Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Če nov 12, 2009 10:46 am

Hvala za to mnenje, vendar v resnici gledam osnovne mašine - sem se žal na hitro znašel v situaciji, ko prav veliko s financami ne morem čarat, zato je bistveno, da cena ne gre za jurja gor.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če nov 12, 2009 10:48 am

igorzz je napisal/-a:Hvala za to mnenje, vendar v resnici gledam osnovne mašine - sem se žal na hitro znašel v situaciji, ko prav veliko s financami ne morem čarat, zato je bistveno, da cena ne gre za jurja gor.

Aja, v redu pol.
Osnovna Fabia je 8.888€ in ima tole:
Pomembnejša serijska oprema:
-ABS
-klima
-radio Beat -s priključkom za zunanje avdio naprave (i-Pod, MP3)
-servo volan
-volan nastavljiv po višini in globini
-zadnja sedežna klop in naslonjalo -poklopna in deljiva
-4 zračne blazine
-paket ˝elektrika I˝ -električni pomik stekel spredaj -centralno zaklepanje
-za navadno barvo ni treba doplačat

1.2HTP 44kW/60KM je sicer švohejši ampak vseeno zelo v redu.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Če nov 12, 2009 10:53 am

ban je napisal/-a:
frgo je napisal/-a:Če te zanimajo motorji, potem so ti v twingu enostavno boljši in predvsem tišji. Drugače pa med tema dvema avtomobilom ni primerjave, je fabia drug razred in ergo boljša.

In v čem so boljši?

Niso anemični, tresoči in glasni? V ostalo se nisem poglabljal.

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Če nov 12, 2009 10:53 am

Saj glede na moje dosedanje vozilo sem pripravljen 'potrpet' na raznih avtocestnih klancih, upam samo, da ni take sorte motor, da se je treba na tisti pas za tovornjake v takem primeru postavit...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če nov 12, 2009 11:00 am

Priporočam Fabio, ker gre le za razred večji avto, pri katerem ni potrebno doplačilo za zadnji par vrat. Twingo je žal limitiran samo na 3 vrata.

Pri motorju se osnovni 1.2 izkaže za žal precej podhranjenega, razlika je že občutna pri naslednji opciji 1.2 12V trivaljnem mlinčku, ki je živahnejši ter dokaj neproblematičen na dolgi rok (preizkušeno!). Zanimivo je, da povprečen voznik ne čuti bistvene razlike z večjim 1.4 motorjem.
Če boš gledal Škodo, preveri različne trgovce, kaj imajo na zalogi ter še posebej kakšne variante z enodnevnimi registracijami (prijava-odjava), katerih se poskušajo znebiti z dobrimi popusti.

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Če nov 12, 2009 11:36 am

Hmmm... če govorimo o akciji 'škoda fabia happy', ima osnovni motor ali tega trivaljnega, ki si ga omenil in je boljši?

Mi lahko poveš več o tej varianti enodnevnih registracij - v čem je fora in zakaj se jih hočejo prodajalci znebiti?

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Če nov 12, 2009 11:44 am

gled ena to da boš vozil predvsem po obvoznici predvidevam da boš imel do službe vsaj cca 10 km, zato ti priporočam dizla. leto staro fabio z dobro opremo dobiš za enak denar, kot bi kupil novo fabio 1.2 16V ali 1.4
;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2977484&show=1

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Če nov 12, 2009 12:46 pm

pravzaprav je vsakodnevno ene 3km po obvoznici + 2km po navadni cesti, tko da ni veliko vse skupaj in dizel absolutno odpade :)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če nov 12, 2009 1:19 pm

igorzz je napisal/-a:Hmmm... če govorimo o akciji 'škoda fabia happy', ima osnovni motor ali tega trivaljnega, ki si ga omenil in je boljši?

Mi lahko poveš več o tej varianti enodnevnih registracij - v čem je fora in zakaj se jih hočejo prodajalci znebiti?

Akcijska Fabia Happy ima resnično najmanjši motor-ček. Je pa za preveriti za kakšno ceno in s podobno opremo bi dobil malenkost močnejši ter navorsko prijaznejši 64km 1.2 12V motor.
Enodnevnih registracij se trgovci posložujejo, da dvigujejo število "prodanih" avtomobilov. Dostikrat se zgodi, da gredo ti avtomobili v prodajo naprej v Nemčijo. Najbolj znani primeri so z Renaultom, Fiatom, vendar tudi Škoda ni "imuna" na tovrstna početja. Dostikrat se temu poslužujuejo z avtomobili na zalogi proti koncu leta ter s tem izboljšujejo prodajno statistiko. Takšnih modelov ne bodo ravno oglaševali, lahko pa vprašaš kakšnega trgovca, če ga ima na zalogi ter takoj vidiš, koliko ga žuli in za kakšno ceno ga bo dal ven. Mislim, da ne bi smel biti problem najti takšno Fabio za spodobno ceno.

Po drugi strani pa poskušaj preveriti vožnjo z najšibkejšim motorjem 1.2 (če ga sploh imajo, kot testnega - se bojim, da jih ni), lahko da ti bo zadoščal.
Nakup testnih pa ne priporočam, ker so najmanjši modeli pri trgovcih namenjeni najslabšim delovnim razmeram (nadomestna vozila na servisih,...)

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Če nov 12, 2009 1:22 pm

brez skrbi, testnih se bom izogibal, ker bohve, kaj ostali z njimi počnejo, če že sam sprobavam zmožnosti :D

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Če nov 12, 2009 1:26 pm

Zadnjič spremenil baucek, dne Če nov 12, 2009 3:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če nov 12, 2009 1:29 pm

hejho je napisal/-a:gled ena to da boš vozil predvsem po obvoznici predvidevam da boš imel do službe vsaj cca 10 km, zato ti priporočam dizla. leto staro fabio z dobro opremo dobiš za enak denar, kot bi kupil novo fabio 1.2 16V ali 1.4
;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2977484&show=1

Aha, zato ker ima do službe 10 km je to že dolga relacija in potrebuje dizla?
Kaj bi pa potem potreboval za npr. 60 km?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če nov 12, 2009 1:33 pm

Do katere cene seže tvoj limit, da ne bomo preveč skaklali od ene variante do druge?
Lahko omeniš trgovcu svojo ceno ter poskušaš najti optimum. Mi pa lahko že sedaj pomagamo z opcijami.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če nov 12, 2009 2:58 pm

CHAN je napisal/-a:Je pa za preveriti za kakšno ceno in s podobno opremo bi dobil malenkost močnejši ter navorsko prijaznejši 64km 1.2 12V motor.

1.2 12V 64KM je imela prejšnja Fabia.

Fabia II ima na voljo:
-1.2 12V 60KM
-1.2 12V 70KM

Vsi ti motorji so trivaljni. 60-konjskega nisem vozil, 70-konjskega pa ima brat v svoji Fabii in je motor res 1A kot sem že napisal v svojem prejšnjem postu.

@frgo: tale trivaljnik v Fabii je zelo tih (na mestu moraš res pozorno poslušat če sploh dela) in nič ne trese.
Morda si bil kdaj zraven kakšnega 1.4 TDI (dizla trivaljnika), ki je pa precej glasen in nemiren motor.

Pa še cenik Fabie:
http://www.skoda.si/files/docs/price/113.pdf

jacques33
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska-Gorenjska

Napisal/-a jacques33 Če mar 25, 2010 8:20 am

Da ne odpiram nove teme. Tašča se je zagledala v novo Fabio Combi 1.4. Cene so res ugodne, ker pa škode še ni bilo pri hiši, bi vas prosil za par informacij:
- ali je motor dovolj močan za normalno vožnjo (avto se bo rabil za večinoma za službene namene kot mestna vožnja po Kranju in okolici Kranja, se pravi dosti hladnih vžigov);
- ali so kakšne serijske napake tega avtomobila in motorja
- kolikšna je poraba.
Predvsem prosim za informacije od tistih, ki tak avto uporabljate, da mi poveste vaše izkušnje. Seveda pa smo pripravljeni slišati še kakšen pamaten predlog za drug avto v tem cenovnem in velikostnem rangu.
Zoom Zoom

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če mar 25, 2010 8:38 am

Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Če mar 25, 2010 8:58 am

Kar se tiče Fabie combi, nimam nekih velikih izkušenj z njo, mi je pa v splošnem gledano dokaj simpatičen avto, je precej prostoren in trenutno tudi cenovno zelo ugoden. Če primerjamo ceno in kaj za to dobiš, je v tem momentu to prav gotovo ena boljših ponudb v svojem razredu.

S Volkswagnovo 1.4 mašino pa imam že kar precej izkušenj. Je trpežna, nezahtevna, za povprečnega voznika in normalne vozne zahteve dovolj zmogljiva, pije pa okoli 7,5-8 litrov. Priporočam, za običajno uporabo seveda :)

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če mar 25, 2010 9:09 am

Jaz sem si lastil Fabio Combi 1,4, sicer prejšnji model (letnik 2001).
Z avtom sem bil zelo zadovoljen, peljal se je lepo, povprečna poraba nekje 7,5, na dolge relacije (morje) tudi 6,5. Za ta razred se mi je zdel prtljažnik ogromen, noter sem bre podiranja sedežev spravil pralni stroj.
Problemi so se pri meni začeli pri ca. 180.000 km. Odpovedovat so začeli vsi možni senzorji, vsak je bil precejšen strošek. Po pol leta sem se naveličal in prodal.
Nakup nove bi jaz vsekakor priporočal, že takrat sem jaz dobil za tisto ceno ogromno avtomobila. Do začetka problemov pri 180.000 km je bilo tudi vzdrževanje samo redni servisi, razen menjave kolesnih ležajev enkrat izredno in izpušne cevi.

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak Če mar 25, 2010 9:33 pm

vozim fabio(ni combi) 1.4 skoraj eno leto,prevozenih 18.000km.masina je ok,dosti tiha,moja poraba od 5.4 - 6.5 .za normalno voznjo ok masina,pa tudi za prehitevanje ni problem.ne vem koliko je razlike v kg med combi in navadno fabio ampak za navadno fabio je ta masina cisto dovolj.kako se bo pa obdrzala masina na daljsi rok pa ne vem ker je se relativno nova...
srečno voznjo!

jacques33
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska-Gorenjska

Napisal/-a jacques33 Pe mar 26, 2010 9:35 am

Fantje, hvala za odgovore.
Se bomo še obrnili na prodajne salone, da bomo skušali dobiti najboljšo ceno, vmes pa morda pogledali še h konkurenci.
Zoom Zoom
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov