Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Po nov 02, 2009 9:48 pm

BBS je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:Prodaj pa si kupi accent za 500 evrov ga imam tud sam in sem še kar zadovoljen, v 1 letu mi ni crknilo skoraj nič je pač treba vedt, da te lahko star avto vsak mesec zaje*ava, menjal sem samo zavorne ploščice, tesnilo ventilov in dolivam redno olje pa sem siguren, da bo delal še veliko kilometrov.
Sam moj accent mora velik dat skoz, nazadnje pripeljal iz Žabnce skoz Poljansko 600 kg, kar je 150 kg preveč, kolesa so stala čist postran in od tal je bil avto komaj 5 cm....dostkrat takole moj avto naje*e
Poraba 1.5 motorja od 6-7.5 litra. Polet nikol nad 7 litrov, trenutna poraba pa 7.4l/100km.
Na AC polet pije pri 110km 6l pri 70km/h pa 5.5l/100km.

gashper je napisal/-a:Najbolj pomembni pogoji so: 1x AIRBAG, servo volan, najraje 3 vrata.

Servo je met cool, ampak kaj ti bo airbag, če ljudje umirajo tud v takih vozilih, ko majo po 4,6,8 airbagov.
Vse je odvisno za koliko nameravaš kupit avto.
Boš pa največ dobil ravno pri Korejcih, najboljši med Korejci je Hyundai.

Takšnega primitivnega razmišljanja pa še ne!
Kako lahko sploh rečeš kaj takšnega??

Zakaj bi pa potem sploh dajali airbage v avtomobile, če jih ne potrebujemo?
Airbag reši življenje in omili poškodbe, ki bi se lahko zgodile. Upam da te ni kdo slučajno resno vzel.

S tem nisem nič slabga mislil, ampak poglej prometne nesreče, kljub temu, da imajo po 2 ali 4 airbage umirajo ljudje.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po nov 02, 2009 9:55 pm

abcabc je napisal/-a:S tem nisem nič slabga mislil, ampak poglej prometne nesreče, kljub temu, da imajo po 2 ali 4 airbage umirajo ljudje.

Prijatelj, slišati je blo kot da misliš, da airbagi ne koristijo, kot da jih ni. Boljše da je vsaj en kot pa nič. Vseeno je več možnosti za preživetje z 1 airbagom kot pa z nobenim.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Po nov 02, 2009 10:01 pm

BBS je napisal/-a:Prijatelj, slišati je blo kot da misliš, da airbagi ne koristijo, kot da jih ni. Boljše da je vsaj en kot pa nič. Vseeno je več možnosti za preživetje z 1 airbagom kot pa z nobenim.

Tako si ti dojel, jaz sem povedal samo primer, ko ljudje umirajo tud v avtih z 2-4 ali več airbagi. Vsekakor ti airbagi olajšajo hude poškodbe pri manjši prometni nesreči, pri čelnem trčenju-višji hitrosti pa je vseeno, ker je človek tako ali tako mrtev z ali brez airbagov.

Sedaj pa dovolj spama

čara
Novinec

Kraj: Gorje

Napisal/-a čara To nov 03, 2009 3:03 pm

Avto pa rabiš? Saj ne rečem da ga je fajn imet, ker ni treba iskat prevoza itd. Sicer je mal bosa da greš na fax, ker izgubiš službo. akrat iščeš novo, greš na zavod. Na fax greš pa iz interesa.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal To nov 03, 2009 3:18 pm

abcabc je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:Prijatelj, slišati je blo kot da misliš, da airbagi ne koristijo, kot da jih ni. Boljše da je vsaj en kot pa nič. Vseeno je več možnosti za preživetje z 1 airbagom kot pa z nobenim.

Tako si ti dojel, jaz sem povedal samo primer, ko ljudje umirajo tud v avtih z 2-4 ali več airbagi. Vsekakor ti airbagi olajšajo hude poškodbe pri manjši prometni nesreči, pri čelnem trčenju-višji hitrosti pa je vseeno, ker je človek tako ali tako mrtev z ali brez airbagov.

Sedaj pa dovolj spama

Sonček a ti misliš, da so te nesreče, ki so po TV edine nesreče, ki se zgodijo? Kaj pa ostali mali miljon nesreč ki se zgodi letno, pa ljudje marsikaj preživijo?....
Ne glej toliko TV ampak misli širše... 16:9 :P

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a gashper Sr nov 04, 2009 9:50 pm

No, pa se spet javlam. Doma smo malo razmislili in bi res bila nekako najboljša menjava za Citroen Saxoja z motorjem 1.1

Me pa konkretno zanima tale:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3163272&show=1

Je avtohiša po čem znana?

Mogoče kdo blizu te avtohiše doma, da bi lahko šel ta avto pogledat (magari plačam :) )
Nebi se rad 100-150km vozil za brezveze.
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=27793] [img]http://www.poraba.com/povprecna/27793_2.png[/img][/url]

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če nov 05, 2009 8:36 am

Z očetom sma šla tja lani gledat enega Audija S6 in moram rečt,da nekaj avtov je imel super,nekaj pa je bilo slabše ohranjenih...Tip se mi je zdel OK in se je dalo z njim dosti pomenit,pač treba je prej avto pogledat in to je to...

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če nov 05, 2009 8:45 am

Js mislm da se ti taka menjava nikakor ne splača, ker pr tvojmu autu veš kaj maš, ne pa da zdj enga druzga kupš pa boš pol mogu ulagat v njega še nevem kok. Sej ne rečm da je to zdj pr useh, sam dostkrat pa je tko. Pa tut če ti spije tvoj 1-2 litra več, pa kaj pol če ti je bed za usak liter, pol prodaj auto pa pejt na bus. Ne me razumet narobe, ampak mislm da maš napačno razmišljanje. Za registracijo je pa tut razlike ene 200€ na let. Tko da ti svetujem da use še enkrat premislš pa prespiš.

LP pa brez zamere

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Če nov 05, 2009 9:50 am

Suljo20 je napisal/-a:Js mislm da se ti taka menjava nikakor ne splača, ker pr tvojmu autu veš kaj maš, ne pa da zdj enga druzga kupš pa boš pol mogu ulagat v njega še nevem kok. Sej ne rečm da je to zdj pr useh, sam dostkrat pa je tko. Pa tut če ti spije tvoj 1-2 litra več, pa kaj pol če ti je bed za usak liter, pol prodaj auto pa pejt na bus. Ne me razumet narobe, ampak mislm da maš napačno razmišljanje. Za registracijo je pa tut razlike ene 200€ na let. Tko da ti svetujem da use še enkrat premislš pa prespiš.

LP pa brez zamere

x2
dobr premisli
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Napisal/-a gashper Če nov 05, 2009 1:50 pm

Suljo20 je napisal/-a:Js mislm da se ti taka menjava nikakor ne splača, ker pr tvojmu autu veš kaj maš, ne pa da zdj enga druzga kupš pa boš pol mogu ulagat v njega še nevem kok. Sej ne rečm da je to zdj pr useh, sam dostkrat pa je tko. Pa tut če ti spije tvoj 1-2 litra več, pa kaj pol če ti je bed za usak liter, pol prodaj auto pa pejt na bus. Ne me razumet narobe, ampak mislm da maš napačno razmišljanje. Za registracijo je pa tut razlike ene 200€ na let. Tko da ti svetujem da use še enkrat premislš pa prespiš.

LP pa brez zamere

Ja vem kaj imam, vsak mesec obiske pri mehaniku. Zato pa mislim, a bi glee takih stvari še vseen bilo bolje prišparat 200€ letno kot pa še to ne. Pa zakaj bi imel tako močan avto, če ga pa ejansko ne rabim, itaq moram skos paziti kako vozim. Trenutno imam povprečno porabo 8,3L , s švogejšim motorjem bi imel od 5 do 5,5L porabe, ga ima kolega.
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=27793] [img]http://www.poraba.com/povprecna/27793_2.png[/img][/url]

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če nov 05, 2009 1:54 pm

Ja če ga pa skos maš pr mehaniku pol pa nevem zakaj ga že prej nisi prodal. V tem primeru te pa čist razumem sam porabe 5l nevem če boš glih dosegu, ampak če ti rata svaka čast.

LP

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Napisal/-a gashper Če nov 05, 2009 1:58 pm

Niti nisem pričakoval, da bom ob službo. Sem ga imel namen renovirati, lepo počasi. Samo pač je naneslo tako.
Glede porabe pa tako, imam same dolge relacije, večinoma ravna cesta in pa zmerna hitrost, mislim, da bi bilo čisto mogoče :)
Če bom menjal, ti sporočim porabo :)

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če nov 05, 2009 2:36 pm

gashper je napisal/-a:Trenutno imam povprečno porabo 8,3L , s švogejšim motorjem bi imel od 5 do 5,5L porabe, ga ima kolega.

Ja moj AX, 1.1i je imel ravno toliko porabe... sej mislim da je ista mašinca notri, monopoint. Sicer sem tudi sam kar nekaj denarja vložil v njega, spustilo mi je tesnilo glave, tako da smo takrat menjali še termostat, jermene.... ker je bil pač motor že odprt. Po tem servisu je mašinca delala b.p. Pa mislim da je šibka točka teh starejših citroenov še alternator, drugega se pa ne spomnim. Aha pa zadnji most je bil pri AX-u mal problematičen. V glavnem jaz bi ga takoj imel za v službo, Saxo-ja mislim z to mašinco 1.1i

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Če nov 05, 2009 3:35 pm

Ma jest sem mislu, da boš menjal za cenejše vozilo, sedaj pa bi menjal za nekaj druzga za približno isto ceno.
In, kaj je narobe z avtom, da je vsak mesec pri mehaniku, moj accent že eno leto ni vidu mehanika pa delam z njim ko s terencom pa tud stari mi je rekel, da ni mel nobenih posebnih stroškov v zadnjih desteih letih, samo servise

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Napisal/-a gashper Ne nov 08, 2009 10:05 am

Kaj pravite na VW Lupo z motorjem 1.0?

Glede na moč, mi ni treba nič govoriti, ali je švoh motor ipd...
Kako je z servisi, vzdržljivostjo ipd.. to bi rad slišal.

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne nov 08, 2009 10:39 am

gashper je napisal/-a:Kaj pravite na VW Lupo z motorjem 1.0?

Glede na moč, mi ni treba nič govoriti, ali je švoh motor ipd...
Kako je z servisi, vzdržljivostjo ipd.. to bi rad slišal.

kupi Lupota dizel. boš zelo presenečen z porabo (sem ga vozil 1.600 km Lupota TDI 3L in veš kolkiko je bila skupna poraba? 3.7 litra na 100 km (večinoma izvenmesta). Sem pa poskusil tudi SDI Lupota. saj je v redu, ampak je poraba za dobrega pol litra večja. ;)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3257837&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3147977&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3190617&show=1 :twisted: :D :cry:

rini
Novinec

Napisal/-a rini Ne nov 08, 2009 11:33 am

Kritik je napisal/-a:
gashper je napisal/-a:Trenutno imam povprečno porabo 8,3L , s švogejšim motorjem bi imel od 5 do 5,5L porabe, ga ima kolega.

Ja moj AX, 1.1i je imel ravno toliko porabe... sej mislim da je ista mašinca notri, monopoint. Sicer sem tudi sam kar nekaj denarja vložil v njega, spustilo mi je tesnilo glave, tako da smo takrat menjali še termostat, jermene.... ker je bil pač motor že odprt. Po tem servisu je mašinca delala b.p. Pa mislim da je šibka točka teh starejših citroenov še alternator, drugega se pa ne spomnim. Aha pa zadnji most je bil pri AX-u mal problematičen. V glavnem jaz bi ga takoj imel za v službo, Saxo-ja mislim z to mašinco 1.1i

Lp

Pri tej mašini je potrebno zelo pogosto menjat tesnilo na glavi motorja, zato ker je pretanka in jo hitro prebije. Druga stvar ki pa Saxoju (enako pri P106) najbolj zamerim je pa zadnji most. Prav zaradi tega sem nazadnje pristal na strehi vozila in naredil totalko. Hvala bogu da nisem imel poškodb, ker se je streha, ko sem padel v mehko močvirje, preprosto vdrla.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne nov 08, 2009 12:31 pm

Pa dobro človek, iz avta, ki ti daje užitek, bi šel na kanto s 50 konji. Haloooo
Drži si saxoja, uživaj v športni vožnji, na leto ne delaš 30.000 km, da bi te morala pretirano sekirat poraba.
Če boš prodal pokvarjen avto boš zajebal kupca, to ni pošteno. Ko da bi bil čefur.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Napisal/-a gashper Ne nov 08, 2009 12:34 pm

Blinder je napisal/-a:Pa dobro človek, iz avta, ki ti daje užitek, bi šel na kanto s 50 konji. Haloooo
Drži si saxoja, uživaj v športni vožnji, na leto ne delaš 30.000 km, da bi te morala pretirano sekirat poraba.
Če boš prodal pokvarjen avto boš zajebal kupca, to ni pošteno. Ko da bi bil čefur.

Ti pa mi boš vsak mesec nakazoval določen znesek denarja, da bom lahko prišel čez mesec. Več na PM.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Ne nov 08, 2009 5:18 pm

Blinder je napisal/-a:Če boš prodal pokvarjen avto boš zajebal kupca, to ni pošteno. Ko da bi bil čefur.

Ko bi vsak v Sloveniji bil pošten in povedal kupcu, kaj je narobe bi bil naš trg povsem varen, tako pa imaš ogromno prodajalcev/švercarjev tud takih, ki menjajo avto na 5 let in zamolčijo vse napake samo, da ga dobr prodajo in si mislijo uf sem ga dobr prodal mat* se je kupec nategnil z mojim avtom. Resnica na ljubo bi moral take nemudoma tožt, ampak kaj nuca, če se sodni postopki zavlečejo v leta.
Je pa ena zanimivost, ko kupuješ avto delaš se, kot da nimaš pojma o pojmu o avtomobilih, potem pa sledi vprašanje ali je bil kdaj avto štrihan reče ti kupec, da ne, nakar ti poveš, da je bil 100% to meni dejansko samo pove, da je prodajalec LAŽNICEV, tud, če bi rekel, da je bilo štrihano to in to nebi bilo nič narobe samo, da je popravljeno lepo.Na tak način jaz testiram kupce, seveda to velja za prve lastnike oz skrajno tud 2 lastnike.
Sicer pa dan danes pri teh novejših avtih en boš, kar tako pregledal avto, kot pri kakšnih 10 let starih avth.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov