graal je napisal/-a:Pozdravljen!
Če že gledaš novega megana in golfa, daj še poglej za novim focusom ali mazdo3. Presenečen boš nad vozniumi lastnostmi in prostornostjo (predvsem mazda3.)
lp, Aleš.
GregorM je napisal/-a:- naslednja je bila na vrsti Kia Ceed. Pričakovanja z moje strani so bila zelo nizka, vendar sem bil zelo pozitivno presenečen nad kvaliteto izdelave in vožnjo. Žal pa je razočaral bencinski motor. Imeli so sicer samo 1.4, ki naj bi imel na papirju 109 km, vendar je bil občutek pri pospeševanju kot da jih ima 60. Ker ne maram bednega občutka, ko na avtocesti pri prehitevanju stojiš z obema nogama na gasu, zadaj se pa nabira vrsta, je Kia izpadla.
Energetik81 je napisal/-a:GregorM je napisal/-a:- naslednja je bila na vrsti Kia Ceed. Pričakovanja z moje strani so bila zelo nizka, vendar sem bil zelo pozitivno presenečen nad kvaliteto izdelave in vožnjo. Žal pa je razočaral bencinski motor. Imeli so sicer samo 1.4, ki naj bi imel na papirju 109 km, vendar je bil občutek pri pospeševanju kot da jih ima 60. Ker ne maram bednega občutka, ko na avtocesti pri prehitevanju stojiš z obema nogama na gasu, zadaj se pa nabira vrsta, je Kia izpadla.
Tole je pa hudo pretiravanje, da se bo pri 109KM za tabo nabirala vrsta...![]()
Ne vem a sicer voziš dizla, ampak 1,4 CVVT motor ima max navor pri 4000 rpm+ in se zavrti vsaj do 6500. Se mi kar zdi, da si šaltal pri 2500rpm in potem jamral, da nikamor ne gre. Sicer je pa pri mestni vožnji dosti 30KM, glede na polžje speljevanje in premikanje... Sam vozim 84KM avto, pa nikoli ni nobene vrste za mano...
Energetik81 je napisal/-a:Tole je pa hudo pretiravanje, da se bo pri 109KM za tabo nabirala vrsta...![]()
GregorM je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Tole je pa hudo pretiravanje, da se bo pri 109KM za tabo nabirala vrsta...![]()
Saj verjamem, da ima pri točno določenih obratih in lepem vremenu res 109 km, samo jaz pod udobnostjo vožnje razumem tudi to, da ne poslušam tuljenja mašine in ne šaltam gor in dol za vsako prehitevanje. Po mojem občutku ima ta motorček problem s krivuljo navora, drugače je pa pri nižjih obratih res tih, kar mi je bilo všeč.
Pa da nadaljujem zgodbo:
Včeraj sva izbrala rdečega Bravota 1.4 turbo in danes zjutraj sem ga imel namen plačat. Pa se nisem mogel čisto sprijaznit, da bi vozil avto, ki ga sestavljajo neki makaronarji in sem izvedel še en poizkus preusmeritve k meni ljubšemu VAGu. Golfa v kakšni lepi barvi bi mogoče spravil skozi oz.ženo prepričal, da to ni tisti grdi Golf diesel izpred 10 let. Prva dva klica sta bila neuspešna, potem pa na Porscheju najdem Golfa VI 1.8 TSI Sidharta v barvi šampanjca. Prodajalcu lepo razložim, da imam denar v žepu in ga pridem takoj iskat, če mi ponudi dobro ceno. On pa zatrmoglavi, da po telefonu pa cene že ne bo razlagal. Osebno naj pridem, pa mi bo povedal drugače pa nič. In potem je bilo nič. Jaz sem odnesel denar k prijaznemu Fiatovemu trgovcu, Porsche pa še naprej prodaja svojega Golfa.
GregorM je napisal/-a:Ker sem vzel avto iz salona, so mi dali nekaj dodatnih ugodnosti. Za 13.800 EUR sem dobil Bravo 1.4T Emotion + nekaj dodatne opreme + 7 letno garancijo + 50% popust na zavarovanje. V tem trenutku zgleda dober nakup, če sem izbral pravilno bom pa vedel šele čez kakšno leto.
Gosic je napisal/-a:Ko sem bral tvoj prispevek, sem si že rekel oz razlagal, ko si se obrnil k vagu: tipični Slovenec... vendar si me na koncu zelo pozitivno presenetil. Bravo je meni res bomba avto, notranjost sicer ni, mi je pa zunanjost, še posebej če vržež nanga kake 17-18-19ke... ESP imaš?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov