tristan01 je napisal/-a:_ela_ je napisal/-a:kaj pa kkšn tak mejhn avto da bi mi kuru okol 4-5l ...pa da ni drag.... a bi se dal najdt?
4-5l na AC je utopija in ne realnost. Sem dve leti vozil Twinga (je nekje v istem rangu) pa je bila povprečna poraba na AC okrog 5,5. med 4 in 5 l prideš s pametno vožnjo po magistralkah. Za takšen denar kot ga imaš bi raje pogledal v razredu Clia oz Pola. Poraba bo približno ista, boš pa vožnjo vsaj preživela malce bolj spočita.
LP Tristan01
kolesar je napisal/-a:največ boš prišparala če boš avto lepo vozla...
npr. umirjena vožnja 100km\h po ac...
xandrej je napisal/-a:če se peljaš po avtocesti 60 bo še manj žrlo... Pa kaj si nor... Če pa se peljaš za šleperjem 90 pa še manj, če pa se na njega privežeš spet manj. Saj ni čuda da je gužva na avtocesti če se vsi dobesedno drkajo po njej...
Kael je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:_ela_ je napisal/-a:kaj pa kkšn tak mejhn avto da bi mi kuru okol 4-5l ...pa da ni drag.... a bi se dal najdt?
4-5l na AC je utopija in ne realnost. Sem dve leti vozil Twinga (je nekje v istem rangu) pa je bila povprečna poraba na AC okrog 5,5. med 4 in 5 l prideš s pametno vožnjo po magistralkah. Za takšen denar kot ga imaš bi raje pogledal v razredu Clia oz Pola. Poraba bo približno ista, boš pa vožnjo vsaj preživela malce bolj spočita.
LP Tristan01
Daj lepo te prosim ne govori nečesa ženski, kar ni res. Ok maš prav, da če boš kupil ti bencinarja s npr. 85 KM motorjem in nekaj 10.000 prevoženimi pa jo boš žgal po avtocesti 120-140, bo poraba nekje okoli 8 litrov, če boš ob tem vklopil še klimo pa na vsakem križišču v mestu pedal to the medal, bo tudi 10 litrov. To si lahko privoščiš če imaš denar oz. ti data denar mamica pa ati. In če lahko js s 1.4 tone težkim, 1.9 TDI motorjem s 105 KM zadnja dva tanka ob upoštevanju pravil varčne vožnje (ki me stanejo nekje 20 minut daljše vožnje dnevno pri 120 kilometrih) držim porabo 4.62 litra, s tem, da je bilo obakrat nekaj poti v center mesta in da smo se polnonaloženi peljal k punci domov čez ene kolobite, kjer vem da je bla poraba vsaj 6litrov tistih 150 km, se bo tudi tale naša deklca vozla v enem spodobno ohranjenem cliotu DCI pod 5 litri brez težav.
Kael je napisal/-a:Lej ti če imaš denar si zarad mene kup Bugatti Veyrona pa se furi 350 al koliko ima končno hitrost. Kako se pa drugi vozimo po avtocesti, je pa povsem naš problem, dokler ne oviramo prometa. Če se omenjena punca pele pred ali za kolono šleperjev 100 na uro po vozne pasu, ti še vedno ostane prehitevalni pas. Torej jo prehitiš in zadeva zaključena. Druga zgodba pa je, če bi se zaradi varčevanja z gorivom odločla, da bo prehitela 5 kamjonov, kateri se peljejo 90 na uro, s hitrostjo 92 na uro - vidiš, to pa je oviranje prometa. Podobno velja za regionalne ceste - vsak 1.2 mlinček tudi s klimo potegne do 90, brez da rabiš gas v podn držat. In s takim mlinčkom brez težav slediš bednikom 3.0 TDI quattro motorji, kateri se peljejo 75 pa čvekajo po mobitelu, takim ki prespijo pol semaforja, dedijem ki vozijo 60 pri 90 omejitvi, babah ki si delajo jutranjo manikuro na rokah in b*****m, ko se prižge rdeča pa se narinejo v križišče, ter b*****m ki se vozijo po prehitevalnem pasu na avtocesti s nižjo hitrostjo od tiste na vozne pasu. Zaradi teh stvari je gužva, zastoji in netekoč promet. Ne pa zaradi ljudi ki se peljejo 90 za kamjonom ali 100 pred kamjonom.
Četudi pa se iz določenih razlogov moraš peljat počasneje, kot je zgornja omejitev, pa še vedno obstaja beseda kultura. Mi smo se tudi včeraj peljali na morje, pa več kot 80 zaradi slabe vidljivosti nisem vozil - ko me je kdo dohitel, sem lepo upočasnil na prvi ravnini pa je šel mimo. Začuda ni bilo nobenih problemov.
_ela_ je napisal/-a:kaj pa je fora da je tale polo.... http://www.avtooglasi.com/index.php?lang=si&state=SI&areac=&mod=stk&nav=pkw&avtoid=312442 tok pocon glede na kilometre kok jih ima itd...?
sašo5 je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Kael , trosiš neumnosti. Moja bivša corsa je na AC pri vožnji 130, 140 porabila dobrih 6 litrov s klimo.......
bencinc![]()
nikdar in nikoli....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov