Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR So okt 03, 2009 12:56 am

Hja, vzel si popolnoma 2 razlicna si avta na izbiro, pa se to sedaj nekaj hitis, glej da ne naredis napake... Recimo jaz sem imel P 607 ter Audija ( res da A4 ne A6 da bi lahko bolj realno primerjal ). Kaksna je razlika? Ogromna, v 607-ici sem sedel kot kralj, udobno, neutesnjeno, elegantna voznja, Hi-Fi sound system, polno elektronike ki te razvaja - skratka ni da ni! Vendar sem bil z njim v dveh letih in pol zelo veliko na servisu, to moras vzeti v zakup za vse razkosje ki ga imas pri takem avtu... In ker sem bil ze navelican vsak mesec dajat cca. 300-500€ izrednih stroskov in popravljanja popravljenega sem si kupil Audija :) Nobenih problemov, motor precej boljsi kot pezojev, nobenih skrbi ce bo prizgal ali ne, to je pa to, nic drugega, nobene navezanosti nisem cutil do avta, zavidal sem tistim ki so imeli zadnje sipe na strom :lol:

Je pa tako kot je nekdo napisal pred menoj, ce si odlocen za Thesisko, ves kaj hoces, ce kolebas med dvema navedenima avtomobiloma, potem je tu ze neka racunica v igri :) Audija bos lazje prodal, v Thesiski pa vec uzival dokler jo bos imel, kaj tebi steje pa sam ves, tvoja odlocitev ;)

Ce finance ne bi bile problem, mislim da bi vsak raje posegel po full option in nekem neobicajnem avtomobilu kot pa prezivljal dolgocasne ure na cesti :)

LP :hi

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So okt 03, 2009 1:28 am

gilgames05 je napisal/-a: Se ena stvar zakaj se bol nagibam audiju je da bom cez cas ta avto prodajal in takrat mislim da mi bo 100000x lazje prodat audija kot thesisa! Osebno mi se thesis bol dopade od audija ampak sem zarad omenjenih stvari vedno bolj naklonjen audiju in me vedno bolj vlece da kupim avto na "ziher", zato pa prosim vas da mi pomagate prelomiti za kaj naj se odlocim!!

Če o prodaji razmišljaš še predno si sploh kupil avto potem je res brez veze, da si kupiš kaj takega. Adis ti je že napisal, da je najbolje zate kakšen golf TDI.

Jaz sem vedno kupil tisti avto, ki sem si ga želel in mi je bil najbolj všeč (v okviru finančnih možnosti) in se nisem nikoli obremenjeval s tem kako ga bom prodal in spraševal neznance (ki nikoli niso imeli konkretnega avtomobila) kaj menijo o nekem avtu. Do zdaj sem imel tri avtomobile in za nobenega mi nikoli ni bilo žal, da sem ga kupil.

Jaz bi na tvojem mestu zagotovo kupil Thesisa in užival v vožnji z avtom, ki mi je všeč in sem si ga želel.

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 So okt 03, 2009 10:21 am

cruiser1 je napisal/-a:Jaz sem vedno kupil tisti avto, ki sem si ga želel in mi je bil najbolj všeč (v okviru finančnih možnosti) in se nisem nikoli obremenjeval s tem kako ga bom prodal in spraševal neznance (ki nikoli niso imeli konkretnega avtomobila) kaj menijo o nekem avtu. Do zdaj sem imel tri avtomobile in za nobenega mi nikoli ni bilo žal, da sem ga kupil.

Jaz bi na tvojem mestu zagotovo kupil Thesisa in užival v vožnji z avtom, ki mi je všeč in sem si ga želel.

Ce bi bilo tako zakaj sploh obstaja forum in tema kupovanje, pol bi vsakdo kupil brez razmisljanja tisto kaj se mu najbolj dopade! In meni je cist vseeno ce so to ljudje ki jih poznam ali ne meni je vazno kaj imajo za povedat in kaj mi svetujejo, ker vsak nasvet mi prav pride! Prvic kupujem samostojno avto in ce napisem dve temi na forum mislim da nikomu ne skodujem in da ne ispadam budala ker vprasam "neznance"!!! Nevem hvala ti za tadnji odstavek.... tolko
bolje ispasti glup, nega sa avijona

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So okt 03, 2009 11:17 am

in zakaj naj ne bi razmišljal o prodaji? jaz vedno ko si kupim kak avto že v naprej razmišljam kako bo s prodajo. Sedaj bo dal za avto 10k euro + potem pa ne bo kupca zanj? Mogoče se bo po letu prodaje našel nekdo ki bo dal zanj 5k ali še to ne. Zame dost velika izguba za "eno bogo prevozno sredstvo". Pri Audiju teh skrbi ni. ;) Pa servisiranje? Audi servisov je dost, koliko je slovenskih mehanikov ki znajo pošlihtat Thesisa? Žal zelo malo, če sploh.
Kot je že naredil primerjavo uporabnik xsamor, kar se tiče udobja in opreme, je Thesis vrhunec, ampak problem nastane ko vsa ta šmeksi oprema in tehnika enkrat crkne?! In sem prepričan, da se to zagotovo slej kot prej zgodi.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So okt 03, 2009 11:31 am

če že nemca potem ti predlagam serijo 5 e60, je veliko boljša od audi a6 predvsem po določenih dodatkih, ki so standardna oprema ( recimo: barvni displey; govorim za mmi oz. i-drive)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So okt 03, 2009 11:32 am

gilgames05 je napisal/-a:Ce bi bilo tako zakaj sploh obstaja forum in tema kupovanje, pol bi vsakdo kupil brez razmisljanja tisto kaj se mu najbolj dopade! In meni je cist vseeno ce so to ljudje ki jih poznam ali ne meni je vazno kaj imajo za povedat in kaj mi svetujejo, ker vsak nasvet mi prav pride! Prvic kupujem samostojno avto in ce napisem dve temi na forum mislim da nikomu ne skodujem in da ne ispadam budala ker vprasam "neznance"!!!

V glavnem sem hotel povedati, da nekateri preveč komplicirate v življenju in se ničesar ne upate sami narediti zato raje poslušate neko večino in potem vse delate tako, kot vsi ostali. Bojite se izstopati in nekaj narediti po svojih željah. Ti tu iščeš potrditev in odobravanje tvoje želje (thesis). In, če bo večina proti temu avtu, ga ne boš kupil. :roll:

Nič ni narobe, če se pred nakupom avta malo pozanimaš kako pa kaj.Ampak na forumu je preveč različnih ljudi in vsak ti nekaj po svoje govori (ja,tudi jaz).
Jaz ti še enkrat pravim, da slediš svojim željam boš veliko bolj zadovoljen, kot pa če boš vedno počel to, kar ti drugi govorijo.
Najdi dobro ohranjen in vzdrževan Thesis pa nimaš kaj več komplicirat.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 So okt 03, 2009 11:48 am

adis je napisal/-a:če že nemca potem ti predlagam serijo 5 e60, je veliko boljša od audi a6 predvsem po določenih dodatkih, ki so standardna oprema ( recimo: barvni displey; govorim za mmi oz. i-drive)

x2

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko So okt 03, 2009 11:52 am

Ali kdo ve koliko pride servis za A6 3.0tdi in BMW 5 525D in 530D ?
Pa niti me ne zanima uradni servis ampak pač, serviserji, ki delajo na uradnih servisih popoldan pa servisirajo še doma :)

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So okt 03, 2009 11:58 am

cruiser1 je napisal/-a:
gilgames05 je napisal/-a:Ce bi bilo tako zakaj sploh obstaja forum in tema kupovanje, pol bi vsakdo kupil brez razmisljanja tisto kaj se mu najbolj dopade! In meni je cist vseeno ce so to ljudje ki jih poznam ali ne meni je vazno kaj imajo za povedat in kaj mi svetujejo, ker vsak nasvet mi prav pride! Prvic kupujem samostojno avto in ce napisem dve temi na forum mislim da nikomu ne skodujem in da ne ispadam budala ker vprasam "neznance"!!!

V glavnem sem hotel povedati, da nekateri preveč komplicirate v življenju in se ničesar ne upate sami narediti zato raje poslušate neko večino in potem vse delate tako, kot vsi ostali. Bojite se izstopati in nekaj narediti po svojih željah. Ti tu iščeš potrditev in odobravanje tvoje želje (thesis). In, če bo večina proti temu avtu, ga ne boš kupil. :roll:

Nič ni narobe, če se pred nakupom avta malo pozanimaš kako pa kaj.Ampak na forumu je preveč različnih ljudi in vsak ti nekaj po svoje govori (ja,tudi jaz).
Jaz ti še enkrat pravim, da slediš svojim željam boš veliko bolj zadovoljen, kot pa če boš vedno počel to, kar ti drugi govorijo.
Najdi dobro ohranjen in vzdrževan Thesis pa nimaš kaj več komplicirat.

lepo napisano! ;)

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 So okt 03, 2009 11:59 am

Naj mi nekdo pove ali vsaj da idejo kak naj preverim thesisa v italiji?!? ali je prikrita okvara ali je to to! In ne cruzer meni ne nuca odobravanje ne tvoje ne od bilokoga, vprasam za mnenje ker oprosti ce poklices firmo ki se bavi z uvozom in ti recejo da naj ne kupujes tega avtomobila verjemi se zacnes krepko premisljevat ce je sploh to racionalno meni ni 15.000€ padlo z neba da me boli k...c ce bom ju3 mel se 5.000€ popravila zato ker sem bil trdoglav in kupil nekaj nepreverjenega! Ravno zato obstajajo taksni in podobni forumi da napises svoj problem in poslusas odgovore ljudi ki so imeli podobne tezave, ki imajo z tem iskusnje itd! Ne gre se tu za to ali imas j***a in ali si junak ampak zato kolko bos ju3 imel bol tanko denarnico ce bos poslusal srce in ne razum!! in ce mi lahko pomagas o cem mi pomagaj ce ne pa hvala za vse do zdaj in nasvidenje!
bolje ispasti glup, nega sa avijona

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So okt 03, 2009 12:02 pm

kako preverit thesisko v italiji? hm... en obisk do mehanika bi zadostoval še bolje bi bilo, če bi imel kakšnega kolega, ki zna italijansko pa zadevo preverita

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So okt 03, 2009 12:05 pm

1. Na tem forumu lahko najdeš tudi kakšno temo, ko ga je novo kupljen rabljen A6 tako sral, da so ga prodali naprej. Malo pobrskaj. To se ti lahko zgodi pri vsaki znamki.

2. Thesis je v I pogost avto v državni upravi, na cestah sploh ni redek, marsikakšen del se dobi rabljen, na pol zastonj. Pa upoštevaj, da jo je treba na servis vozit v Italijo, kjer jo vsak popoldanec popravi neprimerno boljše, kot pooblaščenec pri nas, saj je tukaj večina serviserjev ob blizu še ni videla.

3. Glede na tvoja vprašanja mislim, da nisi pravi za nakup Thesisa, ker te bo neprestano strah, a bo kaj crknilo ali ne.

4. Thesisu bo bolj padala cena, ampak zato pač tudi že sedaj dobiš precej več avta za manj denarja. Cena bo pa konkretno padla tudi Audiju. Če boš pa čez 5 let A6 prodal za 5 jurjev, Thesis pa za 3, pa najbrž niti ni tako pomembno.

5. Malo poglej še TUKAJ.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So okt 03, 2009 12:28 pm

Ma una thesiska od avtosveta ni vredna da bi jo šel sploh gledat (kot ostali njegovi avtomobili ne) in realni kilometri??Aha mal jutr.Na ddnevnem števcu ma 5,1 km ,kar je ravno od "urarja" v Črnučah pa do Masarykove.On bo sicer rekel da je bil prazen aku. pa se je pač resetiral....

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So okt 03, 2009 7:46 pm

gilgames05 je napisal/-a:in ce mi lahko pomagas o cem mi pomagaj ce ne pa hvala za vse do zdaj in nasvidenje!

Na začetku topica si rekel, da želiš le komentar o tem za kateri avto se odloči in ne pomoč pri preverjanju o skritih napakah in podobno zato si brez razloga užaljen, ker sem ti povedal kaj si mislim!!

Sem še citiral tvoj prvi post:
gilgames05 je napisal/-a: Zdaj je prisel cas da grem naslednji teden po novo ladjico vendar se vedno sem v dvomih saj imam izredno ugodno ponudbo tudi za audi a6! Pondba za thesisa je 2.4jtd, 150km z 110.000 prevozenih in oprema emblema, CENA: 13.000€! Z druge strani imam Audi A6 sicer z manj opreme (ni usnja,bose ozvocenja,navigacije in materjali magnezij itd.) 2.0TDI z 140km, prevozenih 145.000,CENA: 14.850€! Oprostite ker se enkrat gnjavim z podobno temo vendar to je zadnja stvar katero pisem naslednic bom nalimal slikice od novega voza :shock: :shock: :shock: !! :P komaj cakam!!! Vsak vas komentar mi je dobrodosel ker za 7 dni grem po avto! Hvala najlepsa!

Zdaj pa res raje naredi, kar bi na tvojem mestu naredilo 99.9% slovenčkov. Kupi Audia!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So okt 03, 2009 8:34 pm

No bom še jaz malo tu dodal zraven.

Ker o Thesisu vem, kar nekaj stvari, sva se z gilgamesom začela menit že po msn-ju.

Do zdaj mu sicer tega nisem povedal, ampak čeprav imaš veliko željo (@ gilgames) in ti je Thesis zelo všeč, se tudi sam strinjam s tistimi, ki so ti rekli, da nisi tip človeka za tak avto.

Zakaj je temu tako...
Nekdo je zelo dobro rekel, če hočeš Thesisa ga boš imel in o drugih avtih sploh ne boš razmišljal. A ne glede na to je tvoj problem, če bi temu lahko rekli problem, da te je zelo strah.
Kadarkoli ti je kdo rekel nekaj glede Thesisa, torej ali da so JTD motorji slabi in se samo kvarijo, ali da se Thesis nasplošno kvari si ves paničen priletel na msn in me spraševal če je to res. Pa čeprav sem ti sigurno desetkrat razložil precej o JTD motorjih in Thesisih nasplošno, si vsakič ko ti je nekdo, ki je Thesisa mogoče celo videl na slikah, rekel, da se kvari, spet bil ves prestrašen in v ogromnih dvomih.

Sicer mi nekako ni najbolj jasno, da si verjel ljudem, ki o Thesisiu nimajo pojma. Samo da slišijo beseda Lancia že takoj imajo 100 pripomb, kako je to slab avto, potem pa jim pokažeš Thesisa v živo pa imajo čeljust na tleh in celi začudeni gledajo, da ima Lancia v ponudbi tak avto.

Ne glede na vse to, ni to nobena kritika na tebe, saj si v redu fant ;). Hočem ti le odpret oči in ti povedat, da to ni avto za tebe.
Prihrani si živce, stres in strah, predvsem pa zdravje, in Thesisa ne kupuj, ker opažam, da si enostavno preveč prestrašen in nervozen glede nakupa, in tudi če bo Thesis delal v redu, sem siguren, da boš ves čas pod vplivom ljudi, ki ti pravijo, da je ta avto kvarljiv.

In ja, izredni servisi pri Thesisu so lahko zelo dragi, deli za avto se prekleto redki in unikatni, malokdo sploh v Sloveniji je videl avto od blizu, kaj šele po njem šraufal.

In na srce ti polagam, življenje je še pred tabo, kot si na forumu tudi rekel še študiraš, za avto kot je Thesis bo še čas v življenju. Za prvi avto si vzami nekaj kar pozna večina serviserjev, vzami tak avto o katerem so vse napake znane, torej avto, ki jih je na cesti dosti. Predlagam kakšenga VW Passata TDI, mogoče tudi Audija A4 TDI, nimaš kaj zgrešit, an dogle ture sta ova več kot dovolj udobna). Sigurna avta, pa tudi če se kaj pokvari, bo vsak mehanik znal več ali manj kaj točno je narobe, servisov maš ogromno, rezevrnih delov pa še več. Voziš brez stresa in nervoze. Imej tak avto par let, da se malo uvedeš v svet avtomoblizma, da spoznaš kako kaj na avtu deluje, in šele potem si izberi limuzino višjega razreda in se vozi kot direktor, do takrat pa uživaj, kajti malokateri študent se lahko vozi z avtom, ko sta to VW Passat kaj šele Audi A4, ki sta rabljena stala okrog 13.000€. Ne malokateri študent, ampak tudi alokateri slovenec, saj jih večina vozi avte za en oz. dva razreda nižje.

P.S. To pa, da so ti pa pri Imperasu rekli, da se Thesis po 90.000 km samo še kvari, pa sploh ne bom komentiral, ker to je ena največjih avtomobilističnih neumnosti, ki sem jih kadarkoli slišal.
Zadnjič spremenil lizard, dne So okt 03, 2009 8:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So okt 03, 2009 8:38 pm

@lizard: svaka čast na zadnjem postu! :tomdelej:

zelo razumno in racionalno, kot bi bilo spisano iz lastnih izkušenj? ..

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo So okt 03, 2009 9:54 pm

adis mislim da ima lizard thesisko doma ( če se jst prov spomnem ) :lol:
Ferrari is scaled down version of God

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So okt 03, 2009 10:03 pm

dajte pomagat uporabniku če mu le lahko, ker drugače se bo tale tema zaklenila tako kot se je predhodna
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 So okt 03, 2009 11:42 pm

Daj prilepi slike, da vidim kaj si nabavo.

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Ne okt 04, 2009 9:49 am

Tud men je marsikdo rekel da samo italjana ne, povrh vsega še uvoženga iz Italije, to se samo kvar pa olje žre. Sm vseeno bil trmast, vzel Lybro 2.4JTD in zaenkrat razn enga senzorja za 40€ in sponke na zadnjih vratih za šipo ki je bla tud tle nekje ni crknilo nič, je pa res da mi že od nakupa ne dela gretje zadnje šipe? Klima vse odrosi, tako da se niti ne sekiram glede tega. Ta motor je tud čist ok, čeprav ne vem kako bi se kaj obnesel v Thesisu. Servisi so pa 35€ ura na pooblaščenem, enkrat letno menjam olje pa filtre pa če je še kej takega, sam material se mi niti ne zdi dost dražji kot pri drugih znamkah, kr primerljivo z Audijem.

Samo ne kupit zjahanga avta ki bo sam na ven fajn zgledu, pol pa jamrat da se kvari pa da ja Lncia j**c.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov