Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne nov 08, 2009 3:31 pm

off: Tattoo- ne takih slik limat, ker bodo kijaši užaljeni.. ampak še vedno jim bo avto best buy, ker je notranjost zelo kvalitetna, ne škripa, ni trde plastike, avto se ne guga v zavojih, ima skoraj idealno razporeditev mase, bencinski motorji pa imajo ogromno navora že v nizkih obratih in nasploh kažejo čez celo območje enakomerno razporejen navor. če verjamete v božička...

PS: kaj je tukaj grdega napisanega? vse po lastnih izkušnjah razen sliko volana in prestavne ročice sem naknadno komentiral ko sem videl sliko in predvideval, da nekdo, ki prodaja avto nebi namerno poslabšal v fotošopu sliko.. pomojem no.. pa kaj se jezite? sej kupcev ceeda te stvari ne motijo in nasploh odobravate glede na lastne kriterije določene predispozicije in zato je avto za tiste pač best buy. sej to je ja dobro. 100žena, 200 sisa..

on: pozabil sem dodati, da se dodatne opreme skoraj ne da izbirati. izbiraš le paket opreme. je že več uporabnikov to pisalo..

gosic.. ceed se pomojem ne prodaja od 2004. pleg tega pa se govori o ceedu in njegovi dodatni opremi ne pa o kakršnih koli drugih znamkah, še posebaj pa ne če te presegajo 11.000eu kot je omenjeno na začetku..
Zadnjič spremenil Jerch_, dne Ne nov 08, 2009 4:00 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Ne nov 08, 2009 3:35 pm

Matey_ je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Matey; tale twoj favorit (suzuki) ima pa res tako opremo. :roll: :roll: :roll: Ja, seveda.. :lol:

Ne sej ni moj favorit zarad opreme :P ma druge lastnosti, ki so mi všeč.

LP
Matej

Recimo lastnico Majo?
:-P

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne nov 08, 2009 3:45 pm

Jerch_ je napisal/-a:Tattoo- ne takih slik limat, ker bodo kijaši užaljeni.. ampak še vedno jim bo avto best buy, ker je notranjost zelo kvalitetna, ne škripa, ni trde plastike, avto se ne guga v zavojih, ima skoraj idealno razporeditev mase, bencinski motorji pa imajo ogromno navora že v nizkih obratih in nasploh kažejo čez celo območje enakomerno razporejen navor. če verjamete v božička...

Ker vw ne škripa, ker motorji se nekvarijo, ker vw nima znucanga usnja, ker vw ima zastonj servise, pri vwju ti ponudijo ženo, če si še neporočen, ob vožnji se ti užge lučka nad avtom, da vsi vedo da imaš vwja in kar je najpomembneje: KOMOT GA PRODAŠ, 5000€ več!!!! kolikor je bil sploh nov.

Nevem zakaj hočeš zanetit kreg, lahko pa ti spet prilimam slike od znucanga usnja od vseh znamk, ki sem jih že nekoč, ali samo od vwja, kakor želiš. Nevem zakaj si tako nasprojen, ko noben v tej temi ni? Ste potipali tisto na volanu, ali je samo fotoshop? Ste videli že kakega v živo? Glej, če ti tema ni ušeč, ne kometirej s takimi brezveznimi posti. Ali jaz komentiram tisto kar mi ni všeč? Ne. Komentiram vsakemu kar mi je všeč. In tako mišlenje pridrži zase. Gre se za nakup novega avtomobila, ne pa za prikazovanje fotoshop fotk. Predstavljaj si mene, da bi nekdo kupoval vwja, in bi v vsako temo prilimal nekaj nasjalbšega, recimo kako krom odpada( pri kolegovem passatu, letnik 2004). Takoj bi me vsi fani Vwja napadli. In tega si nemoreš utupit v glavo al kako? Pusti pri meru zadevo, o kateri tudi pojma nimaš.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Ne nov 08, 2009 3:49 pm

RejmiK je napisal/-a:
danatory je napisal/-a:Lohk, da je sam mokro:)

tole pa zihr ni mokro :roll:

p.s.: tud men je useč tale modri swift(Matey-ev favorit :P ),tko da moj predlog gre k swiftu ;)

Pa daj malo pomisl človek:D Da bi takole nekaj ratal bi se mogu z nožem spravt na volan. Matr sej ni iz papirja.

@Jerch, sej bo. ;)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne nov 08, 2009 4:27 pm

Tisti ki je prilepil sliko notranjosti potrebuje optika! A ste slepi ali ne vidite, da je avto opran(pobrane zaščite znotraj) in pobrisan, tudi menjalna ročica.
Saj razumem, da nekateri Kie ne morete videt, ampak ne mlatit neumnosti, kdo pa bi pol tak avto kupil?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne nov 08, 2009 4:35 pm

Pač Tattoo- in Jerch_ sta vagnarja in jim gre v nos, da ena Kia naredi dober in kvaliteten avto.
Takšne nekredibilne in kreg vzbujajoče komentarje preskočite.
Mislim... tip nalima sliko novega avta in se kao volan lupi.. haha.
Sej bo fantje, sej bo...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne nov 08, 2009 4:43 pm

Glede usnja : V Evropi so trije večji dobavitelji vinila za izdelavo avt. notranjosti. VW in Kia uporabljata istega - verjemite. No resda so tipi usnja drugačni, ampak prihajajo iz iste tovarne.

P.s. Volan je moker ali pa je bil fizično poškodovan.

Lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne nov 08, 2009 4:44 pm

MateSLO je napisal/-a:Očitno sem si narobe to stvar predstavljal. Jaz sem mislil vzeti avto po naročilu oziroma - LX City oprema in da mi dodatno vgradijo še esp ... :oops:

Pri tem paketu si lahko dodatno izbereš samo še avtomatski menjalnik, pripomoček za parkiranje in barvo.
Imaš pa ESP serijsko v paketu Sport Pack+.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne nov 08, 2009 4:51 pm

simply je napisal/-a:P.s. Volan je moker ali pa je bil fizično poškodovan.

..mozno je da je poškodavan,samo da bi biu mokr pa nebi reku zato ker je praktično drugačen odtenek "barve" tam kjer nekateri pravite da je mokro :roll: ..prestavne ročke sploh nism prej pogledu dokler drugi niso rekli da je tudi mokra :roll: ..mislm fakk! ..pa brez zamere,samo svoje mnenje podajam 8)

Lp!

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne nov 08, 2009 5:02 pm

Ne bo esp drugo leto postal obvezna oprema novega avta??

Drugač pa se tudi po mojem mnenju pri menjavi modela splača pogledati astro.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne nov 08, 2009 6:47 pm

Jerch_ je napisal/-a:off: Tattoo- ne takih slik limat, ker bodo kijaši užaljeni.. ampak še vedno jim bo avto best buy, ker je notranjost zelo kvalitetna, ne škripa, ni trde plastike, avto se ne guga v zavojih, ima skoraj idealno razporeditev mase, bencinski motorji pa imajo ogromno navora že v nizkih obratih in nasploh kažejo čez celo območje enakomerno razporejen navor. če verjamete v božička...

Mogoče je kaj od tega celo res, samo od kolega proceed ni niti 1x zaškripal v celem letu uporabe. Medtem ko niti ne mislim omenjati VWjevo "kvaliteto" armaturke in njihovega "meškripanja" (iz lastnih izkušenj ti povem)
Še veliko je takih cvetk zaradi katerih bi najrajsi jezik odrezal ljudem ki rečejo "VW je pa kvaliteta" .... sem se iz lastnih izkušenj prepričal.......drugače. In tudi Kia ni bog ve kaj.
:)
Tako da jutri začnem okoli skakat da vidim malo kaj kdo ponuja :)

P.s. ima kdo izkušnje z Škorjancem v Celju? Ali bi rajši kje drugje vzel? :)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne nov 08, 2009 8:00 pm

Koliko denarje je v igri?

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Ne nov 08, 2009 8:11 pm

nevermind je napisal/-a:Pač Tattoo- in Jerch_ sta vagnarja in jim gre v nos, da ena Kia naredi dober in kvaliteten avto.
Takšne nekredibilne in kreg vzbujajoče komentarje preskočite.
Mislim... tip nalima sliko novega avta in se kao volan lupi.. haha.
Sej bo fantje, sej bo...

Nevermind, kot prvo bi se lahko že naučil, da svojih besed ne polagaj v tuja usta! :roll:

Sliko notranjosti iz oglasa sem nalepil čisto dobronamerno, ker do sedaj nisem še nikjer videl, da bi se zgornja plast volana začela tako luščiti (pa sem vozil in imel v lasti že prekleto veliko vozil z usnjenim volanom)! Prav tako me nihče ne bo prepričal, da taki fleki nastanejo pri pranju oziroma so od vode! :roll: Prav tako v svojem postu nisem nikjer omenil ne VW ne katero drugo znamko...očitno pa imate / imajo ljubitelji KIA-e manjvrednostni kompleks, če vam je napad najboljša obramba in morate v vsak svoj post vplesti (ne)kvaliteto VW-ja...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Ne nov 08, 2009 8:22 pm

za 11.000€ je kia ceed definitivno EDINA pravilna (racionalna) izbira. Če seveda govorimo o novih avtih.

Sam bi za ta denar raje kupil rabljen avto, star leto ali dve, da z njega že vse odpade, kar misli odpast in da so ga poservisiral v garanciji, kar je blo napak s tekočega traku. Ok malo za šalo, malo zares.

Kupi malo rabljen avto podobnega razreda. Dobil boš več opreme pa še denar ti bo ostal za servise in gume.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Ne nov 08, 2009 8:23 pm

nevem zakaj bi blo treba koga napadat.. sem pohvalil limuzino od kie, ker res dobro zgleda itd. moj post ni bil zlonameren. kupuješ avto in delaš kompromis. bil je tak le zato, ker si se iz nekega neznanega razloga tako zelo zapičil v ceeda. če je to značkarska pripadnost se nebom vtikal.. če pa je neko prepričanje iz oglaševanja o garancijah in nek občutek, ki si ga dobil na forumih ti predlagam oz. sem ti s temi besedami dal iztočnico za razmislek o izbiri morda tudi katerega drugega avta.

glede na to da ga še nisi probal razmisli malo o najcenejšem dizlu ceedu, ker sta 1.4 in 1.6 bolj "utrujena" motorja. če že mora biti kia. ki je, naj še enkrat povem za povprečnega voznika, ki ni ravno v razcvetu zelo dober kompromis. ni pa lepo, da se rado pogoltne nekatere dobrote ali napihuje slabosti. pri vseh znamkah so + in - in če bi bili fer bi jih priznali. jst jih za mojo šajtrgo z veseljem.. tako kot to, da bo moj naslednji avto lahko katerakoli znamka...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne nov 08, 2009 8:48 pm

Edini problem je denar. Če bi ga bilo za par 1000€ več bi si omislil Forda Focus z 1.6 motorjem samo kot sem rekel - denar je problem. :D

Kia je dejansko to kar bi trenutno rabi za naslednje 5 ali pa celo več letl. Je nov avto, lepe oblike - tako zunaj kot znotraj, varen, zanesljiv (na forumu nisem zasledil da bi kdo imel probleme z motorjem ...) - če pa kaj crkne me pa garancija reši.
In navsezadnje je še cenovno dostopen z nemalo opreme.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Ne nov 08, 2009 9:15 pm

MateSLO je napisal/-a:Edini problem je denar. Če bi ga bilo za par 1000€ več bi si omislil Forda Focus z 1.6 motorjem samo kot sem rekel - denar je problem. :D

Kia je dejansko to kar bi trenutno rabi za naslednje 5 ali pa celo več letl. Je nov avto, lepe oblike - tako zunaj kot znotraj, varen, zanesljiv (na forumu nisem zasledil da bi kdo imel probleme z motorjem ...) - če pa kaj crkne me pa garancija reši.
In navsezadnje je še cenovno dostopen z nemalo opreme.

Zakaj ne rabljene kie oz. zakaj ne rabljenega avta?

Tale bo še 6 let v garanciji in ima tudi tako željeni ESP, da ne omenjam relativno ugodne cene:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3209304&show=1

Kaj pa tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3133945&show=1
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Ne nov 08, 2009 11:26 pm

pa če gledaš ceeda in dodaš esp in kakšno malenkost, recimo feltne.. si že pri temu vzhodnjaku, ki pa je neprimerno večji in novejši in ima vse to že v opremi:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3240195&show=1

tole bi si jst izbral, če bi mi starši kupovali in bi bil v tvojem položaju:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2986024&show=1

če bi mi pa bakica vsak mesec še kej za bencin dala pa:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3201974&show=1

alpa če bi hotu kakšen divji položaj s pleh babo probat na zraku:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3209445&show=1

če bi pa res rad nov avto in čim ceneje pa:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=1645448&show=1

slodreamer
Nov uporabnik

Napisal/-a slodreamer Ne nov 08, 2009 11:35 pm

Jerch_ je napisal/-a:alpa če bi hotu kakšen divji položaj s pleh babo probat na zraku:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3209445&show=1

sry za off. sam kak grdo pa zgleda ta "corsina" armaturka v tigri :shock: da niso to mogl mal bolj zrihtat

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po nov 09, 2009 3:29 pm

@MateSLO
Idi do enega salona, pa se zmeni za testno voznjo, da bos videl ce je to to. Pol pa shandlas neko normalno ceno, pa nabavis =)
Pol komentarjev pa je tak brezveze da beres, ker se avto niso niti vidli od blizu, kaj sele da bi se peljali v njem.
Tak da ti bojo tezko pomagali.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov