titanium je napisal/-a:No zdaj sem malo razmislil o vsem napisanem in še malo poiskal dodatnih informacij, ter prišel do nekaterih zaključkov: Jimny in vsi terenci večji od njega (Vitara, Rav…) ne pridejo v poštev ker bodo nastali stroški (nabavna cena, poraba, gume, servisi…) previsoki in po drugi strani pa tudi ni nikakršne potrebe po ''sposobnejšem'' terenskem avtu, ker se gre za klanec ki bi ga moja Vectra zlahka premagala čisto vsak dan, razen tistih mogoče pet dni na zimo ko zapade frišni sneg oz. ko se ta povozi in nastane led in potem dokler se to dobro ne ščisti, pa se Vectra ne more ravno pohvaliti z kakimi terenskimi sposobnostmi (višina avta…). Potem naprej, vse disel variante tudi odpadejo, ker po vsem prečitanem o težavah ki lahko nastanejo z starim turbodizlom, se mi nikakor ne izplača iti v to. Nato, Suzuki Baleno se mi je zelo dopadel ampak sem dobil informacijo da je pri njem poraba 9lit ali še več, kar pa je za mojega očeta in za nekak normalni neterenski avto preveč. Honda mi je sicer zelo všeč, ampak jo vsi po vrsti odsvetujejo, tako da tudi z njo verjetno nebo nič. Tako da sedaj sta mi nekako ostala Terios in Suzuki Ignis. Ta dva mi na prvi pogled zgledata podobno, mogoče je Terios nekoliko bolj terenski in malo višji (lažje vstopanje za starejšega človeka). O Teriosu je bilo že dosti napisano, prosim pa vas če še kdo ve kaj o Ignisu naj se razpiše.
Mogoče se marsikomu zdi ''smešno'' da toliko kompliciram s to porabo, ampak kako zdaj nekoga, ki se je leta in leta vozil z starimi dizli s porabo pod 6 lit, prepričati, da pa sedaj v novi dobi, ko bi avtomobili morali biti sodobnejši – varčnejši, ni avta z AWD ki bi porabil manj kot 9 lit, -mission impossible.
Hvala za odgovore!
suntrace1 je napisal/-a:No, pa še jest pristavim mnenje - si lastim Hondo HR-V in je ne bi priporočal za teren. To je mestni avto, ki je bolj trd od Golfa in ima tudi majhen prtljažnik. Poraba mestne vožnje je 8,5l/100km, zimska je še liter več. Pločevina je zelo tanka in občutljiva na praske. Sam je ne bi izbral za teren.
abcabc je napisal/-a:Kot kaže bom tudi sam rabil v prihodnje (ne mudi se) nekaj bolj vzdržljivega na terenu.
Najbolj pomebno mi je, da bo avto šel 1km po snegu debelina snega pa tudi 30-40 cm, naghib terna do 40%....upam, da bi šel takle po 30-40 cm debeli snežni oddeji, drugače ga bom pa rabil tud za po makadamu pa recimo, da je pot razrita in, da so žrela visoka do 30 cm.
Drugače živim na 700 metrih in pozim načeloma nimamo težave glede splužene ceste saj imamo asfalt skoraj do hiše in sol hitro stopi sneg.
Gledal sem tole Hondo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3158492&show=1
abcabc je napisal/-a:Kot kaže bom tudi sam rabil v prihodnje (ne mudi se) nekaj bolj vzdržljivega na terenu.
Najbolj pomebno mi je, da bo avto šel 1km po snegu debelina snega pa tudi 30-40 cm, naghib terna do 40%....upam, da bi šel takle po 30-40 cm debeli snežni oddeji, drugače ga bom pa rabil tud za po makadamu pa recimo, da je pot razrita in, da so žrela visoka do 30 cm.
Drugače živim na 700 metrih in pozim načeloma nimamo težave glede splužene ceste saj imamo asfalt skoraj do hiše in sol hitro stopi sneg.
Gledal sem tole Hondo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3158492&show=1
abcabc je napisal/-a:@King1:
Saj posebnih težav pozimi nimam, ker je cesta zjutraj splužena in posuta z soljo in peskom, tako da je do 12 ure že kopna in povsem prevozna.
Težava je v tem, da skrbim za nekoga, ki živi od glavne ceste 1 dobr km, makadam cesta in pozimi ne morem z avtom it zelo dolgo časa k njemu.
Ampak sem še vedno zato, da si bom nabavil raje en osebni avto, ker ternska vozila niso mačji kašelj no vsaj tako jaz mislim, samo vprašal sem glede te Honde in sedaj me ne zanimajo nobene reči več, tako da je sedaj od avtorja tema naprej.
M4rko je napisal/-a:Lep pozdrav
Lahko kdo pokomentira ta oglas? Se vam zdi cena realna oz. previsoka? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5513347&show=1
hvala
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov