Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Če nov 05, 2009 3:09 am

Jaz bi na vajnem mestu počakal do 15. decembra, ko pride nova astra, ki bo s ceno pomoje pri meganu. Meni je prav lepa in dosti velika, v ponudbi bo pa tudi 1.4 turbo 140KM.

http://www.siol.net/avtomoto/predstavit ... astra.aspx

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če nov 05, 2009 6:46 am

Megan ima večji prtljažnik kot si misliš, posledično manj prostora na zadnjih sedežih, jaz s stvojimi 180 sm sem v vožnji na Hvar zadaj trpel.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Če nov 05, 2009 7:01 am

Pozdravljen!

Če že gledaš novega megana in golfa, daj še poglej za novim focusom ali mazdo3. Presenečen boš nad vozniumi lastnostmi in prostornostjo (predvsem mazda3.)

lp, Aleš.
Slika

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Če nov 05, 2009 7:36 am

Kaj pa morda kakšna Škoda Roomster?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 05, 2009 12:22 pm

graal je napisal/-a:Pozdravljen!

Če že gledaš novega megana in golfa, daj še poglej za novim focusom ali mazdo3. Presenečen boš nad vozniumi lastnostmi in prostornostjo (predvsem mazda3.)

lp, Aleš.

Če je pri golfu problem dolgočasnost, potem tudi focus odpade, vsaj kar se notranjosti tiče. Mazdo 3 pa mogoče nebi bilo slabo probat pred dokončnim nakupom...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če nov 05, 2009 1:01 pm

GregorM je napisal/-a:- naslednja je bila na vrsti Kia Ceed. Pričakovanja z moje strani so bila zelo nizka, vendar sem bil zelo pozitivno presenečen nad kvaliteto izdelave in vožnjo. Žal pa je razočaral bencinski motor. Imeli so sicer samo 1.4, ki naj bi imel na papirju 109 km, vendar je bil občutek pri pospeševanju kot da jih ima 60. Ker ne maram bednega občutka, ko na avtocesti pri prehitevanju stojiš z obema nogama na gasu, zadaj se pa nabira vrsta, je Kia izpadla.

Tole je pa hudo pretiravanje, da se bo pri 109KM za tabo nabirala vrsta... :roll:
Ne vem a sicer voziš dizla, ampak 1,4 CVVT motor ima max navor pri 4000 rpm+ in se zavrti vsaj do 6500. Se mi kar zdi, da si šaltal pri 2500rpm in potem jamral, da nikamor ne gre. Sicer je pa pri mestni vožnji dosti 30KM, glede na polžje speljevanje in premikanje... Sam vozim 84KM avto, pa nikoli ni nobene vrste za mano...

Sicer pa za mestno vožnjo priporočam recimo I20 1,4 CVVT Style oprema (avtomatska klima, ESP, 6 Airbagov, usnjen volan z komandami za radio, USB priključek...) za dobrih 12k€. Dodaš še 1000€ za avtomatski menjalnik pa recimo 700€ za 1,6 mašino, pa si na konju.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če nov 05, 2009 2:13 pm

Energetik81 je napisal/-a:
GregorM je napisal/-a:- naslednja je bila na vrsti Kia Ceed. Pričakovanja z moje strani so bila zelo nizka, vendar sem bil zelo pozitivno presenečen nad kvaliteto izdelave in vožnjo. Žal pa je razočaral bencinski motor. Imeli so sicer samo 1.4, ki naj bi imel na papirju 109 km, vendar je bil občutek pri pospeševanju kot da jih ima 60. Ker ne maram bednega občutka, ko na avtocesti pri prehitevanju stojiš z obema nogama na gasu, zadaj se pa nabira vrsta, je Kia izpadla.

Tole je pa hudo pretiravanje, da se bo pri 109KM za tabo nabirala vrsta... :roll:
Ne vem a sicer voziš dizla, ampak 1,4 CVVT motor ima max navor pri 4000 rpm+ in se zavrti vsaj do 6500. Se mi kar zdi, da si šaltal pri 2500rpm in potem jamral, da nikamor ne gre. Sicer je pa pri mestni vožnji dosti 30KM, glede na polžje speljevanje in premikanje... Sam vozim 84KM avto, pa nikoli ni nobene vrste za mano...

Ta motor ima max. navor 137 Nm šele pri 5000 obratih

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če nov 05, 2009 2:28 pm

No, sej to sm hotu rečt. Max moč pa šele pri 6200rpm. To pomeni, da se šele nad 4000rpm začne dogajati takemu avtu. In če si navajen kakega dizla, je verjetno kar drugačen občutek...
Se da pa tud s tako mašino lepo voziti pri 2000rpm, preverjeno. Če hočeš pospeške itd, pa je treba seveda v obrate.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Če nov 05, 2009 2:48 pm

Energetik81 je napisal/-a:Tole je pa hudo pretiravanje, da se bo pri 109KM za tabo nabirala vrsta... :roll:

Saj verjamem, da ima pri točno določenih obratih in lepem vremenu res 109 km, samo jaz pod udobnostjo vožnje razumem tudi to, da ne poslušam tuljenja mašine in ne šaltam gor in dol za vsako prehitevanje. Po mojem občutku ima ta motorček problem s krivuljo navora, drugače je pa pri nižjih obratih res tih, kar mi je bilo všeč.

Pa da nadaljujem zgodbo:
Včeraj sva izbrala rdečega Bravota 1.4 turbo in danes zjutraj sem ga imel namen plačat. Pa se nisem mogel čisto sprijaznit, da bi vozil avto, ki ga sestavljajo neki makaronarji in sem izvedel še en poizkus preusmeritve k meni ljubšemu VAGu. Golfa v kakšni lepi barvi bi mogoče spravil skozi oz.ženo prepričal, da to ni tisti grdi Golf diesel izpred 10 let. Prva dva klica sta bila neuspešna, potem pa na Porscheju najdem Golfa VI 1.8 TSI Sidharta v barvi šampanjca. Prodajalcu lepo razložim, da imam denar v žepu in ga pridem takoj iskat, če mi ponudi dobro ceno. On pa zatrmoglavi, da po telefonu pa cene že ne bo razlagal. Osebno naj pridem, pa mi bo povedal drugače pa nič. In potem je bilo nič. Jaz sem odnesel denar k prijaznemu Fiatovemu trgovcu, Porsche pa še naprej prodaja svojega Golfa.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če nov 05, 2009 2:57 pm

Čestitke k dobri odločitvi in mnogo varnih kilometrov.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če nov 05, 2009 6:01 pm

Prav si izbral in upam, da ti bo služil. Zanima me ali si izbral podaljšano garancijo?

Trenutno jo ponujajo z občutnimi popusti.

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Če nov 05, 2009 7:10 pm

Ker sem vzel avto iz salona, so mi dali nekaj dodatnih ugodnosti. Za 13.800 EUR sem dobil Bravo 1.4T Emotion + nekaj dodatne opreme + 7 letno garancijo + 50% popust na zavarovanje. V tem trenutku zgleda dober nakup, če sem izbral pravilno bom pa vedel šele čez kakšno leto.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če nov 05, 2009 9:45 pm

Ups....sem kar pri prvi strani nehal brati očitno :lol:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če nov 05, 2009 10:04 pm

GregorM je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Tole je pa hudo pretiravanje, da se bo pri 109KM za tabo nabirala vrsta... :roll:

Saj verjamem, da ima pri točno določenih obratih in lepem vremenu res 109 km, samo jaz pod udobnostjo vožnje razumem tudi to, da ne poslušam tuljenja mašine in ne šaltam gor in dol za vsako prehitevanje. Po mojem občutku ima ta motorček problem s krivuljo navora, drugače je pa pri nižjih obratih res tih, kar mi je bilo všeč.

Pa da nadaljujem zgodbo:
Včeraj sva izbrala rdečega Bravota 1.4 turbo in danes zjutraj sem ga imel namen plačat. Pa se nisem mogel čisto sprijaznit, da bi vozil avto, ki ga sestavljajo neki makaronarji in sem izvedel še en poizkus preusmeritve k meni ljubšemu VAGu. Golfa v kakšni lepi barvi bi mogoče spravil skozi oz.ženo prepričal, da to ni tisti grdi Golf diesel izpred 10 let. Prva dva klica sta bila neuspešna, potem pa na Porscheju najdem Golfa VI 1.8 TSI Sidharta v barvi šampanjca. Prodajalcu lepo razložim, da imam denar v žepu in ga pridem takoj iskat, če mi ponudi dobro ceno. On pa zatrmoglavi, da po telefonu pa cene že ne bo razlagal. Osebno naj pridem, pa mi bo povedal drugače pa nič. In potem je bilo nič. Jaz sem odnesel denar k prijaznemu Fiatovemu trgovcu, Porsche pa še naprej prodaja svojega Golfa.

Ko sem bral tvoj prispevek, sem si že rekel oz razlagal, ko si se obrnil k vagu: tipični Slovenec... vendar si me na koncu zelo pozitivno presenetil. Bravo je meni res bomba avto, notranjost sicer ni, mi je pa zunanjost, še posebej če vržež nanga kake 17-18-19ke... ESP imaš?

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Če nov 05, 2009 10:32 pm

GregorM je napisal/-a:Ker sem vzel avto iz salona, so mi dali nekaj dodatnih ugodnosti. Za 13.800 EUR sem dobil Bravo 1.4T Emotion + nekaj dodatne opreme + 7 letno garancijo + 50% popust na zavarovanje. V tem trenutku zgleda dober nakup, če sem izbral pravilno bom pa vedel šele čez kakšno leto.

Dobro si se odločil ;) še posebaj, ko si jih zavrnil na porsche-ju. Prav jim je če že oni ne pokažejo nobenega interesa jim je čist prav da se nisi sploh ukvarjal z njimi. Potem pa stokajo da nič ne prodajo :?
Veliko varnih kilometrov z tvojim novim bravotom ;)
PS: Če boš imel čas prilepi kakšno sliko bravota, lahko pa odpreš tudi novo temo v galeriji da si ga malo pobližje ogledamo ;)
LP

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 05, 2009 11:11 pm

Ja na teh VW servisih in v salonih znajo bit pravi "specialci". Sam mam tudi slabe izkušnje, čeprav sem z avti zelo zadovoljen. Pravilna odločitev!

Srečno vožnjo! ;)

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Pe nov 06, 2009 12:57 am

Gosic je napisal/-a:Ko sem bral tvoj prispevek, sem si že rekel oz razlagal, ko si se obrnil k vagu: tipični Slovenec... vendar si me na koncu zelo pozitivno presenetil. Bravo je meni res bomba avto, notranjost sicer ni, mi je pa zunanjost, še posebej če vržež nanga kake 17-18-19ke... ESP imaš?

Golfa sem preferiral izključno zaradi dobrih izkušenj z VAG izdelki v preteklosti (jaz vozim Audija, žena je imela Boro). Mi pa ni problem zamenjat znamke, če je razlog dober.

ESPja najin Bravo žal nima. Precej čudna poteza tovarne in uvoznika, da tega dodatka ne vgrajujejo serijsko. Naju ta pomanjkljivost tako zelo ne prizadane, ker imava drugi avto s superiornim pogonom (quattro) in je mala verjetnost da bo v slabem vremenu Bravo sploh šel na cesto, kaj šele da bi ga takrat podil čez kakšne ovinke. Če bi avto naročal po specifikaciji, bi ESP seveda zahteval.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe nov 06, 2009 8:53 pm

Novi bravo je res super (vsaj js mislim, da je zlo konkurenčen drugim). Čez kak mesec al dva prosim poročaj o vtisih - še najbolje preko PM :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM To nov 10, 2009 5:48 pm

Bravo je že par dni pri hiši in zaenkrat smo zelo zadovoljni.

Vožnja je izredno tiha in udobna - usedem se v avto, ga vžgem in se pri 2000 obratih brez vsakega ropotanja odpeljem. Če želim koga prehitet, pač pohodim gas in avto začne suvereno pospeševat. Turbo luknja ni opazna, vse skupaj bolj spominja na kakšen dober V6 motor. Je pa zanimiva razlika med porabo pri umirjeni vožnji in priganjanjem. Če ga peljem na 1/3 gasa, pije okoli 6 l/100 km, pri pedalu do podna, pa kazalec porabe prileze vse do 25 l. Trenutno povprečje je okoli 10 l, verjetno bo s časom še malo upadlo.

Druga zanimiva igračka je Blue&Me. Ko pridem v avto s telefonom v žepu se po bluetooth protokolu pogovorita in glavne funkcije telefona postanejo dosegljive s tipkami na volanu. Zvok se preusmeri na ozvočenje v avtu. Glede na to, da sem en avto že razbil zaradi tipkanja po telefonu, mi je ta funkcija všeč. Možno je tudi upravljanje z glasom, vendar le v angleščini, kar v praksi pomeni, da je možno priklicat kakšnega Petra ali Barbaro (izgovorjeno z angleškim naglasom), ostale slovenske prijatelje je pa treba izbrat iz imenika, ki se prikazuje na armaturni plošči.

Ostale stvari v avtu so take, kot pri vseh ostalih novih avtih srednjega razreda in zaenkrat nimam posebnih pozitivnih ali negativnih pripomb.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov