Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Ne okt 25, 2009 4:33 pm

timm je napisal/-a:letno-zimske gume??? :-) Misliš M+S?

mogoče so pa celoletne... 8) Goodyear Vector?

axxxe
Nov uporabnik

Napisal/-a axxxe Ne okt 25, 2009 4:34 pm

...sej zato, grem pa juri še na seris pa nej oni pregledajo... a se ne vid da ma avto več k 40000km? Še 1x, majo mogoče oni kej orhivirane servise v računalnikih...če grem na isti servis kjer naj bi bil že servisiran vedno (Peugeot Vič)... Ali tudi serviserji ne morejo vedeti, ali ma avto res samo 40000km ali več? Aja...ammmm...jah nevem, letno-zimske je reku..kw pa jz vem:D

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Ne okt 25, 2009 4:44 pm

No, jaz bi si na tvojem mestu vzel še dan ali časa, ker obstaja možnost, da je to tista reč, ki se sveti, pa ni ravno zlato...

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Ne okt 25, 2009 5:17 pm

axxxe jaz ti prodam svojga pugija :D poglej zs !!! ga lahko pelješ na kateri koli servis hočeš pa preveriš km. 8) 8)

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Ne okt 25, 2009 5:46 pm

Glede ABS. Ga verjetno res nima, če je oprema Mistral. Če do sedaj nisi imel ABS ga tudi sedaj ne boš pogrešal. ABS ima prednost samo v izrednih primerih. Sploh če gre za trdno podlago. Včasih je pa še slabše če ga imaš (snega, listje, blato). Jaz ga imam pa mi je dejansko prov prišel samo enkrat. Ker prej sem 7 let vozil avto, ki ga ni imel in vedno avtomatsko sam popuščam zavoro (tudi v primeru agresivnega zaviranja).

Za pregled avtomobila imaš pa AMZS, kjer ti to opravijo od 60 EUR naprej.
Se vidmo ko se zagledamo.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Ne okt 25, 2009 6:11 pm

čisto dovolj je, če ABS zares rabiš enkrat. Je pa izredno malo voznikov sposobnih pravilnega doziranja zavor v kritični situaciji, saj instinkt pravi, da pač pohodiš do konca. S tem seveda ne mislim predrkavanja po parkiriščih, ampak situacijo, ko je hudič vzel šalo in gledaš direktno v široko odprte oči voznika nasproti vozečega šleperja...

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Ne okt 25, 2009 6:50 pm

M je napisal/-a:čisto dovolj je, če ABS zares rabiš enkrat. Je pa izredno malo voznikov sposobnih pravilnega doziranja zavor v kritični situaciji, saj instinkt pravi, da pač pohodiš do konca. S tem seveda ne mislim predrkavanja po parkiriščih, ampak situacijo, ko je hudič vzel šalo in gledaš direktno v široko odprte oči voznika nasproti vozečega šleperja...

Sem se že znajdu v situaciji ko je šlepar v klanec prehiteval s hitrostjo 50 km/h jaz pa 120 ko ga zagledam (ovinkasta cesta-višnjegorski klanec AC). Prvo kar sem pomislil je blo kako se bom nalimal v zadek. Potem sem pa s popuščanjem (vmes prižgal vse 4 žmigavce in vrgel v četrto, tretjo brzino) in na koncu s blokiranimi kolesi komaj izognil po desni strani. Ko je vse to on videl se je začel pa še vračati na vozni pas kjer sem bil pa jaz. Potem me je pa hupa rešila da me ni stisnil.

Na koncu so bila kolesa tako blokirana, da je popustil šrauf od sprednje leve strani kolesa. Slišal sem pok zato sem doma vzdignil avto, da pogledam zavore in se začne kolo lepo majati. Da se pa hitro naučiti samostojno popuščati zavoro. To dosežeš, če veliko uporabljaš zavore brez ABS in tudi kakšne malo slabše kvalitete, kjer kolesa dejansko hitro blokirajo.

P.S. Aja ABS me pa v tej situaciji ne bi rešil. Ravno tako bi moral zamenjati vozni pas, ker je bilo enostavno preblizu.
Se vidmo ko se zagledamo.

slodreamer
Nov uporabnik

Napisal/-a slodreamer Ne okt 25, 2009 8:05 pm

axxxe je napisal/-a:...sej zato, grem pa juri še na seris pa nej oni pregledajo... a se ne vid da ma avto več k 40000km? Še 1x, majo mogoče oni kej orhivirane servise v računalnikih...če grem na isti servis kjer naj bi bil že servisiran vedno (Peugeot Vič)... Ali tudi serviserji ne morejo vedeti, ali ma avto res samo 40000km ali več? Aja...ammmm...jah nevem, letno-zimske je reku..kw pa jz vem:D

jst sem klical na fordov servis ko sem kupoval avtomobil, pa so povedali da izdajajo samo informacije o posegih, ki so bili opravljeni pod tvojim lastništvom, torej ne boš izvedel sam nič, mogoče če gre lastnik zraven ...

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Ne okt 25, 2009 9:30 pm

mihaing je napisal/-a:letnik in kilometri ne pomenijo nič, če motor ni bil redno servisiran in je avto po možnosti še brez opreme.

Raje povej kaj potrebuješ...

Kaj da kilometri ne pomenijo nič, če ima avto 100000km je še enkrat bolj iztrošen kot avto z 50000km. To ali ima avto kaj opreme ali ne je bolj malo pomembno, če se nekomu gre da bo za čim manj denarja kupil avto v čimboljšem stanju in da mu že takoj na začetku ne bo treba delat kakega dragega servisa, plus menjat amortizerje in pa gume in bremze.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Ne okt 25, 2009 9:58 pm

M je napisal/-a:če je kupil avto od 1. lastnice pač ni prvi lastnik. pika. torej laže. in če laže glede tega, kdo ve, o čem še laže. od takšnega jaz ne kupim avta že iz principa. se bo pa izkazalo, da je servisna prirejena, kilometri prevrteni, pa kar naenkrat on ne bo nič kriv...

axxxe tole ti je uporabnik M dobr napisal.
Od takih raje pojdi stran in raje en zamujen dobr avto, kot kupljen slab.

fiatpowered je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:letnik in kilometri ne pomenijo nič, če motor ni bil redno servisiran in je avto po možnosti še brez opreme.

Raje povej kaj potrebuješ...

Kaj da kilometri ne pomenijo nič, če ima avto 100000km je še enkrat bolj iztrošen kot avto z 50000km.

Imaš delno prav, ampak ali si mogoče pomislil, če nekdo dela po 50.000km na leto po AC in nekdo po 50.000km po kakšnih makdema cestah, mestne relacije, obisk gora z avtom do parkirišča nekej nad 1000 metrov, nepravilno vzdrževanje, parkiranje na pločnikih.
Prvi avto bo lahko po treh letih, kot nov, drugi pa vprašanje, če bo zdržal 150.000km brez večjih stroškov.

axxxe
Nov uporabnik

Napisal/-a axxxe Po okt 26, 2009 9:34 am

abcabc je napisal/-a:
M je napisal/-a:če je kupil avto od 1. lastnice pač ni prvi lastnik. pika. torej laže. in če laže glede tega, kdo ve, o čem še laže. od takšnega jaz ne kupim avta že iz principa. se bo pa izkazalo, da je servisna prirejena, kilometri prevrteni, pa kar naenkrat on ne bo nič kriv...

axxxe tole ti je uporabnik M dobr napisal.
Od takih raje pojdi stran in raje en zamujen dobr avto, kot kupljen slab.

to je res...samo če pogledaš pri kakšnih prodajalcih rabljenih vozil imajo isto napisano 1. lastnik pa so ga tudi kupili od neke osebe prej... ta gospod pravi, da je avto stal v garaži za prodajo od takrat, tudi registriran ni...

danes grem na amzs kje pregledajo rabljena vozila, pa da vidimo kaj imamo:D

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po nov 30, 2009 1:10 pm

timm je napisal/-a:Moja punca prodaja tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3197937&show=1

Je pa redno servisiran, narejen servis in res lepo ohranjen.

Imaš PM..
No escape from the mass mind rape...

Tartarlol
Nov uporabnik

Napisal/-a Tartarlol Ne jan 03, 2010 9:13 pm

Pozdravljeni!

To se mi zdi najbolj primerna tema zato bi si jo upal malo sposoditi.
Iščem avto, ki ima obvezno pogon na zadnja kolesa ali full time 4WD(kot imreza, evo ali lancia delta integrale), >150HP, min. 4 sedeži in ročni menjalnik, po možnosti pa še trdo vzmetenje in možnst nastavljanja LSDja.
Prostornina, gorivo, kilometri in letnik niso važni.
Za enkrat sem gledal MB 190E Cosworth, ampak ga je zaradi redkosti zelo težko dobiti.
BMWji odpadejo. Prosil bi vas, da napišete čimveč konktretnih modelov z letniki.
Lepo bi bilo, če bi bila cena pod 4k€, drugače pa se informacij o dražjih modelih ne bi branil (torej ni treba gledat na to mejo, kajti lahko sam potem izločim tiste, ki mi ne bi ustrezali).
LP!

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Po jan 04, 2010 8:24 pm

Okej jst se tut odločam za nakup avta do nekje 4000€ oz 4500€ max.
Torej največ gledam dizelaše 1.5,65konjev z vso opremo(centralno,klima,elek stekel,elek špeglov,abs,airbag...) nekje od 2004 letnik dalje.
Kilometri tam nekje do 80 000,kaj pravite bo to vredu nakup al priporočate ker drug avto? Rabim nekaj takega da je poceni za vzdrzevat in poceni za vozit.

Nekje je en omenil raje kupi enega z 100 000km realnimi kot pa enega z prevrtenimi na 80 000km, mislim to je totalna bedarija.
Nikjer nepiše da človek uporablja avto vsakodnevno. Babica ma 2003 letnika pa ima 30 000km, tko da se mi zdi nesmisel.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 04, 2010 8:27 pm

cobra11 je napisal/-a:Okej jst se tut odločam za nakup avta do nekje 4000€ oz 4500€ max.
Torej največ gledam dizelaše 1.5,65konjev z vso opremo(centralno,klima,elek stekel,elek špeglov,abs,airbag...) nekje od 2004 letnik dalje.
Kilometri tam nekje do 80 000,kaj pravite bo to vredu nakup al priporočate ker drug avto? Rabim nekaj takega da je poceni za vzdrzevat in poceni za vozit.

Nekje je en omenil raje kupi enega z 100 000km realnimi kot pa enega z prevrtenimi na 80 000km, mislim to je totalna bedarija.
Nikjer nepiše da človek uporablja avto vsakodnevno. Babica ma 2003 letnika pa ima 30 000km, tko da se mi zdi nesmisel.

Zlo težko boš dobu človeka, ki ma dizla za vikend vožnje do trgovine ;) .

Če pa ne delaš ravno 50kkm na leto raje glej bencinarje, skupno boš na bboljšem.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po jan 04, 2010 8:33 pm

Glede na tvoje bolj nerealne želje (glede na ceno in letnik) ne dobiš nič drugega kot kakšnega clia pa še to v nekaj več prevoženimi kilometri.

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Po jan 04, 2010 8:55 pm

Ja naredim nekje 10-20k Km glede da se bom vozil na faks in tako dalje.
Zakaj pa dizelaš ni za manjše kilometrine?
No mislim glejte, trenutno mam klijaša 95 letnik 1.4 vredu stvar tako da sem nasploh z renoji zadovoljen. Nimam ravno nekih iskušen še pa tudi drugače drugi avtomobilov še nisem vozil,zato lahko tudi sami predlagate kaj bi kupli za ta denar, ker ipak 4K€ ne bom kr tako stran vrgel :D

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Po jan 04, 2010 10:44 pm

cobra11 je napisal/-a:Ja naredim nekje 10-20k Km glede da se bom vozil na faks in tako dalje.
Zakaj pa dizelaš ni za manjše kilometrine?
No mislim glejte, trenutno mam klijaša 95 letnik 1.4 vredu stvar tako da sem nasploh z renoji zadovoljen. Nimam ravno nekih iskušen še pa tudi drugače drugi avtomobilov še nisem vozil,zato lahko tudi sami predlagate kaj bi kupli za ta denar, ker ipak 4K€ ne bom kr tako stran vrgel :D

Nekaj predlogov:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3360695&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3338967&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3373151&show=1

Bi pa za študentski žep vzel raje bencinarja kot diesla.

Lp

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Re: Kupujem avto do 4000€

Napisal/-a berlonso So apr 09, 2011 8:45 am

Pozdravljeni!
da ne odpiram nove teme bom tukaj pisal dalje, saj ravno tako kupujem avto do max 4000, recimo raje do 3500 eur.
največji pogoj je zanesljivost vozila, nebi rad vlagal v dele kot sem počel do sedaj, ko sem se s prejšnjim nakupom po lastni krivdi zafrknil.
2. pogoj je da ni avtomobil preveč potraten (prevelika kubikaža zaradi zavarovanja, posledično velika poraba)
to sta nekako 2 osnovna pogoja, fanj bi seveda blo od 1. lastnika in pa da je iz primorske, raje nebi delal 200km v obe smeri za ogled vozila.
za predloge se vsem lepo zahvaljujem!
nekako mi je v oči padel trenutno tale golf:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4720251&show=1 , me pa malo skrbi saj ima rijatelj na Golfu ravno tak motor, mu pa olje pušča precej, vse je mastno okrog motorja, zelo je razočaran.
zato bi mi mnenja okrog teh motorjev prav prišla...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4698748&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4700114&show=1
in pa fanj bi mi bilo če bi imelo vozilo 5 vrat... žal pa so v manjšini.
lp

Steinkauz
Novinec

Re: Kupujem avto do 4000€

Napisal/-a Steinkauz So apr 09, 2011 9:33 am

Tudi moj kolega ima golf IV letnik 98 1.4 in mu precej olje žre pa to pa tut ga je že neki rihtal.
Sam imam 1.9 tdi, kateri ima po števcu 190kkm, realno pa pomoje okol 250kkm.
Nobenih problemov, tko da lahko pogledaš še kej v to smer. Sam pa golfi kr držijo ceno, tko da so kr dragi.
Pomoje kak clio še najbolš.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov