Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Če nov 12, 2009 2:07 pm

Se pravi je pravi vzrok tesnilo sesalnega kolektorja, ki povzroči vse to. Se ga menja tudi ob servisu poleg ostalih tesnil? To naj bi potem odpravilo to hibo, oz. pozoren pregled še ostalih stvari, ki bi bilo možne za puščanje vode.

Kaj pa roke? Nekdo je rekel da naj bi bile roke problem?

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Če nov 12, 2009 2:26 pm

Za roke sem jaz napsial, in to po pogovoru s TriCiklom, na tujih forumih omejnajo "suspension".

ja na vse je treba pazit pri motorju, ni dovolj samo kazalec temperature gledat, tud nivo vode je treba preverjat. Pa saj to veš. Ne bom pa trdil, da če menjaš tesnilo sesalnega kolektorja, pol sigurno ne bo šlo tesnilo glave. Je pa veliko manj možnosti.
Slika

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Če nov 12, 2009 2:41 pm

Roke sem jaz moral dati obnoviti pri 200.000km pri popoldancu me je pa to stalo za obe sprednji roki z delom vred 40€.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
jost
Nov uporabnik

Kraj: okolica kranja

Napisal/-a jost Če nov 12, 2009 3:38 pm

h4ck je napisal/-a:
To da mores odkletni zakletni pa nebo povsem drzalo, ce mas avto dlje odklenjen, das kljuc v kljucavnico/kontakt in nato stisntes gumb za odpiranje vrat in se blokada odstrani .

Ja mislil sem zakleniti in nato odkleniti, pa sem se zmotil. Uglaven kakšnih večjih težav z avtom ni.
lp[/quote]

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Če nov 12, 2009 7:51 pm

Če potegnem črtoo, je avto za ta denar super. Aja kaj pa klima? Je vse ok? pregledat če smrdi, filanje, to ni problema, kaj pa kompresor?
Sedaj se najprej tega znebit, potem pa v lov...

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Če nov 12, 2009 9:17 pm

Caby je napisal/-a:Če potegnem črtoo, je avto za ta denar super. Aja kaj pa klima? Je vse ok? pregledat če smrdi, filanje, to ni problema, kaj pa kompresor?
Sedaj se najprej tega znebit, potem pa v lov...

Klima je meni delala v 96 letniki bp, samo nafilal sem in je to blo to. Tak da kar pogumno poisci en dober in lep primerek. Bos zlo zadovoljen za ta denar :)

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Po nov 16, 2009 9:58 am

Še eno vprašanje :)
Kaj pa novejši letniki? 99, ali pa celo rover 45 letnik 00? Imajo tudi takšne probleme s tesnilom? Mika me na obroke vzet.. :)

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Po nov 16, 2009 10:43 am

Ne se tolk obremenjevat s tem tesnilom glave. Išči dobro vzdrževan in redno servisiran avto, probaj najt kakega s čim manj kilometri in to je to.
Novejše 400-tke in 45-ke so morda malo manj podvržene temu, amapk še vedno je največ v rednem vzdrževanju. Je pa 45-ka po moje lepša, bolj elegantna, je pa menda tudi malenkost bolj trda.
Pa še to: 45-ke pri nas so precej slabše opremljene kot v tujini in tud težko je najt kakšno z malo kilometri.
Slika

RoverCars
Nov uporabnik

Napisal/-a RoverCars So nov 21, 2009 4:56 am

Lep pozdrav vsem!
Sem lastnik roverja 400, letnik 1998 in sicer kakšnega pol leta. Avto je zelo lep in precej bolj močan kot volkswagen, ki sem ga imel prej. Imel pa sem kar nekaj problemov z njim; najprej je šla črpalka za dovod goriva, nato računalnik, pa dihtunga in alternator. Nekaj časa je bil mir, približno dva meseca, ampak zdaj poskušam ugotovit kaj bi bil vzrok za čuden zvok motorja. Sicer je avto res lep in ponuja dosti opreme, a moraš biti pripravljen, da lahko kdaj kaj odpove, kar sigurno bo. Je pa vse odvisno na kakšnega naletiš, lahko da je brezhiben, lahko pa je katastrofa tako kot moj, žal je pri rabljenih avtih nasploh to loterija. :)

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl So nov 21, 2009 8:44 am

@RoverCars Poskusi malo bolj opisati čuden zvok motorja.
Prelude To Disaster

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So nov 21, 2009 11:56 am

Hmm, dročniki fuč?

Ena od napak na rover mašinah, ki ni tako znana kot dihtnga glave.

RoverCars
Nov uporabnik

Napisal/-a RoverCars So nov 21, 2009 9:57 pm

Nekako tako se sliši, kot da bi se na nekaj naslanjal in drni. Rekli so mi, da bi lahko šli neki ležaji. Samo jaz se ne spoznam na stvari tako zelo, vem pa da nekaj ni vredu z motorjem. Ga peljem v ponedeljek k mehaniku.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov