Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To nov 17, 2009 3:10 pm

Jože20 je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:Ne vem, če si res želita storio... ga ima punca, prevoženih 20k, pa sem se ga za vikend prvič lotil prat. Tako plastičnega avtomobila se mi zdi da že dolgo nisem videl. Se mi zdi, da je cel narejen iz recikliranih jogurtovih lončkov. Notranjost je čist socialna, vrata se zaprejo z zvokom, kot da je zadnjič. V teh nekaj kilometrih je stroj poskrbel tudi za to, da je 2x obstala - oz. ne obstala, ker se sploh ni mogla odpeljat. Nekaj malega v povezavi s ključem in ključavnico.
Res ne vem, zakaj dat 8k za tako ubogi avto.

Vsaka čast, lepo skrbita za avto.

Ne nakladaj preveč in se furaj s svojo 30 let staro kanto.
Ni treba bit ljubosumn na druge, če si nemoreš privoščit niti Cliota.

Prvič sem ga opral jst osebno, seveda je bil doslej že (pre)mnogokrat opran.

S čim se pa jst vozim, pa očitno ne veš.
Patrik_A3 je napisal/-a:boljše za 8500 € nov jogurtov lonček (ko veš vsaj,da če bo že uničen po nekaj cajta,ga si sam tako uničo ) kot pa 1 leto do 2 leti star rabljen avto ki so ga že veselo drkali pa po možnosti z ohoho km saj za ta denar dobiš le uvožene . moje mnenje.

S tem se jst, predvsem zaradi zelo pozitivnih izkušenj z rabljenimi avtomobili, ne strinjam.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To nov 17, 2009 3:49 pm

če bi vsi razmišljali kot jaz ne bi daleč prišli ampak vseeno lahko napišem svoje mnenje. Za 9k euro že dobiš avto, ne vozilo iz kamene dobe, ki ima avtomatsko klimo in je to višek tehnike. da o udobje in ostalem ne govorim. Seveda je pa odločitev tvoja.
P.S. nič nisi napisal o motorju. Če se gre za 1.2 mlinček ter vlečno kljuko upam, da ne mislite kaj težjega vlečit ? ;)

lp
Freude am Fahren

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered To nov 17, 2009 4:58 pm

GiGi1985 je napisal/-a:P.S. nič nisi napisal o motorju. Če se gre za 1.2 mlinček ter vlečno kljuko upam, da ne mislite kaj težjega vlečit ? ;)

Dj ne prbiji, eno tono komot vlečeš natovorjeno prikolco za sabo, celo v hrib, s takim avtom brez problema, so stoenke vlekle in morajo tudi ti clioti. Ni treba imet jebenega 3 tonskega đipa da nekaj za sabo vlečeš.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To nov 17, 2009 5:07 pm

fiatpowered je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:P.S. nič nisi napisal o motorju. Če se gre za 1.2 mlinček ter vlečno kljuko upam, da ne mislite kaj težjega vlečit ? ;)

Dj ne prbiji, eno tono komot vlečeš natovorjeno prikolco za sabo, celo v hrib, s takim avtom brez problema, so stoenke vlekle in morajo tudi ti clioti. Ni treba imet jebenega 3 tonskega đipa da nekaj za sabo vlečeš.

Word!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To nov 17, 2009 5:14 pm

fiatpowered je napisal/-a:Dj ne prbiji, eno tono komot vlečeš natovorjeno prikolco za sabo, celo v hrib, s takim avtom brez problema, so stoenke vlekle in morajo tudi ti clioti. Ni treba imet jebenega 3 tonskega đipa da nekaj za sabo vlečeš.

a res, a kr s stoenkami? včasih so tudi s konji pa peš potovali zdej pa ne več. dobrodošel v svet, kjer obstajajo tudi močnejši motorji kot 1.2 in če nekdo misli tonsko prikolico 2x na teden furat okoli, ne razumem zakaj bi se potem matral z takšno bogo mašino. ni treba bit Einstein da razumeš, kaj sem hotel povedat. :roll:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ To nov 17, 2009 5:43 pm

za 9000€ grem jz gladko kupit serijo 3 dizel.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3265608&show=1

PS: Če bi mela še kakšna druga firma avte z zadnjim pogonom bi z veseljem prešaltal s teh drug-dilerskih avtov. (Mercedezi mi pa preprosto niso všeč).

PSS: Nove avte kupujejo predvsem tisti, ki se bojijo/ne znajo/nočjo ukvarjat z rabljenimi avti.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec To nov 17, 2009 5:46 pm

/miha je napisal/-a:za 9000€ grem jz gladko kupit serijo 3 dizel.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3265608&show=1

PS: Če bi mela še kakšna druga firma avte z zadnjim pogonom bi z veseljem prešaltal s teh drug-dilerskih avtov. (Mercedezi mi pa preprosto niso všeč).

PSS: Nove avte kupujejo predvsem tisti, ki se bojijo/ne znajo/nočjo ukvarjat z rabljenimi avti.

JA samo pol ne bo Clio, ker za nekatere je Clio, pa Clio pol pa dolgo nič, šele nato pride npr.: BMW. Podobno, kot z WW golfi.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To nov 17, 2009 6:07 pm

Pa ni samo 9000 eur za nakup, kaj pa potem vzdrževanje?
Če kupi Storio za ta denar ima garancijo, na avtu nove gume skratka ima mir. Takle BMW, ki si ga pa zgoraj prilepil te pa sigurnu v nadaljevanju dosti, dosti dražje pride. Registracija, zavarovanje - dražje, servisi dražji, vprašanje, če so kilometri pravi. Sigurno se kaj najde za zamenjat, gume so dražje - vprašanje kakšne so kaj gor (mogoče ravno take, da jih more drugo leto menjat). Avto je večji, če ga nerabi je to samo odveč. Poraba pa magari je dizel verjetno večja kot pri Storiji bencinarju.
To niti slučajno ne moreš primerjat.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To nov 17, 2009 6:24 pm

Za 9000 € se da dobiti tooliko boljši avtomobil kot Clio.
Sošolec na faksu ima Cliota, storio. Kot so že povedali, plastičen avto.
Vrata imajo pomoje 1,5 kg. Ko sem s prstom pritisnil v sprednji blatnik, se je kar upognilo vse skupaj.
Nauk te zgodbe je, da se nikoli ne vozim z tem sošolcem ;)

Življenje je predragoceno, da bi ga vozili v takšnih avtomobilih.

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Re: Clio Storia

Napisal/-a mihhec To nov 17, 2009 6:42 pm

Nejko je napisal/-a:Tast in tašča kupujeta nov avtomobil. Nekako je padla odločitev za Storio Dinamique z avtomatsko klimo. Zdaj pa vprašanje. Cena vozila po ceniku je 10100€ Trenutno naugodnejša ponudba je 8580 (eden od Štajerskih trgovcev) ob financiranju in dobavi prihodnje leto. Zanimajo me vaši predlogi kako nizko so trgovci pripravljeni še iti, da avtmobil prodaja. Aja, pa še to...v račun bi se jim dal Twingo Autentiqu letnik 2001.

lp
J

Mož od moje sestre je kupil avto za svojo mamo, ki je prav tako zamenjala renault 5. Kupila je renault clio storia, z dynamic opremo, klima je avtomatska, dobila je zdraven še tepihe, radio na mp3, zimske gume pa še nekaj,samo se nažalost ne spomnim. Cena je bila pa 7800€ in v ceno vzeta renault 5.

Nejko
Novinec

Re: Clio Storia

Napisal/-a Nejko To nov 17, 2009 7:26 pm

mihhec je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:Tast in tašča kupujeta nov avtomobil. Nekako je padla odločitev za Storio Dinamique z avtomatsko klimo. Zdaj pa vprašanje. Cena vozila po ceniku je 10100€ Trenutno naugodnejša ponudba je 8580 (eden od Štajerskih trgovcev) ob financiranju in dobavi prihodnje leto. Zanimajo me vaši predlogi kako nizko so trgovci pripravljeni še iti, da avtmobil prodaja. Aja, pa še to...v račun bi se jim dal Twingo Autentiqu letnik 2001.

lp
J

Mož od moje sestre je kupil avto za svojo mamo, ki je prav tako zamenjala renault 5. Kupila je renault clio storia, z dynamic opremo, klima je avtomatska, dobila je zdraven še tepihe, radio na mp3, zimske gume pa še nekaj,samo se nažalost ne spomnim. Cena je bila pa 7800€ in v ceno vzeta renault 5.

Končno eden, ki je napisal nekaj koristnega zame. Mi prosim posreduješ še podatek, kdaj je to bilo in kje je bil avtomobil kupljen. Kar pa se tiče BMW-jev in ostalih zadev.
Kot sem že napisal, v poštev pride samo in zgolj samo nov avtomobil ki ima avtomatsko klimo in 5V ter ceno okoli 8000€...to so bili robni pogoji pri iskanju...razložil pa sem tudi argumente zakaj.

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec To nov 17, 2009 7:39 pm

imaš PM

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To nov 17, 2009 7:49 pm

pa pou folka tle gor sploh ne razume zakaj se upigiba sprednji del...nebom še 1x razlagou, meni se zdi ideja zaradi katere je biu ta del tako izdelan dober in učinkovit. pa nehajte govort o pretirani plastiki, vsaki avto za tako ceno je ima vsaj toliko, če ne še več. a se bolj varno počutite v Atosu, Micri, Aveotu? oh pa uni ki bi raje kupli 7 let star avto so pa itak legende! :))))

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To nov 17, 2009 8:27 pm

berlonso je napisal/-a:pa pou folka tle gor sploh ne razume zakaj se upigiba sprednji del...nebom še 1x razlagou, meni se zdi ideja zaradi katere je biu ta del tako izdelan dober in učinkovit. pa nehajte govort o pretirani plastiki, vsaki avto za tako ceno je ima vsaj toliko, če ne še več. a se bolj varno počutite v Atosu, Micri, Aveotu? oh pa uni ki bi raje kupli 7 let star avto so pa itak legende! :))))

Moje mnenje je, da je bolj varen Ford Focus, VW Golf, Renault Megane ali katerikoli te velikosti za 9000 €, pa kakršen koli je, letnik govorim proti temu Cliotu.
Jaz naprimer bi raje peš hodil, kot pa da bi moral voziti takšen avto.

Mogoče sem slišati ''retardiran'', ampak jaz tako mislim.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To nov 17, 2009 8:33 pm

jst sm pa gvišn da bi raje vozu Storio kukr hodu peš. tako ti kot jst, kot usi na tem forumu. sigurno je manj gvišn kot avti višjega razreda. če pa ne rabijo tako velikega avta pa vsaka čast da si to priznajo in kupijo resnično kar rabijo. ne pa kot velika večina (žal sem tudi jst pogosto tu zraven) ki ne gledajo realno na potrebe in velikokrat tudi na finančne zmožnosti.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ To nov 17, 2009 8:46 pm

mišek je napisal/-a:Pa ni samo 9000 eur za nakup, kaj pa potem vzdrževanje?
Če kupi Storio za ta denar ima garancijo, na avtu nove gume skratka ima mir. Takle BMW, ki si ga pa zgoraj prilepil te pa sigurnu v nadaljevanju dosti, dosti dražje pride. Registracija, zavarovanje - dražje, servisi dražji, vprašanje, če so kilometri pravi. Sigurno se kaj najde za zamenjat, gume so dražje - vprašanje kakšne so kaj gor (mogoče ravno take, da jih more drugo leto menjat). Avto je večji, če ga nerabi je to samo odveč. Poraba pa magari je dizel verjetno večja kot pri Storiji bencinarju.
To niti slučajno ne moreš primerjat.

Kupiš dobre gume 300eur, reg je recimo 200eur dražja, servis je 200 eur brez računa. Mogoče dražje, vendar ni toliko dražje kolikor je boljše. Kilometri so najbrž kar pravi. Za zamenjat? Kaj pa recimo? Če je bmw na zgornjem linku tako ohranjen kot izgleda na slikah še lep čas ne bo nič za zamenjat. (jaz sem pri mojem 11let staremu 316i menjal žarnico armature...in to je to). Če ne znaš kupit in kupiš zgonjenega bo pa katastrofa...kot pri vsakem avtu.

Če je pa avto večji kot ga rabiš je pa drugo. Potem sem pa jaz brcnil mimo, ker sem pač prevelik avto prilimal.

Glede porabe: oče ima 318d karavana in dela z njem (nažalost) kot svinja z mehom in ima porabo 6,7l/100km. To je najbrž več ali pa enako kot storia, ampak konjev je več, 2x večji avto, itd.

anyway... Če ste se odločili za storio in so pogoji taki, da ne more bit nč drugega, potem pač to kupite, pa je.

Pa še to:
Avtomatska klima? Zakaj? Se jima dobro sliši? Sta navajena? Kar ne gre mi skupaj, da hočeta avtomatsko klimo za ostalo tehniko jima je pa totalno vseeno.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To nov 17, 2009 8:59 pm

/miha je napisal/-a:Avtomatska klima? Zakaj? Se jima dobro sliši? Sta navajena? Kar ne gre mi skupaj, da hočeta avtomatsko klimo za ostalo tehniko jima je pa totalno vseeno.

Temperaturo daš 22 °C in pritisneš avto, ter se ti gladko fučka več kot 3/4 leta; vmes samo še kdaj pa kdaj pritisneš gumb za odroševanje šip. Z ročno klimo pa hitro fašeš kak glavobol (če je ne nucaš tako, kot naj bi se).

A astra classic ni več v prodaji? Nazadnje je bla zlo pocen s kr lepo opremo.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To nov 17, 2009 9:54 pm

odprti clio je napisal/-a:
/miha je napisal/-a:A astra classic ni več v prodaji? Nazadnje je bla zlo pocen s kr lepo opremo.

hm...to še pa pomislu nisem...bom malo še to opcijo preveril. Čeprav je Astra že večja in se res ne potrebuje avtomobil srednjega razreda. Kot velik avto je pri hiši že Grand Espace...

Zakaj avtomatska klima? Sem v prvem mojem postu omenil, da zato, ker bo to njun prvi avto s klimo...in potem naj bo trotlziher varianta. Kot je je bilo napisano, nastaviš 22, pritisneš avto in se ti gladko j.... ! Ne pa zato ker se lepo sliši...verjemte, če bi kupoval po tem, kar se lepo vidi in sliši, bi verjetno res letel po kakšnega rabljenega BMW-ja ali Audija... Še enkrat, nisem želel nasvetov, kaj naj od starega plehovja kupim...zanimal me je vaš pogled na cenovno politiko Renaulta in možnost za zbijanje cene. In ja, še enkrat....potrebuje se avtomobil velikostnega razreda Clio, P207, i20 ipd... in v tem razredu je z avtomatsko klimo Storia najcenejša (ja se zavedam starosti konstrukcijske osnove...nenazadnje je bil Clio II pri hiši že leta 1998, praktično takoj po predstavitvi in je uspešno služil do 2004).

lp
J
Zadnjič spremenil Nejko, dne To nov 17, 2009 10:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To nov 17, 2009 10:04 pm

Za ta denar boš težko kaj boljšega dobil če MORA biti nov, drugače priporočam kako corso C, ki ima zelo učinkovito avtomatsko klimo, malo okvar in je nasplošno user and old people friendly ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo To nov 17, 2009 10:09 pm

BBS je napisal/-a:Za 9000 € se da dobiti tooliko boljši avtomobil kot Clio.
Sošolec na faksu ima Cliota, storio. Kot so že povedali, plastičen avto.
Vrata imajo pomoje 1,5 kg. Ko sem s prstom pritisnil v sprednji blatnik, se je kar upognilo vse skupaj.
Nauk te zgodbe je, da se nikoli ne vozim z tem sošolcem ;)

Življenje je predragoceno, da bi ga vozili v takšnih avtomobilih.

Če te kaj potolaži, espace, scenic ipd. deluje ravno tako kot clio. Blatniki itd. so namreč več ali manj vsi iz plastike namesto iz pleha. Če se tebi zdi avto zato nevaren pa si, kot si sam dejal, preprosto retardiran. Kako nevaren za voznika je espace so kakšen mesec nazaj izvedeli nesrečniki v xsari na štajerski ac. Jaz sem recimo cliota iz jeze zbrcal, pa je plastika samo nazaj skočila, na čem drugem bi pa par 100€ škode naredil. Pa pleh namesto plastike nič ne vpliva pri kakšnem močnejšem trku. Clio pa kljub plastiki in zastareli zasnovi še vedno dobi 4* na euroncap.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov