Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr dec 02, 2009 9:03 pm

fare je napisal/-a:Če imaš sebe, svoje živce in denarnico rad bejži od tote lagune in podobnih Renaultovih experimentov. Za podoben dnar lahko najdeš kako Mazdo 6 karavana ki je proti temu kaj zdaj gledaš avto v z veliko črko A.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3197424&show=1
lp.

sam eni ste pa res ozkih nazorov....

kak se te tolk lagun okrog vozi?

da ne govorimo kake zice ma mazda pa kak je dolgočasna noter..

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr dec 02, 2009 9:14 pm

Jože20 je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:
.GT. je napisal/-a:ni problem v turbini in nasploh kje drugje ampak zaradi tega ker eni neznajo ravnat z turbo dizlom to prvo drugo pada je servis olja šele na 30. 0000 zaradi tega crkujejo turbine in podobne stvari.. lp

se strinjam to velja za vse avte, ampak žal imajo Lagune 01-04 konstrukcijsko napako s postavitvijo same turbine zato so še toliko bolj nagnjene k okvaram.

P.S. z faceliftom so to vse porihtal tako da ni panike

lp

To sploh ni res, jaz sem že enkrat rekel zakaj se pojavljajo problemi z turbinami na začetnih letnikih Lagunah II.

daj še enkrat, daj še enkrat, res me zanima kaj si napisal :?: :!:
Freude am Fahren

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Sr dec 02, 2009 9:18 pm

mam laguno 2005 facelift 2.2dci vsa možna oprema, prevoženih 170k km, avto je brez problemov samo potrošni material in servisi, pa poglej usnje v kakem jeep gc pri 100k km al pa v laguni pa bos vido da francozi tudi niso tak slabi, da ne omenjam notranjosti proti kaki mazdi, toyoti, ipd....ki je podn od podna.....

lp

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr dec 02, 2009 9:20 pm

kolesar je napisal/-a:
fare je napisal/-a:Če imaš sebe, svoje živce in denarnico rad bejži od tote lagune in podobnih Renaultovih experimentov. Za podoben dnar lahko najdeš kako Mazdo 6 karavana ki je proti temu kaj zdaj gledaš avto v z veliko črko A.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3197424&show=1
lp.

sam eni ste pa res ozkih nazorov....

Jap,se vozijo --- k mehanikom :lol: :idea:

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Sr dec 02, 2009 9:25 pm

kolesar je napisal/-a:sam eni ste pa res ozkih nazorov....

in koliko mazd si si že ti lastil da lahko pametuješ? koliko avtov si že zamenjal v življenju?
Freude am Fahren

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Sr dec 02, 2009 9:29 pm

[/quote]Jap,se vozijo --- k mehanikom :lol: :idea:[/quote]

si mel kero, si mogoce kupo novo/rableno, ce je nebi gono ko tele ko je mrzla bi turbo lahko zdrzo 200k+ km.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr dec 02, 2009 9:31 pm

GiGi1985 je napisal/-a:

in koliko mazd si si že ti lastil da lahko pametuješ? koliko avtov si že zamenjal v življenju?
Gre za splošno statistiko ki je vsem nam dobro znana ne pa o tem kdo kaj pozna in ima oz. je imel. Raje manjam kaj drugega v življenju bolj pogosto kot pleh. Tebi pa svaka čast k si verjetno zamenjal vse kar si lahko od avtov da si tak mojster razen če si kak taksist ali pa kak voznik,pol pa vsaka čast!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Sr dec 02, 2009 10:01 pm

fare je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:

Gre za splošno statistiko ki je vsem nam dobro znana ne pa o tem kdo kaj pozna in ima oz. je imel. Raje manjam kaj drugega v življenju bolj pogosto kot pleh. Tebi pa svaka čast k si verjetno zamenjal vse kar si lahko od avtov da si tak mojster razen če si kak taksist ali pa kak voznik,pol pa vsaka čast!

:lol: pa moj post ni letel na tebe ampak na kolesarja. in ja sem zamenjal veliko in sprobal takorekoč vse avte za "množico ljudi", zato mi gre na organ da eni ki vozijo že celo življenje chevrolet pametujejo kak klump je Volvo, ki ga še nikoli niso vozili kaj šele si ga lastili in v vsaki temi najdejo bilijon razlogov zakaj je njihov avto oh in sploh, volvo pa j***a (to ne leti nate!)?! in zakaj je treba v temi kjer je govora o nakupu lagune, pisat kako bedni so sedeži v nekem avtu, ki sploh ni na v izboru nakupa?

p.s. se strinjam s teboj, sem imel nekaj mazd in niti ena me ni stala niti centa, samo redni servisi, brez nadležnih čričkov in podobno. zame je avto zakon, ampak je ne vsiljujem vsakemu v vsaki temi kot to počno nekateri..... (pa to spet ne leti na tebe :) )
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če dec 03, 2009 7:02 am

GiGi1985 je napisal/-a:
fare je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:

:lol: pa moj post ni letel na tebe ampak na kolesarja. in ja sem zamenjal veliko in sprobal takorekoč vse avte za "množico ljudi", zato mi gre na organ da eni ki vozijo že celo življenje chevrolet pametujejo kak klump je Volvo, ki ga še nikoli niso vozili kaj šele si ga lastili in v vsaki temi najdejo bilijon razlogov zakaj je njihov avto oh in sploh, volvo pa j***a (to ne leti nate!)?! in zakaj je treba v temi kjer je govora o nakupu lagune, pisat kako bedni so sedeži v nekem avtu, ki sploh ni na v izboru nakupa?

p.s. se strinjam s teboj, sem imel nekaj mazd in niti ena me ni stala niti centa, samo redni servisi, brez nadležnih čričkov in podobno. zame je avto zakon, ampak je ne vsiljujem vsakemu v vsaki temi kot to počno nekateri..... (pa to spet ne leti na tebe :) )
Ups,sory narobe sem vse skupaj gledal. V moji druzini so tudi 3 lastniki mazd: 323,6,5 - servisiraj in pelji!

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če dec 03, 2009 9:20 am

fare je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:
fare je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:

Ups,sory narobe sem vse skupaj gledal. V moji druzini so tudi 3 lastniki mazd: 323,6,5 - servisiraj in pelji!

:lol: Velik si povedal o svoji "razgledanosti". Jst ne bom šel pljuvat po mazdi, ker je nismo nikoli imel, tako kot počneš ti! Lahko pa s prve roke povem, da je renault 1.9dci dober motor (letnik 2004 dalje). V 2 letih sem naredil skor 100.000 km, in če bi mi avto karkoli "nagajal" bi kar hitro šel stran od mene, ker res nimam živcu za to.

O mazdah sem pa že marsikaj slišal, tak oda nebi o tem...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če dec 03, 2009 9:56 am

glede mazde 6, prvi lastnik avto je mel 40.000km....

smo mel prometno na ac....

esp se sploh ni vklopu in noben teh mazdinih sistemov, airbagi se pri hitrosti več ko 100 niso odprl.. avto itak totalka.......

drugač nimam nič proti mazdo, tu uredu avto...

pa ne bluzit tolk o renaultih ker jih je tolk...
ni čudn da se kj kvari, če tile dilerji tko zgonjene sem vozijo...
pa kvarle so se one stare ne pa te nove....

kolk eni nabijate pa sploh pojma nimate

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Če dec 03, 2009 4:20 pm

ce ti menjujes olje in oljni filter na 10.000 in bencinski filter na 50.000 na vsakem avtu skoraj ne sme bit kakšnih težav pride pol kak egr na 100.000 pa kak kuplonga pa lepo furaš dokler ni temparatura tak ko mora bit je z vsakim avto vse ok :D

Poznam npr enga ko štarta dizla tak dolgo da ne vžge ko je mrzel :D potem ga tira takoi čeprav avto ne spusti prek 2.500 obratov pa še par takih zaradi takih konjov so pač taki avti ko so lp
sdted

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če dec 03, 2009 5:05 pm

.GT. je napisal/-a:ce ti menjujes olje in oljni filter na 10.000 in bencinski filter na 50.000 na vsakem avtu skoraj ne sme bit kakšnih težav pride pol kak egr na 100.000 pa kak kuplonga pa lepo furaš dokler ni temparatura tak ko mora bit je z vsakim avto vse ok :D

Poznam npr enga ko štarta dizla tak dolgo da ne vžge ko je mrzel :D potem ga tira takoi čeprav avto ne spusti prek 2.500 obratov pa še par takih zaradi takih konjov so pač taki avti ko so lp

Ti si ze kdaj sploh vozo dizla ?
Lp by Mare

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Če dec 03, 2009 5:20 pm

Ni čudn da so usi dizli sfukani če pa folk nezna vozit..s teranjem mrzlega pa ugašanjem vročega mu nič dobrega ne delaš.Sej s turbobencinarjem je isti šmorn..samo jih ni tok na cesti ko turbodizlov.

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Če dec 03, 2009 7:49 pm

pa nisem to za mene pravo lol pač pravim kaj delajo ljudje ki jih poznam preberi boljše drugič lp
sdted

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Če dec 03, 2009 8:24 pm

.GT. je napisal/-a:pa nisem to za mene pravo lol pač pravim kaj delajo ljudje ki jih poznam preberi boljše drugič lp

Brat znam zlo dobro :) , očitno pa ti ne znaš saj mi nisi odgovoril na vprašanje !
Lp by Mare

keric
Nov uporabnik

Napisal/-a keric Če dec 03, 2009 8:34 pm

A se nebi vidva prepirala in pametovala kje drugje? Tukaj je odprta tema o Laguni.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Če dec 03, 2009 8:39 pm

Pardon šef ;) Moj nasvet tebi ce bos dobil res vredu ohranjeno laguno in jo bos redno vzdrzeval zna delat brez tezav, je pa res da na teh lagunah crkuje vse mozno, pa ne govorim na pamet, tako da na tvojem mestu bi rajsi pogledal za katero drugo znamko. Odločitev pa je seveda tvoja !

Poznam kr nekaj primerov ko so 1.9 Dci pri ne vec kot 100.000 zaribali kljub rednem vzdrževanju, da se o elektroniki sploh ne pogovarjamo !
Lp by Mare

keric
Nov uporabnik

Napisal/-a keric Če dec 03, 2009 8:45 pm

Kateri letniki pa? Kolk sem razumel predhodna mnenja so od letnika 2005 vozila v redu.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Če dec 03, 2009 8:54 pm

keric je napisal/-a:Kateri letniki pa? Kolk sem razumel predhodna mnenja so od letnika 2005 vozila v redu.

Večina napak je res odpravljena, ampak se stalno se pojavljajo napake v elektroniki ( kartice ne delajo, avto meče ven opozorila za katere nima podlage itd , luči med vožnjo ugašajo - xenon ,..)
Lp by Mare
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov