Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Sr nov 25, 2009 12:16 pm

Vsi, ki ste novinci na tem forumu in me ne poznate dovolj dobro bom samo napisal, da imam vozilo Hyundai Accent l.98, ki dela 1 leto brez posebnih težav z njim sem zadovoljen v tej meri, da me pripelje iz točke A do točke B.

Samo vprašal sem, če je kakšna možnost, mam povn kura* teh ponudnikov (od avtohiš do bank), da pridobiš lizing/kredit brez posebnih pogojev, tud brezposelni.
OFF:
Samo potem naj ne jamrajo trgovci, da nič ne prodajo.

Odgovr iz ene avtohiše.

Žal brez prihodkov ne gre,prav tako je potreben min. 25% polog. Če pa
> prihodki nikjer niso prikazani, vozila na leasing ne boste dobili nikjer,
> ker so leasing hiše zaostrile pogoje financiranj.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr nov 25, 2009 1:53 pm

abcabc je napisal/-a:Vsi, ki ste novinci na tem forumu in me ne poznate dovolj dobro bom samo napisal, da imam vozilo Hyundai Accent l.98, ki dela 1 leto brez posebnih težav z njim sem zadovoljen v tej meri, da me pripelje iz točke A do točke B.

Samo vprašal sem, če je kakšna možnost, mam povn kura* teh ponudnikov (od avtohiš do bank), da pridobiš lizing/kredit brez posebnih pogojev, tud brezposelni.
OFF:
Samo potem naj ne jamrajo trgovci, da nič ne prodajo.

Odgovr iz ene avtohiše.

Žal brez prihodkov ne gre,prav tako je potreben min. 25% polog. Če pa
> prihodki nikjer niso prikazani, vozila na leasing ne boste dobili nikjer,
> ker so leasing hiše zaostrile pogoje financiranj.

Sonček pa kaj ti ni jasno? Krediti in lizingi zastonj so reklamna poteza da privabiš množice v prodajne salone. Kot vedno je hudič skrit v drobnem tisku. Ja lizing brez vsega se da dobiti, ampak drobni tisk zahteva polog 40 do 50% vozila in dobo max dve leti. Kasko obvezen.... Za siromake pa tega ni. Če ne premoreš tolik denarja avtomobila raje ne kupuj.

Lizing hiše so zaostrile pogoje - seveda za neumno slovensko rajo še premalo. Vsak ki ima 5 EUR na mesec viška bi vozil nov avtomobil za 50.000 EUR +. Še nedavno tega smo imeli temo katere vse avtohiše prodajajo zaplenjena vozila raznih "uspešnih" podjetnikov. Pa je to le vrh ledene gore. Če imaš kdaj čas se zapelji malce v LJ na Rudnik okrog Viatorja. Tam stoji nekaj 100 zaplenjenih kamionov. Leasing hiše so danes največji trgovec rabljenih vozil. Misliš da so po tako grenki izkušnji še pripravljene vsakemi brez pologa in vsaj minimalnih dohodkov financirati vozilo ki si ga ne more privoščiti?

Ne rabiš biti doktor znanosti, da razumeš kaj se dogaja. Prodajalci novih vozil so v krizi. S takšnimi oglasi skušajo privabiti čimveč kucev v svoje salone, kjer potem naredijo selekcijo da najdejo še kakšnega plačilno sposobnega kupca.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr nov 25, 2009 3:51 pm

weta je napisal/-a:avta se na kredit ne kupuje, sploh če nimaš službe itd.... pa ne vem, kaj je z vami ljudje.

treba je živet zmožnostim primerno.

torej, nabavi avto star 10 do 15 let, zanj daš cca 500 do 1000 eur. za ta denar dobiš že zelo v redu avto, ki bo služil še kakih 5 let.
če nimaš 500 eur.....recimo limit..pa je.

Škoda ko eni ne znate razmišljat, eni imamo kljub šolanju in brezdelju redne dohodke, ki so "zagotovljeni" bolj kot ne ampak uradno niso "redni dohodki"! V bistvu je samo ena možnost da jih izgubim in pri tej možnosti pa je potem tako da bi lahko vsak kredit bp odplačal.

Drugače pa jaz sem kupil avto, koliko sem imel denarja za toliko sem ga kupil, raje živim bolj "luksuzno" kot da bi vsak mesec dajal vstran po 300€ npr za avto, boljše se je za tist dnar fajn met
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 25, 2009 4:10 pm

abcabc je napisal/-a:Kje?
Slišal sem, da mora bit avto mlajši od 7 let, da lahko pridobiš lizing pa še to, če je avto star 5 let lahko vzameš samo na 2 leti še.

Kje si to slišal?
Pri rabljenem avtu je tako, da ko je avto star 10 let, more bit lizing poplačan. Zdaj pa računaj. Če je star avto 8 ali 9 let, ga še dobiš na leto ali dve na lizing. Če je star 7 let, potem gre na 3 leta komot.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Sr nov 25, 2009 4:22 pm

Vsi bi mel neke kredite, ki so formalna oblika financiranja in za katero dobiš papir.......hkrati pa bi radi imeli neformalne dohodke (na roko, neobdavčeno in brez papirne evidence).........zato pa ne tukaj jokat pa pejte še po neformalni kredit takemu, ki te ne bo vprašal za boniteto ali pa zadnje tri izpiske ampak boš lepo plačal mastne obresti, če pa ne boš plačeval bo pa "prijazni kreditodajalec" našel način kako bo ta denar od tebe dobil.
Zadnjič spremenil Jurchi, dne Sr nov 25, 2009 4:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Sr nov 25, 2009 4:36 pm

Krediti se jemljejo samo za stanovanje, ne pa zavtomobile. Pa vi ja niste normalni no. :lol: :cry
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr nov 25, 2009 4:50 pm

dejcc je napisal/-a:Drugače pa jaz sem kupil avto, koliko sem imel denarja za toliko sem ga kupil, raje živim bolj "luksuzno" kot da bi vsak mesec dajal vstran po 300€ npr za avto, boljše se je za tist dnar fajn met

točno tako; stegneš se kolk se lahko_udobje in ugodje(smučarija, morje ipd) ne sme trpet....

P.S. Sonček, samo ti pa si "pacijent" nikoli ti ne zmanka idej, s kakim naslovom NOVO temo odpret :lol:

PS.1. koliko tem si za časa svojega udejstvovanja pod najmanj 10-timi nicki na A.com uspel odpret :?:

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Sr nov 25, 2009 5:15 pm

@tomson;
in zakaj naj se nebi jemali krediti za avto? utemelji prosim.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr nov 25, 2009 5:18 pm

montezemolo je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:Lahko ga vzameš na lizing.

aja, kje že? res da je pri lizingu lastnik leasingodajalec ampak tudi njemu ni v interesu, da potem zarubi vozilo, ko se obroki ne plačujejo in mora nato prodajati tisti avto, ki mu je medtem cena že padla in je po možnosti vrednost vozila manjša od vsote preostalih obrokov...

misli malo...

ne da se mi prerekat, če pa se znaš vsaj malo znajdit v življenju, si lahko brezposeln pa voziš avto za 20k euro pa več....osebno poznam takšen primer. Kako, pa ne mislim pisat, ker bo spet samo pametovanje, sonček in podobni ki jih zanima bodo že poiskali kako.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr nov 25, 2009 5:22 pm

GiGi se strinjam!
Relax take it easY
Slika

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Sr nov 25, 2009 7:30 pm

GiGi...nic nate osebno, ampak opis cloveka kot si ga dal cisto ustreza definiciji kretena...naj si raje kupi strap-on kot podaljsek tica, ne pa avto za 20k, ce je res brezposeln in ne se en "talent" ki izrablja sistem. pa da ne bo pomote...nisem proti financiranju avtov.

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Sr nov 25, 2009 7:36 pm

Če človek ve in je prepričan,da je zmožen plačevati avto(kakršnokoli vsoto) in naj bo zaposlen ali ne,pač si uredi financiranje, drugače pač vzameš tisto,kar ti je tisti trenutek ne dosegu roke. Bedarija pa je to, da nekateri ljudje nabavljajo avte pri katerih že v začetku niso sigurni če bodo šli vsi stroški skozi(vzdrževanje,gorivo,ipd...) in nato vlagajo v avte še pa još na koncu pa so sužnji svojih avtomobilov. In to je bedarija. Vsak mora za sebe vedet koliko se lahko stegne in kaj si lahko privošči, pa naj bo to kredit,lizing ali gotovina , pa bo vse vredu... :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr nov 25, 2009 7:37 pm

GiGi1985 je napisal/-a: če pa se znaš vsaj malo znajdit v življenju, si lahko brezposeln pa voziš avto za 20k euro pa več....osebno poznam takšen primer

da se nekdo znajde in si kupi avto za 20.000+ € in poleg tega brez službe ? s tem se hvalite? žalostno...

potem pa bodo jokali po socialnih uradih češ, rabim socialno blablabla... takega bi kar v rudnik zaklenu da dela!

in ja...takih poznam jaz dosti!!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr nov 25, 2009 7:49 pm

adis je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a: če pa se znaš vsaj malo znajdit v življenju, si lahko brezposeln pa voziš avto za 20k euro pa več....osebno poznam takšen primer

da se nekdo znajde in si kupi avto za 20.000+ € in poleg tega brez službe ? s tem se hvalite? žalostno...

potem pa bodo jokali po socialnih uradih češ, rabim socialno blablabla... takega bi kar v rudnik zaklenu da dela!

in ja...takih poznam jaz dosti!!

:clapclap :clapclap :clapclap tako je prav.
:bow :bow :bow tole pa za napisano. Bolje nebi mogel povedati.

lp

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 25, 2009 7:51 pm

V takih primerih mi gre po mislih samo to, da sem srečen in da imam 10 let staro kanto za 8 jurjov, ki sem si jo pošteno kupil in vsaj mirno spim za razliko od tistih "poštenjakov" z avti za 30, 40 in še več tisoč evrov, ki je na zunaj frajer pred drugimi, v resnici pa se 24/7 trese, kdaj ga bodo polovili DURSovci :EE

Če bi mu pa pokazal delovsko knjigo, bi te pa vprašal, če se na kruh namaže to. :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Sr nov 25, 2009 8:01 pm

sašo5 je napisal/-a:
dejcc je napisal/-a:Drugače pa jaz sem kupil avto, koliko sem imel denarja za toliko sem ga kupil, raje živim bolj "luksuzno" kot da bi vsak mesec dajal vstran po 300€ npr za avto, boljše se je za tist dnar fajn met

točno tako; stegneš se kolk se lahko_udobje in ugodje(smučarija, morje ipd) ne sme trpet....

P.S. Sonček, samo ti pa si "pacijent" nikoli ti ne zmanka idej, s kakim naslovom NOVO temo odpret :lol:

PS.1. koliko tem si za časa svojega udejstvovanja pod najmanj 10-timi nicki na A.com uspel odpret :?:

Jaz sem samo vprašal, a tud vprašat ne smeš več tukaj.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr nov 25, 2009 8:45 pm

Ker sem pač povedal, da poznam nekoga ki kot brezposeln vozi drag avto, se zdaj hvalim? Žalostno, kako nekateri razmišljate. Nikjer nisem napisal da odobravam to, ampak sistem to dopušča, ljudje pa se znajdejo.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr nov 25, 2009 8:54 pm

žal je dons tko da kredita in lizinga zlepa ne boš dubu. poznam primer ko ni ne na zavodu ne na socialni, pa ima LASTNO stanovanje ki ga je kupil s svojim denarjem. pač fant "fuša" kot pleskar in na mesec nabere vsaj 1300€ pa nobenga ne zanima kje jih dobi in kako preživi. sam kredita pa vseen ne dobi. edino tko kot je že nekdo omenil. dobiš denarja kolikor hočeš, pri zasebnikih, ki tega ne oglašujejo javno, morš pa vedet da so poštene obresti in se ne splača pufat
Zadnjič spremenil Mgajvr, dne Sr nov 25, 2009 10:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr nov 25, 2009 9:13 pm

weta je napisal/-a:avta se na kredit ne kupuje, sploh če nimaš službe itd.... pa ne vem, kaj je z vami ljudje.

treba je živet zmožnostim primerno.

torej, nabavi avto star 10 do 15 let, zanj daš cca 500 do 1000 eur. za ta denar dobiš že zelo v redu avto, ki bo služil še kakih 5 let.
če nimaš 500 eur.....recimo limit..pa je.

Pa ljubi bog no,. :roll:
Kakšen avto dobiš za 500-1000EUR? Staro garo v katero moraš mesečno vlagat. :tomidelej:

In kaj je narobe s kreditom za avto (če ga lahko plačuješ)? A je bolje na stran dajat 5 let in potem kupit nekaj (potem ni na kredit :P )? Kaj boš pa medtem? Kupil eno staro garo, s katero ne boš nikoli siguren, če sploh prideš na cilj?

adis: :clapclap

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Sr nov 25, 2009 9:51 pm

@Dr.M3
Jaz sem dal za Korejca 1200 evrov pred 1 letom pa mi že eno leto dela brez posebnih težav. Menjal sem samo ploščice in tesnilo ventilov.
Sem samo vprašal, če je kakšna možnost pridobit lizing.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov