Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če sep 24, 2009 7:00 pm

1.6 TS je premalo in ti zna žret še več kot 1.8. Imaš tudi večjo šanso, da gre variator v maloro. Še večje šanse pa imaš, da je že šel in se pozanimaj kaj so menjali.Kit za 10e ali cel (novejšo varianto-čeprov dela itak noben ne) variator.
Lušten avto al nedaj bože, da je zmahan..........
aja še to. priskrbi si abonma pri vargalantu :D

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če sep 24, 2009 7:07 pm

Drugace pa jaz prodajam 156 2004 letnik, sicer ne z takim motorjem...lahko prides pogledat, ce ne drugzga ta vids kako mora avto pri 130k km dejansko zgledat v notranjosti...

LP M.
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Po sep 28, 2009 12:09 am

Bolj ali manj so ti vse povedal okoli motorja; variator faze, veliko svečk, podvozje...

Bi pa še sam pristavil piskerček in ti predlagal, da se ne zaletiš ravno v 1.6 motor in poglej tudi ponudbo v taboru 1.8. Seveda če ti za nekaj več kot 100€ večje zavarovanje (polno zav., brez bonitet) ne predstavlja prevelikega problema. Stroški vzdrževanja bodo namreč bolj ali manj isti, poraba pa zna biti celo nižja.

Pa še nekaj. Do sedaj sem kupoval tri (no celo štiri) 156-ke in po mojih izkušnjah boš zelo težko dobil solidno očuvan avto. Ne zaleti se, preglej avto večkrat, poizkusi ga peljati malce več kilometrov kot samo okoli vogala (če prodajelc ne pusti se mu zahvališ in se posloviš) in na koncu naj ti ne bo škoda stisnit nekaj več € če bo avto soliden. Šrot z nizko ceno, ki ima za stanje v kakršnem je še vedno previsoko ceno vsaj za polovico, dela medvedjo uslugo solidnim Alfam. Tako z vidika ugleda znamke kot cene. Slednji faktor lahko kot kupec izoristiš in malce pošlataš prodajalce do kje so pripravljeni spustiti ceno...

No ja, upam, da je komentar še aktualen.

lp

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po sep 28, 2009 7:09 am

Bolj pomembno kot kateri motor izbereš je dejstvo, kako je ohranjena. Moja (oz. ženina) 1.8 si je kar vzela dobrih 10 l..., mislim, da bi 1.6 kakšen liter manj. Torej pri porabi ne bo neke razlike. Nadležen pri 1.8 je samo zavarovalni razred. Osebno bi se izogoba samo 2.0, ker res ni znan po zanesljivosti...

Poišči zares dobro in se obremenjuj z motorjem.

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Po sep 28, 2009 7:13 am

kaj pa motor 2.5 v6 192km? kakšen je ta motor?
lp,
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Vasja B.
Nov uporabnik

Kraj: S. Primorska

Napisal/-a Vasja B. Po sep 28, 2009 11:55 am

Živijo!
Avto sem si ogledal in ga tudi kupil :twisted: Sem zelo zadovoljen z njim. Prodajalec mi je takoj razložil vse detajle (same dobre stvari) in tudi sam sem si ga zelo dobro ogledal in lahko rečem da je prejšnji lastnik zelo lepo poskrbel za svojo "lepotičko". Prodajalec mi je tudi dal tel. od prejšnjega lastnika tako da sva v stiku. Po avto grem najkasneje v soboto saj smo mogli uredit papirje in ostalo in čez vikend upam da mi bo uspelo pokazat slike.
Avto ima prevoženih malo km in se ujemajo glede na stanje avta, je letnik 2004, mašinca 1.6 z vso opremo, ima narejen velik servis, skoraj nove gume in moram rečt da je to bila ljubezen na prvi pogled! Edina želja je da bo avto delal kot bi moral.

In še enkrat hvala usem za komentarje saj ste mi s tem res zelo pomagali. Dali ste mi use potrebne informacije na kaj moram biti pri nakupu pozoren in seveda sem tudi bil. Če bi finance dopuščale bi vam častil pivo ampak ni še dovol dohodkov :cry:
Se bom pa potrudil za čim boljše fotkice!!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po sep 28, 2009 12:05 pm

Sandi je napisal/-a:kaj pa motor 2.5 v6 192km? kakšen je ta motor?
lp,

Kot prvo je zelo lep na pogled :), kot drugo ima zelo lep zvok, odlično odzivnost in željo po vrtenju. Poraba pa je zelo odvisna od tvoje noge, problem je le v tem, da ko enkrat pride do 3000 obratov nočeš več odmaknit noge s pedala ;). Velja za enega bolj trpežnih motorjev, pa tudi glavni servis ni najbolj poceni.

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Po sep 28, 2009 12:33 pm

Vasja B. je napisal/-a:Živijo!
Avto sem si ogledal in ga tudi kupil :twisted: Sem zelo zadovoljen z njim. Prodajalec mi je takoj razložil vse detajle (same dobre stvari) in tudi sam sem si ga zelo dobro ogledal in lahko rečem da je prejšnji lastnik zelo lepo poskrbel za svojo "lepotičko". Prodajalec mi je tudi dal tel. od prejšnjega lastnika tako da sva v stiku. Po avto grem najkasneje v soboto saj smo mogli uredit papirje in ostalo in čez vikend upam da mi bo uspelo pokazat slike.
Avto ima prevoženih malo km in se ujemajo glede na stanje avta, je letnik 2004, mašinca 1.6 z vso opremo, ima narejen velik servis, skoraj nove gume in moram rečt da je to bila ljubezen na prvi pogled! Edina želja je da bo avto delal kot bi moral.

In še enkrat hvala usem za komentarje saj ste mi s tem res zelo pomagali. Dali ste mi use potrebne informacije na kaj moram biti pri nakupu pozoren in seveda sem tudi bil. Če bi finance dopuščale bi vam častil pivo ampak ni še dovol dohodkov :cry:
Se bom pa potrudil za čim boljše fotkice!!

no super nej ti lepo služi pa srečno vožnjo !!!!!!!!!!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov