Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Pe okt 09, 2009 8:14 pm

ah dajte no. Lepo je napisala, da z dizlom dela 45.000 km na leto, od tega je polovica te mestne, katero bo zdaj nadomestil drugi avto. Predlagam, da spet izbere dizla-sam imam Peugeota 207 1.4 HDi, letnik 2007 in sem ga kupil od prvega lastnika. Z avtom nisem imel problemov, razen v garancijskem roku mi je šla turbina (vendar je bila napaka v materialu). Mama ima Seat Ibizo 1.9 SDI, pa je brez problemov. Oba avta vozita 70% samo mestna vožnja. In večinoma kratke relacije.

Lani sem imel Peugeota 206 1.4 HDi, niti enega problema.

Priporočam ti, da kupiš dizla. ;) ;)

Uporabniški avatar
Feferonček
Nov uporabnik

Napisal/-a Feferonček So okt 10, 2009 11:28 am

lenivec, saj nisem želela delati nobene takšne primerjave (pa tudi ni tovornjak, ampak džip, registriran kot tovorno vozilo). Poanta je bila, zakaj sem želela kupiti dizla (tankanje obeh na podjetje, kar se pri toliko prevoženih km pozna). Če pa je neumno imeti dizla (kar prej nisem vedela), pa mi je za tisti prihranek vseeno.

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho So okt 10, 2009 11:38 am

Če smem dati par predlogov, če se osredotočimo na to naj bo dizel, cena do 10 tisoč, in da ima avt. menjalnik (brez usnja, tega boš zelo zelo težko dobila pri taki ceni)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3186548&show=1

Uporabniški avatar
Feferonček
Nov uporabnik

Napisal/-a Feferonček So okt 10, 2009 11:49 am

hejko, hvala, ampak Golf mi je že prevelik ... če bi bil edini avto, bi se odločila za takšno velikost, tako pa bi raje bolj majhen avtek ...

Tole Yarisko sem gledala (usnja žal nima), a se mi zdi malce poceni glede na druge Yariske:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho So okt 10, 2009 12:24 pm

Zakaj pa zdaj želiš bencinca?

Jaz ti rečem, izplača se ti vzeti dizla. Že zaradi tega, da boš vsakič ko greš na bencinsko črpalko vesela, kako malo pije tvoj avto. Pa še, če imaš zaradi podjetja bonus za dizel, odlično. ;) Kot pravim, jaz imam večino mestne vožnje, pa trije avti delajo odlično - dizli ;)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So okt 10, 2009 1:25 pm

Nič ni neumno takšno razmišljanje...

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK So okt 10, 2009 1:30 pm

hejho je napisal/-a:Zakaj pa zdaj želiš bencinca?

Jaz ti rečem, izplača se ti vzeti dizla. Že zaradi tega, da boš vsakič ko greš na bencinsko črpalko vesela, kako malo pije tvoj avto. Pa še, če imaš zaradi podjetja bonus za dizel, odlično. ;) Kot pravim, jaz imam večino mestne vožnje, pa trije avti delajo odlično - dizli ;)

Itaq, si ful vesel, ker mas 1-2L manjso porabo od bencinarja, a? pa ceprou samo po mestu vozis, ne naredis velik kilometrov ? od kje tebi pamet?
Das kar nekaj vec za servise, pa v startu krepko vec, kot bi dal za bencinca. A se takrat pa ob tla meces, ker si pri tankanju tko vesel? svasta
:)

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho So okt 10, 2009 1:34 pm

1 To, da ga kupim za več, kot bencinca, je res, ampak ga bom tudi čez kakšno leto prodal za več.
2.Porabo imam PRECEJ MANJŠO kot bencinec (enako mati), to je okoli 2-3 litre.
3.Letno prevozim 20.000 km in se mi dizel izplača.
4.Servisi niso nič dražji od bencinarja, morda 10-20 evrov. Zanemarljivo ;)

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK So okt 10, 2009 1:49 pm

hejho je napisal/-a:1 To, da ga kupim za več, kot bencinca, je res, ampak ga bom tudi čez kakšno leto prodal za več.

Pri majhnem avtu in mestni voznji ne bo nikoli 3L razlike v porabi. In Dizel se ti splaca-kot ze velikokrat povedano, ce naredis veliko km-predvsem relacije.
Servisi so drazji kot 10eur...verjemi.
Koncna cena je pa cist odvisna....pri majhnih avtih ni take razlike in povprasevanja kot pri velikih. Vecina majhnih avtov je kupljenih za v mesto, za majhne relacije-in bencinarja skoraj lazje prodas....Pri vecjih avtih je pa razlika.
:)

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho So okt 10, 2009 1:54 pm

FLINK je napisal/-a:
hejho je napisal/-a:1 To, da ga kupim za več, kot bencinca, je res, ampak ga bom tudi čez kakšno leto prodal za več.

Pri majhnem avtu in mestni voznji ne bo nikoli 3L razlike v porabi. In Dizel se ti splaca-kot ze velikokrat povedano, ce naredis veliko km-predvsem relacije.
Servisi so drazji kot 10eur...verjemi.
Koncna cena je pa cist odvisna....pri majhnih avtih ni take razlike in povprasevanja kot pri velikih. Vecina majhnih avtov je kupljenih za v mesto, za majhne relacije-in bencinarja skoraj lazje prodas....Pri vecjih avtih je pa razlika.

ne govori nekaj v tri dni saj imam precej prijateljev, ki imajo Peugeote 207, 206, Seat Ibize, VW Polote itd. in razlike v porabi je minimalno 2 litra, raje 2 in pol. Enkrat smo primerjali cene servisov in ugotovoili, da so cene skoraj enake (-+20€€)

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So okt 10, 2009 8:16 pm

Feferonček je napisal/-a:
M je napisal/-a:
Feferonček je napisal/-a:Zakaj diesel? Ker imamo doma že enega diesla na podjetje, kar ima določene prednosti ...

Najboljši možen argument za diesla.

M, kar sem napisala, je bil zgolj razlog, ki je morda neumen, to pa priznam ;)

Zakaj neumen? Saj sem rekel, najboljši možen argumen za diesla. Ker boš težko bencinarja na stroške podjetja tankala, če je med osnovnimi sredstvi samo diesel...

Uporabniški avatar
Feferonček
Nov uporabnik

Napisal/-a Feferonček Ne okt 11, 2009 11:29 am

Mislila sem, da si ciničen ;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne okt 11, 2009 6:26 pm

Ne vem, al vas nekdo tok nateguje za servise bencinarjev, al vam delajo zastojn na dizlih. Zdle sm meu na popravilu fiat punto I ('98 ) 1.7 TD; material je biu dražji kt pr laguni I ('95) 1.8. Delu je pa kolega, tak da to pa je isto ja. Mimogrede, ne govorim o menjavi olja in oljnega filtra.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne okt 11, 2009 9:10 pm

odprti clio je napisal/-a:Ne vem, al vas nekdo tok nateguje za servise bencinarjev, al vam delajo zastojn na dizlih. Zdle sm meu na popravilu fiat punto I ('98 ) 1.7 TD; material je biu dražji kt pr laguni I ('95) 1.8. Delu je pa kolega, tak da to pa je isto ja. Mimogrede, ne govorim o menjavi olja in oljnega filtra.

Če mi je tole jasno. Delal si velik servis. Torej jermen, napenjalce, filter zraka, filter goriva, filter klime, olje in oljni filter. Kolikor je videti iz seznama je potrebno menjati vse to tudi pri bnecinarju. Morda rabiš malce več olja pri dizlul, to pa je tudi edini dodatni strošek. Morda je še jermen malenkost dražji, to pa je tudi vse. Ne pozabi pa da je pri vsakem bencinarju potrebno redno menjati še svečke. Ko vse obračunaš ugotoviš da je razlika res minimalna, le stroški so drugače razporejeni.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne okt 11, 2009 10:20 pm

Sm se dost nerodn izrazu; punto sicer ni moj; kolikor me spomin ne vara se je menjal olje + oljni filter (do tle je pač isto), filter goriva (2X dražji k za laguno) pa še par bombončkov (ki začuda niso bli poceni, se pa ne morem spomnt kaj bi blo)... Jermenov ni blo treba; sam material (komplet jermenov, vodna pumpa in napenjalci) je biu pa za puntiča kr dražji k za laguno (kjer me je material koštau 170€; original garnitura zobatga jermena, pa gates mikrojermen, vodna pumpa...). Tak no, delu mi je en, k je tle na forumu, pa kokr sva preletela cene, niti ni tok mal razlike, je vzdrževanje dizla kr dražje.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po okt 12, 2009 8:55 pm

Morda pa res; tudi s 30% popustom, ki ga ima mehanik - deli v motomatu bi me prišli dražje, za obe vozili. Saj mi je vseeno, uživajte v dizlih, prenašajte vse skupaj zavoljo manjše porabe. Avto imam za to, da se vozim, za porabo mi je vseeno.

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov