Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Tyler
Nov uporabnik

Napisal/-a Tyler Ne nov 22, 2009 5:35 pm

evo da še js dodam neki besed...
Mam Tourana Cross 1.9 tdi, pravkar star eno leto, z veliko dodatne opreme. V enem letu sm naredil točno 35.000 km, večinoma po avtocesti. Poraba je okol 7-8 litrov, pa se v ponavadi vozim na tempomatu nad 140 km/h. Nebenih ampak res nobenih problemov nism imel, tudi ni nobenga škripanja v avtu, vozi se kot takrat, ko sm ga pripelajal iz salona. Sm tut sam študiral o 2.0tdi, sam sm pol rajši vzel 1.9 in ga dal čipat na 140km. Po čipanju je avto čist drugačen, ampak res čist drugačen. Motor je precej bolj miren v teku, precej bolj poskočen, končna hitrost je 210km - prej 175km, pospeški so veliko boljši, poraba pa praktično enaka. Tudi pri višjih hitrostih je bolj miren in poskočen - skratka absolutno priporočam čipanje motorja 1.9 na 140km. Nobenih problemov do sedaj - tudi ni kakšne porabe olja - nikoli nisem dolival, samo kar dajo na servisu - prej, ko sm vozil 2.0 TFSI sem pa dolival olje med servisni intervali.

lp,T

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne nov 22, 2009 8:35 pm

Hvala vsem za pomoč in svetovanje kako in kaj. Upam, da bo jutri čas, da gremo avto vozit in da, dobi oče neke bolj konkretne občutke o samem avtu.

Bom jutri poročal kako je blo in kako napredujejo pogovori o nakupu.

lp

P.s. hvala tudi tebi tyler.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če nov 26, 2009 1:58 pm

No zaradi časovne stiske je do testne vožnje prišlo šele včeraj in ne v ponedeljek kot je bilo mišljeno. Ob tem naj se zahvalim uporabniku @grega20, ki je to stvar omogočil. Hvala.

Kar se tiče motorja sva ugotovila, da je toliko moči dovolj za njegov stil vožnje in se ni premislil, da bi vzel močnejšega. Avto se pelje zelo lepo tudi navora ima dovolj za lepo vožnjo in zmerna pospeševanja na avtocestah. Dirkalnik pa seveda ni. :lol:
No sedaj ko smo vse pregledali in avto vozili mislim, da je čas za nakup.
Seveda je treba še prej prodati sharana oz. ga dati v račun. To naj bi že bilo dogovorjeno in upam, da se stvar naredi v čim krajšem času in da se oče veselo odpelje novim dogodivščinam naproti z novim avtom.

Bom poročal sproti kaj se dogaja in končno ceno za katero ga bomo odpeljali.
Hvala vsem za mnenja in prepotrebne informacije.
lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So dec 05, 2009 6:21 am

Nakup se bliža koncu ampak je žal prišlo do velike spremembe. Nekje v moji glavi sem vedel, da se bo oče težko ločil od sharana oz. njegove velikosti in uporabnosti. In natančno to se je zgodilo. Po testni vožnji z touranom je začel nekaj (piskati), da se mu ne dopadejo določene zadeve na avtu. ( Prostornost, sedeži itd...)
Sam sem dvignil roke in si rekel pa naj sam poišče vozilo primerno zase in za svoje potrebe. Dost ga mam. :lol: :lol:

No minilo je par dni in on me kliče, da naj pridem v ljubljano na ogled tegale (pazi) sharana. Še link: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=3280558 .

Pridem pogledam in me navduši. Avto je res lep in ima res veliko opreme. ( piše v oglasu)
Seveda so malenkosti za poštimat a vendar res n hudo proti temu kaj bi lahko bilo.
Ker so mu starega sharana dobro ocenili je za novega (rabljenega) položil aro in kot vse kaže si ga bo kupil.
Zato se seveda vsem zahvaljujem za mnenja in informacije, ki ste mi jih dali ob prvotnem namenu nakupa. Kar se tiče sharana pa vemo že vse in tu mislim, da ni treba odkrivati tople vode. A ko ga kupi bom vseeno imel eno vprašanje a o tem potem.

Hvala in lep dan vsem forumašem. 8) 8)

King1
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov