Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Pe sep 25, 2009 12:00 am

Udobje pa majhen avto niti ne gre preveč skupaj. Mora biti večji in težji. Saj AR 147 ni slab avto, samo tisti se mi zdi predrag. No, pa še prav sem imel :D
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Pe sep 25, 2009 12:42 am

Na tvojem mestu bi iskal Kia Ceed al pa Pro_ceed.
Nov, lep, garancija,1.lasnik,......rabiš še kaj?. ;)

predamse
Nov uporabnik

Napisal/-a predamse Ne sep 27, 2009 9:02 pm

Vse lepo in prav, hvala za vse vaše nasvete :) kr nej še prihajajo :)

Drugače pa ja, je že nekdo vmes povedal avto do max. velikosti leona, golfa ... Pretiranega udobja vem, da ne bom dobil samo bi pa rad se približal tistemu maximumu pri teh avtih.

P.S. 120KM je preveč, max. 100-105KM

Recimo tega sem glihkar zagledal:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3163595&show=1

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne sep 27, 2009 9:38 pm

Fijuu je pa res lep ;) pa udoben, pobaši kuj ,da ne gre :idea:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po sep 28, 2009 8:17 am

predamse je napisal/-a:Vse lepo in prav, hvala za vse vaše nasvete :) kr nej še prihajajo :)

Drugače pa ja, je že nekdo vmes povedal avto do max. velikosti leona, golfa ... Pretiranega udobja vem, da ne bom dobil samo bi pa rad se približal tistemu maximumu pri teh avtih.

Če narediš na leto do 35000 km kot si napisal se ti bolj splača dizla vzet - preverjen 105 konjski 1.9 TDI agregat v Leonu bi bila prava izbira.
Ta bencinski motor v linku, ki si ga podal je zelo podhranjen in ima slabe zmogljivosti in poraba bo visoka. Ti bodo tudi drugi isto napisali.

Poglej ta kakšno Mazdo 3 1.6 CD 110 konjev.

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Po sep 28, 2009 11:53 am

meni je žal da smo kupili sestri kio pro ceed, po tem ko sem se nedavno vozil v chevrolet cruze-u. Skoraj v istem cenovnem rangu.. hud po obliki, notranjost in odobje dosti bolje kot v kii, vsaj kar se mojih opažanj tiče :) + to da kia meni osbeno bolj paše ženski populaciji.. :twisted:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2835884&show=1

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po sep 28, 2009 12:34 pm

predamse nebom ti pametoval, ampak razlika v porabi bo definitivno 2litra.. še posebaj zato, ker če si z dizlom umirjen zna bit poraba čudežno nizka. pri 35.000km na leto to pomeni 700eu prihranka na leto na gorivu. pa tudi če bo samo 500eu se ti splača razmisliti. predvsem zato ker boš dizla lažje prodal. ker kupuješ novejši avto pa tudi problemov ne bo s preverjenim agregatom.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po sep 28, 2009 1:03 pm

Tudi jaz ti za tak denar priporočam NOVEGA ProCeeda ali Cruze.
Npr. ProCeed
Karkoli rabljenega boš nabavil za tako ceno bo imelo verjetno že blizu 100tkm. Pri tvojih 35tkm na leto, boš hitro prišel visoko...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Po sep 28, 2009 1:05 pm

predamse je napisal/-a:Vse lepo in prav, hvala za vse vaše nasvete :) kr nej še prihajajo :)

Zgleda super samo je nekak sumljivo poceni.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po sep 28, 2009 2:08 pm

nevermind je napisal/-a:

Če narediš na leto do 35000 km kot si napisal se ti bolj splača dizla vzet - preverjen 105 konjski 1.9 TDI agregat v Leonu bi bila prava izbira.
Ta bencinski motor v linku, ki si ga podal je zelo podhranjen in ima slabe zmogljivosti in poraba bo visoka. Ti bodo tudi drugi isto napisali.
Res je. Testiral sem (ne leona, ampak golfa V, a je glede motorizacije najbrž ista figa) z bencinarjem (1.6, 102 KM) in je slednji sicer načeloma v redu motor. Vseeno sem po dodatnih testiranjeih raje doplačal skoraj 2000 EUR za 1.9 TDI (105 KM), ker so vozne zmogljivosti TDIja pač opazno boljše. Jasno da bi preživel tudi z 1.6 motorjem, pa še delam samo cca 15.000 km letno, tako da tudi pri porabi ne bom veliko prišparal.
V tvojem priemru (35.000 km letno) se ti že zaradi porabe splača raje vzeti TDI kot 1.6 bencinarja, TDI pa je itak tudi močnejši. Nimaš kaj premišljat.

@ales3112: meni se pa ta leon ne zdi tako strašno poceni, pomojem čisto realna cena. Opreme je dovolj, a nič ekstravagantnega, tudi podobni golfi tega letnika niso bistveno dražji.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

predamse
Nov uporabnik

Napisal/-a predamse Po sep 28, 2009 3:00 pm

No dobro sem vzel v razmislek in ugotovil, da sem kar pošteno pretiraval s 35000km na leto. No ja sem voznik začetnik in sem nahitrco neki zaračunal :P Naredil bom 25000km v max. meji saj kolikor sem govoril z ostalimi. Pa še to pretiravam, da ne bom tok neumno izpadel :D. Do faksa mam cca. 10km. Pa vožnje na morje pa to (Slovenija) pa sem pa tja kam na Hrvaško. Pač kot nek povprečen "mulc" :)

P.S. Kia pro_ceed mi je zelo lep avto ampak ga ima tudi skoraj vsak drugi že na cesti + to, da ima dvoje ali troje vrat (nikoli ne vem ali je dva ali 3 ali 4 ali 5, mogoče mi kdo od vas razjasni razliko ? :))

Cruze mi zgleda vredu in ga sploh nisem gledal kaj dosti ampak na prvi pogled se mi zdi že malo velik ali ni ?

Še enkrat hvala lepa za vaše predloge in komentarje in ne se bati kritizirati, skoraj 100% imate več izkušenj z vožnjo in avti kot jaz :) Čeprav za mojih malo kilometrov sem peljal že kar nekaj avtov :)

Konec koncev bom vzel tisto, kar bo meni všeč ampak morte vedt, da bom sigurno upošteval vaše komentarje. Malo pa tud od doma, ker neglede na vse denar ni moj :) Pa zato tudi ne sme biti preveč konjev itd. ampak to tako ali tako nimam neke želje po hitrosti. Sem bolj varno/udobno tip človeka, no mogoče se to spremeni ampak dokler nimam dnarja za Panamero ne vzamem čisto nič drugega. No Q7, "kajen" bi še šlo :P

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po sep 28, 2009 3:56 pm

2 vrate so kupeji, cabrio, kjer se ne da skozi prtljažnik pride do zadnjih sedežev
3 vratni so 2 vrata z vsake strani + prtljažnik kjer lahko podereš zadnje sedeže (fiesta, polo, clio...)
4 vratni so tisti z sprednjimi in zadnjimi vrati na strani in imajo na koncu "rit", pol metrski podaljšek naprej od zadnje šipe.
5 vratni pa je razlika med 4 vratnimi v tem, da nimajo riti, so bolj odrezani zadaj, tukaj so tudi enoprostorci, karavani in podobno.

drugače pa če delaš nekje 20k km letno, ne bo neke bistvene razlike bencin vs. diesel, kar boš prišparal pri porabi, boš pa pri dizlu dal za večjo cestnino in dražje vzdrževanje, tako da si tam tam. če pa ti še crkne turbina pol si pa že v minusu :)
če se ti dopade tisti seat jaz pravim go for it. ;)

lp
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko To sep 29, 2009 10:26 pm

predamse je napisal/-a:
Cruze mi zgleda vredu in ga sploh nisem gledal kaj dosti ampak na prvi pogled se mi zdi že malo velik ali ni ?

kolegica spogajala cruza za 12580 eur, belega, garancijo so podaljšali iz 3 na 7 let vse kar crkne, feltne 17, pr triglavu prvo leto oni plačajo 50% full kasko.. :) ja malo večji je.. ravno prav :P

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe okt 02, 2009 7:32 pm

=ZiAn= je napisal/-a:
El garco je napisal/-a:Ce ti gre bolj za izgled avtomobila pol itak Alfe :) pa novejsi modeli Mazd. Sicer pa vsak ma svoje oci.
Do 11kEUR dobis marsikaj sam pust piđoje;) Zdej se bo pa usulo.

Nič se ne bo usulo, samo zanima me če lahko bolj podrobno utemeljiš svoj komentar ali to spet tako malo na blef?

Lp

El garco že dober teden čakam na tvoj UTEMELJEN odgovor...Zgleda si samo še en nabijač brez lastnega znanja...baba čula baba rekla a?

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

predamse
Nov uporabnik

Napisal/-a predamse Ne jan 03, 2010 12:27 pm

kdo kaj več ve o temu avtomobilu ?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3383368&show=1

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Ne jan 03, 2010 1:20 pm

Luštkan, samo za po avtocesti ima dva problema: premalo konjev in pa brez 6. prestave.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jan 03, 2010 1:26 pm

ALIEn3001 je napisal/-a:Luštkan, samo za po avtocesti ima dva problema: premalo konjev in pa brez 6. prestave.

premalo konjeu?pa sj ne ves kaj pises.omejitev je 130.ce bi mel polovico konjeu ki jih ima bo dosegu to hitrost.drgac sm pa preprican da gre ta leon po stevcu blizu 200 s temi konji ki jih ima.
kar se 6. prestave tice bi se delno strinjal sam ce ma fajh preracunana prestavna razmerja potem nebo problema.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Ne jan 03, 2010 1:32 pm

predamse je napisal/-a:kdo kaj več ve o temu avtomobilu ?

meni tale leon notri nikakor ne "potegne". zunaj je sicer lep, čeprav mi tudi na zunaj deluje zelo velik oz. visok, kot kakšen enoprostorc (včasih kar malo zamešam alteo in leona).

glede motorja pa... je sicer preizkušen, doma smo imeli golfa IV s takim motorjem, je pa tudi star že 12 let!!. no pozitivno k temu je, da je malo stroškov vzdrževanja, negativno pa, da je avto posledično "nepremičnina" (čeprav praviš. da te ne zanima moč motorja) in pa poraba, ki se giblje okoli 9l/100km, kar je veliko glede na to, kar ponuja.

lp

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Ne jan 03, 2010 1:34 pm

Pomembnejša od št. prestav so prest. razmerja.Golf V 1.9tdi ima tud 6 prestav pa so krajše kot recimo na Meganu II 1.9 dCi.
A ko pozna kšno stran na kateri bi bla poleg ostalih podatkov še prestavna razmerja?
Tko, kot so mel včasih v Avtomagazinu graf motorja in menjalnika.

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Ne jan 03, 2010 1:47 pm

predamse je napisal/-a:kdo kaj več ve o temu avtomobilu ?

Ne vem...ampak za mene je to najslabša izbira motorja za Leona...(visoka poraba-glede na zmogljivosti,len v nizkih obratih ter glasen v visokih...itd).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov