Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Če okt 22, 2009 3:19 pm

Jaz pa sploh avta za 500€ ne. Avtobus, vlak ali http://www.prevozi.org/ do ljubljane in nato LPP. Pri vseh teh avtih je stanje zeloooo vprašljivo in ne verjamem da se splača tvegati. Vsaj jaz ne bi tako izposlavljal svoje punce. Jo rajši peljem pa ne bom kmal 500€ zapravil zarad tega.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če okt 22, 2009 8:37 pm

najprej hvala vsem za odgovore.
Že pred temo sem predvideval kam bo zašla tema, in sicer v pridiganje varnosti! Da bi bila varnost v nekem avtu za 10k euro zagotovljena, verjemite, da bi takoj kupil en tak avto, ampak je ni nikjer. pa ne zdaj o airbagih,pa ABS...ja pomagajo že, ampak pri 130 kmh pa je bilijon drugih dejavnikov. Spomnite se nesreče pred tednom dni v Arji vasi, kjer so v Xsari picasso umrli 3 mladi, vse sem poznal...voznica pred kratkim umrla v Nissan Navarro,... pa nobenega ni rešilo x airbagov, pa .... v avtobusu in vlaku pa ni nihče umrl? tudi z letalom ne bom več potoval pa cestaka bom prodal, preveliko tveganje. :) Vem kaj ste želeli vsi povedati, hvaležen sem za skrb in dobre namene, ampak če bom mislil samo na to, potem najbolje da ukradem eno patrijo. :)

OK, zdej pa k avtim. Kot je že nekdo rekel, razni "čikuečento, pičkečento" odpadejo, to je definitivno. Golf 2 je precenjen in iskanje je podobno ugibanju zmagovitih številk lota, tako da odpade. Audija 80 ji ne bom omenjal, mi samsko živlenje ni tako pri srcu. Z Fiat bravom je podobno kot z polotom, za dober primerek bo treba dati vsaj 1k, pa tudi poraba ni šparovna. Kia je spet loterija, težko najdeš to soliden primerek, tako da nekako dvomim. mogoče tudi kak Clio pride v poštev, čeprav sva se jih že naveličala, tako da jih ne bom iskal, če bo pa mene našel kak pameten pa ni ovir za nakup.
Najbolj bom gledal za accenti in kak Lanos če bo dober za to ceno, so pa še vedno kakšni predlogi dobrodošli.

@King1
ne, finance niso ravno ovire, ampak za čez zimo rabim poceni prevoz, ker spomladi pride na cesto moja dolgoletna želja, tako da bo to zgolj začasno. Seveda pa ne bom šparal na tej kripi, da bo varnost čim boljša (gume,zavore,amortizerji.... ;) )

lp
Freude am Fahren

most wanted
Novinec

Napisal/-a most wanted Če okt 22, 2009 9:35 pm

lej jst mam accenta 1.5 pa pred tem sm meu se ene par hyundaiov in sm res zadovoljen z avtom nikol nism meu nobenih problemov tankas ga in se peles tko k pravjo je res accentov motor je večen.lp
Slika

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Če okt 22, 2009 9:42 pm

King1 je napisal/-a:
obcasnigledalec je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:Samo ne kupit VW-ja bencinarja, ker ti bo žau. Še posebej 1.0, 1.2, 1.4, 1.6 v polotih.

Zakaj že?

x2 in še obrazložitev zraven, ko toliko veš.

lp

Zato, ker po mojih iskušnjah in iskušnjah kolegov/sodelavcov so zanič.

Pijejo kar konkretno za svojo kubikažo/konjažo, premaknejo se pa nikamor.
Pa znajo kar konkretno olje pit. In to po 1 liter na 1000km. Js sm se smejau ko sm gledau manual od polota 1.0 50km, pa piše notr da je normalna porabe liter olja na 1k km :) Potem od kolega golf 4 1.4 75km je katastrofaln, žre več kot liter olja na 2k km, bencina pa pije cca 7.5-9L, kar je ogromno za tako nepremičnino.

Uglavnem, roko na srce, takrat v časih polota in golfa 3/4 ni imel dobre bencinarje. Majo pa zato tolk boljše dizle.

Zdaj z novimi TSI-i zgodba veliko drgačna :)

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če okt 22, 2009 10:06 pm

Če boš kje dobil max.oprema bo to definitivno kakšen KOrejc od Korejcev je najboljši Hyundai ga imam tud sam Hyundai Accent l.98 ima servo, elek.pomik stekel, cz, 2x airbag tak avto danes stane okoli 500-600 evrov.
Avto ima res dost prostoa, jaz sem zadnjič peljal vse skupaj 600kg, zadaj sem naložil nek material do vrha, ampak mi je bilo mal žal, ker je bil avto od tal samo slabih 5 cm kolesa pa so stala postrani. Poraba pri 1.5 je poleti 6-7 litrov, pozimi pa mal nad 7 litrov.
Vozim ga komaj 15.000km pa ga bom še vozil nekaj časa, ker ga rabim zelo.

Recimo poglej tegale

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3228323&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3227174&show=1
ITD

Jaz sem bil tud tik pred nakupom Accenta skeptičen, da ne bo OK prečekiral sem tudi vse forume in je 90% folka ga pohvalilo pa so ga nekateri vozil po 150.000km in več, nekateri so mel 250.000km pa so pisali, da še vedno dela ko urca.

PRIPOROČAM NAKUP
Zadnjič spremenil abcabc, dne Če okt 22, 2009 10:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Če okt 22, 2009 10:10 pm

Jože20 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:Samo ne kupit VW-ja bencinarja, ker ti bo žau. Še posebej 1.0, 1.2, 1.4, 1.6 v polotih.

Zakaj že?

lp

Pa znajo kar konkretno olje pit. In to po 1 liter na 1000km. Js sm se smejau ko sm gledau manual od polota 1.0 50km, pa piše notr da je normalna porabe liter olja na 1k km :) Potem od kolega golf 4 1.4 75km je katastrofaln, žre več kot liter olja na 2k km, bencina pa pije cca 7.5-9L, kar je ogromno za tako nepremičnino.

Uglavnem, roko na srce, takrat v časih polota in golfa 3/4 ni imel dobre bencinarje. Majo pa zato tolk boljše dizle.

ajoj ne pisat bedarije, če ne poznaš teh motorjev te motorji zlasti 1.6 in 1.8 so zelo vzdržljivi in tud poraba ni visoka.
1.4 pije 6-7litrov
1.6 pije 7-8 litro
1.8 pa 8/9 ali celo pod 8 litrov. Vse različice sem imel.
Edine težave, ki imajo motorji so termostati in menjalniki vse ostalo je OK.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če okt 22, 2009 10:13 pm

abcabc je napisal/-a:
Poraba pri 1.5 je poleti 6-7 litrov, pozimi pa mal nad 7 litrov.......
PRIPOROČAM NAKUP

olja.... :P

kako "priporočaš" če si pa v eni temi (ne da se mi iskat, ker maš 20 nickov in 200 tem si odprl) napisal da nevela nič in da ti je nevem kako žal, da si ga kupil in da je suzuki veliko boljši kot ti hyundaji..... :?: :!:

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Če okt 22, 2009 10:15 pm

sašo5 je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:
Poraba pri 1.5 je poleti 6-7 litrov, pozimi pa mal nad 7 litrov.......
PRIPOROČAM NAKUP

olja.... :P

kako "priporočaš" če si pa v eni temi (ne da se mi iskat, ker maš 20 nickov in 200 tem si odprl) napisal da nevela nič in da ti je nevem kako žal, da si ga kupil in da je suzuki veliko boljši kot ti hyundaji..... :?: :!:

Ma ja čudno sem hud, če mislim, da bo 11 let star avto delal popolnoma brez težav. Hyundai se pri teh letih obnaša res dobr, če pač tisto plavanje in porabo olja odmislim.
Amortizerji tud niso večni za olje pa je tako, da so ga eni vlival še dolga leta not pa jim še danes dela motor.

Za tistega swifta pa ti lahko povem, da sem takrat komaj uspel kupit drug avto, ker nebi prevozil s swiftom niti 500 km

most wanted
Novinec

Napisal/-a most wanted Če okt 22, 2009 10:22 pm

lej eni accenti pijejo olje drugi ne uglavnm pa tud ce pije malenkost olja bo motor delau brez problema poznam ljudi k majo prevozenih 250.000km+ pa jim dela avto ko urca :D

in govorim tud iz lastnih izkusen da je accent zlo dober avto za ta denar k ga dobis
jst vem da tega k ga mam sedaj kupljen od prvega lastnika bo pri men zihr se 100.000km ce ne vec.lp
Slika

Uporabniški avatar
lukich
Nov uporabnik

Napisal/-a lukich Če okt 22, 2009 11:49 pm

Sam sem imel accenta in se mi je zdel kr uredu. Edino kar me motilo je bilo da je pil olje , mehko vzmetenje in rjavenje obrob. Drugače pa v 2 letih kot sem ga imel sem za vzdrževanje porabil minimalno €.

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Pe okt 23, 2009 4:44 am

abcabc je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

Zakaj že?

lp

ajoj ne pisat bedarije, če ne poznaš teh motorjev te motorji zlasti 1.6 in 1.8 so zelo vzdržljivi in tud poraba ni visoka.
1.4 pije 6-7litrov
1.6 pije 7-8 litro

Vse ostalo je okej?

Zakja potem 1.4 Golfi 4 imajo en kup serijskih napak? Vsi 1.4 golfi žrejo olje, to je že čist normalno, vsi to vejo :roll: Žre bencina pa glih tulko, kot 2.0. To je kao dobr bencinar?

Sodelavec ima Polota 1.6 letnik 99 če se ne motim, to je šele pogreb od motorja. 75km, ki se ne premaknejo nikamor, tako lenega motorja še v življenju nism vidu. Aja btw, tudi olje žre. Pravijo na servisu, da tako pač je pr starejših VW bencinarjih, da bi blo treba ventile in teflone menjat verjetno.

Moj sosed mizar, je kupil polota 1.0 za hčero lani. Prodal ga je po 3 mescih, saj je tolk olja žrlo, da je že oreng kadilo. V navodilih piše da je liter na 1000k km normalna poraba :D Js res nism mogu verjet. Pr Cliotu piše max 3dcl na 1000k :D

Mi smo imeli doma let 2000 1.4 Polota, dokler ga oče ni sesipal. Tisto je biu taki pogreb da ni res. In ja uganu si, olje je piu, en kup stvari je šlo v malogo v roku enega leta. Kupljen pa 2 leta star, z cca 20k km. Aja piu je cca 7+, pod 7 se ga teško spravi.

Uglavnem point je, da VW becinarji premalo dajo od sebe, glede na to kolk popijejo.

In potem se bo sašo delal b***** iz 1.5 Accenta, kako žre olje :lol:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 23, 2009 5:40 am

Jože20 je napisal/-a:

sploh ne delam "bedake" iz accenta, prej se čudim "sončku" ki enkrat avto hvali enkrat pa graja.................kar se pa tiče olja in hyundaja; tefloni se zamenjajo in zadeva dela dalje_banalni rečeno 30 eur pa 3 ure dela.....

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Pe okt 23, 2009 12:23 pm

Jože20 je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

Zakaj že?

lp

1.4 pije 6-7litrov
1.6 pije 7-8 litro

Vse ostalo je okej?

Zakja potem 1.4 Golfi 4 imajo en kup serijskih napak? Vsi 1.4 golfi žrejo olje, to je že čist normalno, vsi to vejo :roll: Žre bencina pa glih tulko, kot 2.0. To je kao dobr bencinar?

Sodelavec ima Polota 1.6 letnik 99 če se ne motim, to je šele pogreb od motorja. 75km, ki se ne premaknejo nikamor, tako lenega motorja še v življenju nism vidu. Aja btw, tudi olje žre. Pravijo na servisu, da tako pač je pr starejših VW bencinarjih, da bi blo treba ventile in teflone menjat verjetno.

Moj sosed mizar, je kupil polota 1.0 za hčero lani. Prodal ga je po 3 mescih, saj je tolk olja žrlo, da je že oreng kadilo. V navodilih piše da je liter na 1000k km normalna poraba :D Js res nism mogu verjet. Pr Cliotu piše max 3dcl na 1000k :D

Mi smo imeli doma let 2000 1.4 Polota, dokler ga oče ni sesipal. Tisto je biu taki pogreb da ni res. In ja uganu si, olje je piu, en kup stvari je šlo v malogo v roku enega leta. Kupljen pa 2 leta star, z cca 20k km. Aja piu je cca 7+, pod 7 se ga teško spravi.

Uglavnem point je, da VW becinarji premalo dajo od sebe, glede na to kolk popijejo.

Veš morda je pa krivo nepravilno vzdrževanje vozila.

Brat ima polota 1.4 že 150.000 km v njegovi lasti in vrjel ali ne je imel težave samo z termostatom in cca 5000km nazaj mu je šel po gobe menjalnik je pa bil avto vseskozi redno servisran nikol se ni šparalo na materialh in se je menjalo po predpisih.
J

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a sacrifice Pe okt 23, 2009 2:06 pm

sam bi svetoval Opel astro(starejšo) 1.4, 1.6, dobri motorji, vzdržljivi in z malo porabo.
Opel corso 1.2,1.4 soliden avto
če dobiš seveda golf 3 1.9td aaz večni motor ali pa samo 1.9d
to je zaenkrat kar mi pade na pamet

lp
Power is nothing without control!!!!!

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Pe okt 23, 2009 2:16 pm

abcabc je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

Zakaj že?

lp

1.4 pije 6-7litrov
1.6 pije 7-8 litro

Vse ostalo je okej?

Veš morda je pa krivo nepravilno vzdrževanje vozila.

Brat ima polota 1.4 že 150.000 km v njegovi lasti in vrjel ali ne je imel težave samo z termostatom in cca 5000km nazaj mu je šel po gobe menjalnik je pa bil avto vseskozi redno servisran nikol se ni šparalo na materialh in se je menjalo po predpisih.
J

Točno to sm pozabu omenit, ležaji v menjalnikih se raspadajo. Vsaj po prvih 60k km so se. Zdaj te ki se prodajajo po netu so več ali manj z obnovljenimi že.

Verjamem da je šel brez problemov, tudi nekateri 2.2 dCi gredo brez problemov pa čeprav so drugače problematični motorji.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe okt 23, 2009 2:20 pm

@jože20

Da ne bom smetil teme ti povem samo tole. Prijavljen si tri tedne in si že pameten. Dej malo manj brihtola pij in se malo umiri. Vseh tvojih 67 izjav, ki si jih napisal so samo sra... in nič drugega.
Če nimaš kaj bolj pametnega za delat rajši glej risanke na tv-ju in ne smeti po forumu s svojimi izjavami.

Kar pa se tiče motorjev in ostalih zadev pa govori iz lastnih izkušenj ne pa o tem kaj je baba čula baba rekla v vaškem lokalu za šankom z pivom v roki.

@ gigi1985 se opravičujem za smetenje teme ampak drugače ne gre. :oops: :oops:

lp

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če jan 07, 2010 3:55 pm

tudi sam študent kupujem avto za 500€

odloču sm se za cliota 93-96
- rt oprema (daljinsko, servo itd..)
- 1.2 če vzameš porabi 6/100
- ne kvarijo se dosti
- poceni registracija

pa tudi accente hvalijo, samo je dražja registracija
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Če jan 07, 2010 4:05 pm

honda civic 90 letnik
1.4 16v 90 ps supr motor neunicljiv.potem se usa 1.5 motor al pa kr d serijo 130ps zre mal,gre pa k pes
moral sm se hondo dodat.ce neb jst bi pa ker drug :D

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Če jan 07, 2010 4:21 pm

zuzek je napisal/-a:tudi sam študent kupujem avto za 500€

odloču sm se za cliota 93-96
- rt oprema (daljinsko, servo itd..)
- 1.2 če vzameš porabi 6/100
- ne kvarijo se dosti
- poceni registracija

pa tudi accente hvalijo, samo je dražja registracija

Če dobiš lepega je to super avto za ta denar, tudi accent je fajn, samo zelo rjavijo. Za ta denar bi kar cliota gledal :)

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Če jan 07, 2010 5:00 pm

Kaj pa kakšna 106ka? Kot je meni znano so od letnika 96 dalje cinkani, poleg tega padeš pri 1.0 motorju en razred nižje pri zavarovanju kot pri 1.2 cliotu. Je pa res, da razen voznikovega airbaga nimajo nič od opreme. Sam sem imel 106ko dve leti in pol, in kar se tiče vzdrževanja je avto res primeren za študentski žep, tankaš in voziš.

Npr. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3411794&show=1
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov