matej_ je napisal/-a:Glede vrste goriva, je men vseeno kaj je, dizla vozim samo zato ker delam 40.000km+ na leto. in ko sem zdejšnega polota kupoval je bila v oprabi giriva na strani dizla. zdej sem pa tudi jaz gledal ta 1.4tsi 140KM mašino in piše porabo 7,3l/100km, pri dizlu pa 6,2l/100km. kolko je v tem resnice? ker bencinar je za 3200€ cenejši kot isti dizel. mislim, da se men ne solača vzeti bencinarja, če pa me ker zna prepričat drugače dobi za pivo =)
matej_ je napisal/-a:Glede vrste goriva, je men vseeno kaj je, dizla vozim samo zato ker delam 40.000km+ na leto. in ko sem zdejšnega polota kupoval je bila v oprabi giriva na strani dizla. zdej sem pa tudi jaz gledal ta 1.4tsi 140KM mašino in piše porabo 7,3l/100km, pri dizlu pa 6,2l/100km. kolko je v tem resnice? ker bencinar je za 3200€ cenejši kot isti dizel. mislim, da se men ne solača vzeti bencinarja, če pa me ker zna prepričat drugače dobi za pivo =)
edit:
kak pa je kaj z vzdržljivostjo teh bencinskih motorjev, ker avto kupujem za nekje 6let oziroma nekje do drugega vlkega servisa se pravi 240.000km. za dizla to ni noben problem taka kilometrina, za določene bencinarje sem pa slišal da jih kr matra doseči 200.000km.
lp matej
hladni je napisal/-a:tak samo za info...malo nazaj so delali test s touranom tsi, ki je imel deklarirano porabo 7,5 litra na 100km. No na testu so pa ugotovili, da je dejanska poraba 9 litrov, seveda po standardni metodi(autoban,mesto...).
ognjen je napisal/-a:hladni....ti malo streljaš mimo s temi tvojimi izjavami...
normalno da BC ne kaže točno, ampak spet ne toliko laže kot ti govoriš!!
Jaz imam Crosstourana 1.4 tsi in ti lahko zagotovim, da je poraba z normalno vožnjo okoli 7,5-8 litrov (z zadnjim tankom sem ga spravil celo na 7,3)...seveda če ga stiskaš potem je lahko takoj 9 ali 10 litrov....
Sicer pa je stvar posameznika koliko mu avto porabi..
Lp
ognjen je napisal/-a:Ja, jaz imam 140 konjev z ročnim menjalnikom...
Glede trdote ti ne bi znal povedal ali je trši od navadnega, ker z navadnim sem šel samo na eno testno vožnjo.... Je pa moj cross kar precej trd, kar me precej moti.
Ti boš vzel navadnega al cross-a??
M je napisal/-a:Počakati.
hladni je napisal/-a:bravo ej, ta barva je hudičevo lepa in eleganta. Bež notranjost?
vwlike je napisal/-a:Jah, rdeca ni bila ravno moja prva izbira. S crnimi okni zadi pa s temi feltnami, pa zgleda kolkr-tolko sportno in spodobno, tudi za tako staro obliko kot je touran. Pa se zelo malo jih je.
ognjen je napisal/-a:Koliko pa boš dal, če ni skrivnost?? Kje pa si ga naročil???
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov