiš s področja avtomobilizma.
Nekaj je tovarniška garancija, za katero stoji tovarna, nekaj pa garancija za katero stoji d.o.o. z nekaj več kot 7 tisoč evri ustanovnega kapitala.
Mene tale cruze niti slučajno ne premami. Še vedno gre za tipičen daewoo - pač z ameriško značko. Daewoo še Korejci ne jemljejo preveč resno, v Koreji je to znamka z veliko nižjim ugledom kot ga imata Hyundai in Kia. :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re:

Napisal/-a lisko So jan 14, 2012 12:10 pm

kljukec je napisal/-a:...
MB pa je imel prvi sibio, kjer so ti menjavali od ploščic, do metlic brisalcev
sedaj pa ploščic in podobnega ne, metlice recimo pa še vedno ;)
....

Da te popravim....SIMBIO paket je bil. Ampak pazi finto.....
Prve štiri oz. do 80 tisoč kilometrov je bilo zastonj....(ko ni bilo potrebno skoraj nič menjat razen olje v menjalniku na 60 tisoč....+ redni servisi , ki pridejo manj kot 100 evrov (olje in filtri) ....za ploščice so pa rekli , da so še dobre).
Ko pa je prišel peti servis je bil pa "ta velki" in tist pa ni bil več zastonj....cena pa....hja mal manj kot 1000 evrov....
Dejansko so potem z velikim servisem dobili vse nazaj....

Toliko o tem simbio paketu :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov