Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce To sep 22, 2009 11:59 am

Ivan36 je napisal/-a:
DragonForce je napisal/-a:Če imaš tako družino, je varnost na prvem mestu in zato ti enako svetujem, Volvota V70. Edino tako boš siguren, da si naredil vse da si zaščitil svojo družino.
Jaz vozim Volvota S40, moj oče Volvota S60, prej je vozil isto S40 in še prej 460.
To je zanesljiva in varna znamka. Če boš gledal, glej motor D5, ker je odličen.

Koliko si jih pa zaletel :?: :twisted: :twisted: Da veš ,da je toooooliko varen ?
Za 9000 jurjev kupi NOV avto !!! Če si pa značkar pol pa .......... :D

Jaz nisem še nobenega zaletel, ker sem varen in dober voznik.
Moj oče je pa že imel 3 lažje nesreče.
1x je dobil polota, letnik nekje 2004 v zadnji konec in je bil polo totalka, fotrov volvo pa zamenjat zadnji odbijač in poklepat prtljažnik. Samo toliko o trdnosti Volvota.
Pred 4 leti, ko je še imel S40 je dobil enega v sovoznikova vrata in je samo popravil vrata pri ličarju, tisti je moral pa menjati polovico avta.

Tako da ne ti men srat z takimi provokacijami. In ne pravim da je Volvo boljši od Bmw ali česar koli, jaz govorim tukaj o Volvotu.

janush
Nov uporabnik

Napisal/-a janush To sep 22, 2009 12:03 pm

Mogoče bi bla opcija tudi fiat croma, če ti seveda ni premajhen.
Cene rabljenih so ugodne, in za 9000 dobiš že 2007 letnik. Ima pa 5 zvezdic, ABS, ESP, ASR, 8x airbag, tudi xenon...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2862345&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2832034&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3146530&show=1
Zadnjič spremenil janush, dne To sep 22, 2009 12:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To sep 22, 2009 12:04 pm

sam jaz bi se zarad osebno zelo slabih izkušenj Fiatu na veliko izgognil..

janush
Nov uporabnik

Napisal/-a janush To sep 22, 2009 12:07 pm

jaz pa ne.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To sep 22, 2009 12:26 pm

DragonForce je napisal/-a:1x je dobil polota, letnik nekje 2004 v zadnji konec in je bil polo totalka, fotrov volvo pa zamenjat zadnji odbijač in poklepat prtljažnik. Samo toliko o trdnosti Volvota.
Pred 4 leti, ko je še imel S40 je dobil enega v sovoznikova vrata in je samo popravil vrata pri ličarju, tisti je moral pa menjati polovico avta..

Je pa res, da se ob trkih v zadnji del vozil večinima zaradi zmečkljivih sprednjih con avtomobil spredaj zmečka do kabine (kabina ostane cela), zadnji del avtomobila pa večinoma ostajajo brez večjih pretresov - ne glede na znamke. Res pa je, da Volvo že vrsto let ogromno pozornost posveča varnostnim komponentam.

O temi: gledal bi kakšno robustno, dobro ohranjeno Octavio II, kjer dobiš ogromno prostora ter dovolj kvaliteten avtomobil. Stroški vzdrževanja pa so zelo ugodni napram konkurenci.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To sep 22, 2009 12:48 pm

DragonForce je napisal/-a:Če imaš tako družino, je varnost na prvem mestu in zato ti enako svetujem, Volvota V70. Edino tako boš siguren, da si naredil vse da si zaščitil svojo družino.
Jaz vozim Volvota S40, moj oče Volvota S60, prej je vozil isto S40 in še prej 460.
To je zanesljiva in varna znamka. Če boš gledal, glej motor D5, ker je odličen.

Če hočeš narediti vse, da zaščitiš svojo družino je prvo, da voziš spočit, brez alkohola, defenzivno in s prilagojeno hitrostjo. Potem šele pridejo zvezdice. Tudi ne bo kakšne hude razlike med avtom s 4,5* ali 5* (ki jih je morda dobil zaradi kakšnega piskajočega opozorila).
Aja, če se zadek od Volva ni speštal, pomeni samo to, da je bila sila na vratove potnikov večja, kot bi bila pri speštanem zadku. Če se zaletiš s tankom v zid, ne bo dobro.

Sicer pa dobiš za tak denar že nov avto - klik.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama To sep 22, 2009 12:55 pm

Ne, ne bo dobro... za zid.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Napisal/-a BBS To sep 22, 2009 12:55 pm

Mogoče si vsi ne predstavljamo varnosti enako.
Enim več pomenijo zvezdice.
Zadnjič spremenil BBS, dne To sep 22, 2009 1:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To sep 22, 2009 1:10 pm

BBS je napisal/-a:
No, v redu, smo razumeli, da ne gledamo vsi na varnost enako.
Meni pač zvezdice pomenijo veliko, vsaj imam nek občutek varnosti. Imamo samo eno življenje in jaz svojega nikoli nebi dal v avto z 2 zvezdicami. Naprimer.

Zdaj pa dovolj o teh volvotih, raje mu kaj pametnega predlagajte.

kake glupe pa ti strelaš človek.

torej če pokličeš taxi vprašaš za zvezdice najprej? dobiš nadomestni avto vprašaš za zvezdice?

ker 10 let nazaj ni bilo takšne varnosti in si se tudi vozo z avti ali si šel peš iz lj do maribora? Me prav zanima kakšen avto si ti lastiš da takole vzvišeno gobcaš
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Napisal/-a BBS To sep 22, 2009 1:18 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:
Meni pač zvezdice pomenijo veliko, vsaj imam nek občutek varnosti. Imamo samo eno življenje in jaz svojega nikoli nebi dal v avto z 2 zvezdicami. Naprimer.

torej če pokličeš taxi vprašaš za zvezdice najprej? dobiš nadomestni avto vprašaš za zvezdice?

ker 10 let nazaj ni bilo takšne varnosti in si se tudi vozo z avti ali si šel peš iz lj do maribora? Me prav zanima kakšen avto si ti lastiš da takole vzvišeno gobcaš

A se ti ne zdi logično, da gobcam o volvotih in varnosti, da imam volvota??
Imam volvota S40, letnik 2004. Pred desetimi leti je bilo pač kar je bilo in smo se morali voziti s tem kar je bilo. Zdaj pa če je tako velika izbira, si bom pa izbral varen avto, ker mi to veliko pomeni.
Pa ne mi klobasat o taxijih in nadomestnih avtih. Jaz pravim, če je možno izbirati, izberem varnost. Ti pa že po obnašanju vidim da izbereš motor in vozne lastnosti.
Nisi tip za volvota.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To sep 22, 2009 1:24 pm

BBS je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:

Imam volvota S40, letnik 2004. Pred desetimi leti je bilo pač kar je bilo in smo se morali voziti s tem kar je bilo. Zdaj pa če je tako velika izbira, si bom pa izbral varen avto, ker mi to veliko pomeni.
Pa ne mi klobasat o taxijih in nadomestnih avtih. Jaz pravim, če je možno izbirati, izberem varnost. Ti pa že po obnašanju vidim da izbereš motor in vozne lastnosti.
Nisi tip za volvota.

vsekakor da se nebom tam jokcal če bo avto imel kakšen airbag manj. ker če malo pogledaš ne umirajo samo v slabih avtih ampak tudi v avtih dosti višjega ranga od tvojega in mojega. tako da je meni varnost bolj relativna. če bo huda sila trka ti ne pomaga niti 20 airbagov

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Napisal/-a BBS To sep 22, 2009 1:28 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:

Nisi tip za volvota.

vsekakor da se nebom tam jokcal če bo avto imel kakšen airbag manj. ker če malo pogledaš ne umirajo samo v slabih avtih ampak tudi v avtih dosti višjega ranga od tvojega in mojega. tako da je meni varnost bolj relativna. če bo huda sila trka ti ne pomaga niti 20 airbagov

Dobro, v redu, torej varnost vsak vzame po svoje.
Bo dovolj debatiranja.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To sep 22, 2009 1:29 pm

Dobrega karavana za malo denarja z realnimi km boš težko našel...

Za tegale recimo vem, da je tip-top, samo je cena zate previsoka:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3153505&show=1
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To sep 22, 2009 1:58 pm

bass je napisal/-a:Dobrega karavana za malo denarja z realnimi km boš težko našel...

Za tegale recimo vem, da je tip-top, samo je cena zate previsoka:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3153505&show=1

Ta avto je samo 3x dražji od tistga kar on išče. Drgač je pa to dober avto.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To sep 22, 2009 3:49 pm

Najbolj udoben in 5 zvezdic
http://www.avto.net/ad.asp?id=2962075

poišči - jih je še precej

Uporabniški avatar
Domen008
Nov uporabnik

Napisal/-a Domen008 To sep 22, 2009 3:55 pm

kolesar je napisal/-a:
ales3112 je napisal/-a:Poglej za Peugeot 407 SW, rabljeni so kr ugodno.

itak, če imajo take probleme z elektroniko..

Bi lahko bil prosim bolj natančen s svojo trditvijo. Če si že imel izkušnje z omenjenim avtom, boš verjetno znal točno povedati, kakšne probleme imajo z elektroniko.

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm To sep 22, 2009 5:11 pm

Vidim, da vsak tule hvali svojo znamko avta, bom pa še jaz... :-)
Kupi kaj takega pa bo dost prostora pa še varnost ni vprašljiva.
Pa ne tiste poslušati, ko bodo pisali, da so deli in servis dragi in ne vem, kaj še vse...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=1712220&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=1058577&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3037566&show=1

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To sep 22, 2009 6:18 pm

laguna ma manjši prtljažnik mo megane grandtour..

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To sep 22, 2009 6:22 pm

kolesar to pa skorajda ne moram vrjet

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To sep 22, 2009 6:29 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:kolesar to pa skorajda ne moram vrjet

Tud jst nisem dokler nisem vidu podatke v prospektu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov