Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če okt 08, 2009 7:46 am

Ceed je napisal/-a:Tako, da vozi ga kakor želiš, ker bo avto že zdobra zdelan.

Od raztovarjanja in premikanja v luki bo zdobra zdelan? :roll:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če okt 08, 2009 8:19 am

hladni je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:Haha ste vsi naivni.

Tvoj Leon pride iz Luke, tako, da ni panike, sploh ker je 1.8 ga bodo že v luki zgonili kolikor gre. Sploh se ne obremenjevat, ker se VAGi za Slovenijo v luki več kret prepeljejo, tako, da če slučajno ga ne bo kateri stisnil mu bo sledil drugi, ki ga bo.

Tako, da vozi ga kakor želiš, ker bo avto že zdobra zdelan.
Ko dobiš avto poglej povprečno porabo, pa ti bo takoj jasno kako so ga vozli.

Mislim pa kake eni trosijo...pa ni to nek kanček faušije tukaj glede celeotnega Vag koncerna? In sploh 1,8 zgonijo, torej cupra pride v 2 delih? In tak btw: porabe ne bo videl, ker se vedno znova preračunava iz nule ob vsakem zagonu motorja. :har

Vag koncern ma take BC, da kaže porabo v dveh intervalih, prvi se iznič po cca. dveh urah in potem vedno štarta iz nule, drugi se pa resetira ko to sam narediš ali po 99 urah ali 10.000 km. Recimo ko sem jst kupu nov avto je imel 6 km na števcu.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če okt 08, 2009 12:22 pm

Tukaj ste res nekateri prizadeti (brez zamere). Kakšna foušarija?!?!?!

To, da bi kak avto iz luke prišel brez da ga "zgonijo" je res redek primerek. In to doleti skoraj vsakega, tudi moj je imel povprečno, da si lahk sam misliš kaj so z njim delali, pa ni prišel iz Luke.

@Hladni
Očitno ti živiš v iluziji, govorim zato ker sem v luki vozil 1,5leta. Tako, da vem kaj se tam dela z avtov. Čudež je, da sploh avti potem še vžgejo. Zadnjič, ko je bil izkrcaj Hyundaiev je en d**** vzel Coupeja in ga stisnil kolikor je šel čez pomol, na koncu pa se cesta spusti, tam niti s SantaFejem ne morš it več kot 50, on pa je šel garant čez 80-90, ko je preskočil ta del in pristal so sam iskre letele. Pa si ti misli.

Za VAGa govorim zato ker Leoni prihajajo večinoma 1.6, 1.8TSI je redek zato ga bodo "spalili". Poleg tega se VAGi več krat premeščajo. Azijci pridejo z ladjo, jih izkrcajo in kasneje gredo še samo na kamijone, vlake. VAGi pa se izkrcajo na prosto parkirišče, kasneje se jih premesti v garažo (če so za SLO), nato jih še enkrat premestijo za PERAX(jih pregledajo), kasneje se še 1x premestijo na parkirišče od InterEurope oz. Porscheja Slovenije in šele nato na kamijone... Sicer pa je dobro, da se VAGi nahajajo v centru luke, azijci se izkrcavajo na 2. pomolu, kjer so ceste in parkirišča slabše urejena.

@M ja bo dobro zdelan, ker tako ga več nišče nikoli ne bo vozil. Če jih hladne stiskjo po blokadi, dvomimo, da bo novi lastnik tako vozil, tako, da ta hujše so že prenesli. Ne gre se, da jih stiskajo, ampak se prav izživljajo. Nekatere delavce tam očitno moti, da imajo ljudje dnar za nov avto in jih potem tako namerno uničujejo, uglavnem bolano.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če okt 08, 2009 2:59 pm

Ceed je napisal/-a:Očitno ti živiš v iluziji, govorim zato ker sem v luki vozil 1,5leta. Tako, da vem kaj se tam dela z avtov. Čudež je, da sploh avti potem še vžgejo. Zadnjič, ko je bil izkrcaj Hyundaiev je en d**** vzel Coupeja in ga stisnil kolikor je šel čez pomol, na koncu pa se cesta spusti, tam niti s SantaFejem ne morš it več kot 50, on pa je šel garant čez 80-90, ko je preskočil ta del in pristal so sam iskre letele. Pa si ti misli.

nisem bil nikoli v luki, niti si ne prdstavljam, kako delo poteka, AMPAK A TE NORCE NOBEN NE KONTROLIRA :?:
....mislim, haaaaloooooo - odnos do tuje lastnine....pa kakšen znak je verjetno kje postavljen: rec 30km/h

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če okt 08, 2009 3:09 pm

verjetno ladja nima časa, da bi tam stala dva dni da jo babice počasi razložijo...
litr bencina, litr olja ;)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe okt 09, 2009 10:57 pm

Brez veze šparat (to velja za vsako stvar ;) ).
So ga dodobra predihali že vozniki v tovarni in na kakem parkplacu pri razkladanju. :P

....mislim, haaaaloooooo - odnos do tuje lastnine....pa kakšen znak je verjetno kje postavljen: rec 30km/h

Ja, baje imajo nekateri Porscheji za te transportne potrebe omejitev na 30km/h :tomidelej:

verjetno ladja nima časa, da bi tam stala dva dni da jo babice počasi razložijo...

In kaj ma to veze s stiskanjem do blokad? :ue

4tuning_team
Novinec

Kraj: Podčetrtek

Napisal/-a 4tuning_team So okt 10, 2009 7:16 am

...če mene vprašaš, počaki, da se delovna temperatura dvigne na normalno območje in srečno Kekec....dober tank res ni treba na 6.000 obratov pol pa .... gremo in srečno...pa pazi radarje ;)
Boštjan

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So okt 10, 2009 9:53 am

Jaz tudi ko sem z službenim avtom ga mirkam oz vozim kot bi bil moj, ker nimam srca da bi uničeval tujo lastnino, ga pa rad pohodim po avtocesti

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed So okt 10, 2009 4:33 pm

Vedno poskrbi da avto pravilno ogreješ in ohladiš, pa ga lahko voziš pod toliko obratov, kot želiš.
Lp, Boštjan

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So okt 10, 2009 5:18 pm

Kontrol v luki ni! Je varnostna služba, ki naj bi kontrolirala kako vozijo, ampak reagirajo samo, če nekdo res nori po Luki. Sicer pa so tam vsi "kolegi" in si pol nič ne upajo težiti med sabo in težijo samo nam ostalim, za minimalno napakico (parkiraš napačno).
Edina kontrola, ki sem jo jaz doživel v Luki je bilo, ko so v enem mesecu naredili ne vem koliko totalk in sta Toyota in Mitsubishi zagrozila s prekinitvijo pogodbe, takrat so kontrolirali strožje en mesec, po tem pa spet na staro.
Je pa na avtomobilskem terminalu pomankanje delavcev, zato se jim take norčije opraviči. Celo delajo tam ljudje, ki so že par prometnih naredili.

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar So okt 10, 2009 8:43 pm

Kolega mi je reku, da velik novih avtov ki pridejo v salone so bili že štrihani zaradi poškodb pri prevozu. Drgač pa že k daš avto na servis, se kšn najde pa ga gre sprobat(blokada).
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne okt 11, 2009 7:08 am

V luki, kar se naredi totalk ostanejo avti 4ever v luki in se jih pusti v posebnem predelu garaže. Kar se tiče poškodb, se večino avtov popravi že v lukinem servisu, seveda novi lastniki tega v največ primerih ne vedo.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Ne okt 11, 2009 9:33 am

v neko firmo kjer sem včasih delal sta prišla "nova" golf 5 gti in audi s4...oba sta bila razbita v luki koper in prodana kot nova in nerazbita. Golf je prišel že popravljen (zaleten spredaj levo, audi pa je bil popravljen na firmi - menjan prednji odbijač, desni blatnik in desna luč. ;)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne okt 11, 2009 10:06 am

sam sem kupo NOVO astro gtc in sem potem izvedel da je bla barvana po celem levem boku,ko sem jo dal v račun za tourana.

naslednji avto če bo spet nov,grem 100% z merilcem celega pregledat,pa me boli ku*rac če me bojo vsi gledali kot da sem z drugega sveta,ampak avti so predragi,da bi kupoval nov avtomobil,ki je bil že popravlen kot kakšen 4 leta star rabljen.

poznam pa še drug primer ki se je zgodil v ožjem krogu znancev,kjer se je kupo tudi nov avto nakar se je kasneje izvedelo da je bil vdarjen.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Ne okt 11, 2009 10:19 am

Pri nas za Golfa z enakim motorjem piše, da naj ga do 1500 kilometrov ne bi vozil več kot z 75 % obratov. Tako da, če ti kaj pomaga ...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne okt 11, 2009 10:21 am

se vidi da ste slovenci zapufani za x let za en bogi avto. in kaj potem ce je bil udarjen? dele zamenjajo z original novimi, in je stvar rešena. avto ravno tako služi svojemu namenu, sosedi pa tega ne vedo.
ne odobravam vsega tega, ampak je veliko hujšega kot to, da imaš 0,014 kg kita na blatniku, pa da ti eden stisne avto do 5k rpm. get a life no
Freude am Fahren

On
Novinec

Napisal/-a On Ne okt 11, 2009 10:55 am

Ceed: Zaradi takih kot si ti drugi trpijo na en ali drug način... Praviš da so v luki sami kreteni, ki uničujejo drugo lastnino... Ti si tud delal 1.5 leta dol a ne?

Malo se ljudje zamislite kakšni ste sami in nato komentrajte druge

Kar se pa tiče vožnje novega avtomobila: prvih 1000 Km mu malo prizanesi, se pravi ne ga tipčat v MAX rpm, drugače pa itak važi pravilo, da se vročeha ne goni in seveda vročega takoj ugaša to drugo velja predvsem po vožnji na avtocesti...

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne okt 11, 2009 12:23 pm

Haha nimajo časa, ker zahtevajo, da bi avti že mogli biti v prodajnih salonih... Res ne me jebat no! Koliko pa traja, da stisneš sklopko in daš v višjo prestavo? In koliko se pol prifitira v nižji prestavi? Vsi nekaj bluzite po forumu, da je brezveze divjat in prehitevat na relaciji, pa da itak nič ne prifitiraš. A oni v tisti gužvi tam v luki pa lahko ali kaj? Budale so budale, ni več kaj za dodat. Zaradi kupcev novih avtov imajo sploh delo, pol pa bi oni nekaj testirali tam, če cupra fajn potegne, pa če ma clio rs res tako lego kot se piše... Zakaj pa tudi na servisih ne testirajo in ti nalijejo 3 l olja v 2.0 motor, pa da vidijo kak dolgo bo šel...

Sicer sem gledal ko so sestavljali R8. Z njim so šli takoj na stezo in so ga žgali. Samo ok, če gre v podjetju kaj narobe ti ga bodo popravili kot se spodobi.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne okt 11, 2009 12:47 pm

@On
To, da sem delal v luki ne pomeni, da smo vsi enaki!?!? Zato pa tudi ne delam več tam. Jaz dobro vem kaj je pomeni odrekanje, da prideš do novga avta. Zato sem na vsak avto pazil, bolj kot, da bi vozil svojga.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov