Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če nov 19, 2009 5:01 pm

mire je napisal/-a:adis
Le moje mnenje,ce bi jst kupoval avto bi prav bil vesel ponudbe od koga z foruma in mislim da on ni odprl teme prodam clia.
Danes sem videl sivega(isti kot tisti na oglasu) in mi je bil prav lep res pa da ni tako lep kot bel in plav.
Lp

off:
@mire: jaz sem imel utemeljen sum zakaj sem si njega izbral in sem z avtorjem že razčistil po pm kaj in kako ter tega ne mislim debatirati v tej temi.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Če nov 19, 2009 5:25 pm

Novi clio je petarda in je res avto, kot si ga lahko le zelis. Tezko ga izkoristis.
Na avto.net jih imas ful veliko in tudi cene so zeloooo variabilne. Vsakega, ki ga bos poklical, te bo vesel in bo spuscal ceno....
V zadnjih 2-3 mesecih jih je na avto.net res nenavadno veliko....medtem ko mlajsih ni in ni...

Dober nakup 8)
:)

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če nov 19, 2009 5:37 pm

Po nekem čudnem naključju je sum admina res bil utemeljen, priznam :shock:

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če nov 19, 2009 7:41 pm

dask hvala za informacije o tistem srebrnem cliu, ki sem ga tudi že gledal v oglasih, in zgleda res lep, sam trenutno je situacija taka, da namenoma kupujem preko firm kot so malgaj, avtocar in podobni, ker mi vzamejo v ceno mojo xsaro po zelo ugodni ceni in omogočijo ugoden kredit, kar pa dvomim, da bi lahko dosegel, če bi kupoval od fizične osebe, no mogoče se pa motim in le najdem nekoga, ki bi naredil manjavo. Drugače pa se mi trenutno niti neda niti nimam toliko časa, da bi avto prodajal prek oglasa, na koncu bi ga mogel pa še v teh časih krepko pod ceno dati...........bom še malo spremljal oglase in ni hudič, da se ne bo kaj pametnega našlo..........sicer v tem konkretnem oglasu, ki ga je dal dask je prodajalec fizična oseba in ponuja tudi kredit in lizing, sam problem je še v xsari, ki jo moram prodati za dobro ceno, da bo čim manj krede............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Če nov 19, 2009 8:13 pm

usi clioti na netu imajo preveliko ceno. za 15900 dobiš letnik 09 z dodatki in prevoženimi 8k...želja lastnikov da bodo dobil za letnik 07 15000 in dalje so sanje!

06 letnik, če je res dober ne sme bit več kot 12500, 07 letnik 13500...žal je danes tako s takimi avtomobili

je pa clio RS res raketa prava, sploh če se poigraš z zamenjava izpuha in čipiranjem
Slika

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Če nov 19, 2009 8:24 pm

rok46 je napisal/-a:usi clioti na netu imajo preveliko ceno. za 15900 dobiš letnik 09 z dodatki in prevoženimi 8k...želja lastnikov da bodo dobil za letnik 07 15000 in dalje so sanje!

06 letnik, če je res dober ne sme bit več kot 12500, 07 letnik 13500...žal je danes tako s takimi avtomobili

je pa clio RS res raketa prava, sploh če se poigraš z zamenjava izpuha in čipiranjem

se strinjam rs letnik 09 je lahko tudi poceni, potem pa še raje malo pršparam in počakam in kupim mlajšege za minimalno več denarja...........
npr.:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3300633&show=1
sicer je faceliftan sam meni je všeč..........

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če nov 19, 2009 8:44 pm

xsara je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:usi clioti na netu imajo preveliko ceno. za 15900 dobiš letnik 09 z dodatki in prevoženimi 8k...želja lastnikov da bodo dobil za letnik 07 15000 in dalje so sanje!

se strinjam rs letnik 09 je lahko tudi poceni, potem pa še raje malo pršparam in počakam in kupim mlajšege za minimalno več denarja...........
npr.:

Tale je bil sigurno v poden teran tistih dobrih 7kkm. Take vrste avtomobilov, ki so namenjeni za ganjanje je zmerem bolše kupiti novga, ker ga je od začeta priporočljivo par 1kkm ulafat, še posebno če ima turbino kot naprimer moj

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Pe nov 20, 2009 5:03 am

pskoda je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:

npr.:

Tale je bil sigurno v poden teran tistih dobrih 7kkm. Take vrste avtomobilov, ki so namenjeni za ganjanje je zmerem bolše kupiti novga, ker ga je od začeta priporočljivo par 1kkm ulafat, še posebno če ima turbino kot naprimer moj

ja tudi tega se zavedam, ma jeb.no je tole kupovanje rabljenih, na konc bom spet na istem, kot sem bil pred dvemi mesci, ko sem razmišljal o novem rs-u :D

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Pe nov 20, 2009 6:08 pm

rok46 je napisal/-a:je pa clio RS res raketa prava, sploh če se poigraš z zamenjava izpuha in čipiranjem

Sorry za OT: lahko to utemeljiš?

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Pe nov 20, 2009 6:57 pm

_Ozi_ je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:je pa clio RS res raketa prava, sploh če se poigraš z zamenjava izpuha in čipiranjem

miltek+čip tuning...avto se baje obnaša čisto drugače

kako tega ne veš? sej si na pravem forumu registriran drugače...angleškem mislim, če si to ti seveda

hrvaški kolega ma na youtube objavleno veliko posnetkov :)
Slika

Uporabniški avatar
prasec
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a prasec Pe nov 20, 2009 7:37 pm

rok46 je napisal/-a:
_Ozi_ je napisal/-a:

kako tega ne veš? sej si na pravem forumu registriran drugače...angleškem mislim, če si to ti seveda

Dej zalimi linke, da vidmo raketo:D
Leva, desna, pazi KURNIK!!

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe nov 20, 2009 8:14 pm

A si siguren da bi dobu kaj z chipom?
To je sploh turbo motor?
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter Pe nov 20, 2009 8:31 pm

HaMzO je napisal/-a:
dask je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3245709&show=1

Za tega dam pa jaz roko v ogenj. Avto je bil redno vzdrževan, 1.lastnik, nikoli poškodovan, vožen mirno, občasno pač tudi tako, da pokaže da je RS.
Največ je bil vožen relacije (ca. 75 km v eno stran v službo).
Ima pa še tudi garancijo do 2011....

ih za 15k se pa najde neki bolšega kot clio :)
usaj jz bi kej kupoval kak drug avto za tako ceno.. ;)

Ja vsakemu svoje, samo sklepam pa, da omenjenega modela mogoče še nisi peljal (seveda takega, z malce več kilometrine in predhodno voženega tako kot se spodobi). Upam, da se motim in si pisal iz izkušenj, da mogoče dobro ohranjeni primerek ni vreden tega denarja ;) .

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe nov 20, 2009 8:42 pm

mire je napisal/-a:A si siguren da bi dobu kaj z chipom?
To je sploh turbo motor?

saj ni pogoj da je turbo motor ;)

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Pe nov 20, 2009 8:44 pm

mire je napisal/-a:A si siguren da bi dobu kaj z chipom?
To je sploh turbo motor?

miltek+skn= +20KM baje
Slika

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Po nov 23, 2009 9:01 am

rok46 je napisal/-a:
_Ozi_ je napisal/-a:

To sem jaz na UK forumu ja. Verjetno misliš Reneja iz HR? Oz. Raptor6767? Žal je pri 197 malo bolj težko pridobiti kakšnega konjička in tudi v večini že std pokažejo manj hp kot je deklarirano. Vsaj na večini dynotih, ampak to je druga zgodba z atmosferskimi motorji. Z drugim izpuhom gre avto ponavadi manj. Sem tudi že bral, da je enemu pokazalo 7hp manj z drugim izpuhom kot stock :shock: z remapu se potem nastavi krmiljenje motorja tako, da "zna" izkoristiti večji pretok izpuha. Tukaj spet nastane problem, ker tale Sagem3000 pri nekaterih avtih ne "obdrži" novih nastavitev. Takšno težavo ima zdaj kevo z svojim 197 katerega ravno sedaj spravljajo na SA z parimi dodelavami. Z samim remapom dobijo fantje po 5-6hp mogoče. Fina zadeva pri montaži drugega izpuha je, da se tudi par kg znebi saj je stock zadnji lonec kar težek. Nastane pa problem, ker nobeden aftermarket izpuh se ne da homologirati!

Npr.
Car : Clio R27
Year : 01/2009
Dyno : Superflow
Stock result : 189hp and 191Nm
Modified result : 193,5hp and 201Nm
Modification(s) : software tune

Npr.2
Car : Clio 197
Year : 05/2008
Dyno : Maha
Stock result : 185,9hp, 192,8Nm
Modified result : 190,5hp, 199,9Nm
Modification(s) : remap, k&n panel filter, Milltek exhaust

Edina modifikacija, ki je pokazala 15hp+ je zajemala zadnji lonec Miltek, decat, panel filter in Catcams Klik. Kdo bi plačal 873€ za odmične, 62€ za decat pipe, 440€ za zadnji lonec (btw pri Milteku je nekaterim stopilo difuzor, ker so nastavki tako blizu. Stock difuzor je čez 700€ se mi zdi), 36€ za panelni filter in cca. 300-400€ za remap. Torej 1711€ za 15hp :?

S tem, da je tukaj spet problem. Sagem3000 baje ne "zna" kontrolirati dobro Catcams in z decat pipe se dobi flatspot pri 2500-2800rpm katerega se zaenkrat nobeden ne uspe znebiti z remapu.

Druga opcija je kompresor. Eden zaenkrat tole dela v UK, ampak so odprli motor preko 280hp in ga je razneslo. Torej tole se še ne ve točno kako in kaj. K-Tec pa baje pripravlja low-pressure turbo conversion za katerega pa še nobena karakteristika ni znana tako kot tudi ne cena. Vprašanje je tudi ali bo menjalnik zdržal tole. No bomo videli.

Je pa stock kar lepo natunal Renault tale motor. Se pa lahko naredi en majhen mod na intake-u in z panelnim filtrom je vsaj odzivnost motorja boljša.

Da nebo samo offtopic. @xsara - ko/če boš iskal rabljenega 197 se prepričaj, da so Recaroti v a-ok stanju, če jih ima. Se radi zgulijo kjer se ob vstopu in izstopu drgne z hlačami po njih. Volan preglej ali ima kaj zračnosti in menjalnik se mora ogret šaltati dobro. Kangarooing pri mrzlem motorju žal niso čisto rešili, čeprav bi naj Renault to z remapu popravil, tako da to ni kaj takega in tudi mrzel menjalnik zna biti malo bolj trd za šaltati. Ostalo pa načeloma ni problematično.

Lp

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Po nov 23, 2009 10:02 am

TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Po nov 23, 2009 10:26 am

@ Ozi: precej prehud strosek za minimalno izboljsavo imho.
@ MacAudio: primerjas NA s turbacem. Menjalnik tudi - povsem drugacna razmerja...Poglej se drag race z mesta na istem video kanalu ;)

LpF

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Po nov 23, 2009 10:35 am

Kaj vse v cajtngih med seboj primerjajo.... :roll:
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov